1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

בליסימו: מסעדות איטלקיות מומלצות

מסעדה שמשלבת בין אוכל איטלקי לאמנות עכשווית, בראנץ' עם נגיעות איטלקיות של קיץ ומסעדה שמייצרת לעצמה את היין - קבלו את המסעדות האיטלקיות הטובות בארץ

לה רפובליקה די רוני מוטי
מטבח על זמני. מנה ברפובליקה די רונימוטי צילום: חיים יוסף

טרנדים באים וחולפים, מסעדות נפתחות ונסגרות, אך יש קלאסיקות ומטבחים שגדולים יותר מכל תקופה או אופנה. אין ספק שהזמנים חוללו לא מעט שינויים במטבח האיטלקי, המנחם והכל-כך טעים, אבל ניתן לומר בביטחון שגם לצד החידושים, הקולינריה האיטלקית היתה ונותרה אחת המבוקשות והאהובות בעולם. אז אילו מסעדות איטלקיות הכי נאמנות למסורת? ואילו מסעדות מפרשות אותה בצורה הכי מעניינת? יצאנו לסיבוב קולינרי עתיר פחמימות ואהבה. 

» הגלידריות המומלצות ברחבי הארץ
» המסעדות הטובות בירושלים
» מסעדות כשרות מומלצות בתל אביב
» המסעדות השוות של פתח תקוה

תל אביב

פרונטו
פרונטו התל אביבית חוגגת השנה 29 שנות קולינריה מתוכן שש שנים עם השף הנוכחי דיוויד פרנקל, בעל ניסיון במסעדות מהטובות בעולם, בהן נומה הדנית. פרונטו, שהפכה עם הזמן למוסד קולינרי מושרש, היא בעלת אופי איטלקי מובהק, וסגנון חסר פשרות שמשקף את העובדה שמדובר כאן במסעדת שף איכותית ומושחזת. האווירה בשעות הערב רגועה ואלגנטית, כשבזמן הצהריים (בחודשי הקיץ בלבד) פותחים את האזור החיצוני שם הוויב קצת יותר קז'ואלי וזורם. התפריט מחולק לארבע קטגוריות של גינה, פסטה, ים ובשר, ולאחרונה הושק כאן תפריט בראנץ' מיוחד לכבוד הקיץ שמשלב בין מנות מהמטבח הייחודי של פרנקל למנות בראנץ' קלאסיות.  הדיל כולל תשע מנות פתיחה של אנטיפסטי לשולחן (כמו כרובית צלויה בשרדונה ודג ים כבוש עם זרעי חרדל ושומר) במחיר המנה העיקרית (ימי שישי בלבד, 12:30-16:00). 
מנות שאסור לפספס: אספרגוס ורביולי תירס עם חמאת לימון ושמן זיתים שחורים (69 שקלים), סשימי טונה בלו פין עם רומסקו פלפלים אדומים – מנה שאוהבי דגים נאים לא ירצו להפסיק לאכול (68 שקלים) ואניולוטי גורגונזולה בקרם וישסואז עם קראמבל פרשוטו ושמן פיסטוק (69 שקלים). 
טווח מחירים: 60-140 שקלים למנה.

פרונטו  - לפרטים ושעות פעילות

בראנץ' של פרונטו
אלגנטיות לצד קז'ואל. בראנץ' של פרונטו צילום: תמוז רחמן

לה רפובליקה די רונימוטי
ממעדנייה איטלקית קטנה ברמת גן שמכרה גבינות, זיתים ופוקאצ'ות, רוני בלפר ומוטי סופר (הבעלים) עברו דרך ארוכה עד ש-לה רפובליקה הפכה למעצמה האיטלקית שהיא היום ברחוב מזא"ה בתל אביב. עוד ב-2011 כשהמסעדה עברה למיקומה הנוכחי, הבעלים יצרו ג'רדינו (גן באיטלקית) עבור המקום: מעל דונם של גידולים עונתיים כמו פרחי קישואים, חציל בלאדי, פלפל מתוק ותבלינים ששימשו להכנת המנות במסעדה. מעבר לפסטות הטריות והגינה האורגנית, הציעו כאן עוד שני דברים נהדרים: בשרים מעושנים במקום ודגה מקומית - כל אלה משקפים את האמונה הגדולה שיש כאן בחומרי גלם מקומיים. בכל יום שני הראשון של החודש יש כאן ערב פיציקאטו - 12 צלחות של מנות קטנות שמתומחרות בנפרד (40-60 שקלים), ובכל יום שלישי מכינים כאן את הניוקי המיוחד של המקום -  ניוקי תירס, דורום וחמאה, שמביא אליו סועדים ממרחקים.
מנות שאסור לפספס: מנת הדגל של המקום היא מלפטי כופתאות תרד עם פלפל קלוי וגבינות ברוטב רוזה בשם (48 שקלים), בוקטיני עם סרדינים שלמים ברוטב אליו-אוליו, פירורי לחם ופרמז'ן (68 שקלים) וניוקי הפולנטה המדובר (רק בימי שלישי, 68 שקלים). טווח מחירים: 40-60 שקלים לראשונות, 60-80 שקלים לעיקריות, 100-130 שקלים לבשרים.

לה רפובליקה  - לפרטים ושעות פעילות

לה רפובליקה די רונימוטי
הסוד הוא בחומרי הגלם. לה רפובליקה די רונימוטי צילום: חיים יוסף

מל ומישל
הנסיכה הרומנטית ביותר בתל אביב, עם אווירה מיוחדת ואינטימית שמצליחה לסחוף את הגוף לכמה שעות מרחוב בן יהודה הישר לאיטליה. התפריט כאן הוא יחסית מצומצם, ותאמינו או לא - פיצות לא תמצאו בו. מכורי הבצק הגבינתי מהטאבון אמנם עלולים להתאכזב, אבל המנות הקלאסיות של מל ומישל הן מגוונות באופי שלהן ועשויות בצורה מוקפדת. תמצאו בהן דג נא, קרפצ'ו, סלט מרענן, בשר ועוד -  מבחר מצומצם מכל קטגוריה, אבל עם המון מחשבה ודיוק. 
מנות שאסור לפספס: מהמנות הראשונות לא כדאי לפספס את הארטישוק הרומאי, צרוב ומוגש עם פולנטה תירס ופירורי לחם מתובלים (68 שקלים), וקלמרי על הפלאנצ'ה עם סלט של שעועית מנומרת ועגבניות שרי לחות (64 שקלים). על הניוקי של המסעדה כבר סופר רבות – ניוקי מיוחד עם גבינות בבלילה שנותנות לו נימוחות – והוא מוגש ברוטב קרם כמהין (92 שקלים), וכמו כן מנה נהדרת של  טורטליני ממולא באנטריקוט וכבד עוף ברוטב לימונה חמצמץ (94 שקלים).
טווח מחירים: 50-70 שקלים למנות ראשונות, 90-150 שקלים למנות עיקריות. עסקית צהריים 88 שקלים, ועסקית ערב 149 או 189 שקלים. 

מל ומישל - לפרטים ושעות פעילות

ניוקי פריזאי של מל ומישל
אחת ממנות הניוקי הטובות בארץ. מל ומישל צילום: באדיבות יח"צ

אמורה מיו 
כמעט כל מי שאוהב אוכל איטלקי (שזה בערך כולם) יספר לכם שאמורה מיו היא אחת המסעדות שהכי מסמלות בעיניו את המטבח האיטלקי. הנוסחה היא פשוטה: מקום משפחתי + מטבח איטלקי עממי = הרבה אהבה לאוכל, ובקיצור - זו טרטוריה של ממש. הבעלים שלומי סלומון הקים את המקום יחד עם אשתו סוזאנה, ילידת רומא, והיום הם עובדים שם עם יתר משפחתם המורחבת. כששלומי חזר מלימודי בישול באיטליה, הוא פתח את פיצה פצה הסמוכה, ורק ב-2001 נפתחה אמורה מיו שהפכה מחלום איטלקי למציאות ישראלית. האוכל מתאפיין במנות איטלקיות כפריות מדרום עד צפון איטליה, עם התאמה מסוימת לחך הישראלי (כן, אנחנו חולים על רוטב), או כמו ששלומי קורא לה: "טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית". תוכלו למצוא כאן את כל סוגי המנות חוץ מדגים, רק קחו בחשבון שצריך להזמין כאן מקום שבועיים מראש לסוף השבוע, וגם באמצע השבוע תאלצו אולי לחכות. 
מנות שאסור לפספס: רביולי גבינת עיזים בחמאה ויין לבן (68 שקלים) ופסטה ג'וליה בשמנת עם חזה אווז מעושן וריבת בצל, שהופכת את המנה למתקתקה ומושלמת (64 שקלים). לאחרונה הושקה במקום ארוחת טעימות, עם 3-4 מנות ראשונות, פיצות, פסטות, בשרים וקינוחים עם שני סוגי שתייה במחיר 200 שקלים לאדם (בהזמנה מראש). 
טווח מחירים: 30-50 שקלים למנות ראשונות, 50-90 שקלים לעיקריות. עסקיות צהריים כ-60 שקלים לארוחה (ראשונה, עיקרית ושתייה או כוס יין, מוגשת בימי חול בלבד).

אמורה מיו - לפרטים ושעות פעילות

אמורה מיו - לשימוש חופשי
משפחה ותיקה בביזנס. אמורה מיו צילום: עידן גור

אוליברי
כששמעו ש"אין פיצה כמו בסיציליה", השותפים שהקימו את אוליברי היו חייבים ללכת לבדוק בעצמם. את המתכון המושלם לפיצה הם מצאו בכפר קטן בשם שאקה, וכשחזרו לארץ חברו לשף רמי אמינוב ופתחו את מסעדת הביסטרו הסיציליאנית הפופולארית. הקונספט של המקום מבוסס על טהרת ריספקט לפיצה - הטאבון במרכז המסעדה, עטוף בבר מרשים, ומודיע לכולם מי המלכה כאן. עם הזמן התפריט הלך והתרחב ונוספו מנות פסטה רבות, סלטים מיוחדים, קינוחים ועוד. המסעדה משפחתית מאוד, הצוות מקסים ומחוייך, והאווירה החמה והלא פורמלית שנוצרה כאן היא בלי ספק חלק מהקסם של המקום. לאחרונה פתחו סניף נוסף של אוליברי בקונספט מהיר של פיצות ופסטות בשוק רוטשילד-אלנבי, בנוסף לפיצרייה של המקום שפועלת במרכז שוסטר. 
מנות שאסור לפספס: פפרדלה שינקן אספרגוס עם חמאה, שום, מרווה, פרמז'ן וביצה עלומה שמתערבבת עם כל הטוב הזה (68 שקלים), פיצה עם מגוון סוגי פטריות וגבינת מוצרלה על רוטב עגבניות קלאסיקה ועשוי היטב (48/62 שקלים) ופיצה תרד עם עגבניות חצי מיובשות, גבינת עיזים, מוצרלה, פרמז'ן ופסטו אורוגולה (52/64 שקלים). פעם בחודש-חודשיים מרעננים כאן את מנות הספיישל שמצטרפות לתפריט הקבוע. 
טווח מחירים: 25-55 שקלים למנות ראשונות, 50-80 שקלים למנות עיקריות.

אוליברי  - לפרטים ושעות פעילות

פסטה של אולברי
משפחתי קליל ונעים. פסטה באוליברי צילום: דרור כץ

מגזינו
בחלל גדול ומעוצב שהיה בעבר מחסן נטוש הוקמה לפני כמעט שנתיים מגזינו (מחסן באיטלקית) -  מסעדה שמשלבת את המטבח האיטלקי עם אלמנטים ים-תיכוניים, בצורה נגישה ולא מתחכמת, וגם אלכוהול במחירים נוחים. טאבון הפיצות במטבח פתוח לעיני כל, והבצק של הפיצות מוכן מאותו המתכון המנצח מהיום הראשון. תמצאו כאן כל יום גם מנת פסטה משתנה, אבל הכוכבת האמיתית של המסעדה תחכה לכם בסוף הארוחה בצורה של וויטרינת קינוחים מרהיבה, שמשתנה מדי יום כשעליה שוקדים שלושת הקונדיטורים של המקום, אז גם אם כבר אין לכם מקום בבטן – חייבים להציץ. הקהל מגוון וכולל אנשי עסקים בשעות הצהריים ועד משפחות וחבורות של צעירים בשעות הערב והלילה.
מנות שאסור לפספס: פיצת קריספי בייקון עם עגבניות צלויות (במקום הרוטב), מוצרלה ובייקון משוח במייפל עם צ'ילי ופרמז'ן  (62 שקלים), פרחי ארטישוק מטוגנים, חמצמצים פריכים וכיפיים, שמוגשים עם איולי צ'ילי תוצרת בית וכוסברה קצוצה (38 שקלים), וחייבים לדבר על קינוח פאי לימון בגובה עצום, עם בסיס של פיסטוק ופייטן, שכבה של קרם לימון והמון מרנג (42 שקלים)והקראק פאי הממכר, שכבר הביא אליו אנשים ממרחק רב. 
טווח מחירים: 32-68 שקלים למנה.

מגזינו - לפרטים ושעות פעילות

פיצה של מגזינו
הישר מהטאבון. פיצה של מגזינו צילום: הגר השילוני

קוואטרו 
מסעדת קוואטרו ממשפחת מסה , שממוקמת ברחוב הארבעה (ומכאן שמה, "ארבע" באיטלקית) מייצרת לסועדים חווית בילוי שמשלבת קולינריה עם אמנות בועטת. חלל המסעדה, שעוצב על ידי המעצב אלכס מייטליס, משלב בתוכו וידאו-ארט והמסעדה זכתה בפרס "אות העיצוב" לשנת 2016, בזכות בר גדול ואמורפי שמעליו נברשת חרוזים מרהיבה ומרפסת מקסימה לצד עצי דקל. התפריט אמנם לא עונה להגדרה של איטלקי קלאסי אך מציג אינטרפרטציה חביבה של השף לחומרי גלם מוכרים. מי שמחפש חוויה איטלקית אותנטית פחות יתחבר לוויב, אך המיקום והאנרגיות המגניבות הופכות את קוואטרו לאחת מיקירות הברנז'ה. מבנה התפריט מחולק לראשונות, עיקריות ופיצות (נאפות בתנור 450 מעלות). החדר הפרטי שמרוצף מראות יוצר תחושה של משתה מלכותי באליסה בארץ הפלאות ויכול להכיל עד 18 איש. 
מנות שאסור לפספס: לברק טרוסו עם קרם ארטישוק ירושלמי, טורטליני שאלוט, ציר מרלו, מרווה פריכה, שומר טרי וקצף מקיאטו (132 שקלים), טורטליני לחי עגל עם קרם שורשים, רוטב יין אדום, אפונת גינה, צימוקי שרי וגילופי פרמז'ן (118 שקלים), והטירמיסו המרהיב ויוצא הדופן של המקום – מכוסה בפלטת שוקולד שמעוטרת כמו רצפת המסעדה הציורית ומחביאה תחתיה קרם מסקרפונה וקפוצ'ינו עם גלידת מסקרפונה וג'לי קקאו (58 שקלים).
טווח מחירים: 50-90 שקלים לראשונות, 65-75 שקלים לפיצות ו-95-160 שקלים למנות עיקריות. עסקיות החל מ-69 שקלים.

קוואטרו - לפרטים ושעות פעילות

רביולי של מסעדת קוואטרו
יקירת הברנז'ה. רביולי בקוואטרו צילום: my social

מרכז

טריולה
כבר יותר משש שנים שמסעדת טריולה היא אחת מהמוסדות המוכרים בעיר פתח תקוה, בעיקר בזכות השילוב בין האוכל המוקפד לאווירה הנעימה והזורמת, שתמיד מתאימה עצמה לאירוע בטבעיות.  אפשר למצוא כאן פסטות טריות, פיצה מהטאבון וגם נתחי בשר איכותיים שמביאים לכאן במיוחד מאיזור הצפון. בימים אלה משיקה המסעדה תפריט חדש וקיצי שכולל לראשונה גם מנות דגים כמו קרפצ'ו סלמון, פילה דניס ועוד. מי שארוחה איטלקית לא שלמה עבורו ללא יין טוב ישמח לשמוע שמדי ערבי שני מציעה טריולה דיל של יין ללא תחתית במחירים משתנים ומשתלמים. 
מנות שאסור לפספס: כרובית טרטופו, אחת ממנות הדגל כאן, שמוגשת רותחת מהטאבון, עם רוטב איולי כמהין ופרמז'ן (38 שקלים), פפרדלה מהים עם שרימפס וקלמרי בשמנת, ברנדי, שקדים, שרי תמר ומוצרלה (76 שקלים), וארטישוקים צלויים על הגריל עם גבינת שמנת וסלסה פיקנטית של עגבניות ובצל (41 שקלים). נתחי הבשר מוגשים עם תוספת חמה וסלט אישי (34 שקלים ל-100 גרם).
טווח מחירים: 30-50 שקלים לראשונות, 50-90 שקלים לעיקריות.

טריולה  - לפרטים ושעות פעילות

פיצה של טריולה
בלי התחכמויות. פיצה של טריולה צילום: אנטולי מיכאלו

נונו
נונו נפתחה לפני שנתיים וחצי בהוד השרון וכבר הספיקה לצבור קהל של מעריצים אדוקים. האוכל במקום מבוסס על מטבח דרום איטלקי, אך בצורה לא מחייבת ומלאת פרשנויות קלילות. לא מדובר כאן במסעדה איטלקית קלאסית מבחינת אוכל ואווירה, אך כשמדובר במנות הליבה של המטבח, המסורת לחלוטין מורגשת: במסעדה שני טאבונים גדולים שעובדים על עץ עבור הפיצות, וגם הקמח, העגבניות והפרמז'ן מיובאים מאיטליה. ייחוד נוסף של המסעדה הוא שמייצרים כאן את היין באופן עצמי - הבעלים של נונו מחזיק ביקב משפחתי (יקב לוינסון) ובמסעדה מיכל יין ענק שמוזגים מתוכו ישר לקראפים, ממש כמו באיטליה. גם את הגלידה מייצרים כאן לבד, ולפני שנה פתחו בצמוד למקום את מימי, מאפייה ופטיסרי שאחראית על ייצור הגלידות, הקינוחים, העוגות ולחמי המחמצת המצוינים שמוגשים לסועדים. 
מנות שאסור לפספס: ניוקי תרד ברוטב גורגונזולה עם אגוזי לוז ובצל ירוק (58 שקלים), ריטולו – גלילי פסטה ממולאים בדלעת מקורמלת, בטטה, תרד, ריקוטה, פטה ופרמז'ן ברוטב רוזה, שנאפים בתנור עצים (64 שקלים) וקדירת פירות ים עם יין לבן, זעפרן, חמאת פלפלים, אפונה, תרד ועגבניות שרי (108 שקלים).
טווח מחירים: 50-75 שקלים לפיצות ופסטות, 65-110 שקלים למנות של דגים ופירות ים / מנות מתנור העצים.

נונו - לפרטים ושעות פעילות

מנה של מסעדת נונו
פרשנות מלאת טעמים. שרימפסים בנונו צילום: דניאל לילה

צפון

רפאלו 
רפאלו היא אחת המסעדות האיטלקיות המוכרות באיזור הצפון, שמהווה מוקד עלייה לרגל עבור סועדים רבים (על הדרך נציין שמומלץ להזמין כאן מקום שבוע מראש). תמצאו כאן אוכל איטלקי קלאסי, ברובו, כשחלק מהמנות מתחכמות במקצת אך עדין שומרות על אותנטיות. המטבח פתוח, וכל אחד יכול לראות כיצד מכינים את הבצק של הפסטות הטריות וגם את מלאכת הכנת הגלידות האיטלקיות - כולן תוצרת בית. גם עיצוב המסעדה מתכתב עם המטבח האיטלקי, שופע עץ ואלמנטים של יין, וכולל גם חנות מעדנייה המציעה את מיטב המוצרים האיטלקיים. לאחרונה הושק כאן תפריט קיץ חדש ובועט, עם מנות כמו פיצה ביאנקה וחזה אווז; דניס לצד ריזוטו תרד ואניולוטי פטה כבד. אם אתם בעניין של אוכל כשר, דעו שלרפאלו יש שלוחה נוספת, כשרה וחלבית, בקניון קריון. 
מנות שאסור לפספס: סלט קלמרי צרוב עם פלפל קלוי, ניוקי קריספי וגבינת עיזים בייצור ביתי (51 שקלים), אניולוטי ריקוטה ותרד בחמאת זעפרן, כרישה, אספרגוס, עגבניות, פרמז'ן ושקדים קלויים (69 שקלים), ופיצה חזה אווז עם קרם שמנת פרמז'ן, פטריות, בצל וביצת עין (61 שקלים).
טווח מחירים: 30-60 שקלים למנות ראשונות, 50-80 שקלים למנות עיקריות ו-70-110 שקלים למנות ספיישל.

רפאלו  - לפרטים ושעות פעילות 

מנה של רפאלו חיפה
אותנטיות עם נגיעת תחכום. רפאלו צילום: אפיק גבאי

ויוינו
מסעדת ויוינו מסתתרת בחורשה ירקרקה ופסטורלית בלב הכרמל בחיפה, כאילו שלא מדובר במרכז אורבני שוקק. למסעדה שלושה חללי ישיבה: בר, מרפסת חיצונית מקורה ומקומות ישיבה ממש בתוך החורשה. המטבח של המקום מפגיש בין האיטלקי הקלאסי למודרני, כשאחת מאבני היסוד שלו, הפיצה, מקבלת מקום של כבוד במרכז המסעדה, שם נמצאת עמדת הפיציולה שעובדת ללא הרף. הקהל כאן מאוד מגוון, והחל מהשעה 20:00 האווירה הופכת רומנטית יותר וחגיגית במקצת. אם תגיעו מוקדם יותר תקבל את פניכם בכניסה מעדנייה שממנה אפשר לקחת הביתה קפה איטלקי, מאפים טריים, גבינות, יין ועוד הרבה מטעמים בסגנון ארץ המגף. בימים אלה ממש המסעדה מתרחבת לרשת, כשסניף שני צפוי להיפתח במתחם יס פלאנט החדש בזכרון יעקב ובהמשך מתוכנן גם סניף שלישי וכשר בבאר שבע.
מנות שאסור לפספס: גבינת קממבר אפויה בתנור עם קונפי שום ברוטב דבש, טימין וצ'ילי (54 שקלים), ניוקי בעבודת יד עם פילה בקר, חמאת מרווה, ערמונים, פרמז'ן ואפונת גינה (78 שקלים), ופיצת תרד אספרגוס עם מוצרלה, פרמז'ן ופטריות פורטובלו צלויות (64 שקלים).
טווח מחירים: 40-80 שקלים למנה.

ויוינו  - לפרטים ושעות פעילות

פסטה של ויוינו
פסטות מצוינות לצד פיצות ממכרות. מסעדת ויוינו צילום: אסי פטוקה

עוד כמה שלא כדאי לפספס:

קאלדו פיצה בר 
בקאלדו תוכלו למצוא פיצות גורמה בהגשה מהודקת משלוש קטגוריות: צמחוניות, בשריות ודגים ופירות ים. נסו את פיצת הבטטה-רוקפור (39 שקלים). 
קאלדו פיצה בר – דרך מצדה 47, באר שבע  

אנה
המסעדה האיטלקית הכשרה ממוקמת באחד המקומות היפים בירושלים ומציעה לסועדים אוכל איטלקי מצוין ופשוט. במקום גם תפריט ארוחות בוקר 
אנה – הרב אג"ן 10, ירושלים 

פרנצ'סקה
במיקום נעים מול החוף של ראשון לציון, פרנצ'סקה היא מוסד מוכר בעיר ומגישה כבר שנים רבות קלאסיקות מנצחות מהמטבח האיטלקי
פרנצ'סקה – טיילת חוף הים, ראשון לציון

1910
1910 היא מסעדה ים-תיכונית איטלקית, עם הרבה כבוד ליין, שממוקמת בחצר ראשונים הפסטורלית והירוקה שבקיבוץ דגניה א'. תמצאו כאן פסטות בעבודת יד ופיצות היישר מהטאבון.
1910 – הראשונים, דגניה א'

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>