1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

על ראש שמחתי: מסעדות כשרות בירושלים

ארוחות ערב יוקרתיות, מאפים לוהטים, מנות מושקעות ואוויר הרים צלול - ממסעדות הפאר ועד השוק הסואן, כל בתי האוכל הכשרים והמעניינים של ירושלים

מנה של כיסוני פסטה במודרן
כשר ומענג. כיסוני פסטה במילוי שפונדרה של מסעדת מודרן צילום: אביטל גינסברג

על פניו, למטבח הכשר בירושלים יש מקום גדול, כמעט הכרחי - רבים הסועדים אשר תרים אחר תעודת הכשרות, ועם זאת לקח לא מעט זמן לשפים הירושלמים, מהמסעדנים הצעירים שבהם ועד השפים הוותיקים, להרים את הכפפה ולפתוח עוד מסעדות שף שמחזיקות בתעודה המדוברת. זה לא מכבר שאותן מסעדות הסירו מעליהן את התחושה הבינונית שהחך מפחד לאמץ לחיקו, ורכשו לעצמן עוז קולינרי ועושר של טעמים - שרצים בחוץ, בשר שלא יודע חמאה וקינוחים נטולי לקטוז. מהצעירה האיטלקית, דרך הרומנטית הצופה על העיר העתיקה ועד התרבותית שבמוזיאון ישראל - עשר סיבות קולינריות לעלות לביקור בבירה.

» האוכל הכשר הכי טוב בירושלים
» 50 מקומות שאסור לפספס בעיר הבירה
» כך תכינו את הקובה המיתולוגי של מסעדת אמא
» מבשלים לשבת עם השפים הירושלים
 

הנסיכה האיטלקית - אנה

השחקנית הכי מדוברת בבירה בשנתיים האחרונות היא מסעדה איטלקית, חלבית ומוקפדת. אנה מציעה תפריט בוקר מגוון ותפריט ערב שהוא כולו גרסה מודרנית ומעודנת למטבח האיטלקי ומאדיר הפחמימה. מיקומה המרכזי בבית אנה טיכו הציורי משווה לה אווירה קלאסית רגועה, מפלט מושלם ונדיר ממרכז העיר הרועש שבסמוך. על המטבח אמון השף בפועל נמרוד (נימי) נורמן, שהגיע מקבוצת המסעדות מחניודה ואף ניהל את בר היודלה של הקבוצה בפרברי השוק. 

מה בתפריט: המנות באנה מתהדרות בטכניקות בישול וחומרי גלם כשרים הלוקחים השראה מובהקת מכל הטוב והלא-טרף שיש לארץ המגף להציע. לפתיח מציעים כאן מנה מופלאה של ניוקי עננים עם קרם פרש, עגבניות לחות ואספרגוס (58 שקלים). בעיקריות תמצאו שלל אפשרויות איטלקיות, מהמסורתיות ועד החדשניות ביותר, בהן פיצה ביאנקה מלכותית ומדויקת עם ריקוטה, מוצרלה וקישואים (60 שקלים), ופילה בורי על ריזוטו לימוני עדין, וקרם סלקים (88 שקלים).

אנה – בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים

פיצה ביאנקה של אנה
הפיצה היפה בעיר. פיצה ביאנקה של אנה צילום: מעיין יחבס

הצד הטעים של המוזיאון - מודרן

לא חייבים להשתוקק להתבונן ביצירה אמנתית כדי להגיע למוזיאון ישראל, אפשר להגיע אליו ולצרוך יצירה מסוג אחר - מסעדת מודרן הממוקמת בכניסה למוזיאון, מציעה הצצה מסקרנת למטבח ירושלמי שעבר שיפוץ מודרניסטי. השף, אבי פרץ, לוקח את יסודות המטבח הירושלמי, שמתבסס ברובו על חומרי גלם פשוטים כמו קטניות, אורז, ירקות שורש ועשבי תיבול, ובעזרת טכניקות בישול מודרניות מייצר תפריט כשר ומחושב המכיל מגוון מנות בהשראת עיר הבירה ומקורותיה הקולינריים.

מה בתפריט: את נגיעות הטעמים הירושלמים תמצאו בחריימה בורי (לפי העונה) עם צ'ילי חרפרף וחלה לניגוב (95 שקלים), ומנה מומלצת במיוחד של כיסוני פסטה בעבודת יד ממולאים בתבשיל שפונדרה, זנגביל ומוסקט, ארטישוק ורבעי עגבניות (72 שקלים). למי מכם שחפץ בצהריים חפוזה, המסעדה מציעה בימי חול גם תפריט עסקיות עד השעה 17:00, ואף תפריט אקספרס על הבר לממהרים במיוחד. 

מודרן – מוזיאון ישראל, דרך רופין 11, ירושלים

קרפצ'יו דג של מודרן
צורכים תרבות קולינרית. קרפצ'יו דג של מודרן צילום: באדיבות יח"צ

הקלאסית - 1868

מסעדת בשרים ותיקה בעלת חותמת יד של שף ותיק לא פחות - יענקלה תורג'מן, מציעה מנות אלגנטיות, כאלה שבא לשים עליהן פפיון, או לפחות עניבה. המסעדה ממוקמת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לגבולות העיר העתיקה, ומספקת אווירה נינוחה עם עיצוב מסורתי, מנות מהודקות וגומחות קיר עתיקות עם מדפי יין עשירים.

מה בתפריט: בתפריט המתחדש של המקום תפגשו מרק עדשים שחורות עם שפונדרה ולימון כבוש (54 שקלים); שקדי עגל בראס אל חנות, טחינה שחורה, לימון כבוש ואריסה (74 שקלים); ובעיקריות תוכלו להתנחם עם בשר טלה בבישול ארוך, יין לבן וזעפרן (154 שקלים). המסעדה מציעה גם תפריט טעימות מכובד שבנוי משש מנות (290 שקלים). לצד תפריט האוכל העשיר תמצאו גם מסלולי טעימות יין, כך שלא תצטרכו לחשוב יותר מדי על שילוב הכוסית עם הארוחה.

1868 – המלך דוד 10, ירושלים

מנה של 1868
מוסד ותיק. 1868 צילום: אריאל עוזרי

עושים כבוד לבשר - כינור בכיכר

בין כל כלי המיתר המשתרעים על פני הקירות של כיכר המוזיקה הלבנה והמתחדשת, נמצאת גם מסעדת גריל-בשרים שתסגור לכם את פינת הרעב בעזרת מנות מושקעות שהותקנו בחוכמה ומתחכמות במידה. עם עיצוב ורדרד נעים ומשפחתי, מציעה המסעדה תפריט בשרי מסקרן, שהטאבון על יד הבר והג'וספר שבמטבח שלה רק מטיבים עמו. לאחרונה חודש התפריט והיצע המנות הורחב, כך שחובבי בשרים מושבעים ודאי ייהנו לפתוח כאן שולחן חגיגי ולטעום כמה שיותר. 

מה בתפריט: השף קובי קטני (לשעבר מובידה), לוקח מושגים שלכאורה נראים מוכרים אבל מצליח להכניס לתוכם קריצה שעלולה לאתגר את החך. כך למשל ראשונה של פריקסה במילוי שווארמה טלה עם טחינה, עמבה ועשבים (49 שקלים); או שקדי עגל בליווי מנגולד, שקדים מעושנים ולימון (69 שקלים). בגזרת העיקריות המגוונת תפגשו שוק ברווז קונפי לצד פירה בטטה בקוונטרו (110 שקלים); או חזה ברווז בסו-ויד עם אגסים, אניס וערמונים (125 שקלים). הילדים לא ישארו מקופחים ויוכלו לנשנש חזה עוף קריספי או המבורגר וצ'יפס (49 שקלים).

כינור בכיכר –  מעבר בית הכנסת 12, ירושלים

מנת בשר של כינור בכיכר
בשר עם השקעה. אסאדו בבישול ארוך בכינור בכיכר צילום: דניאל לילה

עם הנוף היפה בעיר - רופטופ

על הגג של מלון ממילא נמצאת מסעדת הרופטופ, ומעבר למנות שעשויות היטב היא מציעה נוף שובה לב על העיר העתיקה ומתהדרת בבריזה ירושלמית שעושה טוב ללגימות היין. לוקיישן נפלא לארוחת ערב רומנטית או לצהריים חגיגיים במיוחד. למרות שהמסעדה כשרה, בשבתות היא פתוחה ומציעה מנות קרות בלבד שלא מצריכות שימוש באש.

מה בתפריט: האוכל ברופטופ ידוע כנועז וממוקצע. במנות הקטנות: מח עצם צלוי בטאבון עם סלסה מעשבי תיבול, אגוזי ברזיל, שקדים, ולחם כוסמין קלוי (70 שקלים); וברווז בפיתה עבודת יד עם טריאקי, סלט מלפפונים וכוסברה, וויניגרט ג'ינג'ר (70 שקלים). במנות העיקריות מגישים ריזוטו שחור, שאלוט, חציל ופטריות פורטבלו בוולוטה למון גראס וקוקוס קלוי (170 שקלים). גם הקינוחים של הרופטופ מתהדרים בניחוח חדשני משהו - סבלה פולנטה מלוח, סורבה מנגו ויוזו, וסלסה של אננס וכוסברה (45 שקלים). 

רופטופ – מלון ממילא ירושלים

פילה דג במסעדת רופטופ
מנות עם נוף עוצר נשימה. פילה דג של הרופטופ צילום: אנטולי מיכאלו

על טהרת הגריל - אנג'ליקה

פיין, פיין, פיין, זה צועק מכל עברה של המסעדה הירושלמית הממוקמת במתחם כתר דוד מול האזור המפונפן של מלון קינג דיוויד. המקום, שמתהדר בהגדרתו כפיין גריל, מהווה אופציה ותיקה ויציבה לקהל הסועדים הכשר בעיר שתר אחר מנות מהודקות וחוויה איכותית. לאחרונה ציין המקום 10 שנות פעילות, מה שהיווה הזדמנות מרעננת לחידוש התפריט והכנסת מנות חדשות שכבר מוצעות לסועדים בימים אלה.

מה בתפריט: המנות של אנג'ליקה לא מתיימרות להביא עמן איזו בשורה חדשה או קונספט לא שגרתי, אלא מציעות מנות בראסרי עשויות היטב, כמו טרטר פילה בקר מעושן (68 שקלים); סלט שוק אווז (69 שקלים); עיקרית של פילה דג ים לצד טורטליני פטריות (134 שקלים); וחצי עוף מפורק שיכול התאים גם לזוג (182 שקלים). 

אנג'ליקה -  ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים

מנת בשר של מסעדת אנג'ליקה
דגש על חומרי גלם שאוהבים גריל. נתח מפנק באנג'ליקה צילום: דפי ספונר

הקטנה והמפתיעה - ארחנטו

ארחנטו בשוק מחנה יהודה אומנם לא עונה על ההגדרה של מסעדת פיין דיינינג, אבל ברגע שתשבו לאכול את מאפי הבשר שנרקחים שם, מהר מאוד תבינו על מה מדובר. השף לוקס סיטרי, ארגנטינאי במקורו, הרגיש שמגיעה הזדמנות שנייה למאפה ילדותו ופתח מקום בפאתי שוק מחנה יהודה שמציע אמפנדס מלכותי על שלל גרסאותיו. הגרסה של השף שומרת מקום נאמן למקורות וכוללת את כל שלבי ההכנה המסורתיים.

מה בתפריט: הבצק שנרקח פה משולב עם שומן בקר שהוא רכיב הכרחי ומסורתי במאפה המקורי. במילויים המושקעים השף מכין מדי יום אסאדו מעושן ומפורק עם בצל, כרישה, גזר וזיתים, או מילוי של טלה מעושן על גחלים, תמרים ותערובת ראס אל חנות (החל מ-16 שקלים ליחידה, תלוי במילוי), התוצאה הסופית מטוגנת ומוגשת לוהטת ופריכה.

ארחנטו - מחנה יהודה 6, ירושלים

אמפנדס של ארחנטו בשוק מחנה יהודה
אוכל הילדות של השף. אמפנדס בשוק מחנה יהודה צילום: לוקס סיטרי

טעמים של פעם עם מגע של שף - ג'קו סטריט

השף זכאי חוג'ה, הידוע בכינויו ג'קו, החל להשתעשע עם תפריט כשר עוד בימיו הבתוליים של שוק מחנה יהודה המתפתח. היום, המסעדה הכיפית מהווה מפלט מוכר להרבה לקוחות אדוקים שמגיעים לאזור במיוחד כדי ליהנות מארוחה טובה ושולחן מפנק אצל השף מהשוק. לפני מספר חודשים המוסד המקורי (ששכן במרכז רחוב השקמה) העתיק עצמו לחלל גדול יותר ברחוב אגריפס הסמוך. המקום נותר צעיר וצבעוני, מעוצב באלמנטים שטומנים בחובם את עולמו של השף כילד, עם שלטי רחוב בכניסה שמעלים זיכרונות קולינריים המתורגמים למנות בתפריט.

מה בתפריט: בתמחור לא אסטרונומי במיוחד מוצעות מנות נוחות שמתכתבות עם המילה גורמה בלי לעשות הרבה תעלולים מיותרים. תוכלו לפצוח בראשונות כמו פריקסה טונה אדמה עם תפוח אדמה קונפי, ביצה רכה, טפנד זיתים, אריסה וקורנישון (64 שקלים); ריזוטו כורדי חמצמץ מבוסס על סלרי, מנגולד, שום ובצל ירוק (60 שקלים), ולהמשיך לעיקריות כדוגמת כבדי עוף ואגסים ברוטב מייפל לצד בטטה ושאלוט (78 שקלים). 

ג'קו סטריט – אגריפס 74, ירושלים

מנה של ג'קו סטריט בשוק מחנה יהודה
טעמי הילדות של השף. ג'קו סטריט צילום: סיוון שוב עמי

גורמה עם עניבה - לה רג'נס 

המסעדה היוקרתית שפועלת מתוך מלון קינג דיוויד המפואר, מחזיקה כבר שנים בתואר הגורמה המפונפן בעיר. עם חומרי גלם איכותיים ותפריט מושחז, השף דוד ביטון מציע ארוחה שתיתן לכם הרגשה מכובדת ותצריך מכם לשלוף את הבגדים היקרים בארון. לאירוע משפחתי מיוחד או ערב מרשים עם הקולגות העסקיים - לה רג'נס תדע איך לספק את הסחורה.

מה בתפריט: אחרי שתניחו על הברכיים מפית לבנה ומעומלנת, תוכלו לפתוח עם קרפצ'יו בקר, פונזו כמהין ונתחי בשר פריך (75 שקלים); ביסק ים עשיר ומהביל (70 שקלים) או מנת טלה עם קרם ארטישוק ירושלמי וחסה בגריל (95 שקלים).

לה רג'נס - המלך דוד 23, ירושלים

מסעדת לה רג'נס ירושלים
האופציה המהודרת. מסעדת לה רג'נס צילום: אמיל סלמן

הוותיקה - אקליפטוס

השף והבעלים משה בסון, מבין חלוציי השפים בעלי המסעדות הכשרות בבירה, מתמקד באוכל שהוא כולו גורמה אבל לא שוכח מאיפה הוא בא. עם הרבה השראה ממטבחי העדות, השף נותן טוויסט אוריינטלי למנות שיגרמו לכם לרצות לתת בכפיים, אפשר גם מתחת לשולחן אם אתם מתביישים. המסעדה ממוקמת בקומה הראשונה של בניין עתיק מאבן ירושלמית שנבנה בסוף המאה ה-10, ממנה נגלה נוף הצופה למזרקת טדי המרשימה, חומות העיר העתיקה ומגדל דוד. בהחלט אחת האפשרויות הידועות והמומלצות בזירה הכשרה בעיר.

מה בתפריט: בראשונות תמצאו ניוקי חובזה מסקרן עם שום קונפי, שמן כמהין וריג'לה (48 שקלים); קובנייה בשר בנוסח סורי עם נענע, בצל סגול וגרידת לימון (58 שקלים). בעיקריות תוכלו לשמור על האותנטיות וללכת על צוואר כבש בליווי ירקות שורש בבישול איטי, שמוגש בכלי חרס חמים ומנחם (145 שקלים) או על סינייה ירושלמית של בקר וטלה עם ירקות כפריים מבושלים ופיתה (98 שקלים).

אקליפטוס –  חטיבת ירושלים 14, ירושלים

טרטר על לחם במסעדת אקליפטוס
מנות שעושות כבוד לעדה. טרטר באקליפטוס צילום: באדיבות המקום

ועוד שני מקומות שחייבים להכיר:

אישטבח 

אשף ידוע בשוק מחנה יהודה הוא השף אורן ששון לוי מבית המאפה אישטבח. מדובר במאפה סורי-כורדי שנאפה בטאבון וממולא בשר, לצד סלטים הודים ששואבים השראה מהמטבח הקוצ'יני הייחודי. המאפה המזוהה ביותר עם המקום הוא השמבורכ, שנעשה כאמור בטאבון החם וממולא במליות מטריפות כמו תבשיל צלעות ותבשיל חלקי פנים של מח, לחי וריאות. לצד המאפה הלוהט תרעננו את החך עם צ׳אטני בצל, קארי מנגו וסלט פפאיה קריר.

אישטבח - השקמה 1, ירושלים

חצ'פוריה

כמה חנויות סמוכות לאישטבח שוכנת האגדה הגרוזינית - החצ'פוריה. המקום הקטן אמנם לא מציע חוויה של ארוחה מהודרת עם כל אבות המזון, אך מספק את אחד המאפים החלביים היותר טובים שתנסו. עם ביצה, גבינה גרוזינית או תרד, תמצאו כאן שלל מילויים שרק הריח שלהם יקנה את ליבכם ויגרום לכם לחזור בביקור הבא בבירה. 

חצ'פוריה - השקמה 5, ירושלים

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>