1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

ויגן פרנדלי: מסעדות טבעוניות מומלצות

מהמקוריות של משק ברזילי דרך התיבול של לודנס ועד האווירה של אקו בר - היצע המטבחים הטבעוניים בארץ הולך וגדל, אלה המסעדות שכל טבעוני (ולא רק) חייב להכיר

מוקפץ פטריות של מסעדת לודנס
פריחה קולינרית בסימן טבעוני. מוקפץ של לודנס צילום: סטודיו אנג'י

בשנים האחרונות אנחנו עדים לפריחה מבורכת של מסעדות טבעוניות שצצות בכל רחבי הארץ, בדגש על המרכז, מה שמוכיח כל פעם מחדש שטבעונות היא לא טרנד חולף. זהו לא סוד שאוכל טבעוני נושא עימו מוניטין לא מפתה במיוחד, אך אפשר להגיד בביטחון שהמסעדות השונות עובדות מאוד קשה כדי להוכיח לנו אחרת - אין בהן שמץ של מוצרים מהחי ובכל זאת הן מצליחות להפתיע, לגוון ולהגיע למנעד טעמים מרשים גם עבור הטבעונים וגם עבור מי שלא, כי לפעמים מתוך האילוצים צומחים הפתרונות הכי מעולים. יצאנו לבדוק את כל המסעדות הטבעוניות המעניינות שיספקו לכם ארוחה טעימה, מזינה וכמובן נטולת כל תוצרים מהחי.

» איפה תמצאו את הפיצה הטובה בתל אביב?
» המסע אחרי השווארמה המושלמת
» החומוס הטוב בתל אביב

» רוק אנד רול: הסושיות הטובות ביותר בעיר

הטבעונית השמחה: משק ברזילי

המסעדה בת ה-15 שנדדה ממושב ירקונה למבנה מרשים בנווה צדק עושה שירות טוב לכל מי שמתלבט לגבי טבעונות. במשק ברזילי מגישים אוכל טבעוני, אורגני, בריא ושמח כהגדרתם. בפנים או במרפסת הנעימה תוכלו למצוא לאורך כל היום מנות מקוריות ושילובי טעמים מפתיעים, וזה לא עניין של מה בכך כמי שנחשבת אחת מחלוצות הז'אנר הטבעוני. כמעט כל מה שמוגש מיוצר במקום – גבינות טבעוניות מאגוזים, מיני ממרחים ורטבים על בסיס ירקות וקטניות, קרקרים, קינוחים מעולים (אל תוותרו על פאי האגסים האלוהי) ועוד. יש פה מנות מוקפדות ומדויקות כמו פרחי זוקיני בטמפורה במילוי קרם שעועית; טרין חצילים ופלפלים עם גבינות טבעוניות; ניוקי עם זיתים; יוגורט טבעוני ופטה אגוזים; מנות מהמטבח ההודי והאסיאתי; לזניה טבעונית; ווג'יבורגר; ארוחות בוקר ועוד.

משק ברזילי - לפרטים ושעות פעילות

המבורגר של משק ברזילי
כן זה טבעוני. המבורגר של משק ברזילי צילום: בן יוסטר

נגיעות של ים תיכון: אום כולתום

השף אסי דלק עבר עם אשתו גאיה ושלושת ילדיהם לחיפה והחליט לפתוח את מסעדת אום כולתום - מסעדת שף ים תיכונית טבעונית בדגש על בריאות. אסי, שנולד ביפו בשם חסן, משלב טעמים מהמטבח הערבי-ביתי שעליו גדל. בתפריט אפשר למצוא דו-קיום עם מנות כמו חומוס, מסבחה, שווארמה מפטריות פורטבלו, סינייה טבעונית, קציצות עדשים, מיני תבשילים, לחמג'ון טבעוני, סלטים טריים ועונתיים וגם פיצה, קוסקוס, ממולאים, סלט ישראלי ושורה של קינוחים טבעוניים. בכל יום מוגשים ספיישלים שנרקחים במטבח לפי הדמיון של השף ולפי ההיצע הטרי מהשוק. לפני מספר חודשים פתחו אסי וגאיה שלוחה נוספת לאום כולתום ברמת החייל בתל אביב.

אום כולתום - לפרטים ושעות פעילות

מנה של מסעדת אום כולתום
טעמים מהמטבח הערבי. אום כולתום צילום: יח"צ

מגוונת ומעודכנת: לודנס

לודנס היא מסעדה טבעונית ותיקה ופופולרית שפועלת כבר יותר מחמש שנים. המקום מציע תפריט רחב ומגוון בשלל מנות וסגנונות כך שגם אם אינכם טבעונים, תמצאו ודאי למה להתחבר. באגף הראשונות תפגשו קלאסיקות לצד הפתעות כמו אנטיפסטי; רול טורטיה עם טופו מעושן; קציצות ירק עם רוטב שום שמיר; אורז ביתי מוקפץ עם ירקות וסלטים טריים. בעיקריות לא יסבכו אתכם יותר מידי וימליצו לכם על בודהה בורגר; "שניצל" סייטן על הגריל; לזניה עם רוטב רוזה ועוד מאכלים עם תיבול המדמה לא פעם את הדבר האמיתי. המסעדה ממוקמת באזור התעשייה של רעננה ומושכת אליה עובדים טבעונים רעבים מרחבי האזור, ובנוסף מציעה גם שירות משלוחים. 

לודנס - לפרטים ושעות פעילות

טורטיה של מסעדת לודנס
מטבח מגוון ועשיר בטעמים. טורטיה של לודנס צילום: סטודיו אנג'י

חגיגה גרוזינית: ננוצ'קה

אי אפשר לדבר על מסעדות טבעוניות בלי להזכיר את ננוצ'קה - המסעדה הגרוזינית הטבעונית הראשונה בתל אביב וכנראה גם בעולם. מה שהחל כ"ננה בר" בשנות ה-90 בנוה צדק, שפתחו ננה שרייר ובן זוגה דאז, התגלגל לפני כתשע שנים לננוצ'קה - הגאורגית השמחה שהרקידה את כולם על השולחנות בלילינבלום 30. אבל זה לא היה הגלגול האחרון של המקום, ולפני כארבע שנים החליטה ננה לשנות כיוון ולאמץ את המטבח הטבעוני, תוך לקיחת סיכונים רבים, כי מטבח גאורגי הוא מטבעו מבוסס על בשר, דגים, ביצים ושאר מותרים מהחי. ההימור השתלם כי החוגגים ממשיכים להגיע בהמוניהם למקום, לשמוח, לשתות ולרקוד וגם לאכול טוב. במבנה ההיסטורי, הנחלק לארבעה אזורי ישיבה (חצר ירוקה, בר אלכוהול עשיר, קומת גלריה ואזור ישיבה בפנים), ממשיכים להגיש מטעמים מהמטבח הגאורגי המסורתי רק עם פרשנות טבעונית. תמצאו פה דולמה - עלי גפן במילוי אורז ועשבי תיבול צלויים בתנור עם טחינה גולמית ועגבניות שרי; חינקאלי מבצק עדין עם שלל מילויים כמו פטריות כמהין, דלעת ערמונים או תרד ואגוזים; חאצ׳אפורי; פילאף טבעוני; כדורי אהבה גאורגיים מסייטן, פטריות וסויה ועוד שלל מעדנים מושקעים.

ננוצ'קה - לפרטים ושעות פעילות

פחאלי של ננוצ'קה תל אביב
אווירה מנצחת ואוכל לא מתפשר. פחאלי של ננוצ'קה צילום: דדי ליפשיץ

הפתעה שכונתית: אקו בר

אצל איגור, מאקו בר בפלורנטין, אף אחד לא יוצא רעב. אולי זה מה שנותר לו מהקריירה הקודמת שלו בתור קצב. כן, כן אתם קוראים נכון – מי שהיה בעברו קצב מדופלם עשה שינוי אישי בחייו והחליט לפתוח גם מסעדה שמגישים בה מנות אסתטיות, בריאות ו-100% טבעוניות. מכינים פה מעורב ירושלמי טבעוני עם חלבון סויה בתוספת פטריות פורטבלו, כרובית, טופו, תרד, בצל ושום - עם או בלי טורטייה (מכוסמת ירוקה מונבטת); מיני תבשילים; גבינות טבעוניות, סלטים, מרקים, ממרחים, מיצים טבעיים, קינוחים מושקעים ואפילו דייסות משביעות ומסקרנות, והכל באווירה שכונתית נעימה. 

אקו בר - לפרטים ושעות פעילות

סלט של מסעדת אקו בר בתל אביב
הסוד הוא באירוח. סלט מרענן של אקו בר צילום: יח"צ

הרשת: טבעל'ה

טבעל'ה מונה שלושה סניפים - כפר סבא, תל אביב וראשון לציון, ומציעה תפריט טבעוני בריא שכולו עומד בתקנים המחמירים של עמותת "ויגן פרנדלי". בטבעל'ה מגישים ארוחת בוקר מפנקת עם לחם מלא (יש גם ללא גלוטן) ומבחר עשיר של ממרחים מצוינים, בראשם לבנה שקדים מופלאה וקרם בצל קלוי, טחינת סלק, טחינה ירוקה, פסטו, אבוקדו, סלט ירקות עשיר, סלט פירות ומיץ טבעי טרי; קערת אסאי מפנקת עם פירות טריים, קרם אסאי, גרנולה ביתית, אגוזים ומיני תוספות טעמיות כמו טחינה גולמית, קקאו או פירות יער; שייקים משביעים עם שלל מזונות על כמו צ'יה, ספירולינה, גוג'י ברי, ג'ינג'ר, אגוזים, וקייל ; וגם כריכים כמו סביח טבעוני, שווארמת סייטן, קציצות בורגר, טוסטים עם גבינות טבעוניות, סלטים, מוזלי ועוד שורה ארוכה של מנות טבעוניות בריאות וטריות. 

טבעל'ה - ויצמן 54, כפר סבא
רוטשילד 81, ראשון לציון
בוגרשוב 106 תל אביב

מוזלי של טבע'לה
היצע עשיר ובריא. מוזלי של טבע'לה צילום: עידן גור

בגרסת הקפה: אנסטסיה

בית קפה תל אביבי מלא בוויבים חיוביים ואוכל על טהרת הטבעונות. מגישים פה ארוחת בוקר טבעונית ועשירה עם לחם, מטבלים, ממרחים, סלט, חביתת קמח חומוס ושתייה; כריכים במילויים כמו אבוקדו, חביתת חומוס, טופו צרוב, ממרחים וירקות, שקשוקה טבעונית, סלטים, מרקים, מוקפצים, פסטות, מתוקים מסקרנים כמו "כיף כף" טבעוני, מאפי בוקר, פרלינים וכדומה. שווה להתעמק בתפריט המשקאות העצום המוגש פה - מקפה אורגני דרך שייקים ירוקים ועד משקאות בריאות כמו ספירולינה לימון ואייס חרובים.

אנסטסיה - לפרטי ושעות פעילות

אורחת בוקר בקפה אנסטסיה
מתכון מנצח לפתיחת היום. ארוחת בוקר של אנסטסיה צילום: יח"צ

עוד כמה אפשרויות שחשוב להכיר: 

» באנה  - מסעדה צבעונית שנפתחה ברחוב נחמני בתל אביב לפני מספר חודשים. באנה מציעה תפריט טבעוני ומסקרן ששומר על איכותם של חומרי הגלם ועושה הרבה כבוד לירקות טריים ומיוחדים.
» גודנס - דיינר טבעוני שנפתח בשנה האחרונה ברחוב קינג' ג'ורג' בתל אביב. בגודנס תמצאו מנות קלילות עם טאץ' אמריקאי כמו המבורגר, טורטיות, סלופי ג'ו, קרפים מתוקים ועוד.
» סיור קולינרי של אברהם הוסטל - אם יש לכם אורחים טבעונים מחו"ל או שאתם רוצים להתרשת היטב על כל האופציות הטבעוניות בעיר תל אביב, לאכסניית אברהם הוסטל יש סיור בעקבות מסעדות טבעוניות בעיר הגדולה. 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>