1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

חם ולוהט: השווארמות הטובות בתל אביב

שווארמה יד ראשונה מדוקטור לשקשוקה, מנה בפיתה עם חציל מכושף, שווארמה מלכותית משובצת בפיסטוק וכזאת שעושה סיבובים מסביב לעולם. 8 מנות השווארמה הטובות בעיר, אל תגידו שלא אמרנו

שווארמה הקוסם
מוסד מנצח. שווארמה של הקוסם צילום: ירון ברנר

מה עוד אפשר לומר על שווארמה? למאכל הקלאסי הזה יש כבר אלף גרסאות, עם תבלינים מיוחדים, תוספות מסקרנות, גיוונים בבשר ובלחם ושאר ירקות. לצד השווארמות הוותיקות עם המתכונים שצלחו את מבחן הזמן ולא היינו מחליפים לעולם, צצות להן שווארמות שמנסות לגרות את הדימיון שלנו, לחדש לבלוטות הטעם ואולי גם לקחת אותנו לאיזה טיולון קצר מסביב לעולם. מבולבלים? אז הנה, באנו לעשות לכם קצת סדר בבלאגן ובפיתה, ותודו שזה נשמע סמכותי (למרות הטחינה שנוטפת לנו מהסנטר). קבלו את רשימת השווארמות הטובות בתל אביב.

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקווה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר


בינו
כבן מסור לאבא טורקי, שהביא איתו ארצה מכשיר שווארמה כשעשה עלייה בשנות ה-60' (על פחמים, כמו של פעם), בינו התמקצע בתחום כבר מגיל 10-11 ולמד את כל הסודות האפשריים. מאז כבר הספיק לעשות דוקטורט גם בשקשוקה, אבל לפני שש שנים נדלק בו שוב ניצוץ הגריל בזמן שהכין שווארמה לחברו הטוב שאול אברון ז"ל. מכאן כבר לא יכול היה להפסיק.

מנה מנצחת: בינו בפיתה - פיתה עם פלפל צ'ומה, סלט משאוושה, שווארמה למטה (כבש או פרגית), קצת בצל ופטרוזיליה באמצע, שוב שווארמה למעלה, ומי שבא לו יכול להוסיף גם טחינה סמיכה "כמו שמנת". בינו היה מוסיף כאן חצי מלפפון חתוך לאורך, ואנחנו סומכים עליו בעיניים עצומות (ופה מלא).

בפיתה: מוזמנים לרענן את הפיתה עם סלט כרוב או חסה, פרוסות עגבניה, מלפפון חמוץ, פלפלים מוחמצים, טחינה, חומוס, וכמובן גם צ'יפס - שגם הוא, כמו כל השאר, ללא תוספת תשלום.

המחיר: בינו בפיתה - כבש (37 שקלים) או פרגית (33 שקלים). בינו בלאפה - כבש (42 שקלים) או פרגית (40 שקלים).

שווארמה בינו – דוד רזיאל 29

שווארמה בלאפה של בינו
דוקטור לשווארמה. בינו צילום: ברק קרואני


צחי בשרים
אולי לא תגיעו לצחי בשרים רק בגלל השווארמה, אבל בזכותה תישארו. המקום מציע שווארמה הודו נקבה עם שומן כבש, מתובלת בתערובת תבלינים שצחי בעצמו יצר (ניסינו לברר אבל המתכון סודי. זה לא כאילו היינו מגלים למישהו). כל הסלטים כאן נעשים במקום, כששני טבחים עומלים בכל בוקר על סלטים טריים בכל אחד מהסניפים. גם הפיתות והלאפות הקריספיות נאפות במאפיה של המקום.  

מנה מנצחת: השווארמה של צחי – לא באמת משנה איך, אבל אם תקחו אותה במגש תוכלו לקבל אורז, פירה, שעועית ירוקה, צ'יפס, סלט, חומוס, טחינה, וגם לאפה בצד. ככה בשביל לפרגן, שמענו שאתם רעבים.

בפיתה: יש כאן פסטיבל של תוספות וסלטים, אז רק תבחרו: סלט קצוץ, עמבה, חריף, בצל, סלט טורקי, סלסה, כרוב אדום או לבן, פטרוזיליה, עגבניה, צ'יפס וכמובן גם חומוס וטחינה.

המחיר: השווארמה של צחי - בפיתה (35 שקלים), בלאפה (40 שקלים) או במגש (60 שקלים).

צחי בשרים – קיבוץ גלויות 106

שווארמה של צחי בשרים
תחזרו במיוחד. שווארמה של צחי בשרים צילום: דרור כץ


דבוש
שווארמה דבוש היא מוסד תל אביבי ותיק עם מספר סניפים, כשהראשון בהם נפתח ב-2001 באבן גבירול. עם הזמן הרשת התרחבה מעבר לגבולות העיר הלבנה, וצברה קהל לקוחות רחב ונאמן שפוקד את הסניפים השונים באופן קבוע. גם כאן הסלטים נעשים טריים במקום ולגמרי עושים את העבודה.

מנה מנצחת: שווארמה הודו בפיתה עם חומוס, טחינה וסלט. ככה, בלי פוזות. כאן אומרים שהשם מדבר בעד עצמו, וכשהשווארמה טעימה - מה צריך עוד?

בפיתה: בנוסף לשילוש הקדוש של טחינה-חומוס-סלט, תמצאו כאן גם כרוב לבן, בצל, חריף וצ'יפס בצד בשקל.

המחיר: שווארמה בפיתה (35 שקלים), בלאפה (43 שקלים) או בצלחת (51 שקלים).

דבוש – אבן גבירול 64 (סניף צייטלין) או הארבעה 1 (סניף הארבעה)

שווארמה דבוש
ותיק ומדויק. שווארמה של דבוש צילום: עמרי מירון


הקוסם
הקוסם כבר נמצא בסביבה כ-15 שנה, ובעצם צמח וגדל על פלאפל (כמונו לאורך כל תקופת הילדות שלנו). הבעלים אריאל רוזנטל למד לעשות קסמים לא רק בקלפים, אלא גם בשווארמה ופלאפל. אנחנו היינו שמחים לקסם שיעלים את התור וייתן לנו כבר להגיע לפיתה הנכספת שלנו, אבל יש דברים ששווים את ההמתנה.

מנה מנצחת: עם חומוס, קצת חריף והחצילים של הקוסם - פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים - ששמם הולך לפניהם. גם טחינה תוסיף כאן שדרוג מבורך.

בפיתה: סלט ירקות טרי, בצל סומק, פטרוזיליה, פרוסות מלפפון חמוץ, חומוס, טחינה וכמובן החצילים האצילים.

המחיר: שווארמה בפיתה (35 שקלים), בלאפה (44 שקלים) או בצלחת (61 שקלים) עם הרבה תוספות. אם בכל זאת חשקה נפשכם בפלאפל, מנה תעלה כאן 19 שקלים.

הקוסם – שלמה המלך 1

 שווראמה של הקוסם
הגרסה הבטוחה. שווארמה של הקוסם צילום: ירון ברנר


כתר המזרח
בוותק של כתר המזרח קשה להתחרות - עברו כ-65 שנה מאז המסעדה נפתחה באבן גבירול על ידי בתיה שמאי, סורית במקור, שבהמשך העבירה את השרביט לילדיה. רק בשנת 68' החלו למכור כאן את השווארמה, שהפכה לידועה עם השנים, ממתכון שאחד הילדים יצר בעצמו. עם השנים פקדו את המקום רבים וטובים, כמו אריק איינשטיין ז"ל שהיה אורח קבוע. לאחרונה נפתח סניף ראשון למקום בשוק צפון, שמציעה את מיטב המנות של המקום.

מנה מנצחת: שווארמת הודו נקבה עם שבבי פיסטוק חלבי. אם כבר כתר אז משובץ אבני חן.

בפיתה: מבחר סלטים חופשיים, כשמנה בצלחת מגיעה עם שתי תוספות חמות כמו צ'יפס, אורז לבן, שעועית ירוקה, במיה ברוטב אדום ועוד תוספות לפי מצב הרוח של המקום.

המחיר: שווארמה הודו נקבה בפיתה (35 שקלים), בלאפה (39 שקלים) ובצלחת (50 שקלים). מחירים זהים לשווארמה פרגית.

כתר המזרח – אבן גבירול 115, ראול ולנברג 20 (שוק צפון)

שווארמה של כתר המזרח
מוצלח גם בצלחת. שווארמה של כתר המזרח צילום: מתן כץ

עוד כמה שלא כדאי לפספס:

שווארמקס – הסניף הראשון של רשת שווארמה-שף חדשה נפתח באבן גבירול תחת ניצוחו של השף גלעד דולב. השווארמה עצמה (הודו או עגל ושומן כבש) עוברת לאחר החיתוך אל הפלנצ'ה, שם היא מוקפצת במגוון סגנונות. בולטת במיוחד מנת השווארמקס רד – שילוב של שווארמה ושקשוקה שהוא שיחוק של ממש (25 שקלים בפיתה, 35 שקלים בלאפה או פרינה, ו-55 שקלים בצלחת עמוסה למכביר). מוסיף מאוד: צ'יפס בטטה ועשבי תיבול. גם עסקיות תמצאו כאן - פיתה עם שווארמה לבחירה, כוס גזוז וצ'יפס (37 שקלים).

שווארמקס – אבן גבירול 14

רשת שווארמקס
מגוונים בטעמים. שווארמה של שווארמקס צילום: דניאל לילה

שגב קונספט – בר השווארמה של השף, הממוקם בשוק שרונה, לוקח את השווארמה הקלאסית ועושה לה סיבוב מסביב לעולם. מגיע לה לא? השווארמות כאן מוגשות בלחמניית פרעצל ובין הקונספטים תוכלו למצוא שווארמה איטלקית עם איולי פלפלים, בלסמי מצומצם, פלפל קלוי ובזיליקום (42 שקלים), גרסה תאילנדית עם גוואקמולי, כוסברה, נענע, בצל ירוק וצ'ילי (42 שקלים), וגם הישראלית - עם חומוס, אריסה, כוסברה ומלפפון חמוץ (42 שקלים).

שגב קונספט – מתחם שוק שרונה

בנדורה – רשת השווארמות בנדורה שינתה את חוקי הפורמט, והחלה למכור לנו בתפוצה רחבה שווארמה שבמקום להיצלות על עמוד עם תנור גז, נצלית בצורה אופקית כשמתחתיה פחמים לוהטים. המקום מציע שווארמה עגל או פרגית (בפיתה – 33 שקלים, באגט או לאפה – 39 שקלים, וצלחת – 45 שקלים). לאחרונה הרשת החליפה בעלים ביחד עם הבטחה לשינויים מעניינים בקרוב. אנחנו מחכים בסבלנות וסקרנות.

רשת בנדורה – מגוון סניפים ברחבי העיר

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>