1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

העסקיות הכשרות הטובות בארץ

גם לשומרי הכשרות מגיע: חיפשנו ומצאנו עשר ארוחות עסקיות מומלצות במסעדות כשרות ברחבי הארץ

פרויקט מסעדות היוקרה הכשרות הטובות בישראל כבר מאחורינו וכך גם מדריך העסקיות של תל אביב, ואין זמן טוב מזה לשילוב בין השניים. אחרי שניפצנו את המיתוס והוכחנו שכשרות אינה מילה גסה נותרנו עם טעם של עוד שהניע אותנו לצאת ולחפש גם דילים כשרים של צהריים. המטרה הייתה למצוא מסעדות כשרות ברחבי הארץ כולה, מסעדות שעומדות בכל סטנדרט אפשרי של בישול ומציגות תפריט מעורר תאבון אך גם מאפשרות בשעות מסוימות לפסוע לתוכן ולצאת עם חשבון נמוך יותר מהרגיל. התוצר העלה מבחר חוצה ישראל שעולה במדרגות המחיר ומגיע גם לסכומים גבוהים יחסית, אך זולים ביחס לתפריט הרגיל של המקום. אותן ארוחות הן שנותנות הזדמנות לטעום מהמטבחים הכשרים המוצלחים ללא פשיטת רגל מוחלטת. הצטרפו גם אתם למשימה והוסיפו בתגובות את העסקיות הכשרות האהובות עליכם.

מרכז גשן עם בשרים שלא מביישים אף מסעדה ארגנטינאית אמיתית, מגישים במסעדה הזו מנות גדולות, יפות ומשובחות שעשויות בהקפדה מדויקת בכל שלב ושלב. מה בתפריט: תפריט הצהריים מציע ארבע ארוחות ברמות מחיר שונות. כל העסקיות כוללות מנת לחם ומטבלים ביתיים ומנה עיקרית מלווה בשתי תוספות לבחירה – אורז, תפוחי אדמה ביתיים או סלט ירוק. רפרטואר העיקריות כולל כבדי עוף ברוטב סצ'ואן (35 שקלים), דניס שלם בזרעי כוסברה ולימון (65 שקלים) ואיך לא? אנטריקוט מובחר או סטייק סינטה עסיסי (85 שקלים). העסקית האחרונה, ובהתאם גם היקרה ביותר, כוללת גם קינוח ואת כל העסקיות ניתן לשדרג עם מנה ראשונה תמורת 20 שקלים נוספים. השתייה: אינה כלולה במחיר, אך מוזלת – תוספת משקה קל עולה שישה שקלים בלבד.השעות: ימי ראשון עד חמישי בין 12:00-18:00. מחיר: 35-85 שקלים.

» גשן, נחלת בנימין 37, תל אביב, 03-5600766

2C מטבח הפיוז'ן הכשר של 2C משלב בשרים ודגים ומזמין את הסועדים לעסקיות אטרקטיביות, בקומה ה- 49 של המגדל העגול של עזריאלי. מה בתפריט: שלושה סוגי עסקיות מוצעות לסועדים כאן:  השתיים הראשונות כוללות את לחם הבית בליווי ארבעה מטבלים וארבעה סוגי טאפאסים שמשתנים מדי יום. העסקית הזולה יותר (69 שקלים) מאפשרת לבחור לעיקרית מנות כמו ספגטי מקמח מלא עם רצועות פילה בקר, קבב טלה או פילה דג; ואילו היקרה יותר (89 שקלים) מציעה מנות כדוגמת מדליוני פילה בקר ושוק אווז על מצע ניוקי מוקפץ עם אווז מעושן. העסקית הנוספת שמוצעת כאן היא גם האטרקטיבית ביותר ונקראת "עסקית בר" (49 שקלים) והיא כוללת פתיחה של לחם הבית וארבעה מטבלים ולעיקרית אפשרות בחירה בין מנות כמו שניצל, המבורגר, פילה דג צרוב במחבת וניוקי תפוחי אדמה. זו האחרונה היא אופציה לא רעה בכלל, כשההכרח היחידי הוא ישיבה על הבר. השתייה: שתייה קלה כלולה בעסקית. השעות: ימי ראשון עד חמישי 12:00-17:00מחיר: 49-89 שקלים.

» 2C, מרכז עזריאלי – הבניין העגול, קומה 49, 03-6081990MEATOS

» MEATOS, ויצמן 2, מגדלי אירופה-ישראל, תל אביב, 03-6932002עיסקית במסעדת MEATOS (צילום: מתן אברמוביץ')ירושליםJOY

» JOY, עמק רפאים 24, ירושלים, 1-599-530033CANELA אחת המסעדות הידועות בעיר הקודש משחררת מעט את העניבה בשעות הצהריים ומאפשרת לנגוס במטבח הגורמה שלה ולא לסיים כתפרנים. מה בתפריט: תפריט הצהריים כאן כולל שבע מנות ראשונות, בגדלים ובטעמים שמשתנים לפי רוח השף, ומנה עיקרית לבחירה. גם כאן, מחיר העסקית נקבע לפי מחירה של העיקרית שבחרתם ובין ההפתעות שתמצאו בעיקריות ממתינים פילה סלמון בגריל, תבשיל בקר וקציצות דגים עם צ'אטני עגבניות ופלפלים חריפים.השתייה: כוס לימונדה או תפוזים כלולה בעסקית.השעות: ראשון עד חמישי, 12:00-15:30.מחיר: 56-98 שקלים.

» קנלה, שלומציון המלכה 8, ירושלים, 02-6222293מסעדת קנלה (צילום: יח"צ)

לה גוטה המטבח של לה גוטה משלב מנות ים ויבשה בשילובים מעניינים ובהיצע מיוחד ותפריט הצהריים מארגן את הארוחה בצורה נעימה ומסודרת – עם אפשרות לטעום הרבה ובכיף.  מה בתפריט: למרכז השולחן מוגשות מבחר מנות קטנות ליצירת מעין שלב טעימות של ראשונות וביניהן קרפצ'יו בקר, מרק, סלטים מעניינים, אנטיפסטי וכמובן לחם. השלב הבא בחגיגה הוא מנה עיקרית לבחירה, כאשר מחיר העסקית הוא כמחיר אותה מנה שבחרתם. סלמון ברוטב אסיאתי, קציצות כבש, תבשיל עגל ופילה בורי הם רק חלק מההיצע המעניין.השתייה: אינה כלולה במחיר העסקית. השעות: ימי שישי, 12:00-15:00. מחיר: 55-85 שקלים.

» לה גוטה, דרך בית לחם 34, ירושלים, 02-6232322

דרום

נתנאל במושב סגולה הדרומי זיהו את הצורך באוכל כשר איכותי וכך חנכו שתי מסעדות צמודות שמנהלות ביניהן דיאלוג מעניין. נתנאל החלבית ונתנאל הבשרית הן אחיות תאומות שהופרדו בלידתן כדי למנוע בעיות כשרות ובסמיכות זו לזו מציעות, כל אחת, תפריט מעניין ומשמח באיכותו. אנחנו בחרנו את הנציגה הבשרית לפרויקט העסקיות שלנו, אבל אם אתם במצב רוח קצת פחות קרניבורי – ישנה גם אלטרנטיבת צהריים אצל השכנה.מה בתפריט: תפריט העסקיות כאן מציג שלוש דרגות מחיר וכולן כוללות מנה ראשונה ועיקרית לבחירה. בין הראשונות תמצאו מיני קרוקטים של אנטריקוט ומסבחה חצילים ואילו מבחר העיקריות נע מריזוטו צמחוני (49 שקלים), פיש אנד צ'יפס (59 שקלים), טארט סנייה כבש ועד פילה סלמון צרוב (69 שקלים).השתייה: גם הקלה וגם החמה כלולות במחיר.השעות: ימי ראשון עד חמישי, בין השעות 12:00-17:00.מחיר: 49-69 שקלים.

» נתנאל, מושב סגולה 17, סגולה, 08-8609999מסעדת נתנאל (צילום: יח"צ)

טוקופאיה את הדימוי הלא מוצלח של מסעדות שממוקמות במרכזי קניות הומי אדם שוברת טוקופיה לחלוטין. במתחם הפאוור סנטר בנס ציונה שוכנת לה בשקט מסעדה בשרית עם שולחנות ערוכים למשעי, כוסות יין מנצנצות וניחוח בשר עדין.מה בתפריט: מחיר העסקית נקבע לפי מחיר העיקרית בה בחרתם והדיל כולל גם מנה ראשונה. האופציות של הפתיחה מגוונות למדי וכוללות מנות כדוגמת קריספי רול מקסיקני, נקניקיות מרגז ופטה כבדים. שורת העיקריות מרשימה גם היא ומציגה מבחר שנע החל מהמבורגר אנגוס משובח, דרך קבב עיראקי ועד אנטריקוט וישנה אפילו מנה צמחונית שמשתנה מדי יום. המחירים – בהתאם. השתייה: כלולה בעסקית וניתנת להחלפה בכוס יין, ללא תוספת תשלום. השעות: ימי ראשון עד חמישי בין 12:00-17:00 ובימי שישי מ- 12:00 ועד שעה לפני כניסת השבת.מחיר: 69-129 שקלים.

טוקופאיה, הפטיש 6, נס ציונה, 08-9389333מסעדת טוקופאיה (צילום: יח"צ)

צפון

אחוזת דוברובין אחוזת דוברובין המשוחזרת אוצרת בתוכה את סודות המושבה ומצ'פרת במטבח משובח וכשר. המסעדה, בראשות השף יניב עזריהו, מתגאה במבחר של בשרים מיושנים ומעושנים כהלכה. שימו לב שיש להזמין מקום מראש במסעדה כיוון שבמקום ישנו גם גן אירועים. מה בתפריט: ארוחת שחיתות אמיתית – למרכז השולחן תקבלו חמישה סוגי סלטים, מטבלים ושני סוגי לחמים. המנה העיקרית מוגשת כחגיגה של ממש – גריל קומפקטי מונח בשולחן ומרכז עליו 350 גרם של בשר מסוגים שונים עבור כל סועד וסועד. בין הלהבות תמצאו פרגיות, אנטריקוט, קבב טלה ושאר בשרים מעניינים ובצד מוגשים גם תפוחי אדמה, בטטה ואורז. הקינוח אף הוא כלול כאן ומפתיע עם סופלה שוקולד חם ועמוס חלבה או קרמבל תפוחים עם גלידה וניל.  השתייה: כלולה בארוחה. גם קרה וגם חמה. השעות: ימי ראשון עד שישי 12:00-17:00 (שישי לפי שעת כניסת השבת)מחיר: 110 שקלים לאדם.

» אחוזת דוברובין, יסוד המעלה, 04-6934495אחוזת דוברובין (צילום: שאולי אלק)

מורגנפלד סטייק האוס למסעדת מורגנפלד שתי שלוחות בגליל המערבי  - הביסטרו בבצת והסטייק האוס שבאכזיב. שתיהן כשרות ושתיהן אטרקטיביות, אך רק בזו הבשרית מציעים דיל, שאמנם חוצה את רף מאה השקלים, אך מעניק כל כך הרבה עד שקשה שלא למנות אותו במניין הארוחות המשתלמות שלנו. מה בתפריט: "ארוחת הבית" כוללת את המבחר הבא: אנטיפסטי למנת פתיחה, לחם ומטבלים, למנה ראשונה תקבלו מבחר דרום אמריקאי שכולל אמפנדס, צ'וריסוס וקבבים ברוטב צ'ימיצ'ורי. בין הראשונה לעיקרית מגיע רגע נעים של רענון עם סורבה פסיפלורה ואו אז תוכלו לבחור לכם עיקרית: נתחי אנטריקוט, סינטה, אסאדו ללא עצמות וסלמון הם חלק מהמבחר וכולם מגיעים בליווי תפוחי אדמה אפויים וסלט. השתייה: אינה כלולה בארוחה. השעות: כל יום כל היום.מחיר: 129 שקלים.» מורגנפלד סטייק האוס, כפר הנופש אכזיב

מסעדת מורגנפלד (צילום: אייל כץ)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>