1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

איפה כדאי לאכול בראש פינה?

נוסעים לפסטיבל ראש פינה? בין מינגלינג לנטוורקינג תצטרכו גם לאכול משהו. רונית ורד ממליצה על המקומות הכי שווים בסביבה

ראש פינה, המושבה הכפרית היפה הזאת היתה אחת הראשונות להבין את הפוטנציאל התיירותי של הצפון, ובהתאם לכך צמחו בה בשני העשורים האחרונים עשרות צימרים, בתי קפה ומסעדות. למרבה הצער עדיין שכיחים בה תפריטי הסלטים המוקפצים, פלטות המטוגנים וטוסטים של גבנ"צ, אבל יש גם מקומות אחרים.

מסעדותמוסקט - גן העדן הזוגי של מצפה הימים כולל מבנה יפהפה, מבתי הבאוהאוס הראשונים שהוקמו בארץ, ספא מפנק, 115 דונם של כרמים, בוסתנים וערוגות ירק אורגניות. במסעדת מוסקט היפה מגיש השף חיים טיבי תפריט של בשרים המוכנים על גריל הפחמים או בטאבון, ומעדנים נוספים שמקורם במשק האורגני של מלון התענוגות היוקרתי. לאיכות חומרי הגלם שמגדלים כאן - החל מברווזים וכלה בירקות ופירות - אין אח ורע בארץ.  (מלון מצפה הימים, 04-6994523)דוריס קצבים - החלל הגדול של האיטליז- מסעדה נשלט על ידי מקרר בשרים עצום שמציג לראווה גן אדום יפהפה של נתחי בשר משויישים ומיושנים ומבחר מוצרי שרקוטרי, כמו נקניקיות מרגז וצ'וריסוס שמיוצרות במקום. הבשר נבחר, מפורק, מטופל ומיושן על ידי הצוות, במה שאמור להיות סטנדרט מחמיר של פיקוח על איכות בשר, משלב הגידול או הפיטום ועד הצלחת. בלי פרסום או יחסי ציבור, רק עם הרבה בשר משובח ועבודה קשה, הפכה דוריס לאחת המסעדות הפופולריות ביותר באזור שיש בו לא מעט בתי אוכל, אבל מעט אוכל טוב. (כביש ראשי ראש פינה, 04-6801313)

גריל בר ראש פינהלא על הדוריס לבדה. המסעדה של נתי אבידור מציעה את אותם סטנדרטים של טיפול קפדני בבשר – ישיבה בלב ארץ הבשר, קרוב למגדלים ומפטמות, בחירה קפדנית של נתחי הבשר המגיעים למסעדה ויישון ופירוק במקום. כדאי לנסות גם את הטחול הממולא ואת הנקניקיות הביתיות. (בכביש הישן, 04-6800929)לרשימת כל המסעדות בראש פינהלרשימת המסעדות הכשרות בראש פינהבתי קפהגלילה - גם הקונספט של המקום הסימפטי הזה מתבסס על חומרי גלם איכותיים. למעלה מ-200 מעדנים ומוצרים, המיוצרים אך ורק בצפון הארץ, נאספו למעדנייה. מיקבי בוטיק, מחלבות, יצרני שמן זית ומשקים קטנים המתמחים בגידולים ובתוצרת חקלאית מיוחדת. לצד המעדנייה פועל בית-מסעדה סימפטי, המגיש ארוחות בוקר טובות, צלחות בשרים נהדרים המעושנים במקום, סלטים, אנטיפסטי וארוחות קלות נוספות. אפשר לאכול במקום, או לקחת ארוז לפיקניק או לצימר. (רך הגליל, צמוד לתחנת פז,04-6937569)

גינת המטבח - את הקרקרים המצויינים שמכינה אמירה רובין, העשויים ממבחר קמחים שונים, אפשר כבר להשיג בחנויות טבע בכל רחבי הארץ. מי שיגיע לחצר היפהפיה בראש פינה יוכל גם לקנות לחמים ביתיים מחיטה מלאה וגבינות פשוטות המגובנות מחלב עדר העיזים, או להסב לארוחת בוקר טובה בצל העצים.(החלוצים 18, 04-6936263)ג'עוני - בית  הקפה-המסעדה הוותיק הזה כבר לא זקוק להמלצות, סביר להניח שחוויית השיא הקולינרית לא תרשם בזכות תפריט האוכל הביתי, אבל היציבות, החמימות המשפחתית והאווירה הנעימה השוררת תחת עצי החצר או בחדרי האבן ששימשו פעם כחלק ממפעל המשי שבנה הברון, מזמינים לבוא לכאן שוב ושוב. (דוד שו"ב 30, 04-6931881)לרשימת כל בתי הקפה בראש פינה

בריםפאנאתניאהסיפורי כרמים, כורמים ונסיונות להקמת יקבים הם חלק בלתי נפרד מההיסטוריה החקלאית של ראש פינה, אבל רק בשנים האחרונות החלו לצוץ בה יקבי בוטיק קטנים ומהפכת היין הישראלית באה בשעריה. עכשיו הוקם כאן גם בר יין חדש, שאמור לשמש גם כמרכז יין אזורי לטעימות ולסדנאות.(רחוב דוד שו"ב, 077-6623355)

הבר של יענקל'ה – תפריט האוכל לא חורג מגבולות הסטנדרטי, אבל בבר של אחד מאנשי הלילה הוותיקים של ראש פינה, יודעים לתת כבוד לאלכוהול ולאנשים המחבבים אותו, ואין מקום נעים מזה לצפייה במשחק כדורגל עם אושיות המקום על כוס בירה.  (תחנת הדלק פז, ראש פינה. 054-4930881)לרשימת כל הברים בראש פינה

גיחות קצרות ומומלצות בסביבה הקרובה: יקב ראש פינה - היקב המשפחתי היפה ממוקם כמה קילומטרים צפונית לראש פינה, בשטחים החקלאיים של המושבה, ויש בו פרגולת כרמים טבעית מרהיבה, המשתרעת על פני 15 דונם, שנבנתה על פי מסורת סוכות הכרמים של דרום אמריקה. יעקב, דור רביעי למתיישבי ג'עוני, מארח לטעימות של יינות היקב, המיוצרים מענבי קברנה סוביניון, מרלו ושירז, ויש גם פירות משק טריים, שיכר רימונים, משמש ותאנים ושמן זית מהזן הסורי.  (בתיאום מראש בלבד.04-6827062)

הבית בקצה הנוף - על צלע ההר המזדקר בלב יער ביריה מפוזרים שולחנות, מרבצי שטיחים וכריות וזולות קטנות לישיבה. אחת המסעדות שחוננו בנוף היפה ביותר בארץ מציעה גם ארוחות בוקר סבירות, אוויר לנשימה ומפגש עם בניה הרוחניים של ראש פינה. הדרך למסעדה מתפתלת במסלול טיול נאה ביער ביריה.  (על הכביש בין בת-יער למצפה עמוקה, 04-6923737, 04-6827654)

מחלבת המאירי - הגבינה המקומית המפורסמת ביותר, המיוצרת מחלב עדר כבשים הניזון ממרעה טבעי, זוכה בניגוד לגבינות בולגריות אחרות לתהליך יישון של לפחות עשרה חודשים לפני שהיא יוצאת את המחלבה. וטעמם של גושי הגבינה, הנארזים בפחים מרובעים מיושנים למראה, אלוהי כראוי למוצר המזון היחיד שהנפיקה עיר המקובלים לעולם. מי המעיין הנובע בקרקעית הבית העתיק, משמשים להכנת הגבינה על ידי שישה דורות של גבנים ממשפחת המאירי, והביקור במקום מרתק במיוחד.(ליד מצפה יחזקאל המאירי,צפת. 04-6921431, 052-3721609).רוצים ללכת להופעה בסביבה? לחצו כאןרוצים לדבר על הפסטיבל בקהילה ב"דה מרקר קפה"? לחצו כאן

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>