1. לילה
  2. כתבות

דופקים ברז: הבירות הכי טובות בתל אביב

בירות יש בהרבה מקומות, אבל כל חובב בירה אמיתי יודע שאין תחליף לתענוג טרי ומלא קצף מהחבית. הכירו את הברים שימזגו לכם את הפיינט המושלם

ברזי בירה
עמודי התווך של כל בילוי מתורבת צילום: FRANCOIS LENOIR/רויטרס/

הם תמיד היו שם בשבילכם - גבוהים, נמוכים, רזים ושמנים, בודדים או בחבורות, כהים ובהירים, הגיבורים השקטים של כל בר - ברזי הבירה, עמודי התווך של כל בילוי והמשקה האולטימטיבי שיכול למצוא חן בעיני כל חך. אם בא לכם לרענן את הטעם המוכר שהתרגלתם אליו, או סתם לצאת להרפתקה לילית ושיכורה - אלה הם ברזי הבירה שישמחו לאמץ אתכם לחיקם ולהעניק לכם חוויית שתייה שלא תשכחו. או שאולי בעצם כן.

» ראשון לציון משתכרת בפסטיבל הבירות של מלצר
» חיית לילה: הברמנית שמביאה את חו"ל לפלורנטין
» פיס אוף פאי: בר חדש ברוטשילד לבעלי האלפאבית
» ​מדור הלילה של עכבר העיר

הזול: עלמה, סלון ברלין

ברוכים הבאים לברז הזול בתל אביב. איפה עוד תוכלו למצוא צמד חצאים ועוד צמד צ'ייסרים מפנק של קורווזיה ב-40 שקלים? כנראה שרק כאן, באחד ההאפי האוורים הארוכים בעיר (כל יום מ-11:00 ועד 22:30). בירת פילזנר אדמונית בעלת 4.7% אלכוהול בשם עלמה, שלמעשה מיוצרת בברזיל, נוחתת פה ומתגיירת, מה שאולי מסביר את המחיר הזול שלה. זולה ככל שתהיה עדיין מדובר בבירה טעימה וקלה לשתייה, ובסלון ברלין מגישים אותה קרה ובכוסות פיינט קלאסיות לצד זיתים או תורמוס.
מה עוד: בסלון תוכלו למצוא עוד 14 בירות מהחבית, ובערך את אותה כמות בקבוקים במחירים שונים ומבצעים מתחלפים, ומגוון מרשים של וויסקי וקוניאק שפתאום הופכים לנגישים.
מה ליד: שקשוקות, סלטים, פלטת גבינה, ופלטת דגים מלוחים מהטובות בעיר.
סלון ברלין - נג'ארה 15

סלון ברלין
האפי האוור? יותר כמו האפי דיי. סלון ברלין צילום: גל סידס

הוותיק בעיר: גינס, עמירם

שום כתבת בירות לא תהיה שלמה מבלי להזכיר את השחור, הקיקר של הבירות, זה שאוהבים לחלוטין או לא מסוגלים לקרב לפה. גינס היא בירה נפלאה כשהיא טובה - סמיכה ועשירה בטעמים, עגולה וקלה לשתייה, אבל לפעמים מדובר גם בבירה נקמנית - כשהיא רעה היא חסרת רחמים, ואין לה את הסלחנות של הלאגר. אז אם כבר מתחשק לכם גינס איכותית, תמצאו אותה אי שם בסיבוב של אוסישקין, ליד הנמל. בתוך המולת הרחוב שוכן לו הפאב של עמירם וברגע שהדלת נסגרת העולם שבחוץ נעלם, ואתם נזרקים לשנות ה-70'. פה תפגשו את ברז הגינס הראשון בתל אביב, ומתוכו תקבלו כנראה את הפיינט המושלם.
מה עוד: טובורג וקרלסברג מהחבית בברזים עתיקים יפהפיים מפליז, מגוון של אניסים וויסקי, ושאר טובין מבקבוקים ישנים נושנים.
מה ליד: גבינות ונקניקים, ירקות, דגים מטוגנים וכבושים. הכל טרי ומוכן באהבה.
פאב עמירם - התערוכה 8

ברז גינס בפאב עמירם
דופק לכם ברז, ועוד איזה. הפאב של עמירם צילום: גל סידס

מזכירה בייקון: שלנקרלה מארצן, פורטר אנד סאנס

אתם הולכים לשתות בירה, נכון? אז למה שלא תעשו את זה במקום שלוקח את כל העניין ממש ברצינות? אימפריית הבירה ברחוב הארבעה, פורטר אנד סאנס, מציגה סוללת ברזים קבועה ממש על הקיר, רחבה ומצוחצחת בת 50 קנים, ממנה תוכלו תבחרו משהו שבחיים לא שתיתם. אם אתם חשים הרפתקנים, מומלץ לבדוק את שלנקרלה מארצן, בירת לאגר כהה ומעושנת המיוצרת כבר מעל 200 שנה בבווארייה. את הלתת לבירה קולים על אש גלויה ולכן מתקבל טעם מעושן עמוק שאין שום דבר אחר שדומה לו. אולי בייקון.
מה עוד: 49 סוגים נוספים של בירה מהחבית מכל הסוגים והמינים מרחבי הגלובוס. האפי האוורים שונים בשעות הערב המוקדמות, ופלייטים של בירה בנושאים שונים.
מה ליד: תפריט שלם של גודיס שיבואו טוב עם הבירה, אבל ליד השלנקרלה הכי כדאי להזמין צלחת שרקוטרי, נקניקיות או ספריבס.
פורטר אנד סאנס - הארבעה 14

חדר החביות של פורטר אנד סאנס
ארון הקודש של אימפריית הבירה. כתבנו בחדר החביות של פורטר אנד סאנס צילום: באדיבות גל סידס

החלוצי: חתול שמן, ביר בזאר (הבסטה)

לפני שהפך לאימפריה בת ארבעה סניפים ברחבי תל אביב, היה הביר בזאר לא יותר מבסטה קטנה ברחוב רמב"ם 1, עם שלושה ברזים והמון בקבוקים, שבעה מושבים וחתול שמן אחד. הביר בזאר הוקם בעקבות חלום של הבעלים - להקים בסטה בשוק שתמכור ותגיש אך ורק בירות ישראליות. לאחר שהמקום נפתח החליטו במקום להגיש גם בירת בית כלשהי, וכך נולד לו "חתול שמן", בירת אייל מקומית מרירה, מתקתקה ומרעננת בטירוף, מושלמת לשתייה ביום שרבי בפינת השוק לקולות קריאות הבסטיונרים. הבירה, אגב, נקראת על שם של חתול שמן שנהג להסתובב באזור, ובינתיים הספיק לרדת במשקל.
מה עוד: עוד שני ברזים בסניף הבסטה (והרבה יותר בשאר הסניפים) ומבחר עצום של בקבוקים.
מה ליד: הסניף בישכון. הוא באמת ליד, ממש בצידו השני של השוק. וגם דגים מלוחים, רוסטביף ונקניקייה.
ביר בזאר - רמב"ם 1

ביר בזאר ישכון
חתולים שמנים בצמרת. ביר בזאר ישכון צילום: שי בן אפריים

המחתרתי: גולדסטאר, הפאב של יעקב

ברחוב לוינסקי המאוד לא ציורי, בתוך גומחה קטנה בקיר, מעבר לכמה מבטים חושדים של כמה חמאריסטים, מתחבאת לה אחת הגולדסטאר הטובות בישראל. הפאב של יעקב הוא אחד מהמקומות האלה שיכולים להתקיים רק באזורים כאלה של העיר - פתוח מהבוקר, שני שולחנות ובר קטן, זוהר ארגוב באוזניים, נשיונל ג'יאוגרפיק בפלזמה וריח חמצמץ של פול עם כמון באוויר. אבל מה שמעניין אותנו זאת הגולדסטאר המופלאה, גולדסטאר כמו שמנחם ברלינר ז"ל התכוון שימזגו. הבירה של יעקב נמזגת לאט מאוד, בשלושה, לפעמים ארבעה שלבים, לתוך כוסות מבריקות שעתה יצאו מהמקרר, והתוצאה היא כוס גולדסטאר יפהפייה, בלי בועת גז אחת שנראית לעין ועם ראש קצף שעולה גבוה גבוה מעל שפת הכוס, כמו גביע גלידה. יעקב מחליף כנראה שתיים-שלוש חביות גולדסטאר ביום (נתון פסיכי לבר של 10 מקומות), אבל זה רק מסביר לנו משהו על טיב הבירה (וטיב השתיינים) במקום.
מה עוד: הייניקן ומכבי 7.9, שתיהן מעולות, ומשקאות חריפים במזיגה נדיבה.
מה ליד: דגים מלוחים מדהימים, אבוקדו שיעקב בוחר ומכין בעצמו עם ביצה קשה ולימון, נקניקים, וכאמור, פול עם הרבה לימון וכמון.
הפאב של יעקב - מטלון 42

בירה ומזטים בפאב של יעקב
ברלינר היה גאה. החמארה של יעקוב צילום: גל סידס

האלוהי: שימאיי, נורמן

בפאתי שוק הכרמל נחבאת לה עוד פנינת בירה ותיקה ואהובה על תושבי הכרם והאזור. זה נראה שהנורמן תמיד היה שם, באחת הפינות היותר יפות של הכרם. מתחת למלון קטן מסתתר לו חדרון שתייה פצפון, מהסוג שמכיל יותר בירה מכמות האנשים שהוא מסוגל לאכלס. בנורמן תמיד אהבו בירות בלגיות, זה ניכר בחביות, בבקבוקים ובמזכרות על הקיר, ושימאיי היא כנראה תצוגת התכלית האולטימטיבית. שימאיי היא בירת מנזרים שמיוצרת אך ורק על ידי נזירים בתוך כתלי המנזר, ולמעשה היא הגדולה והמפורסמת שבין בירות המנזרים הבודדות שנותרו בעולם. כיאה לאייל בלגי מסורתי צפו לעושר טעמים, משקל על הלשון, מתקתקות, כשותיות, ואחוזי אלכוהול גבוהים כמובן. הבירה מוגשת בכוס החרס המסורתית שתסייע לכם (במיוחד אחרי כמה כוסות) להרגיש כמו דמות ממשחקי הכס.
מה עוד: קשת רחבה של בירות עלית מרחבי העולם וחיבה עזה לבלגיה, בחבית וגם בבקבוק.
מה ליד: נשנושים בסיסיים, צ'יפס, פיצה, עלי גפן ואדממה.
נורמן - הלל הזקן 8

נורמן בר
פטיש לבלגיות. נורמן צילום: יעל גזית

התל אביבית: פטריוט, דאנסינג קאמל

אין הרבה דברים יותר מספקים מבר בתוך מבשלת בירה, כי זה ממש כמו לבוא לבירה הביתה. דאנסינג קאמל היא אחת המבשלות הוותיקות בארץ, והיחידה שמבשלת בירה בתחומי תל אביב. בבר המבשלה תוכלו לטעום מהמגוון האדיר והסופר יצירתי שמבשלים במקום, כשאחת המוצלחות והוותיקות שביצירותיה היא הפטריוט, אייל בהיר ומריר, מרענן ובעל ארומות טרופיות ואין דבר יותר משמח מבירה סופר טרייה שהגיעה ממש מעבר לפינה. הסקרנים יכולים לקבוע מראש סיורים במבשלה.
מה עוד: שמונה ברזים מתחלפים של בירות מתוצרת המבשלה.
מה ליד: נשנושי בר אמריקאיים וכמה משלנו: עלי גפן, נאצ'וס עם סלסה ביתית, פרעצל ענק ,טחינה, אדממה, לחם שום, יש גם סנדוויצ'ים עם רוסטביף פסטרמה או נקניקייה.
דאנסינג קאמל - התעשייה 12

דאנסינג קאמל
שברו את גב הגמל. דאנסינג קאמל צילום: לירון אלפלא

המפתיע: פאולנר מארצן, ביר גארדן שרונה

מה יכול להיות כל כך מפתיע בבירה, אתם שואלים? ההפתעה הראשונה היא שבתוך מתחם שרונה, מתחם, שאיך לומר, מיועד בעיקר לשתייני מקיאטו, אפשר למצוא פנינת בירה שכזאת. ההפתעה השנייה היא שהבירה הנבחרת פה, במקדש לבירות חיטה, היא דווקא בירת לאגר מאותו היצרן. פאולנר היא יצרנית בירות חיטה מהמוכרות והגדולות בעולם, והמארצן שלה היא בירת לאגר מיוחדת ושונה, מעט מתקתקה וענברית. חלל הביר גארדן הוא מהיפים והמהודרים שבעיר, ויש בו את שני האלמנטים שחובבי בירה אוהבים במיוחד - עץ ונחושת, והרבה מהם, חלקם על הבר וחלקם בצורת צינורות שמסתעפים סביבו.
מה עוד: שישה סוגים שונים של פאולנר מהחבית, שסביר להניח שלא תמצאו באף בר אחר. חלקן עונתיות.
מה ליד: נקניקיות, דגים כבושים, בשרים, כריכים - כל מה שצריך כדי לספוג הרבה בירה.
ביר גארדן פאולנר - אלוף אלברט מנדלר 3

בירה נמזגת בפאולנר בירגארדן שרונה
הפנינה של שרונה היא בכלל בצבע לאגר. פאולנר בירגארדן צילום: אנטולי מיכאלו

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>