1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

על ראש שמחתי: מסעדות כשרות בירושלים

ארוחות ערב יוקרתיות, מאפים לוהטים, מנות מושקעות ואוויר הרים צלול - ממסעדות הפאר ועד השוק הסואן, כל בתי האוכל הכשרים והמעניינים של ירושלים

מנה של כיסוני פסטה במודרן
כשר ומענג. כיסוני פסטה במילוי שפונדרה של מסעדת מודרן צילום: אביטל גינסברג

על פניו למטבח הכשר בירושלים יש מקום גדול, כמעט הכרחי - רבים הסועדים אשר תרים אחר תעודת הכשרות, ועם זאת, לקח לא מעט זמן לשפים הירושלמים, מהמסעדנים הצעירים שביניהם ועד השפים הוותיקים, להרים את הכפפה, ולפתוח עוד מסעדות שף שמחזיקות בתעודה המדוברת. זה לא מכבר שאותן מסעדות הסירו מעליהן את התחושה הבינונית שהחך מפחד לאמץ לחיקו, ורכשו לעצמן עוז קולינרי ועושר של טעמים - שרצים בחוץ, בשר שלא יודע חמאה, וקינוחים נטוליי לקטוז. מהחדשה המדוברת, דרך הרומנטית הצופה על העיר העתיקה, ועד התרבותית שבמוזיאון ישראל -  עשר סיבות קולינריות לעלות לביקור בבירה.

» מה אוכלים בירושלים בחורף?
» מסעדת דולפין ים בחגיגות יובל
» איפה שותים קפה טוב בגבעתיים?
» יוצאים לאכול באיזור הבורסה
 

הנסיכה האיטלקית - אנה

השחקנית הצעירה יחסית בבירה היא מסעדה איטלקית, חלבית ומוקפדת. אנה מציעה תפריט בוקר מגוון, ותפריט ערב שהוא כולו גרסה מודרנית ומעודנת למטבח האיטלקי ומאדיר הפחמימה. מיקומה המרכזי בבית אנה טיכו הציורי משווה לה אווירה קלאסית, כזו שכמעט ומרגישה כמו ביקור בשכונת טרסטוורה הרומאית. על התפריט אמון השף בפועל נמרוד (נימי) נורמן, שהגיע מקבוצת המסעדות מחניודה ואף ניהל את בר היודלה של הקבוצה בפרבריי השוק. 

מה בתפריט: המנות באנה מתהדרות בטכניקות בישול וחומרי גלם כשרים הלוקחים השראה מובהקת מכל הטוב והלא טרף שיש לארץ המגף להציע. לפתיח מציעים כאן מנה מופלאה של ניוקי עננים עם קרם פרש, עגבניות לחות ואספרגוסים (58 שקלים). בעיקריות תמצאו שלל אפשרויות איטלקיות, מהמסורתיות ועד החדשניות ביותר, בהן פיצה ביאנקה מלכותית ומדויקת עם ריקוטה, מוצרלה וקישואים (60 שקלים), ופילה בורי על ריזוטו לימוני עדין, וקרם סלקים (88 שקלים).

אנה – בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים

פיצה ביאנקה של אנה
הפיצה היפה בעיר. פיצה ביאנקה של אנה צילום: מעיין יחבס

הצד הטעים של המוזיאון - מודרן

לא חייב להשתוקק להתבונן ביצירה אמנתית כדי להגיע למוזיאון ישראל, אפשר להגיע אליו ולצרוך יצירה מסוג אחר - מסעדת מודרן הממוקמת בכניסה למוזיאון, מציעה הצצה מסקרנת למטבח ירושלמי שעבר שיפוץ מודרניסטי. השף, אבי פרץ, לוקח את יסודות המטבח הירושלמי, שמתבסס ברובו על חומרי גלם פשוטים כמו קטניות, אורז, ירקות שורש ועשבי תיבול, ובעזרת טכניקות בישול מודרניות, מייצר תפריט כשר ומפעים המכיל מגוון מנות בהשראת עיר הבירה ומקורותיה הקולינריים.

מה בתפריט: את נגיעות הטעמים הירושלמים תמצאו בטרטר דג בס על חציל קלוי וטחינה, בצל, מנגו, כוסברה, צ׳ילי וצנוברים (55 שקלים), ועיקרית מומלצת במיוחד של כיסוני פסטה בעבודת יד ממולאים בתבשיל שפונדרה, זנגביל ומוסקט, ארטישוק ורבעי עגבניות (75 שקלים). למי מכם שחפץ בצהריים חפוזה, המסעדה מציעה גם תפריט עסקיות עד השעה 17:00, ואף תפריט אקספרס על הבר לממהרים במיוחד. 

מודרן – מוזיאון ישראל, דרך רופין 11, ירושלים

קרפצ'יו דג של מודרן
צוכים תרבות קולינרית. קרפצ'יו דג של מודרן צילום: באדיבות יח"צ

הקלאסית - 1868

מסעדת בשרים ותיקה בעלת חותמת יד של שף ותיק לא פחות - יענקלה תורג׳מן, מציעה מנות אלגנטיות, כאלה שבא לשים להן פפיון, או לפחות עניבה. המסעדה ממוקמת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לגבולות העיר העתיקה, ומספקת אווירה נינוחה עם עיצוב מסורתי, מנות מהודקות וגומחות קיר עתיקות עם מדפי יין עשירים.

מה בתפריט: בתפריט המתחדש של המקום תפגשו מרק עדשים שחורות עם שפונדרה ולימון כבוש (54 שקלים);  ושקדי עגל בראס אל חנות, טחינה שחורה, לימון כבוש ואריסה (74 שקלים); ובעיקריות תוכלו להתנחם עם בשר טלה בבישול ארוך, יין לבן וזעפרן (154 שקלים). המסעדה מציעה גם תפריט טעימות מכובד שבנוי משש מנות (290 שקלים). לצד תפריט האוכל העשיר תמצאו גם מסלולי טעימות יין כך שלא תצטרכו לחשוב יותר מידי על שילוב הדרינק עם הארוחה.

1868 – המלך דוד 10, ירושלים

מנה של 1868
מוסד ותיק. 1868 צילום: אריאל עוזרי

עושים כבוד לבשר - כינור בכיכר

בין כל כלי המיתר המשתרעים על פני הקירות של כיכר המוסיקה הלבנה והמתחדשת, נמצאת מסעדת בשרים חדשה יחסית בזירה. עם עיצוב ורדרד קליל ומשפחתי, מציעה המסעדה תפריט בשרי מסקרן ,שהטאבון על יד הבר, והג׳וספר שבמטבח שלה רק מטיבים עימו. היצע המנות אמנם לא עצום (שבע ראשונות ושמונה עיקריות), אך חובבי הבשר ודאי ימצאו ממה ליהנות כאן. בנוסף מציעים כאן גם תפריט נפרד של שיפודים, ואף מנות קטנטנים למקרה שתרצו לקחת אתכם את הילדים. 

מה בתפריט: השף קובי קטני (לשעבר מובידה), לוקח מושגים שלכאורה נראים מוכרים אבל מצליח להכניס לתוכם קריצה שעלולה לאתגר את החך. בראשונות תוכלו למצוא חומוס שעועית לבנה עם תבשיל מנחם של ראגו עגל ופטריות שימאג'י (49 שקלים);  אנמפנדס במילוי טלה (49 שקלים); ובגזרת העיקריות מציעים כאן אסאדו בבישול ארוך עם ציר עגל ושזיפים (125 שקלים). תפריט השיפודים המשמח מציג אופציות מפנקות נוספות כמו חזה ברווז ושקדי עגל חלוטים וצרובים.

כינור בכיכר –  מעבר בית הכנסת 12, ירושלים

מנת בשר של כינור בכיכר
בשר עם השקעה. אסאדו בבישול ארוך בכינור בכיכר צילום: דניאל לילה

עם הנוף היפה בעיר - רופטופ

על הגג של מלון ממילא נמצאת מסעדת הרופ טופ, ומעבר למנות שעשויות היטב, היא מציעה נוף שובה לב על העיר העתיקה, ומתאזרת בבריזה ירושלמית שעושה טוב ללגימות היין. לוקיישן נפלא לארוחת ערב רומנטית, או לצהריים חגיגיים במיוחד. למרות שהמסעדה כשרה, בימי שבת היא פתוחה ומציעה מנות קרות בלבד שלא מצריכות שימוש באש.

מה בתפריט: האוכל ברופטופ ידוע כנועז וממוקצע. במנות הקטנות מגישים מח עצם צלוי בטאבון עם סלסה מעשבי תיבול, אגוזי ברזיל, שקדים, ולחם כוסמין קלוי (70 שקלים); ברווז בפיתה בעבודת יד עם טריאקי, סלט מלפפונים וכוסברה, וויניגרט ג׳ינג׳ר (70 שקלים). במנות העיקריות תוכלו למצוא חזה אווז מבושל בסוויד וצרוב בגריל עם אספרגוס, בצל ירוק, בקצ׳וי, קרמל מייפל ושוקולד ולרונה (132 שקלים). גם הקינוחים של הרופטופ מתהדרים בניחוח חדשני משהו- סבלה פולנטה מלוח, סורבה מנגו ויוזו, וסלסה של אננס וכוסברה (45 שקלים). 

רופטופ – מלון ממילא ירושלים

פילה דג במסעדת רופטופ
מנות עם נוף עוצר נשימה. פילה דג של הרופטופ צילום: אנטולי מיכאלו

על טהרת הגריל - אנג׳ליקה

פיין, פיין, פיין, זה צועק מכל עברה של המסעדה הירושלמית הממוקמת במתחם כתר דוד מול האזור המפונפן של מלון קינג דיוויד. המקום, שמתהדר בהגדרתו כפיין גריל, נפתח לפני מספר שנים ומהווה אופציה ותיקה ויציבה לקהל הסועדים הכשר בעיר. צמד השפים והבעלים מרקוס גרשקוביץ׳ וארז מרגי, יצרו תפריט עונתי משתנה עם דגש על חומרי גלם איכותיים ונגיעות של גריל בכל המנות.

מה בתפריט: המנות של אנג'ליקה לא מתיימרות להביא עימן איזו בשורה חדשה או קונספט לא שיגרתי, אלא מציעות מנות בראסרי עשויות היטב לשעה של צורך במנה קלאסית פשוטה ולא מתחכמת. כך תוכלו ליהנות מטורטליני במילוי תרד, עגבניות לחות וזיתי קלמטה (54 שקלים), או מנתח קצבים בגריל עם תבשיל בצלצלי פנינה וציר עגל (124 שקלים).

אנג'ליקה -  ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים

מנת בשר של מסעדת אנג'ליקה
דגש על חומרי גלם שאוהבים גריל. נתח מפנק באנג'ליקה צילום: דפי ספונר

הקטנה והמפתיעה - ארחנטו

ארחנטו שנפתחה בשוק מחנה יהודה רק לפני מספר חודשים, אומנם לא עונה על ההגדרה המהודקת של מסעדת פיין דיינינג, אבל ברגע שתשבו לאכול את מאפי הבשר שנרקחים שם, מהר מאוד תבינו על מה מדובר. השף לוקס סיטרי, ארגנטינאי במקורו, הרגיש שמגיעה הזדמנות שנייה למאפה ילדותו ופתח מקום בפאתי שוק מחנה יהודה שמציע אמפנדס מלכותי על שלל גרסאותיו. הגרסה של השף שומרת מקום נאמן למקורות וכוללת את כל שלבי ההכנה המסורתיים.

מה בתפריט:  הבצק שנרקח פה משולב עם שומן בקר שהוא רכיב הכרחי ומסורתי במאפה המקורי. במילויים המושקעים תמצאו כאן אסאדו מעושן ומפורק עם בצל, כרישה, גזר וזיתים (16 שקלים ליחידה), או מילוי של טלה מעושן על גחלים, תמרים ותערובת ראס אל חנות (18 שקלים ליחידה), התוצאה הסופית מטוגנת ומוגשת לוהטת ופריכה.

ארחנטו - מחנה יהודה 6, ירושלים

אמפנדס של ארחנטו בשוק מחנה יהודה
אוכל הילדות של השף. אמפנדס בשוק מחנה יהודה צילום: לוקס סיטרי

טעמים של פעם עם מגע של שף - ג׳קו סטריט

השף זכאי חוג׳ה, הידוע בכינויו ג׳קו, החל להשתעשע עם תפריט כשר עוד בימיו הבתוליים של שוק מחנה יהודה המתפתח. היום, המסעדה הכיפית מהווה מפלט מוכר להרבה לקוחות אדוקים שמגיעים לאזור במיוחד כדי ליהנות מארוחה טובה ושולחן מפנק אצל השף מהשוק. החלל צעיר וצבעוני, מעוצב עם אלמנטים שטומנים בחובם את עולמו של השף כילד, עם שלטי רחוב שמעלים זיכרונות קולינריים המתורגמים למנות בתפריט.

מה בתפריט: בתמחור לא גבוה במיוחד, מוצעות מנות נוחות שמתכתבות עם המילה גורמה בלי לעשות הרבה תעלולים. תוכלו לפצוח בראשונות כמו פריקסה טונה אדמה עם תפוח אדמה קונפי, ביצה רכה, איולי זעפרן, טפנד זיתים, אריסה וקורנישונים   (64 שקלים); אסאדו מפורק על בייגל ירושלמי פריך, פורצ׳יני ואיולי בזיליקום (66 שקלים), ולהמשיך לעיקריות כדוגמת כבדי עוף ברוטב יין ומייפל, ניוקי, דלעת מקורמלת ובצל ירוק (78 שקלים). 

ג'קו סטריט – השקמה 6, ירושלים

מנה של ג'קו סטריט בשוק מחנה יהודה
טעמי הילדות של השף. ג'קו סטריט צילום: סיוון שוב עמי

גורמה עם עניבה - לה רג׳נס 

המסעדה היוקרתית שפועלת מתוך מלון קינג דיוויד המפואר, מחזיקה כבר שנים בתואר הגורמה המפונפן בעיר. עם חומרי גלם איכותיים ותפריט מושחז, השף דוד ביטון מציע ארוחה שתיתן לכם הרגשה מכובדת ותצריך מכם לשלוף את הבגדים היקרים בארון. לאירוע משפחתי מיוחד או ערב מרשים עם הקולגות העסקיים – לה רג'נס תדע איך לספק את הסחורה.

מה בתפריט: אחרי שתניחו על הברכיים מפית לבנה ומעומלנת, תוכלו לפתוח עם קרפצ׳יו בקר, פונזו כמהין ונתחי בשר פריך (75 שקלים); ביסק ים עשיר ומהביל (70 שקלים) או מנת טלה עם קרם ארטישוק ירושלמי וחסה בגריל (95 שקלים).

לה רג'נס - המלך דוד 23, ירושלים

מסעדת לה רג'נס ירושלים
האופציה המהודרת. מסעדת לה רג'נס צילום: אמיל סלמן

הוותיקה - אקליפטוס

השף והבעלים משה בסון, מבין חלוציי השפים בעלי המסעדות הכשרות בבירה, מתמקד באוכל שהוא כולו גורמה אבל לא שוכח מאיפה הוא בא.  עם הרבה השראה ממטבחי העדות, השף נותן טוויסט אוריינטלי למנות שיגרמו לכם לרצות לתת בכפיים, אפשר גם מתחת לשולחן אם אתם מתביישים. המסעדה ממוקמת בקומה הראשונה של בניין עתיק מאבן ירושלמית שנבנה בסוף המאה ה- 10, וממנה נגלה נוף הצופה למזרקת טדי המרשימה, חומות העיר העתיקה ומגדל דוד. בהחלט אחת האפשרויות הידועות והמומלצות בזירה הכשרה בעיר.

מה בתפריט: בראשונות תמצאו ניוקי חובזה מסקרן עם שום קונפי, שמן כמהין וריג'לה (48 שקלים); קובנייה בשר בנוסח סורי עם נענע, בצל סגול וגרידת לימון (54 שקלים). בעיקריות תוכלו לשמור על האותנטיות וללכת על צוואר כבש בליווי ירקות שורש בבישול איטי, שמוגש בכלי חרס חמים ומנחם (145 שקלים) או על סינייה ירושלמית של בקר וטלה עם ירקות כפריים מבושלים ופיתה (98 שקלים).

אקליפטוס –  חטיבת ירושלים 14, ירושלים

טרטר על לחם במסעדת אקליפטוס
מנות שעושות כבוד לעדה. טרטר באקליפטוס צילום: באדיבות המקום

ועוד כמה מקומות בקטנה:

אישטבח 

אשף ידוע בשוק מחנה יהודה הוא השף אורן ששון לוי מבית המאפה אישטבח. מדובר במאפה סורי-כורדי שנאפה בטאבון וממולא בשר, לצד סלטים הודים ששואבים השראה מהמטבח הקוצ'יני הייחודי. המאפה המזוהה ביותר עם המקום הוא השמבורכ, שנעשה כאמור בטאבון החם וממולא במליות מטריפות כמו תבשיל צלעות ותבשיל חלקי פנים של מח, לחי וריאות. לצד המאפה הלוהט תרעננו את החך עם צ׳אטני בצל, קארי מנגו וסלט פפאיה קריר.

אישטבח - השקמה 1, ירושלים

חצ'אפוריה

כמה חנויות סמוכות לאישטבח שוכנת האגדה הגרוזינית - החצ'פוריה. המקום הקטן אמנם לא מציע חוויה של ארוחה מהודרת עם כל אבות המזון, אך מספק את אחד המאפים החלביים היותר טובים שתנסו. עם ביצה, גבינה גרוזינית או תרד, תמצאו כאן שלל מילויים שרק הריח שלהם יקנה את ליבכם ויגרום לכם לחזור בביקור הבא בבירה. 

חצ'פוריה - השקמה 5, ירושלים

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>