1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

25 המסעדות הטובות ביותר בתל אביב: בחירת הגולשים

אחרי שלושה חודשים שבהם דירגתם את 100 המסעדות של תל אביב, "עכבר העיר" גאה לחשוף את 25 המסעדות הטובות ביותר בעיר

מקום 25 - דוריס קצבים 1228 הצבעותהמנה היקרה ביותר: 3/4 קילו סטייק פורטר האוס (219 שקל).המנה הזולה ביותר: המבורגר בקר של דוריס, מוגש בתוספת סלט עלים צעירים, דוריס צ'יפס וירקות קלויים (59 שקל).עוד משהו: כדאי לברר אם יש פילה טלה בתפריט באותו יום. זהו נתח נדיר אבל טעים ביותר, רך, נימוח וספוג בטעם הטלה הממכר. לפעמים שוונץ מנתח הפילה הזה משתחל לתוך מנת הסינטה טלה. שווה ביותר.מילה מהבעלים, אדם ויה: "אנחנו מאוד שמחים ומודים לקהל התל אביבי על הבחירה. נעשה כל שביכולתו להמשיך לספק לקרניבורים את הבשר האיכותי ביותר בחוויה כיפית של סטייק האוס אמיתי".» דוריס קצבים, יגאל אלון 65, בניין טויוטה (צילום: אביעד הרמן)

מקום 24 - NG

1324 הצבעותהמנה היקרה ביותר: תבשיל קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים תאילנדיים בגידול עצמי ושרימפס. מוגש עם צלחת אורז (72 שקל).המנה הזולה ביותר: שתי יחידות אגרול במילוי ירקות (20 שקל).עוד משהו: המסעדה מחזיקה ליין מרשים של ירקות תאילנדיים מיוחדים, דוגמת פאק בונג, פאקנה, פלפלים תאילנדיים חריפים, קפאו (ריחן תאילנדי), חצילים תאילנדיים, לוביה תאילנדית ועוד, שאותם משלב השף במנות. כל אלה זמינים במסעדה בעיקר בעונת הקיץ.מילה מהשף והבעלים, יריב מלילי: "תודה רבה לסועדים שהצביעו. ב-20 השנים האחרונות תאילנד היא חלק בלתי נפרד ממני, מאשתי ומהילדים שלנו. אנחנו חיים את זה באוכל, בתרבות ובשפה, ומשתדלים להעביר את זה דרך האוכל בצורה הטובה ביותר".» בית תאילנדי, בוגרשוב 8. מקום 22 - ננוצ'קה 1338 הצבעותהמנה היקרה ביותר: טביליסורי - אוסובוקו כבש בנזיד שעועית לבנה ביין לבן ועשבי תיבול, מוגש עם אורז (88 שקל).המנה הזולה ביותר: באדריג'אני - גלילות חצילים במילוי אגוזים ועשבי תיבול (28 שקל).עוד משהו: בימי ראשון מתקיים ערב צועני גרוזיני בניצוחו של די.ג'יי משתנה. בתפריט: מוזיקה שמחה, אווירה משוחררת וריקודים על הבר.מילה מהבעלים, ננה שרייר: "תודה לגולשים ולקוראים שבחרו בנו לאחת המסעדות הטובות בתל אביב. כולכם מוזמנים לבקר ולשמוח איתנו במשכננו החדש שברחוב לילנבלום 30, שאליו נעבור ביולי. את המעבר והפרידה מהמקום הנוכחי נחגוג בערב שכולו נוסטלגיה לתל אביב הישנה עם תערוכת צילומים, שירים ישנים ומכירה פומבית של הריהוט ופרטי האמנות שבמסעדה. להמשך הקיץ מתוכננים ערבי נושא, פעילויות חדשות ואירועים בחצר יחד עם מנות ספיישל חדשות שיככבו בתפריט".» ננוצ'קה, לילינבלום 28(צילום: אביעד הרמן)מקום 21 - טפאו

1381 הצבעותהמנה היקרה ביותר: סביצ'ה טונה אדומה בווינגרט צ'ילי, אבוקדו וסלט ירוקים ארומטי (40 שקל).המנה הזולה ביותר: קוליפלור קון סלסה דה אנשואה - טאפאס של כרובית ברוטב אנשובי (13 שקל).עוד משהו: מקום אידיאלי לדייטים ראשונים עם שיק לטיני, מוזיקה שמחה ואווירה ססגונית מחוזקת בסנגריה משגעת. לסקרנים קולינרית מומלץ לפנק את בלוטות הטעם באחת ממנות הספיישל העונתיות.» טפאו, הארבעה 16. (צילום: אביעד הרמן)

מקום 20 - אונמי 1408 הצבעותהמנה היקרה ביותר: פילה בקר 220 גרם בגריל יקיטורי ברוטב טריאקי או גומה (על בסיס שומשום שחור), מוגש עם אורז שום (110 שקל).המנה הזולה ביותר: סלט אצות וואקמה על מצע רצועות כרוב ופלפלים ברוטב סויה ושמן שומשום (12 שקל).עוד משהו: להתמקם על הבר, להתרשם ממהירותם של מגלגלי הסושי ולהתמכר לטעמה של מנת הדגל של המסעדה - האגדאשי דופו - מרק של קוביות טופו פריכות ברוטב חם של צנון ופטריות נמקו.» אונמי, הארבעה 18 (צילום: אביעד הרמן)מקום 19- אגאדיר 1549 הצבעותהמנה היקרה ביותר: המבורגר דיאנא - 250 גרם בשר בקר וטלה, מוגש עם רוטב איולי, עגבנייה, לימון כבוש וטבעות בצל ירוק (46 שקל).המנה הזולה ביותר: נקניקיות מרגז פיקנטיות עשויות מבשר בקר וטלה, מוגשות עם סלט עגבניות בלאדי, בצל סגול וכוסברה (24 שקל).עוד משהו: חיות הלילה ואוהבי האלכוהול ייהנו מאוד מדיל הלילה של אגאדיר. מ-23:30 מציעים כאן המבורגר מקסי 220 גרם בתוספת צ'יפס או סלט במחיר הוגן של 35 שקל.מילה מהבעלים, איתן טרבלוס: "רשת אגאדיר בר-בורגר אסירת תודה לקהל הבוחרים שבחרו בה לאחת מ-25 המסעדות הטובות בתל אביב. נמשיך לשאוף להעניק ללקוחותינו ערך מוסף המשלב מקום בילוי עדכני וצעיר עם בשורות קולינריות מתחדשות".» אגאדיר, נחלת בנימין 2. » אגאדיר, התערוכה 3, מתחם הנמל (צילום: רן בירן)מקום 18- שגב אקספרס 1564 הצבעותהמנה היקרה ביותר: בשר יען בגריל ברוטב יין פורט, בצלים אדומים ואגסים סגולים. מוגש עם קרם תפוחי אדמה (89 שקל).המנה הזולה ביותר: פרחי כרובית אפויים בטאבון עם שמן זית (29 שקל).עוד משהו: הפטיו של המסעדה הוא חצר אידיאלית לאסקפיזם מושלם. קחו הפסקת צהריים ארוכה, התמקמו שם ובחרו אחת משלוש ההצעות לארוחה עסקית משתלמת.מילה מהשף, שגב משה: "שגב אקספרס מאושרת להיכנס לרשימת 25 המסעדות הטובות בתל אביב. נמשיך לשרת את האורחים נאמנה בטעם, בשירות ובאיכות. בקיץ הקרוב נציע מדי שבוע מנות חדשות התואמות את העונה, ומנות קלילות המבוססות על פירות קיץ טריים".» שגב אקספרס, הברזל 38, רמת החי"ל(צילום: אביעד הרמן)מקום 17- פסטה מיה 1600 הצבעותהמנה היקרה ביותר: טליאטלה דיאבלו ברוטב אליו אוליו עם מולים, שרימפס, ראשי קלמרי עגבניות תמר, זיתים ועשבי תיבול (71 שקל).המנה הזולה ביותר: ארנצ'יני - שני כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה, זיתי קלמטה ופטרוזיליה, מצופים בפירורי לחם ומוגשים על מצע רוטב קר של פלפלים ועגבניות (23 שקל).עוד משהו: אל תוותרו על הלימונצ'לו הביתי, החזק והמתוק, המוגש בסוף הארוחה עם החשבון. שני שוטים מהכוהל העוקצני הזה יסדרו את הראש ואת מצב הרוח לשארית היום.מילה מהבעלים, ג'ורג'יו ומיה סופינו: "כל יום אנחנו בטוחים שזה היום האחרון שלנו במקצוע. כמה פעמים נשברנו בדרך, כמה פעמים כבר רצינו לוותר ונשארנו, בעיקר בגלל הלקוחות. נכון שהרבה פעמים 'הולכים לישון' דווקא עם אלו שלא נהנו. אבל אז בוחרים בך ומזכירים לך שלמרות הכל, בגלל הכל - לא שכחו אותך. בשביל האנשים האלה אתה רוצה לבשל עד הבוקר".» פסטה מיה, וילסון 10. » פסטה מיה, הברזל 34, רמת החי"ל» פסטה מיה, יהודה הלוי 52.מקום 16 - קפה נואר 1635 הצבעותהמנה היקרה ביותר: אנטרקוט 350 גרם ברוטב בורדלייז עם תפוחי אדמה צלויים ושעועית ירוקה (108 שקל, בצהריים, 119 שקל בערב).המנה הזולה ביותר: פטה כבד עוף, מוגש עם קונפיטורת אגסים ביתית ולחם (23 שקל בצהריים, 39 שקל בערב).עוד משהו: לקראת הערב מומלץ להתמקם בשולחן הסמוך לחלונות הבלגיים וליהנות מארוחת ערב מוקדמת מלווה בפסקול מוזיקת ג'אז נעימה ובצפייה ברחוב אחד העם עם רדת החשכה (ואפילו לא הזכרנו את השניצל).מילה מהבעלים, רפי בדר: "תודה לאלפי הקוראים והגולשים שבחרו בקפה נואר כבאחת המסעדות הטובות בעיר. חוויית האירוח והשירות היא המטרה העיקרית שעומדת לנגד עינינו קרוב ל-12 שנה. לאחרונה פתחנו גם שירות משלוחי שניצלים מהמסעדה ישירות לבית הלקוח, ונשמח להמשיך ולארח אתכם גם בעתיד".» קפה נואר, אחד העם 43מקום 15 - כרמלה בנחלה 1768 הצבעותהמנה היקרה ביותר: קנלוני במילוי בשר ברווז ופטריות פורצ'יני עם כבד אווז ורוטב פורט מתקתק (120 שקל או 72 שקל לגרסה ללא כבד אווז)המנה הזולה ביותר: נקניקייה צלויה או מבושלת עם שפצלי וכרוב כבוש או סלט תפוחי אדמה (48 שקל).עוד משהו: אל תחמיצו את הפרעצלים של השף דניאל זך. מדובר בכריכי פרעצלים ביתיים הנאפים במקום ומגיעים בכמה וריאציות, כמו סלמון כבוש עם גבינת שמנת או פסטרמה ביתית עם מיונז ומלפפון.דבר הבעלים, דניאל זך: "אני רוצה להמשיך ליצור וליהנות מהעשייה בשנה התשיעית של המסעדה באותו הלהט של השנה הראשונה, לא לוותר או לעגל פינות ולשמור על הרמה, לטפח בקנאות את הקהל הוותיק והנהדר שלנו, ובד בבד לייצר בעזרת פרויקטים - כמו ארוחת טעימות זוגית, ביר גארדן לקיץ או בראנץ' בצהריים -  קהל חדש שלא מתפשר על איכות".» כרמלה בנחלה, התבור 46(צילום: יח"צ)מקום 14 - מסה 1848 הצבעותהמנה היקרה ביותר: צלעות בייבי טלה צרובות על הפלנצ'ה ברוטב שום אפוי מתקתק, עם רולדה מבשר טלה ועם ירקות שורש מקורמלים וקרם עדין של חרדל. המנה מוגשת עם טוסטונים (162 שקל. ניתן להזמין גם כמנה בינונית ב-88 שקל).המנה הזולה ביותר: פוקצ'ה עשויה מבצק ספינג' מרוקאי (14 שקל).עוד משהו: מי שבעניין של השף אביב משה אבל פחות בקטע המעונב והמחייב, ימצא בבר הצמוד למסעדה את אותו התפריט בדיוק, רק באווירה אלכוהולית תוססת וא-פורמלית בעליל.מילה מהשף והבעלים, אביב משה: "תודה רבה לכל האנשים שבחרו בנו וכמובן בחרו להגיע לחוויה במסה. אין לי ספק שהאהבה הגדולה שלי לאנשים היא המניע העיקרי שלי לבישול. תמיד אהבתי לארח, ואני שמח מאוד שהתאפשר לי לפתוח מסעדה גדולה שהיא בעצם תחליף לסלון הפרטי שלי. במסה יש 120 עובדים שהם בעצם משפחה אחת גדולה ומגובשת. אנחנו מבלים רוב היום יחד ותומכים ברגעים לא קלים. זהו סוד ההצלחה שלנו וזאת הזדמנות נהדרת בשבילי להודות לכל צוות מסה".» מסה, הארבעה 19(צילום: איליה מלינקוב)מקום 13 - ג'ירף 1909הצבעותהמנה היקרה ביותר: צ'אזה אורז מטוגן עם חצילים ופרוסות פילה בקר ברוטב חריף-מתוק (54 שקל).המנה הזולה ביותר: ארובות שרימפס - שלושה סיגרים ממולאים במחית עוף וחתיכות שרימפס, מוגשת בליווי עלי חסה ונענע (19 שקל).עוד משהו: את שנת בר המצווה שלה חוגגת רשת ג'ירף במנות חדשות ומעניינות כמו וון טון מטוגן, טאטקי בקר, סינטה סצ'ואן ברוטב מתוק-חריף, ואפילו גרסה חדשה למנה הקריספית הוותיקה.מילה מהבעלים, רימון בן יקיר: "אנחנו כמובן מאוד שמחים אבל לא ממש מופתעים - את האהבה של הקהל אנחנו מרגישים מדי יום בכל הסניפים שלנו כבר 13 שנה. אנחנו מבטיחים להמשיך ולהוביל את העיר בכל הקשור לאוכל אסייתי עוד הרבה שנים טובות".» ג'ירף, אבן גבירול 49מקום 12 - יועזר בר יין 1929 הצבעותהמנה היקרה ביותר: פטריית כמהין שלמה עטופה בבצק עלים עם ציר בקר וכמהין (166 שקל, או 80 שקל לווריאציה הקטנה).המנה הזולה ביותר: רייט - פטה הדומה לממרח במרקם סיבי ומורכב מחזיר וברווז בבישול ארוך (22 שקל).עוד משהו: אחת לחודש, בלילות ירח מלא, מתקיימת ביועזר ארוחה מיוחדת סביב נושא מסוים או בהשתתפות שף אורח. התפריט באותו הערב משנה פנים ויוצא משגרת התפריט לערב אחד. הארוחה הקרובה תתקיים ב-8.6 בהשראת יינות בורגון, ובהה יוגשו גם יינות שבדרך כלל אינם מוגשים בכוסות. התפריט יציע כשמונה מנות מיוחדות, ובהן גם אסקרגו.דבר הבעלים, ציפורה אסף: "אנחנו שמחים מאוד שנבחרנו ומודים לגולשים ולקוראים. אני מקווה שנמשיך וניבחר גם בעתיד ומאחלת ליועזר שתמשיך בקו שלה, ושנמשיך להיות בדיוק אותו הדבר. אני מרוצה מאוד מהלקוחות שלי ומהמסעדה שלי, ומקווה שנחזיק מעמד עוד הרבה שנים עם כל הצוות שלנו, עם שלומית המנהלת ועם השותף שלי שאול".» יועזר בר יין, יועזר איש הבירה 2, כיכר השעון, יפו. (צילום: דן פרץ) 

מקום 11 - אורנה ואלה 1938 הצבעותהמנה היקרה ביותר: אסקלופ עגל ביין לבן, פטריות ותרד, מוגש עם פירה (82 שקל).המנה הזולה ביותר: המנה הקטנה של לביבות הבטטה » חמש לביבות עם רוטב שמנת ועירית בצד (22 שקל).עוד משהו: בקיץ הזה מומלץ להתיישב במרפסת של אורנה ואלה, שעברה לאחרונה שיפוץ והפכה לנעימה הרבה יותר. למי שלא יכול לוותר על לביבות הבטטה גם בבית - התכוננו לשירות משלוחים משופר שיחל לפעול כבר בחודש הקרוב.מילה מהבעלים, אורנה אגמון ואלה שיין: "כמעט 17 שנה שאנחנו פה ברחוב שינקין, וזו הזדמנות בשבילנו לומר תודה לעיר וללקוחות שלנו, שנותנים לנו את הזכות להזין ולשרת אותם. המטרה שלנו תמיד היתה להיות בית יציב, שיש לו הדרך שלו ומנות הדגל שלו, ולצקת בתוכו את הדינמיות והשינוי האישי שלנו ושל העולם סביבנו. בשנים האחרונות לקחנו את האתגר לצאת מהסביבה הבטוחה של שינקין, ואנו עושות אירועי קייטרינג, שזה עולם חדש ומרתק. כמו שלקוחה ותיקה אמרה באירוע האחרון: 'מרגש אותי שהפעם אורנה ואלה מתארחות אצלי', גם אותנו מרגש להתארח אצלכם".» אורנה ואלה, שינקין 33. מקום 10 - הרברט סמואל 1944הצבעותהמנה היקרה ביותר: צלעות טלה בגריל עם תבשיל מהיר של תפוחי אדמה, אפונה ירוקה וקרם שום אפוי (125 שקל).המנה הזולה ביותר: קלאמרי קטנים עם קרם אפונה ירוקה, ארטישוקים צלויים ויוגורט (29 שקל).עוד משהו: למרות שהמסעדה התחילה את דרכה כמסעדה נגישה יחסית לקהל רחב, עדיין היא הרגישה צורך להתיישר עם ה'מצב' - ברוח תפריטי המיתון שלא פסחו כמעט על שום מסעדה בעיר, מציע השף יונתן רושפלד ארוחות עסקיות חדשות ב-75 שקל לסועד, הכוללת לחם, שתייה קלה, טאפאס ומנה עיקרית.מילה מהבעלים, יאיר בקייר: "אנחנו מודים מאוד לקהל על האהדה ועל הידיעה שכל המאמצים שלנו - באוכל, בחומרי הגלם, בשירות, באכפתיות וברצון הכן שלנו לתת את התמורה הכי טובה שאנו מסוגלים לייצר - אינה נעלמת מעיני הקהל. אנחנו תמיד שמחים לראות את האורחים שלנו נהנים וחוזרים שוב ושוב. בשבילנו, זאת התמורה האמיתית".» הרברט סמואל, טיילת הרברט סמואל 86.(צילום: אביעד הרמן)

מקום 9 - קימל 1948 הצבעותהמנה היקרה ביותר: שאטו בריאון פילה בקרם כמהין (149 שקל).המנה הזולה ביותר: מרק סוגי פטריות, ציר טלה ושמן כמהין (39 שקל).עוד משהו: לאחרונה נפתח צמוד למסעדה החדר הלבן - חדר פרטי נוסף שיכול לאכלס עד 100 איש וכל כולו בעיצוב לבן, מהצלחות ועד הפלזמה.מילה מהשף, שאול בן אדרת: "אני מתרגש ושמח שנבחרנו ומאמין שהרווחנו זאת בזכות ולא בחסד. קימל קיימת 17 שנה והיא בין המסעדות הוותיקות בארץ בכלל ובתל אביב בפרט. בעיני, כך צריך להיראות כלל ענף המזון בארץ - עם בסיס ויסודות קבועים, ללא זיגזגים בטעמים ובסגנון ועם הרבה כבוד לתחום ולמקצוע. נמשיך לשרת את הלקוחות בשמחה ולספק אווירה נעימה".» קימל, השחר 6, נוה צדק. (צילום: דניאל לילה)

מקום 8 - כתית 2082 הצבעותהמנה היקרה ביותר: ים כתום - פרח זוקיני ממולא בסקאלופ וטרגון, לובסטר, קוקי סאן ז'אק, ניוקי דיו, זיתי קלמטה, קרם חצילים שרופים וחמאת כורכום וזעפרן (217 שקל).המנה הזולה ביותר: קוקי סאן ז'אק עם אורז אסור, תמרים ומנגולד בקרם ערמונים (67 שקל).עוד משהו: לכבוד הקיץ נפתחה לאחרונה הגינה של כתית, ושם מוצע תפריט המתומחר באופן שימשוך למקום גם קהל צעיר או כאלה שרוצים להגיע יותר מפעם בשנה ביום ההולדת. בתפריט הגינה יש מבחר מנות, שישתנו לעתים קרובות, ב-67 שקל, קוקטיילים ויינות ב-29 שקל.מילה מהשף והבעלים, מאיר אדוני: "אני מודה לקהל הלקוחות הנאמן של מסעדת כתית המלווה אותי כבר קרוב לשבע שנים. כתית עברה מפתיחתה ועד היום התפתחות אשר יצרה עולם ושפה קולינריים המציבים את הסועד אל מול חוויה מלאת חושים ויצרים. אני שמח לראות שיצירה זאת מקבלת את אמון הקהל ואת אהבתו. אני רוצה להודות גם למשפחת כתית בכל שנותיה, אשר יצרה ויוצרת את המיוחד והשונה בהבטחה לעתיד מרגש לא פחות, מלא בעשייה פורייה ומרתקת".» כתית, היכל התלמוד 4, נוה צדק. (צילום: אביעד הרמן)

מקום 7 -מוזס

2089 הצבעותהמנה היקרה ביותר: קאדילק אנטרקוט 300 גרם, מוגש עם חמאת צ'ימיצ'ורי ותוספת של פירה צ'יפוטלי (88 שקל).המנה הזולה ביותר: סלט מוזס קלאסי (קטן) - חסה, צנונית, בצל ירוק, בווינגרט שמן תירס אורגני (27 שקל).עוד משהו: גם זקני העיר כבר יודעים איפה אפשר לשכך רעב של השעות הקטנות של הלילה. בכל אחד מסניפי מוזס מציעים מדי לילה תפריט לייט נייט מפתה ואטרקטיבי, המציע המבורגר, תוספת ובירה במחירים הנעים בין 33 שקל לארוחה ללא שתייה לבין 53 שקל למי שמעוניין גם בצ'ייסר.  מילה מהמנהל והשותף, יובל סלע: "אנו מודים לכל מי שבחר בנו ומרגישים שזה פיצוי הולם לעבודה קשה ולהשקעה בבניית רשת מסעדות שנותנת ושתמשיך לתת תמורה יוצאת דופן ללקוחותיה. לאחרונה השקנו את שירות המשלוחים החדש שמאפשר ליהנות מהארט בורגר שלנו גם בבית ופתחנו את מוזס סטיישן (דיזנגוף 293). בתחילת השנה הבאה אנו מתכוננים לפתוח סניף בסינמה סיטי ראשון לציון".» מוזס, שדרות רוטשילד 35 » מוזס, רמת החי"ל, הברזל 26» מוזס, דיזנגוף 293(צילום: שי בן אפרים)

מקום 6 - מול ים 2112 הצבעותהמנה היקרה ביותר: פלטו רויאל - אוסף של פירות ים חיים וטריים, מוגשים על קרח בליווי לחם, איולי, וינגרט, חומץ ויין אדום (700 שקל לזוג).המנה הזולה ביותר: סלט ירוק - תערובת עלים ירוקים מובחרים בתיבול שמן זית איטלקי משובח (45 שקל).עוד משהו: לאחרונה נוספה לתפריט העסקיות עוד מנה מעניינת: שרימפס קריסטל המוגשים עם אספרגוס לבן, בדיוק בעונה, פטריות שיטאקי וחצילים שבושלו בסוביד, בישול ואקום ארוך שמשמר טעמים ומרקמים.מילה מהבעלים, שלום מחרובסקי: "אנחנו דוגלים באיכות חומרי הגלם, כמו תמיד. המיתון לא ריפה את ידינו ואנחנו ממשיכים לחתור לשלמות ולהוביל את ענף הדגים ופירות הים בישראל".» מול הים, התערוכה 3, האנגר 24. (צילום: אביעד הרמן)

מקום 5 - דיקסי 2142 הצבעותהמנה היקרה ביותר: ספריבס בזיגוג טריאקי בתוספת סלט קולסלאו (98 שקל).המנה הזולה ביותר: הכנפיים של דיקסי - שמונה יחידות כנפיים ברוטב צ'ילי חריף (31 שקל).עוד משהו: בדיקסי מחליפים ומחדשים את התפריט שלוש פעמים בשנה, מה שאומר שהחודש נזכה לבשורה החדשה של המקום. שווה להתעדכן.מילה מהבעלים, חיים כהן: "פתחנו את דיקסי לפני 15 שנים וחצי. מאז ועד היום אנו עסוקים, קודם כל, במחשבה עליכם - קהל הלקוחות שלנו. איך לשמר את הקיים, איך לחדש, איזו בשורה חדשה להביא לכם. היינו הראשונים לייבא בשר, ראשונים לפתוח 24 שעות ביממה, ולשמחתנו אתם קבעתם שאנחנו גם בין הראשונים להגיש לכם מוצר אהוב ויציב. מבחינתנו זה מה שחשוב. נמשיך לקיים".» דיקסי, תוצרת הארץ 1-3(צילום: אסף עברון)

מקום 4 - מאנטה ריי 2287 הצבעותהמנה היקרה ביותר: סיר ברזל ובו מיקס פירות ים. בתוך סיר ברזל שחור משתכשכים שרימפס על שפוד, סרטנים, תירס, פלפל ויתדות תפוחי אדמה. תכולת המנה משתנה לפי העונה ולפי הדגה היומית (105 שקל).המנה הזולה ביותר: מזטים - מקבץ צלוחיות פתיחה, כמו גבינת עזים מטוגנת עם סלק, סלמון עם עשבי תיבול ושקדים, שרימפס עם בורגול וסביצ'ה בורי עם סומק ובצל סגול (17 שקל למזט).עוד משהו: אין כמו ארוחת מזטים במרפסת הצופה לים, עם כוס יין ביד ומישהו ששווה לחלוק איתו את הרגע על הכיסא הסמוך לשלכם. לא רק בגלל המחיר.מילה מהבעלים, עפרה ואבי גנור: "בתגובה לבחירת הגולשים והקוראים של 'עכבר העיר' הסמקנו כנערות, אנחנו מודים מקרב לב ומבטיחים לחתור יחד אל האופק. אנחנו מאוד מוחמאים, ונדמה לנו שהקהל פיענח כמונו את הקונספט של פעילות מתוך רצינות ולא חומרה, יסודיות גמישה, הסתמכות על ידע ומסורת קולינרית בשילוב יצירתיות. ובכלל, נראה לנו שהגולשים קלטו שליד הים חייבים לתת את הלב, כי הגלים דורשים זאת".» מאנטה ריי, חוף עלמה ביץ', מול בית האצ"ל. מקום 3 - קופי בר 2628 הצבעותהמנה היקרה ביותר: פילה בקר עם ציר בקר, עלי מנגולד ותוספת לבחירה (142 שקל).המנה הזולה ביותר: סלט קאפרי עם מוצרלה די באפלו, שמן זית ספרדי, בזיליקום ועגבניות (46 שקל).עוד משהו: לעסוקים שבינינו, שמעבירים את זמנם בישיבות ארוכות במשרד, מעכשיו אפשר לשפר את האווירה עם תפריט הכיבוד והארוחות הקלות שהושק לאחרונה בבייקרי של הקופי בר.מילה מהבעלים, רותי ברודו: "מחמיא ומרגש שאחרי 15 שנה הקופי בר ממשיך להיות כל כך אהוב ומוערך. זה לא קל ולא פשוט להמשיך להפעיל מסעדה לאורך שנים ארוכות באזור שרחוק קצת מאור הזרקורים של העיר. תודה רבה".» קופי בר, יד חרוצים 13.

מקום 2 - בראסרי 2736 הצבעותהמנה היקרה ביותר: סינטה עם פלפל מדגסקר, שמנת וברנדי ותוספת לבחירה (115 שקל).המנה הזולה ביותר: גרבדלקס על בליני - סלמון כבוש על פנקייק תפוחי אדמה (38 שקל).עוד משהו: מדי יום מ-17:00מוצע בבר של הבראסרי תפריט מיוחד במחירים מוזלים, ובו מנות כמו ירקות טמפורה, באפאלו ווינגס וסשימי סלמון.מילה מהבעלים, רותי ברודו: "מאוד מעודד ומשמח לקבל הערכה ואהבה מהקהל, זה אף פעם לא מובן מאליו בשבילנו. אנחנו מתאמצים יום יום כדי להמשיך לתת את האוכל, השירות והאווירה שעושים את הבראסרי לכל כך מיוחדת".בראסרי, אבן גבירול 70.

והזוכה היא - מסעדת רפאל עם 3075 הצבעותעכבר העיר לוקח אתכם לביקור במטבח של רפי כהן - לכתבה לחצו כאן

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>