אירוח אותנטי: פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה 2017

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2017
חגיגה של טעמים. פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2017 צילום: אלדד מאסטרו

פרטים

ז'אנר: מיוחדים, פסטיבל מחיר: מחירים משתנים

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה מעניק חוויה של אירוח אותנטי בבתי בשלנים מקומיים, חגיגה של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים וחדשים בבתים, מאפיות בוטיק, יקבים ומבשלות בירה בחיק הטבע. בין היתר תוכלו לטעום מהפוקאצ'ות של עדי יוגב במושב צפרירים, צ'אפטי בנוסח קנייתי של מקאנה בשריגים או בנוסח הודי במטבח של איתי ונורית במושב מטע. במושב שריגים יהפוך עבורכם אורן שמואלי דגני בירה מהמבשלה ללחם בירה, שהוא אופה בחצרו בהשראת מסורות וטעמים שלמד ברחבי העולם ואצל סאלווה בעין נקובא יצאו מהטאבון קראסים - מאפי בצק ממולאים בכל טוב - וכך בעוד עשרות אתרי אירוח קסומים. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 12-31 במאי 2017 במהלך סופי השבוע ובחג השבועות, ויתמקד השנה בנושא הדגן. במסגרת הפעילות יהנו המשתתפים מסדנאות בישול לכל המשפחה, אירוח כפרי, מפגשי אוכל ביקבים ובמבשלות והפתעות נוספות. ההשתתפות כרוכה בהרשמה מראש, פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה  http://tour-yehuda.org.il/ ובטלפון 8108*.

 

» לפרטים נוספים על הפסטיבל
» מדור אוכל - עכבר העיר
» המדריך השלם לעונת הפסטיבלים הקרובה

לוח אירועים

השקות וירידי יין

» "לבן פוגש אדום" - השקת היינות אמרלד ריזלינג 2016 ופרימיטיבו 2014. לפרטים 050-5684772
מתי: יום שישי, ה-12 במאי, 12:00-16:00
איפה: יקב מסעדה לה טרה פרומסה, קיבוץ גת

» השקה שנתית של יקב SPHERA - סדרת היינות מבציר 2016, ערב של טעימות, מוזיקה ונשנושים. הרשמה מראש בדף הפייסבוק ובטלפון 054-6600595
מתי: יום שישי, ה-12 במאי, 12:00-16:00
איפה: יקב SPHERA, גבעת ישעיהו

» יריד יקבי הבית ביקב שורק - עשרות יקבים יציג ביריד, זאת לצד דוכני אוכל (גבינות, שמני זית, ליקרים ועוד). לפרטים 08-9450844.
מתי: שישי, ה-26 במאי, 10:00-15:00, שבת ה-27 במאי 10:00-17:00
איפה: יקב שורק 

אוכל ואמנות

» סוף שבוע של אמנים ויוצרים ישראלים - עבודות נבחרות ממגוון תחומים: קרמיקה, נעליים, תיקים ועוד. בנוסף, יוגשו מאפים ומטבלים של "גאולה". לפרטים נוספים, 050-6897783
מתי: שישי-שבת, ה-19-20 במאי
איפה: סטודיו "אמנות בנעליים", מושב שריגים

חוגגים שבועות

» חג הקציר בחות רוזנברג - חגיגה מוזיקלית בה מוזמנים המשתתפים להביא כלי נגינה ולהצטרף על הבמה. לפרטים והזמנות 052-6288591.
מתי: יום שלישי, ה-30 במאי
איפה: כרם ברק "חוות רוזנברג", בקוע

אפיית לחמים
סדנאות הכנת לחמים. פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה צילום: אלדד מאסטרו

» יריד שבועות ביקב קדמא - מוזיקה טובה, יין משובח, גבינות גורמה, אומנים ויוצרים במגוון מרתק. ניתן לשלב סיור ביקב או להזמין שולחן מול הנוף הנפלא. לפרטים והזמנות 02-9927894.
מתי: יום רביעי, ה-31 במאי
איפה: יקב קדמא, כפר אוריה

» הטברנה של תומר ואפרת כץ - ערב של מיטב שירי הרמבטיקו עם שלל מנות מהמטבח היווני והים תיכוני. לפרטים והזמנות 050-7202705
מתי: יום חמישי, ה-18 במאי, 20:30
איפה: היוונה שלי, מושב תרום

» ערב יין ומוזיקה בחוות רוזנברג - יינות ללא הגבולה, מאכלי הבית, גבינות ולחמים. בנוסף, הופעה של אבי ארמוזה והגיטרה. יש להזמין מקום מראש 052-6288591.
מתי: יום רביעי, ה-24 במאי, 20:00
איפה: "חוות רוזנברג", בקוע

» קבלת שבת אצל גילה בשארי - קבלת שבת בהשראת מגילת רות הכוללת ארוחה תימנית מסורתית.
מתי: יום שישי, ה-26 במאי, 11:00-13:00
איפה: ישעי

» "מהחיטה ללחם" - פעילות חווייתית לכל המשפחה בנושא הפקת לחם בימי קדם. כמו כן יתקיים סיור בתצוגה הארכיאולוגית במרכז קק"ל.
מתי: יום שישי, ה-12 במאי בשעה 10:00
איפה: מרכז קק"ל גבעת ישעיהו

» "מהחיטה ללחם" במאפיית הלחם של ברוך - פעילות חווייתית לכל המשפחה בנושא הפקת לחם בימי קדם. כמו כן, סיור במאפיית "הלחם של ברוך" המלווה בטעימות.
מתי: יום שישי, ה-19 במאי בשעה 10:00
איפה: מאפיית הלחם של ברוך, נס הרים

» הרצאה בנושא בירה בעולם העתיק במשבלת שריגים.
מתי: יום חמישי, ה-25 במאי בשעה 20:00
איפה: מבשלת שריגים

אפיית לחמים
רגע לפני הכניסה לתנור. פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2017 צילום: אלדד מאסטרו

» סדנת “מהחיטה ללחם” במאפיית “לחמל’ה” בגבעת ישעיהו.
מתי: יום שישי, ה-26 במאי בשעה 10:00
איפה: מאפיית לחמל'ה בגבעת ישעיהו

מוציאים לחם מן הארץ

» חגיגה בענק האלה – מפגש מלהיב בו יתארחו האופות הטובות באזור: אסנת משה, עדי יוגב, חקייה ירדני, סאלווה עוודאלה, רות בן אבי והאופות של מאפיה לחמל'ה. מדי שעה יזמינו שתי אופות את המשתתפים לחזות בהדגמה אפייה ולטעום.
איפה: מתחם מאפיית לחמ'ה, גבעת ישעיהו
מתי: יום שני, ה-29 במאי, 16:00

» "יין ולחם בכיכר" - חגיגת טעמים ביקב ספרה. הפעילות תכלול גם הרצאות מרתקות על הלחם ותולדותיו, ובהן הרצאה של ביזי גולדברג, במאי קולנוע וחוקר תולדות הלחם וממקימי מיזם "ארץ חיטה". 
איפה: יקב ספרה, גבעת ישעיהו
מתי: יום שני, ה-29 במאי, 19:30

» "6000 שנים על לחם" - הרצאה של במאי הקולנוע ביזי גולדברג על מחקר הלחם, תהליכי האפייה והשפעתם על תזונה ובריאות. 
מתי: יום שני, ה-29 במאי, 20:30

» סדנת אפיה בקמחי על, עם אורן שמואלי.
איפה: מאפיית ברדלי, שריגים
מתי: יום שני, ה-29 במאי, 22:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>