בלוג האוכל של חני: חלה מתוקה עם תפוחים

בלוג האוכל של חני מציג הפעם חלה חגיגית ומתוקה המשלבת פירות ומתאימה לחגים וגם לימי חול

בראש השנה האחרון עיטרה את שולחננו חלת התפוחים הזו, שאהובה מאוד על בני הבית, בחגים אבל גם בימי חול. החלה החגיגית הזו משלבת היטב שתי אהבות שלי: בצקי שמרים ותפוחי עץ.

מדובר בחלת חג במלית תפוחי עץ ופירות יבשים, חלה שיכולה להתאים כליווי בארוחה המפסקת בערב יום כיפור או כחלה חגיגית לחג הסוכות הקרב. המתכון הזה הוא שילוב של חלה ועוגת שמרים רכה ומשובחת ולכן גם אופן ההכנה שונה מחלה קלועה מסורתית: לאחר ערבוב חומרי המלית לתוך הבצק יש ליצור כדורים ולהניחם בתבנית אחד על השני, במהלך האפייה הכדורים מתאחדים ויוצרים מאפה חגיגי למראה.

למלית הפרי:1.5 כוסות תפוח קצוץ גס, אפשרי לשים תפוח אחד גדול וירוק1/2 כוס חמוציות יבשות1/2 כוס מישמש מיובש חלוט וקצוץ1/2 כוס צימוקים בהירים, חלוטים ויבשים1/2 כוס סוכרכף מיץ לימון – לא חובהכפית קינמון – לא חובה

לזיגוג:ביצה טרופה עם כפית סוכר תבנית:לחלה אחת גדולה מאוד- תבנית 30 על 12 ס"מ. לשתי חלות קטנות יותר - תבניות כיכר 12 על 22 ס"מ

ההכנה:את הבצק ניתן להכין ידנית או במיקסר. בקערה קטנה לערבב מים +כף מכמות הסוכר ושמרים. לערבב להתפיח.להוסיף: יתרת סוכר ,שמן, ביצים, וניל, מלח. להוסיף מספיק קמח ליצירת בצק גמיש.ללוש את הבצק 8 עד 10 דקות.ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח עד שכפול בנפח כשעה.

לערבב את כל חומרי המלית בקערה.

עיצוב החלהלאחר תפיחת הבצק, ללוש מעט. לשטח לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ, לשים מעל מחצית חומרי המילוי וללוש אותם פנימה.להוסיף את יתר חומרי המלית, וללוש אותם פנימה. להשאיר מספר כפות מלית בצד.

לתת לבצק לנוח במשך 5 דקות.לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים. ניתן להשאיר את חלקי הבצק כפי שנחתכו, אני העדפתי לגלגל את הבצק לכדורים נאים.

להניח 8 כדורי בצק על תחתית התבנית המרופדת בנייר אפייה. מעל, להניח את שמונת הכדורים הנותרים. לפזר מעליהם מהמלית הנותרת.

למרוח את החלה בזיגוג הביצה ולפזר מעליה סוכר. לכסות בעדינות ולהניח להתפחה עד שכפול כשעה.

לאפות את החלה בחום בינוני 180 מעלות, משך כ- 45 דקות. במידה והחלה משחימה מדי למעלה  במהלך האפייה, לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפייה.

לצנן את החלה בתבנית משך 10 דקות. להוציא ולצנן לגמרי. בלוג האוכל של חני הראל - פוד פורנו להמונים - מתפרסם במלואו ב"עכבר קפה" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>