1. ילדים
  2. מתכונים לילדים

מבשלים עם ילדים: לביבות או לא להיות

מתכון פשוט ללביבות בטטה מתקתקות וכתומות ולביבות חצילים קלויים בשרניות לאמיצים - פעילות חנוכה חגיגית וטעימה לכם ולקטנים

לביבות בטטה
חמות ומתוקות. לביבות בטטה צילום: Margoe Edwards | Dreamstime

חנוכה כבר כאן, איזה כיף! אין כמו להדליק נרות, לזייף את כל השירים יחד עם המשפחה, לסובב סביבונים ולאכול הרבה אוכל טעים. נכון, לכל חג יש מאכלים מפתים ומוצלחים משלו אבל התירוץ החגיגי לאכילת סופגניות, לביבות ושאר טוגנים עם פחות רגשות אשם מהרגיל - מנצח את התחרות.

» חנוכה 2017 - המדריך המלא
» הצגות חנוכה - לוח המופעים
» המדריך המלא למופעי חנוכה
» משפחה חוסכת - כל המבצעים למופעים הגדולים 

כבכל שנה, חנוכה מגיע יחד עם חופשה לילדים, ואם אתם מחפשים פתרון מצוין לבילוי ביתי בימי גשם, או אוכל מעולה לפיקניקים במקרה שיוצאת השמש - הכנת לביבות היא הפעילות המושלמת. מה אתם חושבים על לביבות בטטה בעלות טעם מתקתק וצבע כתום לוהט? או לביבות חצילים לאמיצים? למרות נס פך השמן, נאפה את הלביבות בתנור - התוצאה היא לא רק טעימה, אלא גם בריאה - וזאת הגדרה למתכון מנצח.

לביבות בטטה

מצרכים:

3 בטטות בינוניות
חצי כוס בצל ירוק
100 גרם גבינת שמנת למריחה 5%
3 ביצים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

» מפשילים שרוולים, מקלפים את הבטטות ומגררים אותן גס בזהירות -  מפתיע כמה ילדים נהנים מהשלב הזה.
» חותכים את הבצל הירוק ונהנים מהצבעים היפים של הרכיבים הקצוצים.
» מערבבים את הבטטות המגוררות עם הבצל הירוק, הביצים, גבינת השמנת, שמן הזית והתבלינים. זהו, הכל מוכן - זמן ללבב את הלביבות!
» מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מסדרים נייר אפיה מעל התבנית. מאוד מומלץ לשמן את נייר האפייה עם מעט שמן זית, כדי שהלביבות לא ידבקו. מפזרים בעזרת כף את הלביבות ברווחים שווים ומועכים ליצירת לביבה שטוחה. אופים את הלביבות במשך 20 דקות, הופכים אותן ומחזירים לחמש דקות נוספות בתנור.
» מנסים לא לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת.

לביבות חצילים קלויים

מצרכים:

2 חצילים בינוניים (או אחד גדול ואחד קטן)
חצי כוס פטרוזיליה
100 גרם גבינת שמנת למריחה 5%
½ כוס פירורי לחם
¼ כוס קמח
2 ביצים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

» חצילים קלויים זה הכי טעים שיש - הקלייה הכי טובה היא על הגז, כשמרגישים את השריפה בטעם.
» אז איך קולים חציל? דוקרים אותו במזלג ושמים על האש. יש כלים ייעודיים להכנת חצילים על הגז ואפשר פשוט להניח על הגז, אבל זה עלול ליצור לכלוך ובלאגן.
» אופציה נוספת היא להשתמש בתנור במקום וזה גם מוביל לתוצאה מאוד טעימה. מחממים תנור ל-220 מעלות, דוקרים את החציל במזלג ונותנים לו להיצלות. מדי פעם הופכים את החציל עד שה"בשר" מתרכך - זה לוקח בערך שעה.
» מצננים, מקלפים וקוצצים את פנים החצילים.
» הרגע האהוב על הילדים - זמן הערבוב של החצילים עם הפטרוזיליה, הגבינה, פירורי הלחם, הקמח, הביצים והמלח-פלפל. 
» מכינים את הלביבות בתנור, באופן דומה ללביבות הבטטה. מחממים תנור ל-200 מעלות ומפזרים לביבות על נייר אפייה משומן. אופים במשך 20 דקות צד אחד, הופכים את הלביבות לצד השני, מחכים חמש דקות והלביבות מוכנות.
» כדאי לחכות 10 דקות לפני ההגשה - הטעם משתפר. בתיאבון!

אורית רונן היא אמא לילד שאוהב להיות איתה במטבח. מהנדסת בבוקר ומבשלת בערב. חפשו אותה בבלוג "בישול זה משחק ילדים" ובעמוד הפייסבוק "בישול זה משחק ילדים" .

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>