1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

אינסייד אאוט: הסושי הטוב בתל אביב

מאונמי הנצחית דרך יאקימונו היוקרתית ועד זה סושי השכונתית - כל הסושיות הטובות של תל אביב והמנות שאסור לפספס

רול סושי של אוקינאווה החדשה בלבונטין
רוק אנד רול. סושי של אוקינאווה צילום: אפיק גבאי

על אף שהמטבח היפני מכיל אין ספור מנות, הראשונה שעולה לראש היא סושי. תופתעו לשמוע שהמנה נולדה בכלל בסין העתיקה כאמצעי לשימור דגים באמצעות גלגולם בתוך אורז, חומץ ומלח. עם הזמן נדדה השיטה לארץ השמש העולה והסושי הפך למנה יפנית מובהקת. בשנות ה-90 הבשורה הגיעה לישראל, ובמשך תקופה נחשב הסושי למאכל קצת אחר שפונה בעיקר לפודיז או כזה שמצריך אירוע מיוחד. היום - ביטויים כמו מאקי, אינסיידאאוט, ניגירי וטמאקי הפכו להיות שגורים בלקסיקון שלנו כאילו נשנשנו אצות מאז ומעולם וקשה למצוא רחוב ראשי בלי מקום אחד או שניים לפחות, שמציעים את הרול הממכר. כמובן שהסושיות בארץ פיתחו ואריאציות מקומיות, שאולי היפנים לא יזהו, אך מה שבטוח זה שהישראלים אוהבים, והסושי לא הולך לשום מקום. אלה הסושיות התל אביביות הטובות ביותר

» המסעדות ההודיות הטובות בתל אביב
» סלייס הזהב: הפיצות הכי טובות בתל אביב
» ​השווארמות הטובות ביותר בתל אביב

 אונמי

יש מסעדות שאף פעם לא מתאכזבים מהן, לא משנה באיזו שעה או איזה יום תגיעו. כזאת היא אונמי הוותיקה שברחוב הארבעה, שמתחזקת כבר כשני עשורים את אחד ממטבחי הסושי  הטובים בארץ. הסוד כאן הוא לא רק באיכות הדגים (אם כי אין להפחית בחשיבות הדבר) אלא ביד היציבה של המטבח, שבאה לידי ביטוי גם בתפריט. בנוסף לרולים הרגילים תמצאו כאן גם דגים קצת פחות שגרתיים כמו פרידה, טרחון ופלמידה אדומה, וגם מנות יפניות אחרות ומעניינות. השירות פה הוא תמיד מקצועי ומלא ידע, ואם יש לכם אומץ תנו למלצרים לתכנן לכם את הארוחה וגם להציע לכם את אחד הקוקטיילים שעושים פה במקום.

מנה מומלצת: היה לנו מאוד קשה לבחור, אז נמליץ על שתי מנות - מגורו טטאקי -  סשימי טונה צרובה בליווי רוטב ספייסי פונזו וג'ינג'ר טרי (68 שקלים), וסקאמורי רול - עם סלמון, סלמון סקין, אבוקדו ומלפפון (28 שקלים ל-4 יחידות I/O).

אונמי - רחוב הארבעה 18, תל אביב

סושי של אונמי
לא מאכזבת. סושי של אונמי צילום: אורן זיו

מון

גם מסעדת מון שברחוב בוגרשוב היא אחת הוותיקות והיציבות בעיר. גם היא מתהדרת  בתפריט סושי מפואר, שלא חושש להכניס לרולים גם דברים שביפן אף אחד לא חשב עליהם (מנתחי עוף ועד גבינת שמנת). אפשר להתווכח על המערביזציה של המאכל היפני המסורתי הזה, אבל אי אפשר להתווכח שאם יש מישהו שמצליח לעשות זאת כמו שצריך זה המטבח של מון. המסעדה מתחזקת גם סניף ראשי, שמעוצב בצבעים כהים ואווירת בר תוסס, ומון דילייט - סניף משפחתי יותר ברחוב פינסקר, שיאפשר לכם גם לשבת בנחת לארוחה בשישי בצהריים. בנוסף, במון מחזיקים מגשים וסכינים נפרדים לנשים הריוניות, שיכולות לבוא לאכול פה סושי צמחוני בלי חשש.

מנה מומלצת: בלאק ממבה - דג (אפשר לבחור בין טונה, סלמון או ילוטייל) שעוטף כדור אורז עם קוביות סלמון, טונה ובס בתיבול פיקנטי מעל (39-44 שקלים).

מון - רחוב בוגרשוב 58, תל אביב 
מון דילייט - רחוב פינסקר 30, תל אביב

אוקינאווה

מסעדת הסושי הקטנה שבנווה צדק היא המקום לבלות בו אחרי ערב תרבותי בסוזן דלל. כמה שולחנות בחוץ ושני ברים בפנים מייצרים אווירה קלילה ונינוחה של הסעדה. התפריט פה כבר הכניס פנימה מנות של אורז ונודלס, וגם אופציות לטבעונים ולמי שלא אוכלים גלוטן. אמנם לא תמצאו כאן תפריט דגים הרפתקני (אלא אם צלופח מרגיש לכם הרפתקני), אבל המנות מבוצעות כאן בדיוק וללא התחכמויות. לאחרונה הושקה שלוחה נוספת לאוקינאווה ברחוב לבונטין בתל אביב.

מנה מומלצת: “צ’יראשי סושי” – מבחר דגים נאים ופירות ים, ביצי סלמון, טמאגו, שיטאקה, מלפפון, בצל ירוק ושבבי נורי, על מצע אורז סושי (76 שקלים).

אוקינוואה - רחוב שבזי 46, תל אביב

סושי של מסעדת אוקינאווה
קטנה ומדויקת. אוקינאווה צילום: אפיק גבאי

פו סושי 

המסעדה המגניבה ברחוב ירמיהו היא אחת התוספות המרעננות שהצטרפו לשוק הסושיות של תל אביב בעשור האחרון. מלבד לאוכל המצוין שפו סושי מציעה, היא גם מספקת אווירה כיפית,  עם בר גדול ואנרגיות שעושות חשק להמשיך את הערב. התפריט כאן נפתח עם רשימת ראשונות עשירה בהן כמה אפשרויות לצמחונים וטבעונים, וכמובן שלא ויתרו על קטגוריה שלמה של מנות מוקפצות. את הסושי מגישים על שלל גרסאותיו כשהנגיעה המערבית במאכל מורגשת כמעט בכל מנה. מעבר לווריאציות של רול, קונוס וסנדוויץ', מציעים כאן גם חתיכות סשימי שיכולות להגיע בחיתוך עבה, או דק לבחירתכם.

מנה מומלצת: "ריינבוו" - פוטומאקי במילוי מלפפון, גזר, אבוקדו, אושינקו וקנפיו, בציפוי טונה, סלמון, בס ואבוקדו (48 שקלים).

סושי פו - ירמיהו 32, תל אביב

יאקימונו 

מסעדת יאקימונו כנראה תופיע בכל רשימת מסעדות סושי ישראלית עד שתחליט (בתקווה  שלא) לסגור את שעריה. נכון, זאת גם מסעדת הסושי היקרה ביותר בעיר, ומתחזקת קהל סועדים של עשירון עליון, אבל אם אתם כבר בעניין של להרביץ ארוחה יקרה, שווה שפעם אחת תרביצו אותה כאן. הסניף ברוטשילד מציג ויטרינת דגים מרשימה ביותר, כולל טרחון צהוב,  תמנון ושרימפס טרי, והסניף הכשר בהילטון מספק חווית סושי גורמה גם לשומרי המסורת. בימים אלה מציעים שם תפריט טעימות במחיר של 250 שקלים לבן אדם.

מנה מומלצת: גומה סושי מורי - כדורי אורז עטופים בדגים, ברוטב השף - שהוא שילוב בין מיסו וטחינה (60 שקלים).

יאקימונו - רחוב רוטשילד 19, תל אביב 
יאקימונו הכשרה - מלון הילטון, הירקון 205, תל אביב

סושי של אונמי
יקרה ושווה. סושי של יאקימונו צילום: תומר אפלבאום

טיו - TYO

אם יאקימונו היא המקום שאליו אוליגרכים הולכים כדי לאכול סושי, אז TYO היא המסעדה שאליה הולכים הסלבס. לא יעבור יום באינסטגרם בלי שנראה כוכב כלשהו מוריד קונוס בביס אחד. מובילת הטרנד היא בר רפאלי, ששבוע אחרי לידת בתה, יצאה עם בעלה עדי עזרא לדייט לוהט במקום. אבל פפראצי בצד, התפריט כאן יוצא מהקופסה הרגילה של הרולים והסשימי, למנות דגים צרובים, עם רטבים משתנים ודגש על חומרי גלם ברמה גבוה מאוד. 

מנה מומלצת: לוקוס רול - לוקוס בטמפורה, מלפפון , אבוקדו וספייסי מיונז (62 שקלים ל-8  יחידות).

TYO - רחוב מונטיפיורי 7, תל אביב

הסושי של tyo
המקום של הסלבס. הסושי של tyo צילום: תומר אפלבאום

זה סושי

הביטוי "סושייה שכונתית" נשמע בעברית כמו אוקסימורון מלחיץ. מסעדת סושי, שאמורה להציג דגים טריים ואיכותיים, לא יכולה להרשות לעצמה שום סוג של שכונתיות. לכן משמחת במיוחד הייתה ההחלטה שלבני הזוג ענבר ואיב זרוק להקים ב-2004 את "זה סושי". במתחם בזל הוקמה המסעדה הקטנה, שדווקא הציגה כבר מן הראשית תפריט מאוד מגוון, לרבות רולים ללא אורז, עטופים בנייר אורז ודגים באיכות מעולה. גם שירות המשלוחים לא מאכזב כאן אף פעם. בני הזוג, שאף חתומים על מסעדת קפה אל נור החדשה והמדוברת, פתחו לפני כשנה וחצי סניף נוסף במתחם שרונה.

מנה מומלצת: Special Ga Gun - רול ללא אורז. סלמון, טונה אדומה, שרימפס טמפורה, קנפיו, אושינקו, גזר, מלפון ומעטפת אבוקדו פנימי (48 שקלים).

זה סושי - אשתורי הפרחי 14, תל אביב 
זה סושי -  שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב

זה סושי
סושיה שכונתית ואיכותית. זה סושי צילום: אביעד הרן

אקיקו שוסטר

רגע לפני שהסנובים שבכם טוענים שרמת אביב ג' זה לא תל אביב, אנחנו ממליצים שתסעו מעבר להרי החושך, ותגיעו לאקיקו שבמרכז שוסטר. מסעדת הסושי הזאת אולי נראית  משפחתית וצנועה אך התפריט שלה מדויק ומהודק. תמצאו פה טיפול נכון בפירות ים, בדגים טריים וניסיון להתרחק מההמצאות האולטרה-אמריקאיות למאכל הזה כמו גם איפוק בשימוש ברוטב הטריאקי (אחת המחלות הנוראיות של המסעדות היפניות בארץ).

מנה מומלצת: KAISEN SPICY- טונה, סלמון, בס, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק,שבבי טמפורה, ברוטב ספייסי (65 שקלים).

אקיקו - אחימאיר 17, מרכז שוסטר, רמת אביב

אקיקו שוסטר
טיפול נכון בדגים. אקיקו צילום: דניאל צ'צ'יק

מר וגברת לי

גם המסעדה של שאול בן אדרת בקומפלקס מגדלי "אנחנו עשירים ולא אכפת לנו" בתל אביב  הייתה יכולה להיות נפילה גדולה. אבל בן אדרת הוא לא פראייר, והמטבח שלו מוציא לסועדים מגוון רחב של מנות מכל רחבי אסיה. תמצאו כאן מוקפצים, תבשילי קארי, כיסונים מאודים בשלל מילויים וכמובן המון המון סושי. הדגים הטובים שנחתכים כאן מותקנים בווריאציות שגרתיות יותר, וגם בכאלה מעט יותר הרפתקניות. מקום כיפי לסגור בו את היום, ולדמיין שאולי פעם יהיה לנו כסף לגור פה. 

מנה מומלצת: ספייסי אמיצ'י רול - אינטיאס ספייסי, אבוקדו, מלפפון, אספרגוס בציפוי סשימי אינטיאס וצ'ילי צרוב (77 שקלים).

מר וגברת לי - רחוב ניסים אלוני 10 , תל אביב

הפריים

מכירים את המסעדות האלה שמתחזקות את תפריטי כל המטבחים? מפסטה איטלקית, דרך נודלס תאילנדי ועד המבורגר אמריקאי? כזאת היא הפריים ברמת החייל, שבין כל הקטגוריות  המפורטות שבתפריט, היא מציעה גם מחלקת סושי שלמה. נכון, לרב סושי זה מאכל שנעדיף להזמין במסעדה שמתמחה בו, אך סמכו עלינו שהרולים המעולים של הפריים לא נופלים מאלה של הסושיות המרכזיות בתל אביב. לא לפספס את הרטבים החריפים שמייצרים כאן, שרק יגבירו לכם את התיאבון ואת הרצון ליפול לעוד דרינק.

מנה מומלצת: פוטומאקי טרטר - גזר, מלפפון, אבוקדו, בטטה, דג סלמון קצוץ בליווי מיונז יפני, צ'ילי חריף וביצי טוביקו (65 שקלים ל-5 יחידות).

פריים - רחוב ראול ולנברג 2א, רמת החייל, תל אביב

ג'פניקה 

אם אתם מחפשים מסעדת סושי פלצנית, עם מנות משונות שאפילו ביפן לא יכירו, אולי כדאי שתחפשו מקום אחר. אבל אם אתם אוהבים את הסושי שלכם פשוט, נטול יומרות, טעים ולא יקר - ג'פניקה היא בהחלט המסעדה בשבילכם. רשת המסעדות הקלילה מציעה מנות מרעננות  כמו סלט טופו מלפפונים, עיקריות משביעות, פאד תאי מנצח וכמובן סושי על שלל גירסאותיו. ניתן להזמין את הרולים המובנים או להרכיב בעצמכם.

מנה מומלצת: סלמון ג'יז - רול סושי הכולל סלמון, גבינת מוצרלה, אבוקדו ועירית בציפוי טמפורה (42 שקלים).

ג'פניקה -  לכל הסניפים


הסושיה 

הדבר הנהדר באמת בסושי הוא העובדה שהוא יכול להיות מאוד חגיגי אך גם מאוד נגיש ופשוט. בדיוק בגלל זה בחרנו גם ברשת הסושייה שמציעה מנות ברורות, לא מתוחכמות שפונות לכולם. הטוויסט במקום הוא שלא חייב להזמין אך ורק סושי או מאכלים יפניים, יש גם מבחר של מנות כמו שניצלונים, ראפ אבוקדו, כנפיים או נגאסקי ואם אתם יותר בעניין של מאכלים מסורתיים תמצאו בתפריט רול ריינבו צמחוני, מרק תירס מחמם, קומבינציות של סושי מפנקות, רול לבן (ללא אצה), מוקפצים ועוד.

מנה מומלצת: ספייסי ווג'י עם טופינג אבוקדו (28 שקלים), כי גם צמחוני יכול להיות מצוין.

הסושייה - לכל הסניפים

סושי של הסושיה
פשוט וטעים. סושי של הסושיה צילום: דודו בכר

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>