1. ילדים
  2. כתבות

מבשלים עם ילדים: סופגניות לחנוכה

למה בעצם לקנות סופגניות מתוחכמות ויקרות, כשאפשר להכין אותן לבד? מתכון לסופגניות בייבי תוצרת בית, שכיף להכין עם הילדים

סופגניות - חנוכה
פשוטות ומושלמות. סופגניות צילום: Marina Pokupcic | Dreamstime

הנה בא לו שוב חג החנוכה, ואין מנוס מלהודות שהדבר המהותי ביותר שהילדים (ואנחנו) מצפים לו בחג הזה הן הסופגניות. עגולות, דשנות, שמנוניות, מלאות בעצמן, מפתות וטומנות סוד בקרבן - אנחנו מתים עליהן.

» חנוכה 2017 - המדריך המלא
» הצגות חנוכה - לוח המופעים
» המדריך המלא למופעי חנוכה
» משפחה חוסכת - כל המבצעים למופעים הגדולים 

פעם, להכין סופגניות בבית היה עניין שבשגרה. נטייתה של סבתנו להכין סופגניות שתוכן אינו כברן, כי היה בהן כמעט תמיד חור באמצע, זכתה ללעג ולהשמצות מלאי חיבה מדי חנוכה. לעגנו אבל  טרפנו. לא היה בסופגניות הללו מילוי קרם פטיסייר, או גנש, או שוט אספרסו או ציפוי מרשמלו מקורמל בטופי-ים. הן היו סתם סופגניות עם ריבה. אז נכון שהכי מפתה פשוט לצאת ולרכוש סופגניות, אבל אם קצת חושבים על זה אז: א. זול יותר להכין לבד, ב. זו חגיגה רצינית לילדים לטגן לעצמם את הסופגניות שלהם, ג. זה מחדיר לבית את רוח החג, ד. בסוף העניין ייזקף לזכותנו במאזן האימה של הורים טובים או לא. בקיצור: כדאי.

כדי להפתיע קצת, לא ללכת על הסטנדרט ועל הדרך גם לחסוך כמה קלוריות, החלטנו להפיק הפעם בייבי סופגניות. סופגניות ביס, שהדבר כי יפה בהן הוא שהן מתאימות לפיות קטנים, שבעיקר מחפשים להגיע כבר לריבה.

המוצרים (כ-60 סופגניות בקוטר 4 ס"מ)

ביצה
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב חם (חמים אך לא רותח)
1/2 קוביית שמרים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח
120 גרם חמאה
שמן
ריבת תות שדה

מוכנים? היכון, הכינו

» טורפים יחד את הביצה והסוכר, מוסיפים חלב חם ובוחשים היטב. מוסיפים פנימה את חצי קוביית השמרים, ממיסים אותה ומערבבים טוב. מוסיפים את המלח ותמצית הווניל, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

» את השלב הבא אפשר להכין במיקסר או ללוש ביד: מוסיפים לתערובת 2 כוסות קמח (מחצית הכמות) ולשים היטב. חותכים את החמאה (הממש קרה, שיצאה הרגע מהמקרר), לקוביות קטנות. מוסיפים אותן בהדרגה לבצק יחד עם שארית הקמח. לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים בצד לתפיחה של כשעה וחצי.

» את הבצק התפוח מעבירים למשטח עבודה מקומח. מרדדים עלה בעובי של כ-1.5 ס"מ וקורצים ממנו בעזרת כוסית יין קטנה עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ. את עיגולי הסופגניות הקטנים מניחים לתפוח עוד מעט, אפשר בתנור שחומם למינימום, מכוסים במגבות.

» מחממים במחבת שמן (אבל לא עד כדי רתיחה). כשחם מאוד מניחים בתוכו את הסופגניות הזעירות אחת אחת, והופכים ברגע שמזהיב. שולפים את הסופגניות הנפוחות והמוכנות אל כלי מרופד בנייר סופג. מניחים להתקרר מעט.

» בעזרת מזרק קטן מחדירים לכל סופגנייה כמות של כ-2 מ"מ ריבה. עורמים הכל יחד. זורים מעל הרבה אבקת סוכר (זכרו כי הבצק בכלל לא מתוק) ומגישים. אם יש צורך לשמור את הסופגניות, מוטב לארוז אותן בשקיות ניילון כדי שלא יתייבשו, כי גודלן הקט עלול לגרום להן להתייבש בקלות יתרה. בתיאבון וחג אורים שמח.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>