1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

הוט פוטטו: הצ'יפס הכי טוב בתל אביב

מתובלים בוויטרינה, חדשים בפטאט, חצופים באבו דאבי וקלאסיים בבראסרי - כך הפך הצ'יפס למאכל הלאומי של התל אביביים. הכינו את המלחיות

ליד המבורגר, לצד שניצל, עם בירה או עם חומוס וסלט - העיקרון המנחה של הצ'יפס הוא להיות התוספת האולטימטיבית, אבל כשהוא טעים, הוא פשוט גונב את כל ההצגה. תל אביב של השנה האחרונה זכתה בגל חדש של צ'יפסריות, שיוצרות תורים ארוכים לאורך הרחוב וריח שעושה חשק גם אם לא תכננתם לזלול. על אף שנראה שמדובר במאכל פשוט להכנה, בחלק ניכר מהמסעדות תגלו כי מדובר במנות שמקבלות טיפול רציני ומדוקדק. על החלק ההיסטורי של הריב הידוע בין הצרפתים לבלגים בנוגע למי המציא אותו קודם נדלג, כי יצא להם יופי ואנחנו פה כבר רעבים.   » הראמן של אהרוני מגיע למרכז תל אביב» בר האוכל החדש והמסקרן של בית תאילנדי» מה מחכה לכם בשוק רוטשילד אלנבי?» המתחם שמביא את אמריקה לתל אביב» ארוחת הבוקר החדשה של שוק צפוןויטרינה

לא הרבה בתי אוכל שמעמידים בחזית שלהם מאכל מסוים הופכים להיות מוקד עלייה לרגל דווקא בגלל התוספות. אבל כזאת היא הוויטרינה, שנפתחה כלוקיישן של נקניקיות גורמה, ועד מהרה התגלתה כמקום ללכת לאכול בו דווקא המבורגר וצ'יפס. הצ'יפס של הוויטרינה מורכב מתפוחי אדמה ובטטה בגזרה דקה יחסית, שמוכנסים לתוך עגלת סופר מיניאטורית. השוס הידוע פה, שמזמן כבר כל המסעדות האחרות הספיקו לגנוב, הוא גרידת הלימון שמפוזרת מעל, ושמקלילה את הטעם המטוגן ומוסיפה ניחוח ממכר לביס. בשנה האחרונה נפתח סניף נוסף לוויטרינה ברחוב לינלבלום, כך שאתם יכולים לעשות השוואות בזמנכם הפנוי. המחיר: 12 שקלים למנה קטנה, 18 שקלים לגדולה.

שורה תחתונה: היה ונשאר אחד הצ'יפסים הטובים בעירויטרינה - אבן גבירול 54, ויטרינה - לילנבלום 40, תל אביבאחד המוכרים בעיר. צ'יפס של ויטרינה (צילום: רותם מימון)

PATAT - פטאט

לפני כחודש סיפרנו לכם על פתיחתו של הצ'יפס החדש בקינג ג'ורג'. מאז הספיק המקום לעשות באזז בעיר, ולמשוך אליו מתנסים חדשים לצד לקוחות חוזרים שניסו והתאהבו. הצ'יפס כאן עשוי לפי הספר ועובר תהליך ארוך לפני שנכנס לקונוס. את תפוחי האדמה משאירים עם הקליפה (מה שמוסיף מרקם לביס), חותכים לפרוסות שמנמנות ונותנים להם לנוח לפחות חצי יום במקרר לפני הטיגון הראשון. לאחר מכן נותנים להם לנוח שוב והם יכנסו לשמן בשנית רק אחרי שתזמינו מנה. ההפתעה האמיתית היא שלל הרטבים שמוצעים כאן, שעשויים כולם במקום מדי יום וחלקם אף מוגשים חמים. במיוחדים שבהם תוכלו למצוא רוטב חם של שמנת אווז, פפרוני, ארבע גבינות וסאטה שרוקחים מחמאת בוטנים טבעית ואיכותית. המחיר: 12 שקלים לקונוס קטן ו-18 שקלים לגדול. המחיר כולל שני סוגי רטבים לבחירה.שורה תחתונה: חדש ומבטיח, בעיקר כי חשבו כאן על הכל. החור הייעודי בשולחנות העץ קנה אותנו. פטאט - קינג ג'ורג' 30, תל אביבהולנד במרכז תל אביב. פטאט בקינג ג'ורג' (צילום: נטלי אזולאי)

גרסת השף: בית רומנו לא האמנו לאייל שני כשאמר שהצ'יפס שלו הכי טעים בתל אביב, עד שהגענו ערב אחד לבית רומנו. לשולחן הוגשו קוביות תפוח אדמה הכי פריכות שנגסנו בהן בחיים, עם כמות מדויקת של מלח. הצ'יפס של המאסטר שף עובר שני מחזורי טיגון ועוד ייבוש בתנור, והמינון הנכון של המלח הופך אותו למשהו שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. שני ממשיך ללהטט ביכולת שלו להשתמש במספר מצומצם של חומרי גלם, מהם הוא מפיק את המיטב. בליווי המוזיקה המעולה שמנגנים ברומנו, מדובר בתוספת המושלמת לצד אלכוהול. המחיר: 29 שקלים, לא כולל הדרינקים שתמשיכו להזמין. שורה תחתונה: טעים כמו שרק אייל שני יכול לעשות.בית רומנו - דרך יפו 9,  תל אביבמתוך האינסטגרם של אייל שני

אבו דאבי החומוסייה הקטנה ברחוב קינג ג'ורג' הופכת בימי שישי לאטרקציה רצינית עבור תל אביבים רעבים. חלקם באים לפה במיוחד וחלקם עוברים באזור ומחליטים לעמוד בתור עם כולם. כאן יגישו לכם חומוס חלק וחמים, סלט קצוץ דק-דק וכדורי פלאפל טריים. אבל אם להיות כנים, אנחנו באים הנה בשביל הצ'יפס שנראה כאילו נחתך ביד, ממש כמו בבית, ומגיע כמערום נאה על צלחת. תפתחו בירה ותתחילו את הסופ"ש. המחיר: 16 שקלים למנה קטנה ו-20 שקלים לגדולה. 

שורה תחתונה: האופציה הביתית בחבורה. אמנם מדובר בחומוסיה, אבל הצ'יפס גונב את ההצגה. לכו על המנה הגדולה.אבו דאבי - קינג ג'ורג' 81, תל אביבחתיכות לא אחידות אבל מלאות אופי. צ'יפס של אבו דאבי (צילום: רותם מימון)בראסרי

בקונוס נייר עם הדפס של עיתון מגיע צ'יפס דק-דק וטעים טעים. הצ'יפס של הבראסרי הוא נשנוש מעולה לצד מנות דגל דוגמת הטרטר בקר או הגרבלקס בליני, וילווה נהדר גם את אחד הקוקטיילים המעולים שמכינים כאן, בלי התחכמויות ועם המון טעם. כיאה למקום שפתוח 24/7, מנת הצ'יפס תבוא לכם בול במקום, במיוחד באמצע לילה רווי באלכוהול כשמחפשים פינה שקטה לצרוך בה פחמימות סופגות. אנחנו ממליצים להזמין ישר שתי מנות. המחיר: 24 שקלים.

שורה תחתונה: יש סיבה שאנחנו חוזרים אל הצ'יפס הזה שוב ושוב - קוראים לה יציבות. בראסרי - אבן גבירול 70, תל אביבעם קלאסיקה לא מתווכחים. צ'יפס של בראסרי (צילום: רותם מימון)

דיקסי

לפעמים בא לנו לטייל לשנות ה-90', ובהעדר מכונת זמן אנחנו מתקשרים לדיקסי או לפילדלפיה, שם מחכים לנו ההום-פרייז שהגה חיים כהן. הטוגנים המפורסמים כבר הספיקו ליצור לעצמם שם ברחבי הארץ, כי יש דברים שלעולם לא נמאס מהם. כנראה שהשילוב הקדוש של החמאה עם הצ'ילי המתוק עושה כאן את ההבדל. נכון, זה כבר לא פוליטיקלי קורקט לאכול ככה, אבל בזמני רעב אין לנו כוח להיות מתחשבים. מחיר: 23 שקלים.

שורה תחתונה: הכי פריך מבחוץ והכי רך מבפנים. אם טרם ניסיתם לכו במיוחד.דיקסי  - יגאל אלון 120, תל אביב (להזמנות לחצו על הקישור)

ממכר כבר שנים. ההום פרייז בדיקסי (צילום: שי בן אפרים)אמסטרדם פרייז

יש אנשים מגניבים שחושבים על אמסטרדם כי זה המקום שבו הצליחו לקנות וויד בלי להתחבא מהמשטרה, ויש סחים כמונו שמתגעגעים לעיר הזאת בגלל הצ'יפס שלה. האמת? לא ברור איך הצ'יפס הזה לא יובא לארץ קודם, אבל מה שבטוח הוא שאנשי אמסטרדם פרייז ראויים לאיזה פרס בינלאומי קטן. במסעדה שלהם ברחוב פלורנטין הם מציעים צ'יפס אולטרה-פריך, עם אופציה של למעלה מ-20 רטבים שונים לבחירתכם - ממיונז סטנדרטי ועד קטשופ קארי. לפני כמה חודשים גם התחילו למכור במקום נקניקיות, שזה מבחינתנו רק הסייד קיק של הדבר עצמו. מחיר: 12 שקלים לקונוס קטן, 18 שקלים לבינוני ו-24 לגדול.שורה תחתונה: אם אתם כבר בפלורנטין לכו עד הסוף עם המאנץ' ואל תפספסו.אמסטרדם פרייז - ויטל חיים 10, תל אביב

כמו בחו"ל רק פה. אמסטרדם פרייז (צילום: דרור יהב)צ'יפסטאר אם לא יבוא לכם להדרים עד פלורנטין בשביל הגרסה הולנדית תוכלו למצוא אחת באבן גבירול - צ'יפסטאר, רשת אירופית ידועה שנחתה אצלנו לפני קרוב לשנה, שמגישה גם היא את המקלות האהובים בגרסה ההולנדית הפריכה. ואכן מדובר בחתיכות קטנות יחסית, ציפוי מעט שמנוני וריח שעושה את העבודה כבר כשמתקרבים למקום. לא תמיד מטגנים כאן עם ההזמנה כך שאולי השירות מהיר אך המנה לא תמיד יוצאת חמה מספיק. לצד הצ'יפס תמצאו תפריט רטבים עשיר וגם כמה נקניקיות. סטיק טו דה פרייז. מחיר: 15 שקלים לקונוס קטן, 20 לבינוני ו-25 שקלים לגדול.

שורה תחתונה: טיול לאורכו של אבן גבירול עם קונוס ביד, אנחנו תמיד מוכנים.צ'יפסטאר - אבן גבירול 90, תל אביבהולנד משתלטת. צ'יפסטאר באבן גבירול (צילום: ירון זעפרני)זכאים

הנה משהו שלא ידעתם על טבעונים - הם אוהבים לאכול, אפילו מאוד. מסעדת הזכאים שברחוב בית השואבה היא ההוכחה הניצחת לכך שאפשר לעשות אוכל מושחת בלי להזיק לאף יצור חי. הצ'יפס של הזכאים הוא למעשה קרעי תפוחי אדמה, שבושלו קודם במים ונזרקו לאחר מכן לשמן עמוק. התוצאה היא מעטפת מתפצחת בפה, עם מלית חמה, מתוקה כמעט, שנשפכת לתוך הפה. שווה להגיע לכאן רק בשביל המנה הזאת. מחיר: 36 שקלים ותקבלו גם מיונז טבעוני מחלב סויה אורגני.

שורה תחתונה: טבעונים או לא, חובה לנסות.זכאים - אלנבי פינת בית השואבה, תל אביבאי אפשר שלא להתאהב. הצ'יפס של זכאים (צילום: באדיבות יח"צ)סוסו אנד סאנס יותר מחודש עבר מאז שהחליט עומר מילר לעזוב את מטבחי היוקרה של המסעדות הקודמות שלו ולעשות המבורגרים בגרסת שף להמונים, ועד כה קשה להגיע למקום מבלי לעמוד לפחות כמה דקות טובות בתור. הבוטקה המדובר סוסו אנד סאנס מציע המבורגרים מושחתים להפליא, ובגזרת התוספות תמצאו כאן שתי אפשרויות מטוגנות: צ'יפס או כדורי פירה קטנים. הצ'יפס עשוי בגזרה דקה, פריכה מאוד, עם חיתוך אחיד ומליחות מדויקת. מקבלים כמות גדולה ומפנקת ותתקשו להפסיק עד שהצ'יפסון האחרון יחוסל מהאריזה.

מחיר: 16 שקלים.

שורה תחתונה: צ'יפס של עומר מילר. נקודה.סוסו אנד סאנס - הרצל 6, תל אביבבאנו בשביל הבורגר, נשארנו בשביל הצ'יפס. סוסו אנד סאנס (צילום: חן בן יוסף)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>