1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

5 מסעדות מומלצות בגליל

הגליל משופע באטרקציות קולינריות מעניינות: מסעדת בשרים משודרגת, מסעדה רומנטית על גדות נחל הדן או ביישוב טבעוני. קבלו 5 המלצות גליליות חמות

בין עמק יזרעאל בדרום ועד ללבנון שבצפון משתרע לו חבל הגליל, אזור הררי משופע בהפתעות קולינריות מסקרנות. יצאנו לבדוק מהם חמשת המקומות המעניינים ביותר שיש לגליל להציע, אם אתם מטיילים באזור ונתקפים ברעב גלילי בלתי מוסבר.מסעדת טול ביישוב כליל ביישוב האקולוגי כליל, 10 ק"מ מנהריה, שוכנת טול, מסעדה כפרית שפתוחה רק בסופי שבוע ומלאה בשוכני הצימרים הסמוכים, אבל גם במטיילים באזור. כליל הוא יישוב לא שגרתי שכולו מבוסס על רעיון החזרה לטבע והוא אינו מחובר לרשת החשמל. את המסעדה הקימו במו ידיהם שני שותפים וחברים ותיקים- ניר וטל, והם גם אלו שמבשלים ומשרתים את הסועדים. אוירה פורמלית לא תמצאו כאן, אבל נוף של גבעות ומטעי זיתים - כזה שתתקשו למצוא במרבית מסעדות השף הקרובות לביתכם - דווקא כן.

התפריט משתנה בהתאם לעונה ולמה שיש בגינה, אבל בין המנות הראשונות תמצאו פריטים מסקרנים קישואים ממולאים בטלה או שרימפס בחלב קוקוס וקארי. המנות העיקריות נחלקות לשתי קטגוריות: אחת היא מאכלי קדירה המבלים לילה שלם בטאבון, והשנייה היא חרבות בשרים (טלה, עגל ועוף) שעוברות צלייה בטאבון. המחסור בחשמל אמנם גורם לכך שלא תוכלו לשתות כאן דיאט קולה צוננת ותיאלצו להסתפק במים או בלימונדה, אך זה גם מה שהופך את הבישול למעניין ומקורי יותר. בטול גם לא תמצאו מלצרים במדים מעומלנים ולא מפות מפוארות, אך יש בוסתן פרי שנפרש לרגלי הסועדים, ואין הרבה חוויות שמשתוות לאכילת תבשיל קדירה אל מול נוף עוצר נשימה.

מחירים: מנות ראשונות 30-40 שקלים, תבשילי קדרה 80-95 שקלים, חרבות בשרים 115-195 שקלים, והנוף- בחינם.האוירה: שאנטי מעורב באויר הרים צלול כיין.למה כן: כי תבשילי הקדירה מעולים והנוף שווה זהב.» מסעדת טול, ביישוב כליל מסעדת טול (צילום: יח"צ)מסעדת אידה בנהריה לא היו רבים שהימרו כי דווקא שדרות הגעתון בנהריה יאכלסו את אחת המסעדות הטובות שידע אזור הצפון. מסעדת "אידה" של השף שי שמואלי קנתה לה כבר שם בקרב חובבי הגורמה, והמנות שמוגשות בה יכולות להתחרות בגאווה במנות תל אביביות מוכרות ואהובות. המסעדה אף השתתפה לאחרונה ב"אליפות המסעדות" בערוץ 10, גברה על מסעדות ותיקות ומוכרות וזכתה במקום השני והמכובד. אידה הוקמה על חורבות ביתו של ראש העיר הראשון של נהריה, גרשון שץ, וקרויה על שמה של אשתו, מה שמקנה למקום ערך מוסף היסטורי. יש גם מרפסת קטנה וחמודה שאמנם פונה לשדרות הגעתון ולא לנוף עוצר נשימה, אבל מיועדת בכל זאת למי שאוהב לשבת בחוץ או סתם שחושק בקצת בריזה באוגוסט. התפריט של אידה מגוון מאוד ומכיל פירות ים ושלל בשרים ומנות מיוחדות, ולכן האופציה המומלצת היא ארוחת טעימות בה יפנק אתכם השף החייכן שמואלי עד דלא ידע, ויפסיק רק כשתתפקעו ולא תוכלו עוד. מחירה של ארוחת הטעימות משתנה בהתאם לתפריט ולמה שתזמינו, אך המחיר הממוצע הוא 150שקלים לאדם עבור 3 מנות ראשונות ו-3 חצאי מנות עיקריות.בין המנות המומלצות באידה תמצאו את כיסוני האינרי הממולאים בבשר טלה וצנובר ברוטב טחינה, וכן דואט של פטה כבדים לצד מוס כבד בריבת בצל וג'לי יין אדום. בסיום הארוחה אל תפספסו את קינוח ה"קרמבו" במילוי טראפלס מריר ורוטב פסיפלורה. אחרי כל זה כדאי לעשות טיול בשדרות הגעתון ולהיווכח שנהריה היא כבר לא העיירה שכוחת האל שהיתה פעם, והנה אט אט גם היא תופסת לה מקום על מפת הקולינריה המקומית.מחירים: מנות ראשונות 35-45 שקלים, עיקריות 75-110 שקלים, קינוחים 32-35 שקלים, והערך המוסף ההסטורי: בחינם.האוירה: מחשמלת. כאן דרכה כף רגלו של ראש העיר הראשון.למה כן: כי מי היה מאמין שנהריה תצמיח פנינה קולינרית כה מופלאה.» אידה, שדרות הגעתון 48, נהריה.מסעדת נחלים בגליל העליון

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>