1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

מחנה יהודה: עושים שוק בפה מלא כל טוב

עם טעמים, ריחות ומראות שאין כמותם בשום מקום אחר, שוק מחנה יהודה הוא פנינה אמיתית לאוהבי האוכל. יצאנו לסיור אופטימי בשוק המתחדש

שוק מחנה יהודה הוא אולי אחד המקומות המזוהים ביותר עם ירושלים, ואכן הוא מכיל בתוכו את כל הריחות, הצבעים והטעמים של ירושלים של פעם, לצד זו המתחדשת בבתי קפה בוטיק. תחת קורת גג אחת יזדמן לכם לפגוש בדוכני תבלינים מרהיבים, בפתיליות ועליהן סירים מלאי כל טוב, ואפילו בדוכני בגדים שספגו מלוא הריח דגים ועופות מהדוכנים הצמודים אליהם. אבל גם מפעילי דוכני השוק הוותיקים ביותר יודעים כי בכדי להמשיך להיות בראש רשימת השווקים בישראל, צריך לחדש ולהשתלב במאה עשרים ואחת. בשנים האחרונות עבר השוק מתיחת פנים רצינית, ולצד דוכני הדגים, הירקות והבשר צצו להם בתי קפה, חנויות גורמה ומסעדות מתוחכמות. היום המומלץ ביותר לסיור בשוק הוא גם היום העמוס ביותר, אבל אם אתם לא נרתעים מצפיפות ומפקקים, הגיעו ביום שישי, הצטיידו במצב רוח טוב ובסבלנות בשפע והכינו את עצמכם לחוויה ירושלמית מיוחדת במינה. בשוק יש לא מעט סיבות שעשויות להפוך את העסק לכדאי ושווה את ההקרבה. אמיל, בית קפה בוטיק בים דוכני השוק ובלב ההמולה מצוי אי "שיינקיני" נהדר ממש במרכז השדרה המרכזית (המקורה). "אמיל" הוא החלוץ השני (לאחר "קפה מזרחי") בבתי קפה הבוטיקים באזור וקיים מזה 3 שנים. בית הקפה תחום במעין מרפסת הצופה לשוק וזה בדיוק המקום לאתנחתא קלה מחוויית הקניות הסואנת. תפריט המקום פשוט אך עושה שימוש במוצרי השוק הטריים, המתחלפים בכל יום. אל תוותרו על שקשוקה תרד נהדרת (40 שקלים), ומומלץ לנסות גם את ה"פורטובלו בורגר" המוקפץ בחמאה, שום ומוגש עם גבינת עיזים, עגבנייה טרייה ועלי בזיליקום (40 שקלים). שימו לב כי בימי שישי העמוסים, לא קל למצוא כאן מקום ישיבה, וכדאי להגיע מוקדם. כדאי לנסות: ערבי ג'אז, גרוב וסושי לצד בירה בימי שלישי החל מהשעה 20:00מחירים: 35-45 לאדםכשר: כן.» קפה אמיל, התות 8 פינת רחוב האגוז

חומוס רחמו

אחת החומוסיות הוותיקות בארץ מצויה בפאתי שוק מחנה יהודה, בפינת הרחובות הערמונים והשקמה, וביקור בשוק ללא רחמו הוא פשוט לא אותו הדבר. מה לא נכתב על חומוס רחמו? ירושלמים מזכירים אותו בשיריהם, תל אביבים עולים אליו לרגל ואוהבי חומוס בכל הארץ שומרים לו חסד נעורים. כמו כל חומוסיה מיתולוגית שיודעת מה היא שווה, אל תצפו לדבר פרט לחומוס פשוט וטוב. החומוס של רחמו מתאים בעיקר לאוהבי חומוס גרעיני-יווני עם הד חריף הנובע מכמויות השום הכתוש שבו. במקום משתרך תור תמידי ואם ברצונכם לקבל את גרגירי הזהב שרחמו מציע תצטרכו להקדים. מי שמתעקש ימצא עוד שלל מאכלים עממיים בתפריט, מבושלים על פתיליות בדיוק כמו לפני חמישים שנה, אבל עם יד על הפיתה, כדאי להישאר במסגרת החומוס.מחירים: חומוס פול / גרגירים / חלק – 19 שקלים, חומוס פטריות / בשר – 25 שקלים, קציצות בשר – 13 שקלים, מוסקה – 24 שקלים, אורז במיה – 18 שקלים.כשר: כן.» חומוס רחמו, רחוב הערמונים פינת השקמה

אבי בן - חנות יין

סחלבו מיצים טבעיים אם תשאלו כל בעל דוכן בשוק מחנה יהודה איפה כדאי לקנות מיץ טבעי, יגידו לכם "סחלבו", ורבים מבאי השוק מרווים את צימאונם שם. מאיר מזרחי, בעל הדוכן, התפרסם בין רוכלי השוק משום שנהג לעבור בשוק כשהוא מצלצל בפעמון ולצעוק בקיץ "מלבי" ובחורף "סחלב". הדוכן הקטן של מאיר לא מרשים במיוחד ועמוס עד אפס מקום בפירות העונה, אך בו תוכלו לקבל, במחירים מגוחכים, מיץ מכל ירק ופרי כמעט. סוד ההצלחה הוא בטריות ובסחיטה ללא תוספות מים, לבד ממעט קרח כתוש. מחירים: (לכוס קטנה) מיץ שקדים ותמר הינדי – 4 שקלים, תפוזים, ענבים, גזר, אשכוליות – 5 שקלים, תפוחים – 6 שקלים, שזיפים – 8 שקלים, רימונים – 12 שקלים, קערת פול עם כמון – 7 שקלים, מלבי חלבי – 8 שקלים.כשר: לא, ולמרות זאת קהל הלקוחות מכיל בתוכו חרדים רבים המאמינים לכיפה של מאיר.» סחלבו, האגוז 16 פינת רחוב התות

סימה – מקור המעורב הירושלמי מי שרוצה להשלים את האווירה הירושלמית ולטעום מעורב ירושלמי כהלכתו, מומלץ שיבקר במקום בו הומצא המעורב הירושלמי לראשונה, מקור כל המעורבים – מסעדת "סימה". בסימה תוכלו לקבל מנה נדיבה של גאווה ירושלמית הכוללת בתוכה חזה עוף, לבבות, כבדים וגם טחול בכמות נדיבה, מצרך בו ממעיטים במרבית המקומות בשל עלותו היקרה. נכון, בשביל מיתולוגיה משלמים והתענוג הזה לא זול, אך יכול להשביע כל דכפין. התפריט מציע עוד שלל מאכלי גריל ובישולים ביתיים כגון מרק רגל, מרק בשר, מג'דרה וקובה סלק בטעמים סבירים אם כי בעלויות סבירות מעט פחות.

מחירים: 50-70 שקלים לאדם.כשר: כן.» מסעדת סימה, אגריפס 82

מסעדת מחניודה אחת ממתיחות הפנים המתוקשרות בתחום הקולינרי בשוק היא מסעדת "מחניודה" שקמה לפני כשלושה חודשים. השפים אסף גרניט, אורי נבון ויוסי אלעד החליטו לעשות יד אחת ולהקים מטבח ביסטרו אמיתי המשלב הכל מהכל: תוכלו למצוא שם שישליק (45) לצד סשימי (46), אנטריקוט (118) לצד ג'חנון (25), קלמארי (46), ריזוטו מנגו בחלב קוקוס (34). המטבח אגב, פתוח לקהל והכנת המזון משמשת חלק מהחגיגה. צריך אומץ מסוים להקים מסעדה לא כשרה בבירה ובטח שבשוק (ועוד נושאת את שמו) אבל מסתבר שהירושלמים אוהבים אומץ, והפנינה התל אביבית הזו בלבוש ירושלמי דווקא מוצאת חן בעיניהם מאוד, כי אין לכם שום סיכוי למצוא מקום פנוי – לא בצהריים ובטח לא בערב, ללא הזמנה מראש. מחירים: התפריט מחולק ל-3 רמות מחיר – עד 28, עד 49 ומ-68 ומעלה. כשר: לא» מסעדת מחניודה, בית יעקב 10מסעדת מוריס אחת ממסעדות הפועלים המוכרות בשוק נמצאת ממש במרכזו. מוריס ביטון, בעל המקום, החל את דרכו בשוק בגיל 8, כמוכר אבטיחים, ומאז סירב להיפרד. לאורך השנים הקים מוריס מספר דוכנים ומסעדות בשוק ואת האחרונה הוא מגדיר כגולת הכותרת שלו. לא במקרה בחר מוריס למקם את המסעדה בין שני אטליזים: "כל בוקר אני עושה סיבוב בשוק, בודק מה הביא הקצב, אילו דגים יש, בוחר רק הטוב ביותר ומביא ישר לצלחת. אפילו הירקות הם מפה".אסור לפספס: את מוריס מנגן על ה"עוד" (סוג של גיטרה ערבית) בכל יום אחרי 21:00מחיר: כל המנות במחיר אחיד – 50 שקלים, כולל סלטים חופשי כשר: לא» מסעדת מוריס, רחוב החרוב, בין אטליז מזרחי ולאטליז רפאל

מסעדת מורדוך אי אפשר להגיע עד לשוק מחנה יהודה ולא לטעום את הממולאים של מורדוך. המסעדה, שקיימת כאן מאז אוגוסט 82', שמה לה למטרה להכין ממולאים מכל דבר אפשרי – ארטישוק, קישואים, סלק אדום, בטטה מתוקה, גזר ואפילו מלפפון מוצאים עצמם ממולאים במיני בשרים עם ניחוח עראק וכורדי. איור גדול של קובה הוא כמעט העיטור היחידי במקום, וכדאי באמת לנסות את הגרסה המקומית שמציעה לצד הקובה הרגיל גם "סיסקה" - קובה ממולאת בשר קצוץ גס במקום בבשר טחון. ירושלמים רבים פוקדים את מורדוך בכל השבוע, אך בעיקר בימי שישי, בשביל לטעום אוכל כורדי ועיראקי כהלכתו וגם כדי לקחת קצת הביתה. מחירים: 24 – 30 שקלים כשר: כן» מסעדת מורדוך, אגריפס 70

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>