1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

סלייס הזהב: הפיצות הטובות בתל אביב

פטריות יוקרתיות, נקניקים מפונפנים, גבינות איכותיות או בכלל גרסה טבעונית - כל הפיצריות והמסעדות שמציעות את הפיצות הטובות ביותר בתל אביב

הפיצה בבוגרשוב
טעימה לעד. הפיצה בבוגרשוב צילום: אייל טואג

פעם, לפני שכל אדם שני ברחוב הפך למאסטר שף אישי במטבחו, פיצה הייתה מוצר צריכה בסיסי שהיינו מוצאים בפיצריה השכונתית מתחת לבית. עם השנים הסלייס כפי שהכרנו אותו עבר שינוי, וכמו מאכלים רבים הפך גם לנחלתם של מסעדות הגורמה ושל שפים רבים שגילו את נפלאות הפחמימה האלמותית. בין אם אתם מעדיפים את הסטייל האיטלקי הקלאסי או בין אם הגרסה האמריקאית השמנמנה היא מה שעושה לכם את זה, אלה מנות הפיצה הטובות בתל אביב שאסור לכם לפספס. 

» מסעדות מומלצות בפתח תקוה
» החומוס הכי טוב בתל אביב
» איפה כדאי לאכול באזור הדרום?
» המסע למציאת השווארמה המושלמת

ברוקלין 

את הפיצה אולי המציאו באיטליה אבל הביאו אותה לשלמות בניו יורק. הפיצריה היחסית חדשה שנפתחה על פינת דיזנגוף-נורדאו, מנסה להביא לישראלים את הגרסה האמריקאית האמיתית של המאכל כמו שרק הם יודעים - התוספות הכי מושחתות, גודל משולש שהוא ארוחה בפני עצמה וצורך עז במפית שתספוג את השמן הכי טעים בעולם. כדי להשלים את החוויה אפשר גם להזמין מילקשייק ולהרגיש כמו עוד "חייזר חוקי בניו יורק". 

מנה מומלצת: פיצה המפיניון - רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, פרמז'ן, האם ופטריות שמפניון. תמורת 19 שקלים לסלייס או 120 למגש עצום, תוכלו להרגיש את ברוקלין האמיתית.

פיצה ברוקלין - דיזנגוף 276, תל אביב

פיצה ברוקלין
ניו יורק זה כאן. פיצה ברוקלין בדיזנגוף צילום: ערן לאור


טוני וספה 

אנחנו יודעים שיש מתחרים קשים ברשימה הזאת, אבל עם יד הלב, כנראה שטוני וספה זאת אחת הפיצות הטובות שטעמנו בארץ. זה לא החיתוך לפי משקל שכבר הפך לנחלת כל פיצריה שניה, לא התורים המתארכים והדוחק הקבוע בסניפים הנחשקים, וגם לא המאנץ' הפסיכי שמגיע באזור 3 לפנות בוקר אחרי סיבוב ברים מפרך בעיר. הסוד האמיתי של טוני וספה הוא בצק אלוהי, עבה ונימוח שגורם לנו לרייר רק מהמחשבה עליו כל פעם מחדש. תוספות טריות עם שילובים מבריקים בפשטותם וגבינה שמפוזרת בנדיבות ובאחידות, הם אלה שהופכים את הפיצה לאחד הדברים הטובים בעיר. המקום מציע מעל ל-20(!) סוגים שונים של תוספות, וכן, יש גם גרסה טבעונית.

מנה מומלצת: פיצה פטה חציל - פיצה עם רוטב עגבניות, חציל אפוי וגבינת פטה. מחיר - לפי משקל.

טוני וספה - רוטשילד 140, תל אביב

טוני וספה
הבחירה הטובה. טוני וספה צילום: דניאל צ'צ'יק

פאפא ג'ונס 

יותר מהכל פיצה היא אוכל מנחם, כזה שעושה כיף על הלב. ברשת האמריקאית פאפא ג'ונס לא תמצאו פיצה דקה, דיאטתית או קלילה - כאן מאמינים שיותר זה טוב, וכמה שיותר - יותר טוב. הבצק של פפה ג'ונס עבה במיוחד, ספוג בטעמים ושמנוני במובן החיובי. ניתן להזמין את הפיצה בשני גדלים - אישי ומשפחתי, כשאת שניהם יהיה לכם קשה לסיים, אבל לא תוכלו שלא. המרכיב הסודי הוא רוטב חמאה, פשוטו כמשמעו, שמוגש ליד הפיצה ויחד עם פלפל חריף מעט קלוי, מנחמים כל חובב פיצה באשר הוא. 

מנה מומלצת: טוסקנה שש גבינות - תערובת אותנטית של פרמז'ן, רומנה, אסיאגו, פונטינה, פרובולונה וגבינת מוצרלה - 84 שקלים.

פאפא ג'ונס - דיזנגוף 267, תל אביב

פאפא ג'ונס
לא מתחנפת. פיצה של פאפא ג'ונס צילום: ערן לאור


החתול הירוק 

בימי קדם, טרום המהפכה של השנים האחרונות, חברי הקהילה הטבעונית נאלצו להסתפק בבצק עם רוטב עגבניות ותוספות, נטול תחליף גבינה ששווה את כל העבודה בעיניים הזאת. למזלנו לא רק שהתקדמנו מאז לתחליפים ראויים, הן מבחינת מרקם וטעם והן מבחינה תזונתית, אלא שעכשיו יש פיצריות רציניות שמספקות פיצות טבעוניות שטיבן לא יורד מהמתחרות עמוסות הלקטוז. החתול הירוק הוא מוסד בעל אווירה ביתית ומזמינה שמצליח לתת מענה משובח לצורך שלנו לבלוס, בדמות מגוון פיצות בעלות בצק דק, רוטב עגבניות עשיר וטרי וגבינת קשיו טבעונית, קטיפתית וטעימה שתפיל גם את חובבי החלב הכבדים בפח.

מנה מומלצת: פטריות, קלמטה או רוקט טרי לגמרי יעשו את העבודה. 

החתול הירוק - לבונטין 7, תל אביב

פיצה של החתול הירוק
טבעונית שתצליח לבלבל אתכם. החתול הירוק צילום: ים כהן

הפיצה 

יש מעט מאוד מקומות שיכולים להרשות לעצמם לקרוא למסעדה בשם הגנרי של המאכל. למעשה, מדובר אפילו במהלך יומרני, אלא שהפיצה ברחוב בוגרשוב בתל אביב עומדת ברף הגבוה שהציבה לעצמה, ומתפקדת כפיצריה שאף פעם לא מאכזבת (יעיד על כך התור הארוך שמשתרך בכניסה שלה כמעט בכל שעות היממה). תנור לבנים גדול שמוצב כאן במרכז מוציא פיצות עם בצק דק ופריך (אם כי יש פה גם סקשן לפיצות עם בצק עבה למאותגרים שביניכם), רוטב בסיסי ומדויק מאוד, ומגוון מצומצם יחסית של תוספות. לא יבלבלו לכם כאן את המוח עם המצאות חדשות, אלא יגישו את הטעמים המוכרים בצורה מדויקת ומעולה. לצד הפיצות גם תפריט פסטות קטן ומנצח, ובקבוקי פרוסקו שיבעבעו לכם בפה. 

מנה מומלצת: הקלאסית - רוטב עגבניות, בזיליקום ומוצרלה - 53 שקלים.

הפיצה - בוגרשוב 51, תל אביב

הפיצה בבוגרשוב
הישר מתנור הלבנים. הפיצה בבוגרשוב צילום: אייל טואג

פיליפ 

השילוב בין המילים "פיצה" ו"צרפתית" היו יכולות לעורר חשד, אלמלא הפכה פיליפ לאחת הפיצריות המצליחות בתל אביב. הבצק מצליח להיות דק מצד אחד, אבל גם עסיסי ונימוח מצד שני. הגדולה כאן היא דווקא בשילובי התוספות - טונה, ארטישוק וגורגונזולה או בטטה, פפרוני, צ'וריסוס וגבינת מוצרלה - כל אחד מהסועדים איתכם בשולחן ימצא פה משהו. הרוטב נח על הבצק במינון הנכון, ונותן מקום לכל אחד מהמרכיבים. אגב, זה גם אחד המקומות הטובים בתל אביב למשלוחים כשאתם רעבים מאוד. 

מנה מומלצת: רוטב עגבניות, שינקן, תרד, גבינת מוצרלה, ביצה ופרמז'ן - 84 שקלים לפיצה משפחתית.

פיליפ - קרליבך 20, תל אביב

פיליפ פיצה
הגרסה הצרפתית. פיצה של פיליפ צילום: באדיבות משלוחה

הפיצה של אייל שני (תדר)

כולנו יודעים שלאייל שני יש קטע עם עגבניות, כך שהיה זה טבעי שהשף הצבעוני יקח את האהבה האדמדמה שלו צעד אחד קדימה ויכנס לעסקי הפיצות. המקום שנבחר למשימה הוא בר התדר, מעוז ההיפסטרים התל אביבי, שהפך במהרה לאתר עלייה לרגל לחובבי המאפה האיטלקי. הסלייסים הענקיים של אייל שני נאפים בטאבון לוהט, מאופיינים באקסטרה קריספיות ולצידם מוגש זעתר טחון שמוסיף לפיצה קיק מיוחד שמשדרג כל ביס. תוסיפו לכל הכיף הזה גם ים של רוטב עגבניות טרי, קרעי מוצרלה וחצי ליטר של בירה מכבי ותקבלו עוד ערב לפנתיאון. 

מנה מומלצת: סלייס ענק של פיצה מרגריטה – 19 שקלים

בר התדר - בית רומנו, דרך יפו 9

פיצה של התדר
גרסת השף. הפיצה של אייל שני בתדר צילום: דודו בכר

ג'וזפה

אם בכל זמן נתון היה אפשר לאכול מהפיצה הדרום תל אביבית, אנחנו היינו הראשונים להירשם לאתגר. מדובר בפיצה עם תוספות טריות ולא מתחכמות כמו ברוקולי ועגבניות, תרד וגבינת עיזים, פטריות ועוד חומרי גלם שמרגיש שנוצרו בשביל לנוח על סלייס פיצה. הפיצרייה המשפחתית אמנם סגורה בסופ"ש, אך תוכלו ליהנות מהשירות המקצועי ומהסלייסים המעולים שלה בכל יום חול החל מ-17:30. אם אתם מחפשים פיצריה עם שירות לבבי ויחס חם - כאן זה קצת פחות העניין, בג'וזפה לא יתחנפו או יפלרטטו איתכם, כי מה שמעניין אותם הוא דבר אחד ויחיד – לספק לכם את הצורך בפחמימה טעימה וזריזה.

מנה מומלצת: מגש פיצה של ברוקולי עגבניות - 94 שקלים.

ג'וזפה - ויטל 1 פלורנטין

פיצה ג'וזפה
ישר ולעניין. פיצה ג'וזפה צילום: ערן לאור

טוטו 

נכון, תחושת רעב וחשק לפיצה חמה לא תמיד הולכים יד ביד עם מחשבה על מסעדת שף מפונפנת, אבל כשהפיצה מנצחת אין הרבה חוכמות. לצד המנות המרשימות והים תיכוניות של השף ירון שלו, מציעים בתפריט הקבוע של מסעדת טוטו ארבעה סוגים של פיצות ייחודיות עם בצק מלוח וקריספי ושילובי תוספות מסקרנים כמו סלמי, זיתים שחורים ועגבניות או סרדינים עם ביצה רכה ובוטרגו. מה שבטוח זה שכבר בביס הראשון תבינו מה הסיפור. ירון שלו תעשה לנו פיצה!

מנה מומלצת: הפיצה ביאנקה המפורסמת – אמנם בלי רוטב עגבניות אבל עם פריסטיז' של פטריות יער ונקניק מורטדלה מהודר - 88 שקלים.

טוטו – ברקוביץ' 4 מגדל המוזיאון, תל אביב

אונו 

אם תשאלו אותנו, פיצה היא המתכון לחיים טובים, "הדולצ'ה ויטה" כמו שהאיטלקים אומרים. ואם כבר פיצה, אז שתהיה עם בצק בעובי הנכון (לא דק ולא עבה מדי), עם תוספות משגעות ומחומרי גלם איכותיים. כזאת בדיוק תמצאו באונו, מסעדה איטלקית כשרה שמלבד פסטות ודגים יש בה גם פיצות משובחות. כאן לא מתקמצנים על תוספות (שכוללות בין היתר גבינת עזים, תרד, ארטישוק וזוקיני), ולמרות שהפיצה גדולה אתם ממש לא תרצו לחלוק אותה עם אף אחד אחר.

מנה מומלצת: פיצת ספינצ׳ו – רוטב עגבניות, מוצרלה, גבינת עזים, תרד וסלסה ורדה. כי ככה אלוהים רצה שפיצה תהיה - 58 שקלים. 

אונו - ויצמן 2, תל אביב

מגש פיצה במסעדת אונו
חומרי גלם איכותיים. פיצה באונו צילום: באדיבות המקום


אוליברי 

המסעדה המשפחתית ברחוב אבן גבירול היא בדיוק מה שאתם צריכים בשבת גשומה או בערב קייצי של אמצע השבוע. אוליברי היא אחד מבתי האוכל הכי משתלמים בתל אביב, והפיצות פה לא נופלות מפיצריות הגורמה הפלצניות ביותר. הפיצות במקום נאפות בתנור לבנים ענק, ומגיעות עם בצק בעובי בינוני, רוטב בסיסי והרבה מאוד תוספות. בנוסף יש תמצאו פה גם תפריט פסטות ענק, סלטים מעולים למנה הראשונה וקינוח של שוקולד בתוך פויקה, שיגרום לכם לרצות לגור בתוך הסיר הקטן הזה. מהאוכל המנחם תוכלו ליהנות גם בסניף החדש שנפתח לאחרונה בשוק רוטשילד אלנבי בעיר.

מנה מומלצת: קוביות עגבנייה, שינקן, אספרגוס, מוצרלה, פרמז'ן מגורדת וחלמון ביצה - 69 שקלים לפיצה בגודל L.

אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב

אוליברי פיצה
באווירה משפחתית. אוליברי צילום: ערן לאור


פר דרייר 

זה יכול להיות קצת מפתיע, אבל לפעמים דווקא בבר יין צרפתי רומנטי תוכלו למצוא את אחת הפיצות הכי טובות שיצא לכם לטעום. הפר דרייר עשה מתיחת פנים רצינית מאז שעבר מסמטה נסתרת ברחוב קינג ג'ורג' והגדיל את השטח שלו לחצר פנימית רחבת ידיים ביפו, אבל האוכל המצוין נותר כשהיה. לצערנו המקום מגיש רק שני סוגים של פיצות, אבל הן לבדן שוות הגעה - פיצת גבינות משולבת או פיצה פלורנטינית. שתיהן מגיעות עם בצק דק דק ועדין, ויבואו לכם נהדר לצד כוס יין אדום באווירת פירגון עצמי.  

מנה מומלצת: פיצה פלורנטין - פיצה עם תרד, ביצה, רוטב בשמל, פרמז'ן ושמן כמהין - 48 שקלים.

פר דרייר - בת עמי 7, יפו

פיצה של פר דרייר
הפחמימה המושלמת לצד היין. פיצה בפר דרייר צילום: שרית גופן


הברבנאל 

לא סתם זכתה הפיצה לתואר "המאנץ' המושלם", כי בתכל'ס אין דבר מהנה יותר מלטרוף משולש פיצה אחרי בילוי לילי עם החברים. בהברבנאל חשבו על רעיון מהפכני למדי והחליטו להפוך את הפיצרייה עצמה לבר מצליח, ככה שהסניפים השונים של הרשת מתאפיינים בסטייל מגניב, בירות צוננות ופיצות מפנקות עם מגוון תוספות. הפיצה עצמה מבוססת על בצק דק וקריספי, אליו נלווות תוספות מפנקות כמו פפרוני, אנשובי, פרוסות בטטה ואפילו גבינת פטה זעתר. המשולשים עצמם גדולים מהממוצע, כך שגם משולש אחד יכול לעשות את העבודה ולסגור לכם את הפינה. 

מנה מומלצת: משולש פפרוני וחצי גולדסטאר כי פשוט כך – 24 שקלים.

הברבנאל – פיצה בר, אברבנאל 34 והרצל פינת לילנבלום

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>