1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

החמישייה הפותחת: קינוחי הגלידה הכי טובים בתל אביב

מדיטראנו בשוקו לולו, פבלובה ביוגו, מוס פרלין וקרם ברולה, גנאש חם וסורבה שוקולד מריר בדלאל, באנג'י קיצי באייסברג או שוקולד פצצה בגוצ'ה?

קיץ 2011 יירשם בתולדות ההיסטוריה כלוהט במיוחד בגלל המחאה החברתית, הורדת דירוג האשראי של ארצות הברית ונפילת הבורסות, מאורעות שמטילים ערפל כבד על העתיד. בלי לזלזל בנושאים שתופסים את הכותרות, מהם החיים בלי קצת אסקפיזם. ואם כבר, אז שיהיה קריר. גלידה היא ללא ספק התזונה המועדפת בימים אלה, וכמה שיותר מפנקת יותר טוב. החמישייה הפותחת של קינוחי הגלידה הטובים תצנן את האווירה ותהפוך את המציאות הרותחת מכל הבחינות למעט יותר נעימה.

עכבר עסקיות - הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביב

האתני: מדיטראנו בשוקו לולו

המקום: שוקו לולו, בית קפה קטן ומעוצב בפלורנטין בבעלות המשפחה שהקימה ותפעלה לפני אי אילו עשרות שנים את קפה "לונדון" בבן יהודה, שהסברינות והאקלרים שלו קרצו מוויטרינת המקרר. בגלגול הראשון התרכז המקום אך ורק בגלידות מייצור עצמי, והתהדר בתפריט עם קינוחי גלידות מעלפים וצילומים על גבול השחיתות. אבולוציה הובילה לפיתוח ארוחות בוקר, פסטות, סלטים ועוד במחיר מחאה של 34 שקלים בלבד. למרבה השמחה קינוחי הגלידה נותרו מושחתים כבראשונה.

המנה: מדיטראנו, כדורי גלידה איטלקית בטעם חלבה, פיסטוק ווניל שמייצרים במקום על שערות קדאיף פריכות (זוכרים את הקדאיף של קפה לונדון? בדיוק כאלו). טחינה גולמית עם סילאן נמזגת מעל, וכשהטעמים מתערבבים נותר רק ללקק את האצבעות, הכפית והצלחת. וריאציה קיצית על קינוחים מזרח תיכוניים.    

מחיר: 35 שקלים

שוקו לולו - ויטל 3, תל אביבלמעלה טחינה וסילאן, למטה שערות קדאיף. מדיטראנו בשוקו לולו (צילום: יח"צ)

היוגורטי : פבלובה ביוגו

המקום: YOGO, רשת יוגורטריות האוחזת בשלושה סניפים בתל אביב ושניים בפריפריה (כפר סבא וראשון לציון). הגלידה, מקפא יוגורט בתפריט, מיוצרת על בסיס יוגורט טרי ודל שומן – 1.6 אחוז בגרסה הרגילה ו-0.8 אחוז בגרסה דלת שומן (115 ו-68 קלוריות בהתאמה). המודעות הבריאותית מתבטאת גם במגוון סוגי היוגורטים: מחלב בקר, עזים, בופאלו, בקר אורגני וכבשים. הפירות טריים והגרנולה טובה ולא מתוקה מדי. אחת מרשתות הגלידה-יוגורט הבודדות שהצליחו לצלוח את קריסת הטרנד, ובצדק.

המנה: פבלובה, מרנג פריך המיוצר במיוחד עבור הרשת בתוספת תות שדה או דובדבנים (תלוי בעונה). בין השכבות מפריד מקפא יוגורט, ומעל נשפך רוטב פירות יער. מקפא היוגורט של הרשת מוצלח בזכות מרקם נעים בפה ומתיקות מתונה, ויחד עם שאר המרכיבים מתקבל קינוח קריר, מפנק וכייפי.

מחיר: 21 שקלים, סביר אפילו לתושבי האוהלים

yogo - שדרות רוטשילד 19, תל אביב מרקם נעים ומתיקות מתונה. פבלובה ביוגו (צילום: יח"צ)היוקרתי: מוס פרלין וקרם ברולה, גנאש חם וסורבה שוקולד מריר בדלאל

המקום: דלאל, בית קפה-קונדיטוריה מוקפד בנווה צדק, שידוע כמקום שמארח את האנשים הכי נכונים ואת השמות הכי חמים בברנז'ה. למרות זאת, גם סתם אנשים נטולי ייחוס יכולים ליהנות מהמבנה העתיק, העיצוב הרומנטי והמנות הים-תיכוניות-עם-טאצ'-איטלקי. אם מתחברים לתפריט העסקי הנזק לכיס לא נורא.  

המנה: מוס פרלין וקרם ברולה וניל, גנאש חם וסורבה שוקולד מריר – רשימת המרכיבים אולי נראית ארוכה אבל אינה כוללת חצי ממה שיש בקינוח הכה-מושקע הזה: קרם דיפלומט וניל מוקצף עם שוקולד ולרונה, שברי פולי קקאו ודליס שוקולד ועוד כהנה וכהנה. מרכז ההתרחשות הוא סורבה שוקולד קריר וקליל, שונה מאוד מגלידות שוקולד על בסיס שמנת. כששמים קצת מכל דבר על הכף מתקבל שילוב מרקמים וטמפרטורות מענג, והכל על קשת הטעמים שוקולד-וניל.

מחיר: 48 שקלים.

דלאל - שבזי 10, נווה צדק, תל אביבשילוב של מרקמים וטמפרטורות. מוס-גנאש-סורבה בדלאל (צילום: דניה ויינר)

הסורבה : באנג'י קיצי באייסברג

המקום: אייסברג, רשת גלידות סופר-פרימיום עם ארבעה סניפים בתל אביב וארבעה בפריפריה. הקולקציה משתנה כל כמה חודשים, מבוססת על רכיבים טבעיים בלבד ותמיד מצליחה להפתיע בשילובים ובקרבה לטעם של חומר הגלם המקורי. לדוגמה, לכבוד הקיץ השיקו בין היתר גלידת משמש בטעם של משמש אמיתי (ושם מדליק – בוקרה פיל מישמיש), ועארק-כוסברה לאמיצים. פעם בכמה זמן הרשת מגייסת שפים שמפתחים טעמי גורמה, ואז בכלל השמחה גדולה.  

המנה: באנג'י קיצי. עם כפית ארוכה צוללים לעומק כוס גבוהה מלאה בשכבות סורבה מנגו, קראמבל, גלידת וניל, פירות יער, רוטב אננס-ג'ינג'ר, גלידת יוגורט למון גראס ואננס טרי. קר, חמצמץ ומרענן בדיוק כפי שזה נשמע.

מחיר: 39 שקלים

אייסברג - בן יהודה 108 תל אביברשת אייסברג - לכל הסניפיםחמצמץ ומגוון. באנג'י קיצי של אייסברג (צילום: יח"צ)

המשפחתי: שוקולד פצצה בגוצ'ה המקום: גוצ'ה, רשת של שני סניפים בתצורת בר-מסעדה עם התמחות בדגים ופירות ים. התפריט כל כך מגוון שכל אחד יכול למצוא בו משהו מתאים, המחירים סבירים ואין נפילות, כך שגם אם מגיעים לכאן בסוף כברירת מחדל יוצאים מרוצים. לאחרונה הוסב הסניף באבן גבירול לדיינר בעיצוב משודרג ותפריט קצת שונה. המנה: שוקולד פצצה - מטבע בראוני חם, שבבי טראפלס עטופים בקקאו, כדור גלידה שוקולד, שבבי נוגטין שקדים וגנאש שוקולד חם. קינוח מענג שמשלב המון טעמים ומרקמים בצלחת אחת וגדול דיו כדי להספיק לזוג ואפילו לשלושה (אנחנו אפילו הסתדרנו איתו ברביעייה). לעומת הקינוחים האחרים מינון הגלידה הקרירה נמוך יחסית לשאר הרכיבים, אך במזגן של המסעדה המנה עובדת פרפקט ואחריה ממילא אפשר רק לזלוג למיטה. מחיר: 36 שקלים גוצ'ה - דיזינגוף 171 תל אביב

הגלידה היא חלק קטן מהעניין. שוקולד פצצה של גוצ'ה (צילום: דניאל לילה)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>