1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

מסביב לכדור: הגלידריות הטובות בארץ

גלידה שחורה כמו פחם, גלידה גלילית שעוד תביא את השלום, גלידרייה ישראלית שהיגרה לאוסטרליה וגלידת אבוקדו שהומצאה באמצע הסלון - כל הגלידריות המומלצות ברחבי הארץ

גלידה של אניטה
המענג הרשמי. גלידה של אניטה צילום: בן יוסטר

החופים מתמלאים שמשיות, שמיכות הפוך נדחקות הצידה ושאגת המזגנים החלה לרעום - הקיץ כבר כאן וזה מורגש. אז לפני שנימלט אל עבר הצל ונבכה על מר גורלנו המזרח-תיכוני, לא נשכח שהעונה מביאה איתה גם את אחת הנחמות הכי גדולות שהמין האנושי ידע מאז ומעולם – הגלידה. אז איפה הכי כדאי לשלוף כפיות? ומי הגלידריה שתעשה לכם את העונה?  הלכנו למצוא סקופ או שניים.

» המסעדות החדשות של קיץ 2017
» חופש גדול - כל ההמלצות לבלויים מנצחים
» המאפיות הטובות בתל אביב
» בתי קפה מומלצים לסטודנטים בירושלים


ארטה גלידריה

סיסי ובעלה מרקו עלו לארץ ממילאנו שבאיטליה, אך את מלאכת הכנת הגלידות הם למדו דווקא באקדמיה ל"ג'לטו נטורלה" שבטוסקנה, שם רכשו את המיומנות בצורה המסורתית ביותר. את הגלידה עצמה הם מכינים מחלב ושמנת טריים, ללא מוצרים תעשייתיים או אבקות למיניהם, ובמתכונים שלהם משולבים חומרי גלם שנבחרים בקפידה כמו פירות משוק הכרמל, אגוזים משוק לוינסקי ושוקולד בלגי מובחר. התוצאה היא גלידה איטלקית ביתית וקלילה, מלאת טעם אך לא מתוקה מדי. לצד הגלידה תוכלו למצוא כאן גם גרניטה סיציליאנית, שגם אותה מכינים בשיטה מסורתית.

טעמים שלא כדאי לפספס: עוגת הדוכס - גלידת קרם מסקרפונה משובצת בשקדים מקורמלים (מתכון בהשראת הדוכס של פירנצה, שרצה "גלידה עם תכשיטי זהב") וגלידת "עוגת מרקו" בטעם עוגת גבינת שמנת עם פירות יער וקראמבל שקדים (ללא גלוטן). כמו כן תמצאו כאן 7-8 טעמים טבעוניים.
כמה לכדור: מנה קטנה - 16 שקלים, מנה בינונית – 22 שקלים, מנה גדולה – 25 שקלים. 

ארטה גלידריהנחלת בינימין 11, תל אביב  

גלידה של ארטה
רמת מתיקות מנצחת. ארטה צילום: דניאלה קונטיני

כפיתולינה

יאיר שרון עבד ולמד באיטליה כשהתאהב בגלידות. כשחזר ארצה החליט להכין גלידה בעצמו, ולא עבר זמן רב עד שפתח את "כפיתולינה" במתחם שוק הפשפשים ביפו. את כל הגלידות שרון מכין בעצמו ובנפרד (ללא בסיס אחד שמתאים לגלידות רבות) כך שלכל גלידה יש את האופי שלה, אחוזי השומן והסוכר הייחודיים לה, וכמובן שאר המרכיבים שמאפיינים אותה. הסניף הצבעוני ביפו יעשה לכם חשק להיכנס ולהישאר לשבת, ולפני שנה הצטרף אליו גם סניף שני במתחם "שוק צפון" ברמת החיל. 
טעמים שלא כדאי לפספס: פאי לימון עם קראמבל מלוח, גלידת קולפי הודית עם חלב קוקוס, פיסטוק והל וגלידת טופי קרמל בהכנה ביתית עם מלח ים אטלנטי.
כמה לכדור: כדור אחד – 16 שקלים. 2 כדורים – 20 שקלים. 3 כדורים – 25 שקלים. חשוב לציין שהמנות כאן גדולות. 

כפיתולינה - עולי ציון 9, יפו 

כפיתולינה
באווירה הקסומה של יפו. כפיתולינה צילום: באדיבות המקום

גולדה

לפני 7 שנים הוקם הסניף הראשון של גולדה בפרדס חנה תחת ניהולו של שי אלפסי, אחד ממנהלי המטבח המצטיינים של גלידריית אניטה, ובסוף 2017 הרשת תמנה כבר 23 סניפים שפזורים ברחבי הארץ. אין ספק שההצלחה לא קרתה סתם: הרשת משכה אליה את מיטב הג'לטיירים ומנהלי המטבח שמצטיינים בתהליך המופלא של ייצור הגלידה. השימוש באלמנטים עיצוביים הזהים ברצפה ובתאורה של הסניפים נותן תחושה של גלידריית בוטיק, והוויטרינה תמיד צבעונית ועמוסה בטעמים. תוכלו למצוא כאן גם יוגורטים עם תוספות ומנות וופל בלגי עמוסות רטבים, אבל אם תהפכו ללקוחות קבועים יהיה זה בגלל הגלידה, בלי ספק. הסניף בפתח תקווה תמיד הומה בשעות הערב, וממש בקרוב יפתח סניף חדש בעזריאלי תל אביב. 
טעמים שלא כדאי לפספס: סורבה השוקולד הטבעוני - אחד מהטעמים המבוקשים כאן ולא רק על ידי טבעוניים, גלידת מסקרפונה ריקוטה עם תותים ושוקולד לבן, וגלידת הרשי'ז עם שוקולד לבן ופצפוצי אוראו. 
כמה לכדור: מנת גלידה קטנה - 16 שקלים,  בינונית - 21 שקלים, מנת ג'מבו  - 26 שקלים. יוגורט קטן - 24 שקלים, בינוני - 29 שקלים, גדול  - 34 שקלים. וופל בלגי מלווהה בגלידה וקצפת - 45 שקלים. 

גולדההשחם 30, פתח תקוה

גלידה של גולדה
מיטב המוחות. גלידה של גולדה צילום: שי דרור

אלדו

עם 40 סניפים ברחבי הארץ ו-3 סניפים נוספים בשלבי פתיחה, אלדו הפכה לרשת הגלידריות האיטלקיות בייצור עצמי הגדולה בארץ. הרשת, שקיימת כבר 21 שנים, החלה את דרכה כגלידרייה קטנה ברחוב בן יהודה בתל אביב, שבה אלדו די קונסיליו ייצר גלידות מחומרי גלם שיובאו מאיטליה. עד היום כל הסניפים מציעים גלידה שמיוצרת במקום עם חומרי גלם שמיובאים מאיטליה. הסניף במדרחוב הציורי של זכרון יעקב תמיד עמוס באנשים שמחכים לתורם להציץ בוויטרינה ולעשות את ההחלטה הקשה בחייהם.  
טעמים שלא כדאי לפספס: גלידת טירמיסו איטלקי, קלאסיקה  שמזוהה עם הרשת,, גלידת פיצפוצי קרמל עם קרמל עדין ואלמנט קראנצ'י, וגלידת פיסטוק, עשויה מפיסטוקיםם מובחרים מסיציליה וגם הטעם הכי נמכר ומבוקש מיום פתיחתם. 
כמה לכדור: כדור אחד - 14-16 שקלים, שני כדורים – 20-24 שקלים, שלושה כדורים - 25-28 שקלים.

אלדו  - המייסדים 60, זכרון יעקב

גלידה של אלדו
אחת הרשתות הטובות בארץ. אלדו בזיכרון יעקב צילום: דן יונתן

אניטה

גלידריית הבוטיק השכונתית שכל כך מזוהה עם נווה צדק נוסדה על ידי אניטה אביטל (או בכינויה "האמא של הגלידה") וזוג בניה ניר ועדי. ניר היה אמון על הכנת הגלידות הטריות, אניטה על הכנת הריבות והמרקחות ועדי הוסיף את הפן העסקי לכל העניין. מאז נוספו לאניטה עוד 2 סניפים תל אביביים (שרונה ופלורנטין - הסניף של "אמא אניטה") ו-3 סניפים באוסטרליה הרחוקה, כשסניף סידני זכה בתואר הגלידרייה הטובה ביותר לשנת 2016 מטעם מספר מגזינים. הגלידה עצמה היא גלידה איטלקית בסגנון ג'לטו, חלקה ועשירה, שמכינים במקום על בסיס שמנת (או יוגורט בחלק מן המקרים). תוכלו למצוא כאן גם יוגורטים טבעיים עם שלל תוספות מתוקות, וגם אוהבי הסורבה והטבעונים יימצאו כאן מבחר לא קטן. בנוסף לכל הטוב הזה אניטה מתחשבת בשלל הלקוחות האדוקים שמגיעים אליה מדי יום עם כלביהם, והשיקה לאחרונה את הדוגי קרים - גלידה מיוחדת לכלבים מחומרים טבעיים בלבד (בננות טריות, חמאת בוטנים וקרם קוקוס).  
טעמים שלא כדאי לפספס: גלידת הקוקימן עם תועפות של מרנג, שוקולד וביסקוויט שהפכה מזוהה עם המקום, גלידת שקדים עם ציפוי שוקולד ושקדים, גלידת היער השחור עם שוקולד ודובדבני אמרנה וגלידה שומשומית שמושקת לקראת הקיץ – גלידת שומשום בציפוי שומשום שחור ובטעם חטיף השומשום הנוסטלגי. 
כמה לכדור: מנת גלידה קטנה - 16 שקלים,  בינונית - 22 שקלים, מנת ג'מבו - 26 שקלים. יוגורט קטן  - 24 שקלים, בינוני - 29 שקלים, גדול - 34 שקלים. 

אניטה – פלורנטין 3, תל אביב

גלידה של אניטה
האמא של הגלידה. אניטה צילום: בן יוסטר

אייססלון

עוד לא בת שנה וכבר עושה המון רעש - גלידריית אייססלון היא אחת המקוריות והמעניינות בישראל כיום. כששיאון ואשתו אדוה חיו בגרמניה, היא החליטה לעשות הסבה מנטורופתיה לקונדיטוריה. כשחזרה מקורס גלידה באיטליה הזוג הפך את סלון הבית למעבדת גלידה של ממש, שם אדוה עבדה במרץ בחיפוש אחר הטעמים המושלמים (ומשם השם, "סלון" בגרמנית). תוכלו למצוא כאן טעמים מפתיעים, ייחודיים ומוקפדים ברמה של קונדיטוריה, שמשלבים לא מעט פירות (ואפילו ירקות) טריים מהשוק כל בוקר. כמובן שגם כל המאפים המשתלבים בגלידות השונות מוכנים במקום, כמו גם הרטבים. לצד הגלידה תוכלו למצוא גם קפה שנטחן במקום ובירת חיטה צוננת, כי למה לא בעצם. 
טעמים שלא כדאי לפספס: גלידת אבוקדו תפוז –  הטעם הראשון שאדוה הכינה בבית וחביב הקהל,  גלידת שטרודל תפוחים עם חתיכות בצק עלים אפוי ותפוחים מבושלים, גלידת פרג, מרציפן ודובדבני אמרנה וגלידה כתומה של בטטה-גזר-תפוז שלא תשאיר אתכם עם מחסור בויטמין סי. 
כמה לכדור: כל כדור עולה 5 שקלים בהזמנת מספר כדורים, כשכדור יחיד עולה 6 שקלים. מהבעלים נמסר כי צפוי כאן עדכון מחירים באמצע הקיץ, אך לא משהו דרמטי. בכל מקרה, אל תתנו למחיר להטעות אתכם – מדובר בגלידריית בוטיק מוקפדת בהחלט.

אייססלון  - אוסקר שינדלר 7, חיפה

גלידה של אייססלון
טעמים לא שגרתיים. אייססלון צילום: שיאון ליאני

לג'נדה

אי אפשר לא לאהוב גלידרייה שמאמינה ב"להכין כמה שיותר סוגי גלידות בכמות קטנה, כדי שכל יום נוכל להכין מחדש כמעט את כל טעמי הויטרינה". לפי המנהל יואב, העיקרון הזה, בשילוב שימוש בחומרי גלם איכותיים, מאפשר לשמור על הטריות והטעם של הגלידה בצורה הטובה ביותר. הסניף הראשון של לג'נדה הוקם כבר לפני 16 שנה בחיפה, וכיום אפשר למצוא סניפים בכל רחבי הארץ מנהריה ועד באר שבע, כשכל סניף מייצר את כל סוגי הגלידה בעצמו (במקום מפעל מרכזי ששולח גלידה למרחקים). תמצאו כאן גם מקפאי יוגורט, שניתן לבחור גם בגרסה טבעונית על בסיס סויה ובגרסה ללא סוכר, להם אפשר להוסיף מגוון של תוספות ורטבים כמו רוטב ויסקי, טחינה גולמית, מייפל ועוד. את הסורבה מכינים מפירות טריים בלבד ובתהליך ארוך של 24 שעות, ומי שחייב משהו לנעוץ בו מזלג - ימצא וופלים בלגיים וקרפים שמוכנים במקום.
טעמים שלא כדאי לפספס: גלידת קרמל מלוח עם מלח עדין וגלידת נוגט עם שוקולד וקרם אגוזים שזכתה לשם "נוצ'לה". יש כאן גם לא מעט גלידות טבעוניות, על בסיס חלבון אפונה וחמאת קשיו, ואופציות ללא סוכר. 
מחיר לכדור: כדור גלידה אחד – 16 שקלים, 2 כדורים - 22 שקלים, 3 כדורים – 26 שקלים. מחיר מקפא יוגורט למנת ילדים – 19 שקלים, מנה קטנה – 23 שקלים, בינונית – 26 שקלים, גדולה – 30 שקלים. וופל בלגי יעלה 44 שקלים ומגיע עם 2 כדורי גלידה וקצפת.

לג'נדה – שדרות הנשיא 127/129, חיפה

גלידה של לג'נדה
חגיגה של מתוקים טריים. לג'נדה צילום: דן לב

בוזה

גלידה גלילית? כן, יש כזאת. לאחר התמחות בגלידרייה קטנה ליד פירנצה, אדם זיו חזר לארץ עם חלום בראשו: להקים באחד מכפרי הגליל גלידריה בה יכין גלידות בעבודת יד מחומרי גלם מקומיים ואיכותיים. ביחד עם עלאא סוויטאת, הבעלים של מסעדת אלומה בתרשיחא, נוסד הסניף הראשון של גלידריית בוזה (גלידה בערבית) כשיתוף פעולה יהודי-ערבי בתרשיחא שבגליל. כיום, חמש שנים מאוחר יותר, הגלידרייה מונה כבר 5 סניפים, אחד מהם בקיבוץ סאסא בו אדם גדל. אדם ועלאא מאמינים שהפילוסופיה של הג'לטו היא סביב טריות ומקומיות ("גלידה זה כמו לחם – טעים כשהוא טרי"), כך שהקשר הגלילי נעוץ בחומרי הגלם והטעמים המקומיים של האזור. זו אחת הגלידריות היחידות בארץ שבהן הגלידות לא מוצגות באופן פתוח אלא נשמרות בהקפאה מתחת למשטח – ממש כמו בגלידריות איכותיות ברומא. 
טעמים שלא כדאי לפספס: גלידת שוקולד מקורמל עם מלח ים וגלידת פקאן (מפקאנים מעמק החולה) עם תוספת מייפל אורגני לבחירה.
כמה לכדור: מנת ילדים – 12 שקלים, מנה קטנה – 16 שקלים, בינונית – 19 שקלים, גדולה – 24 שקלים. 

בוזה – החשמונאים 91, תל אביב

גלידה בוזה
גלידה גלילית. בוזה צילום: חיים יוסף

אייסברג

כבר 17 שנה שהשם אייסברג מזכיר לאנשים ויטרינות עם גלידה ולא רק ספינות פאר טובעות. אייסברג היא אחת הרשתות הוותיקות והראשונות בשוק גלידריות האיכות בארץ, שמונה כיום 10 סניפים במרכז ובשרון. דלית ואילן בר למדו באיטליה את מלאכת הכנת הגלידות עוד לפני שזה נהיה מגניב, ולאחר מכן פתחו את הסניף הראשון של הרשת ברחוב בן יהודה בתל אביב (שנסגר לפני מספר שנים). עוד בתחילת דרכה הקפידו בגלידריה על שימוש ברכיבים טבעיים, ושמו דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים והכנת גלידה מההתחלה ועד הסוף בתהליך מסורתי. טבעונים לא יתאכזבו מביקור בסניפים, כיוון שיש מגוון רחב של גלידות ללא מוצרים מן החי, ומי שזקוק לטאץ' צרפתי מוזמן לסניף קניון ראשונים בראשון לציון שם מציעים מקרון גלידה - עוגיית מקרון שהותאמה לתנאי הקפאה וממולאת בגלידה בטעמים לבחירה.
טעמים שלא כדאי לפספס: גלידת חלבה עם שבבי פיסטוק קלוי, גלידת טרימיסו עם גראפה ולאחרונה השיקה הרשת את גלידת "שחור זה השחור החדש" – גלידת קוקוס עשירה בצבע שחור, כתוצאה משימוש בפחם קוקוס (טרנד שהתחיל בניו-יורק וצבר תאוצה). מרגישים נועזים?
כמה לכדור: מנה קטנה – 16 שקלים, מנה בינונית – 20 שקלים, מנה גדולה – 26 שקלים.

אייסברג – לכל הסניפים

גלידה שחורה של אייסברג
הטרנד הלוהט. גלידה שחורה מפחם קוקוס של אייסברג צילום: באדיבות יח"צ

פריזר

טל פרנהיימר, בוגר הקורדון בלו, הגיע לחבל אמיליה רומאנה באיטליה, והתאהב בגלידות המיוחדות של המחוז. הוא התחיל לנדוד בין גלידריות איטלקיות שונות באזור בולוניה כדי ללמוד את העבודה עם חומרי הגלם, המרקמים והטכניקות שיוצרות גלידה איטלקית מצוינת. כשחזר לארץ צירף אליו את ארן פריזנט, חבר ילדות שגדל איתו בגבעתיים, וביחד השניים החליטו לפתוח בעיר גלידרייה איטלקית. את הגלידה בפריזר מכינים מדי יום, ומעידים עליה שהסוד טמון באיזון בין המרכיבים: שמנת, חלב, חומרי טעם ודגש על הסוכרים. בניגוד לגלידות שנעשה בהן שימוש בסוכר לבן בלבד, כאן נעשה שימוש ב-4-6 סוגים שונים של סוכרים (תלוי בטעם, לכל טעם מתכון משלו) שמקנים לגלידה את סוד המרקם שלה. לאחרונה נפתח סניף שני ברחוב ביאליק ברמת גן. 
טעמים שלא כדאי לפספס: פיסטוק מלוח (טעם הדגל של המקום), סורבה פטל מהרי ירושלים,  וגלידת מסקרפונה חרובים - שנוצרה בעקבות מערכת יחסים בין הגלידרייה למשפחה ערבית מהגליל, ומכילה מיצוי רכז חרובים טבעי וקרם מסקרפונה.
כמה לכדור: מנת ילדים - 14 שקלים, מנה קטנה  - 17 שקלים, בינונית - 20 שקלים, גדולה  - 25 שקלים.

פריזר - ויצמן 33, גבעתיים

גלידה של פריזר
מרקם ייחודי. גלידה של פריזר צילום: צביקה גולדשטיין


עוד גלידריות ששוות ביקור: 

קרים (Creme)
הגלידרייה הדנדשה של קבוצת r2m (בראסרי, הבייקרי, רוטשילד 12, קופי-בר ועוד) נפתחה לפני כחודש ומסתמנת כאחת ההפתעות המרעננות של העונה. הגלידרייה משלבת בין טעמים פשוטים יחסית אך מלאי אופי, לבין הפחמימות המעולות של הבייקרי.
קרים - דיזנגוף 262, תל אביב

מוסלין
גלידרייה צרפתית קטנה ויוצאת דופן הממוקמת בסמוך לשוק מחנה יהודה, ממנו נרכשת הסחורה הטרייה המשמשת להכנת רבים מהטעמים. המרקם פשוט ועדין, והטעמים מיוחדים ומפתיעים.
מוסלין - הערמונים 22, ירושלים

גלידריה סיציליאנית
עוד כשהיה ילד, רפאל ארביב עזר להוריו להכין גלידה ברומא. את האהבה הזו הביא ארצה, בדמות רשת הגלידריות המצליחה המונה כיום 4 סניפים. תמצאו כאן גם מגוון רחב של גלידות סויה.
גלידריה סיציליאניתלכל הסניפים

טוני אייס 
אחת הגלידריות המוכרות בנתניה. טוני אייס נפתחה על ידי אלברטו שונק, איטלקי במקור, ומגישה כבר 20 שנה גלידות איטלקיות במגוון רחב של טעמים, רבים בהשראת ממתקים מוכרים.
טוני אייס - הרצל 5, נתניה 

ג'ט לק
בית קפה / גלידריה עם גלידות איטלקיות רכות בטעמים מושחתים. גם הפנקייקים והוופלים הבלגיים של המקום רכשו לעצמם מוניטין והם מוגשים עם מגוון רטבים שוקולדים. 
ג'ט לקרחבעם זאבי 4, אשקלון 

ג'לה
רשת קטנה של גלידריות שף עם מגוון רחב של גלידות טבעוניות וסורבה. ניתן אף להזמין כאן גלידה בהזמנה אישית בטעם האהוב עליכם (בהזמנה של חצי קילוגרם ומעלה). 
ג'להשדרות בן דוד פנחס קפרא 1, רחובות

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>