1. לילה
  2. כתבות

משהו ליד: הברים עם האוכל הכי טוב בארץ

ברים טובים יש בשפע, אבל חווית השתייה לא יכולה להיות מושלמת ללא הנשנוש האידיאלי ליד. אם אתם מחפשים משהו יותר מתוחכם מצ'יפס או מאנצ'יז - אלה המקומות שיודעים איך לספוח את האלכוהול בסטייל

אוכל ואלכוהול בברוט
אוכל שעושים באהבה. ברוט צילום: תומר אפלבאום

פה אנחנו קוראים לזה מזטים, הרוסים אומרים זקוסקי ואילו אצל הספרדים זה טאפאסים - אם לשים את השמות בצד, כל תרבות שתייה שמכבדת את עצמה יודעת שליד הכוס עם הטיפה המרה צריך לדאוג גם לצלחת עם משהו קטן וטוב. ברשימה הבאה ריכזנו עבורכם עשרה מקומות שיהפכו את החוויה השיכורה שלכם לסופר טעימה ומפנקת, למקרה שבאתם מראש במטרה למצוא מנה שתספוג לכם את האלכוהול, או גם אם רק רציתם לשתות וגיליתם באמצע שאתם רעבים (קורה לטובים ביותר). מהנקניקיות של הג'מס ועד הקובנה של היודל'ה - אלה הברים עם האוכל הכי טוב בארץ.

» לוקחים אוויר: ברים תחת כיפת השמיים
» המפיק והדיג'יי קייגו יופיע בישראל
» פיס אוף פאי: בר חדש לבעלי האלפאבית

» מדור הלילה של עכבר העיר

ג'מס

הנה סיבה מעולה להגיע לפתח תקווה - בירה ג'מס הפכה לאחד ממותגי הבוטיק המובילים ולאימפריה של ארבעה פאבים. הפאב בפתח תקווה (שם גם נמצאת המבשלה) הוא סוג של פנינה בלב אזור התעשייה האפור של העיר. הבר הגדול ממוקם בתוך המבשלה (או שמא ההיפך?), וצינורות ארוכים ודודי נחושת ענקיים הם רק חלק מהקישוטים במקום.
מה בתפריט: בירה יותר טריה מזאת שמגישים כאן, לא יכולה להיות. בג'מס תמצאו מגוון בירות לכל טעם וחך. יותר ממומלץ לנסות את ה-8.8 שקרויה על שם אחוזי האלכוהול שבה, ואת ה-pils המרעננת. התפריט מתמקד בעיקר בבשר וגולת הכותרת שלו היא הנקניקיות שמוכנות במקום. בצהריים ישנו תפריט עסקיות שגם איכשהו מוזיל את מחיר הבירה, והרי בשביל זה באנו.
מנות מומלצות: נקניקיות ג'מס - 64 שקלים, כריך מיטבול - 48 שקלים.
מי מגיע: כל מי שעובד באזור, חבר'ה דתיים ושומרי מסורת (המקום כשר), כל מי שרחוק לו תל אביב.
ג'מס – המגשימים 15, פתח תקווה

ג'מס ביר פקטורי פתח תקוה
גולת הכותרת. הנקניקיות של ג'מס צילום: דרור כץ

פיקוק

מזה כמעט עשור שכל ערב ברחוב מרמורק שבתל אביב נפתח בר הפיקוק עם השקיעה היפה, שכאילו בוקעת מתוך קצה שדרות בן ציון. הפיקוק מציע לשתייני וגרגרני העיר אופציה נעימה לבילוי של ערב בחוץ בסטנדרט קצת אחר. המוזיקה פה תמיד משובחת ולעיתים מתקיימים במקום ערבי שירה וסטנדאפ, ומעבר לתפריט הרגיל אפשר למצוא גם ספיישלים רבים.
מה בתפריט: קוקטיילים, כוס יין צוננת, או בירה מהחבית. תפריט האוכל מציע את כל להיטי הברים האחרונים (דגים נאים, כבד קצוץ, פיצות נהדרות), נגיעות גרוזיניות ונתחי פרושוטו וחמון מובחרים.
מנות מומלצות: איקרה ונלסון - 25 שקלים, רוסטביף על פרעצל - 52 שקלים.
מי מגיע: שתייני השכונה ורומנטיקנים חסרי תקנה.
פיקוק – מרמורק 14, תל אביב

אוכל בפיקוק
סוגר עשור. פיקוק צילום: דניאל צ'צ'יק

סרווסריה

בראנץ' השיכורים של שבת בבוקר הפך כבר לסוג של הכרח בקרב שתייני הסביבה, אבל גם במשך שאר ימות השבוע ישמחו להציע לכם בבר הספרדי מנות טאפאס קטנות וטעימות והרבה מאוד אלכוהול, שיוצא בסבבי צ'ייסרים תכופים מאוד.
מה בתפריט: בערך כל ג'ין שאפשר להשיג בארץ (וגם כמה שלא), ממנו ישמחו לרקוח לכם את אחד מקוקטיילי הבית או לערבב באחד מסוגי הטוניקים שבמבחר. נכון שמנות טאפאס תמיד אוהבות שתייה, אבל יותר מומלץ פה לבדוק מה קורה בגזרת הספיישלים המתחלפים על בסיס כמעט יומי. מה שבטוח זה שתמצאו כאן הרבה דגים ופירות ים טריים, שרקוטרי, וכל מה שמתאים ללוות את האלכוהול שלכם.
מי מגיע: תיירי בן יהודה, טונות של קבועים, מגורשי ספרד.
סרווסריה – בן יהודה 48, תל אביב

מנה בבראנץ' של סרווסריה
מדריד זה כאן. סרווסריה צילום: חיים יוסף

ברוט

הברוט נועד לאנשים שרוצים ללכת עם ולהרגיש בלי - כוס יין משובח, כמה צלוחיות טעימות ליד, מינוס הווייב של מסעדה יוקרתית.
מה בתפריט: יין. תפריט היין של הברוט יכול להפתיע בהיקפו יחסית לגודל של המקום, ואם תלכו לאיבוד בתוכו, הצוות ישמח לעזור באדיבות. בגזרת האוכל אפשר למצוא מנות המוכנות באהבה במטבח הפתוח לעיני יושבי הבר. גם כאן רצוי מאוד להתעניין במנות המיוחדות: צלוחית של נקניקים, קלמארי עם פריקי וצ'וריסוס וטונה אדומה חזקה מאוד בראשונות, ובתפריט הספיישלים תוכלו למצוא לעיתים מנה היסטרית של מעורב כבדי ולבבות ברווז על הפלאנצ'ה שזכורה לטובה, למרות בקבוק וחצי של ריזלינג.
מנות מומלצות: טאיירין 40 חלמונים - 78 שקלים, סשימי מדג משתנה - 76 שקלים.
מי מגיע: טבחים, גרגרנים, אנשים שראו באינסטגרם מה מכינים שם הערב.
ברוט – נחלת בנימין 36, תל אביב

מנה בברוט
ללכת עם ולהרגיש בלי. ברוט צילום: תומר אפלבאום

המנזר

המנזר, שפתח את שעריו בשנת 1993, עבר גלגולים ותהפוכות רבות. הוא התחיל כמאורת רוקרים מחוספסת שהגישה טוסטים בלבד, וכעבור שנים והרבה ליטרים של בירת גולדסטאר, הפך למוסד שתייה מכובד שמגיש כמה מהמנות הטעימות בתל אביב.
מה בתפריט: הרבה הרבה בירה. מדובר באחד המקומות האחרונים שעדיין מוזג בירה במחירים שנעים סביב ה-18-25 שקלים. כאן לא תמצאו קוקטיילים, אבל צוות המקום ישמח להגיש לכם וויסקי מהמבחר, או צ'ייסר של וודקה קפואה. בסופ"ש יש תפריט ספיישלים ואז מתחילה החגיגה האמיתית, עם קריצה לשתייני אירופה - סטייקים למיניהם, פטה, שלל נקניקיות, איברים פנימיים ומזון שיכול לספוג כמויות גדולות של בירה.
מנות מומלצות: פולד-פורק סנדוויץ - 48 שקלים, סלט תאילנדי - 58 שקלים.
מי מגיע: כל מי שעובר באזור השוק. תיירים, משפחות, חבורות, באזור הבר אפשר למצוא שתיינים יותר קבועים ורציניים.
המנזר – אלנבי 60, תל אביב

מנה במנזר
מחזיק בכמה מהמנות הטובות בעיר. המנזר צילום: תומר אפלבאום

יודל'ה

האח הקטן והשובב של מחניודה הוא כנראה המקום הכי כייפי בירושלים. מדובר בבר גדול ומרובע שחובק את המטבח של המקום, כשהצוות מבשל, מברמן, מגיש ומנגן על סירים ומחבתות עם המוזיקה הקצבית שמתחזקת אל תוך הלילה. למרות שכיף מאוד לשבת על הרחוב, מומלץ להצמד לבר, שם הצ'ייסרים עפים בקצב מסחרר.
מה בתפריט: כמו במסעדת האם גם התפריט ביודל'ה נשען על כל הטוב מהשוק הסמוך. מנות קטנות של המיטב מהמטבח הים תיכוני מוגשות כאן, וכמובן יותר זולות מאלה במסעדה. יש קוקטיילים, יין, בירות ודיספליי בר סטנדרטי שיעזרו לכם לשטוף מנות של פולנטה או קרפצ'ו למנשנשים, ועד לסטייק על קרש מלווה במח עצם, או פילה דג לרעבים באמת.
מנות מומלצות: קלמרי - 74 שקלים, סשימי - 62 שקלים, קובנה 32 שקלים
מי מגיע: צעירים, צעירים בנפשם, חברים מהשכונה, תיירים מתל אביב.
יודל'ה – בית יעקב 11, ירושלים

מנה ביודל'ה
הכי כיפי בירושלים. יודל'ה צילום: אסף סרי

מעיין הבירה

המקום הכי וותיק ברשימה פתח את שעריו בשנת 1950, כבית משקה ומאכל לעובדי נמל חיפה התשושים והרעבים. 67 שנה לאחר מכן, זה נראה שהרבה מרוח התקופה ההיא השתמרה במקום, שכמעט ולא השתנה. האוכל והשתייה, אגב, גם הם שומרים על אותו פאסון מזרח אירופאי עתיק, ללא שום רצון או כוונה להשתנות. המקום פתוח בכל יום למעט שבת עד השעה 17:00, מלבד ימי שלישי (אז פועל בשעות הערב בהזמנת מקום בלבד) וחמישי, בהם כל הרחוב מתמלא בשולחנות ארוכים ויוצא לחגיגה אל תוך הלילה בליווי מוזיקה מאת להקת הבית, קוסטיצה.
מה בתפריט: בירות מעולות. מבחר הברזים הוא עצום והבירות מוגשות תמיד קרות וטריות. בגזרה הקולינרית - חגיגה. החל ממיני דגים כבושים וממרחי איקרה וכבד, עד למגוון כיסונים מאודים או מטוגנים וממולאים בכל טוב. בנוסף תוכלו למצוא כאן פסטרמות, נקניקיות ונתחים מעושנים - הכל בתוספת הרים של שום. בהזמנה מראש אפשר להזמין אפילו חזירון ממולא לשולחן.
מנות מומלצות: כיסוני בשר - 25 שקלים, פסטרמה לבנה - 60 שקלים, קבב רומני - 50 שקלים.
מי מגיע: חבורות גדולות של צעירים, ומשפחות עוד יותר גדולות יוצאות ברית המועצות שבאו לסעוד את נפשם כמו פעם.
מעיין הבירה – נתנזון 4, חיפה

מנה במעיין הבירה
פאסון של מזרח אירופה. מעיין הבירה צילום: חגי פריד

גמברינוס

גמברינוס הוא סוג של תופעה שיכולה להתקיים אך ורק מחוץ לגבולות תל אביב. משעות הפתיחה באחר הצהריים המוקדמים, המקום מלא בחבורות של צעירים שבאו ללגום בירה מהמבחר האדיר במקום, או באשדודים רעבים שבאו לסעוד באחד הפאבים עם המנות הנדיבות ביותר באזור. אל תצפו להרבה הוד והדר, אבל תצפו בהחלט לשולחנות עץ כבדים, מזכרות בירה, והרבה הרבה ובכן, בירה.
מה בתפריט: מעל 15 בירות מהחבית מכל הסוגים והמינים. אין תפריט אלכוהול, אבל יש צוות מיומן שיעזור לכם לבחור בירה על סמך טעמכם האישי. מנות האוכל עצומות, רחוקות ממה שהתרגלתם ברדיוס התל אביבי. אם ציפיתם לאוכל ברים טיפוסי, תגדילו את הציפיות פי מאה, כי כאן תמצאו מנות סטייקים אדירות, ספריבס וקדירות מהבילות של שרימפס בחמאה ושום. רצוי להגיע רעבים.
מנות מומלצות: שרימפס בחמאה ושום - 60 שקלים, 650 גרם אנטריקוט - 120 שקלים, 900 גרם ספריבס - 100 שקלים.
גמברינוס - הציונות 45, אשדוד

שרימפסים בגמברינוס
בואו עם ציפיות. שרימפסים בגמברינוס צילום: יוליה ניקנקין

מוזה

המוזה בערד הוא סוג של תחנת חובה למי שנקלע לאזור בדרכו צפונה או דרומה, ומשמש בית חם לשתייני האזור וחובבי כדורגל (במקום מקרינים משחקים ומאות צעיפים תלויים על התקרה). הבירות שנמזגות כאן מטופלות באהבה, ומוגשות תמיד בכוסות קרות. גם האוכל, שרובו מהעדה הבשרית, טעים ויכול לנחם את לבו של מי שנקלע למדבר.
מה בתפריט: בירה שנמזגת ומוגשת בכוס הייעודית והתחתית שלה ומגוון של 30 סוגי וויסקי. תפריט האוכל מציע כאמור הרבה בשר, כריכים, וגולש גם אל תחום הפסטות והסלטים. מומלץ להצמד לבשר וללכת על אנטריקוט מיושן במקום.
מנות מומלצות: כריך רוסטביף - 44 שקלים, תבשיל גולש - 58 שקלים.
מי מגיע: מטיילים תשושים, ערדניקים צמאים, אנשי מדבריות.
מוזה - מתחם תחנת הדלק אלון, כביש 31, ערד

בר המוזה בערד
תרד עליכם משמים. המוזה צילום: אילן אסייג

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>