1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

מסעדות הגורמה הכשרות הטובות ביותר

זה כבר לא סוד שמסעדות הגורמה הכשרות פורחות בתקופה האחרונה, ולא מעט בזכות חוויית הפיין דיינינג שהן מעניקות לסועדים. מתל אביב עד קיסריה - המדריך למסעדות הכשרות הטובות בארץ

לומינה של מאיר אדוני
לומינה של מאיר אדוני צילום: תומר אפלבאום

הימים שבהם מסעדה כשרה הייתה שם נרדף לאוכל בינוני עברו מזמן. לצד פתיחת דוכני אוכל רחוב, נדמה שהשנה החולפת תיזכר כעלייתן ופריחתן של מסעדות הגורמה הכשרות. הקהל? אמיד ושומר מסורת. האוכל? יצירתי לא פחות מאשר בכל מסעדה אחרת. בין אם בא לכם ארוחה חלבית ובין אם בשרית (אבל לא בו זמנית!) אלה המסעדות הכשרות שאתם חייבים להכיר.

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקוה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר

תל אביב

החלבית של אדוני

השף מאיר אדוני היה אחד הראשונים לזהות את מגמת כשרות הגורמה בתל אביב. המסעדה החלבית שלו, בלו סקיי, הממוקמת על גג מלון קרלטון בעיר, מציעה שני יתרונות בולטים – תפריט חלבי, שמאפשר לה לשלב מנות דגים מופלאות לצד גבינות משגעות, ונוף עוצר נשימה מהמרפסת שלה. המנות מדברות את הסגנון המורכב והדקדקני של אדוני, שמשלב בין טעמים ים-תיכוניים מצד אחד וטכניקות מולקולריות מצד שני. מומלץ ביותר להגיע לכאן לארוחת בוקר בימי שישי, ליהנות מהבריזה של הים ולהכיר תפריט עם נגיעות אסיאתיות לא שגרתיות.

בלו סקיי - אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב

בלו סקיי של מאיר אדוני
גורמה חלבי במיטבו. בלו סקיי של מאיר אדוני צילום: דודו בכר

הבשרית של אדוני

באותו מלון, רק מספר קומות למטה, ממוקמת אחותה הצעירה והבשרית של בלו סקיי – לומינה. כאן בחר השף להגיש נתחים כשרים והרכיב תפריט שכולל מנות כמו קרואסון המוח המפורסם שלו; פילה לברק עם קרם חציל לבן, תבשיל חיטה מעושנת, ירוקים של אביב, ג'ינג'ר, וקולי פטרוזיליה; ושוק אווז קונפי בראס אל חנות, קוסקוס, טרשי דלעת וחציל, ומשמש אוזבקי. עוד מנה שכמובן תמצאו כאן היא הקובנה המפורסמת של אדוני, שהופיעה כמעט בכל המסעדות שלו.

לומינה - מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב

לומינה של מאיר אדוני
גורמה של נתחים מובחרים. לומינה צילום: תומר אפלבאום

סושי לחרדים

העובדה שסושי הוא מאכל בעל גרסאות כשרות לא צריכה להפתיע אף אחד. העובדה שיש לו ורסיית גורמה כשרה היא אכן בשורה משמחת. במחשבה שנייה, אולי לא כזאת בשורה, מפני שמסעדת יאקימונו הכשרה בהילטון מתפקדת כמוקד עלייה לרגל לשומרי מסורת (ואף חרדים) שאוהבים אוכל יפני. בתפריט תמצאו את הגומה סושי מורי – מנה שנוצרה ממפגש של המטבח היפני והערבי וכוללת כדורי אורז עטופים בדג נא, עם רוטב בטעמי מיסו וטחינה. המקום עבר לאחרונה שיפוץ, ונפתח מחדש בראשית חודש מרץ. אנחנו ממליצים לשאול את המלצרים על תפריט הטעימות המשתנה מעת לעת וליהנות מארוחה שלמה במחיר סביר.

יאקימונו הכשרה - מלון הילטון, גן העצמאות, תל אביב

טונה אדונה ביאקימונו
סושי כשר בגרסת הגורמה. יאקימונו צילום: תומר אפלבאום

פרשנות מקורית למנות פירות ים

אם יש מישהו שהמעבר לכשרות נראה בשבילו בלתי אפשרי, הרי זה השף ויקטור גלוגר. אחרי הכל, קשה לתרגם מסעדה של דגים ופירות ים לבית אוכל כשר. אבל גלוגר אוהב אתגרים, וכך קמה לה אחות כשרה למסעדת קלואליס הוותיקה ברמת גן. חלק מהמנות כאן חופפות לתפריט הרגיל, וחלק קיבלו פרשנות מקורית כדי לעמוד בתנאי הכשרות. כך למשל פאייה אנדלוסית, שמותקנת כאן עם דג באס במקום עם השרצים, ולצידה גם מנות בשר. האווירה כאן שקטה ונעימה, והקהל מבין עניין. רצוי שתצטרפו אליו.

קלואליס הכשרה - מלון הילטון, הירקון 205, תל אביב

ברבוניות קלואליס
פרשנות מקורית. מנת ברבוניות בקלואליס הכשרה צילום: תומר אפלבאום

ועוד שתיים שלא כדאי לפספס:

גשן – מסעדת בשרים ותיקה שתמיד מצליחה לספק את הסחורה. הבשר כאן צולח את מגבלות הכשרות, ונותר עסיסי וטעים. הכי בשביל להביא אורחים מחו"ל. נחלת בנימין 37, תל אביב.

ווסט סייד – גם כאן הבשר הוא במרכז, והמיקום – מטר מהים. במלון רויאל ביץ' תוכלו לדגום מנות המבוססות על חומרי גלם מקומיים, שמותקנות על ידי השף עומרי כהן. מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב.

הרצליה

סלט העגבניות המפורסם

המסעדה במלון ריץ קרלטון המפונפן נפתחה במקור על ידי שופט "מאסטר שף" יונתן רושפלד, ברחוב על שם המדינאי והדיפלומט היהודי-בריטי בתל אביב. מאז עברו הרבה קוביות של טונה אדומה במטבח של הרברט סמואל, שהספיקה להיפרד מהשף, ולהעמיד תפריט ערב מפואר – שכולל מנות דג, בשר והרבה ירקות ושמן זית. אגב, תמצאו כאן סלט עגבניות מפורסם, שנוצר (כך סיפר רושפלד) בזכות הפסקת חשמל – אלא שכאן הגרסה לא כוללת גבינה. בתפריט מציעים פה גם מנות בקר וטלה, מבשר שהגיע מרמת הגולן, וכמה מנות דג מסקרנות (תקוו שבאותו יום יש פלמידה אדומה).

הרברט סמואל הכשרה - מלון ריץ קרלטון, הרצליה

סורבה טחינה של הרברט סמואל הכשרה
קינוח גורמה ללא חלב. סורבה טחינה בהרברט סמואל צילום: איליה מלניקוב

ועוד אחת שלא כדאי לפספס:

מינאטו – מסעדה יפנית, סניף הרצליאני למסעדה המקורית, שממוקמת בקיסריה כבר מ-2004. תפריט הסושי כאן רחב ומגוון, והביצוע ללא דופי. תחנת דלק פז קיסריה, קיסריה.

ירושלים

אוכל אלוהי, סרוויס חברתי

כבר שנה שמסעדת אנה עולה בכל רשימה של מסעדות טובות בירושלים. העובדה שהיא גם חלבית וגם כשרה היא עוד יותר משמחת, ומראה שאפשר לספק מנות גורמה בלי בשר מצד אחד, ובלי לערבב אותו עם חלב מצד שני. ואם זה לא מספיק מרגש אתכם, המקום, שפועל בין קירותיו של בית טיכו הנאה, מעסיק בני ובנות נוער במצבי סיכון, ומסייע להם לקבל כלים להשתלבות בחברה. אבל עזבו הכל, האוכל פה פשוט אלוהי: ניוקי, ריזוטו, רביולי חלומי וגם מנות דגים ופיצות פריכות – המטבח פה עושה אוכל איטלקי בלי לבלבל את המוח.

אנה - בית אנה טיכו, הרב אגן 10, ירושלים

מסעדת אנה ירושלים
הנסיכה של ירושלים. מסעדת אנה צילום: אמיל סלמן

מרק עוף בסגנון קונסומה

עם תוספת של מעט תקציב (טוב, אולי עם עוד הרבה תקציב), ניצבת מסעדת לה רג'נס. המסעדה, שפועלת מתוך מלון קינג דיוויד המפואר, היא כבר שנים המקום לעשירון העליון הדתי והדתי מאוד. השף דוד ביטון הוא אחד האשפים (קלטתם, עשינו משחק מילים כזה) במטבחים הכשרים, כשהוא מקפיד על מנות יצירתיות ולא שגרתיות. תמצאו כאן מרק עוף כמו שלא אכלתם בחיים (אולי כי מכינים אותו בסגנון קונסומה), צלעות טלה בגריל פחמים ובעיקר קינוחים, שיגרמו לכם לחשוב אחרת על המושג פרווה.

לה רג'נס - מלון קינג דיוויד, דוד המלך 23, ירושלים

מסעדת לה רג'נס ירושלים
גורמה לעשירון העליון. לה רג'נס צילום: אמיל סלמן

ועוד שתיים שלא כדאי לפספס:

אנג'ליקה – אחת המסעדות הוותיקות והיציבות בירושלים, שמגישה תפריט ביסטרואי יחסית, אבל בלי פספוסים בכלל. בתפריט יש דגים, בשר, ירקות וכל מה שביניהם – בלי טיפה של חלב. וושינגטון 4, ירושלים.

רופטופ – על הגג של מלון ממילא נפגשים שלושה אלמנטים שאי אפשר לעמוד בפניהם – אוכל טוב, אלכוהול משובח ונוף לעיר העתיקה. מומלץ לקחת מעיל לגג. מלון ממילא, ירושלים.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>