1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

עם תעודות: המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

מהמטבח המולקולרי של ווסט סייד, דרך חוויה גאורגית בקינטו ועד המטבח החברתי של ליליות - המסעדות התל אביביות הכשרות שכדאי להכיר

מנה של מסעדת דקא
כשר זה לא מתפשר. מנה של מסעדת דקא צילום: אנטולי מיכאלו

בנוף הקולינרי התחרותי של העיר ללא הפסקה צצות יותר ויותר מסעדות איכותיות שפונות גם לקהל שומר הכשרות, אבל לא מאכזבות את כל השאר. העיר ממזמן ניקתה מעליה את הסטריאוטיפ לפיו היא כוללת רק מסעדות מלאות בשרצים, ומציעה גם מטבחים מושחזים שמחזיקים בתואר הכשר, עושים שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר ופונים לכל אדם. בין אם מדובר בחוויית גורמה או בין אם בארוחה קלילה וזורמת - אלה כל המסעדות הכשרות שחובה להכיר בתל אביב.

» סוכות – לכל האירועים, הפסטיבלים וההמלצות לחג
» איפה אוכלים בחול המועד סוכות?
» המדריך המלא לפסטיבלי מוזיקה לסוכות
» פסטיבלי ילדים בסוכות
» עד 30 שקלים: איך להעביר את סוכות בזול?
» 
איפה אוכלים בנמל תל אביב?
» מסעדות מומלצות בשוק הפשפשים

 

ווסט סייד

אם אתם מחפשים חווית פיין דיינינג  כשרה שמשלבת אוכל מושקע, מוד חגיגי ולוקיישן יוקרתי, מסעדת השף ווסט סייד, שבמלון רויאל ביץ' האקסלוסיבי, תדע לספק לכם את הסחורה. המקום פתוח מראשון עד חמישי בשעות הערב בלבד, ומציע לסועדים מטבח מקומי ים-תיכוני עם נגיעות קלאסיות וטכניקות בישול מודרניות (כולל שימוש מסקרן במטבח המולקולרי ויצירת מרקמים וטקסטורות שונות). בימים אלה משיקה המסעדה תפריט קיץ חדש ויצירתי של השף עמרי כהן, שמוכר היטב ברשת ישרוטל והוגה עבורה את כל המנות. שווה לזכור שבימי חמישי יש כאן ערבי קונספט עם דיג'יי, בשילוב מוזיקת ג'אז ואווירה חגיגית שתשלח אתכם מוכנים לסוף השבוע. 
מהמטבח: כיאה למסעדת גורמה בתוך מלון יוקרתי, ווסט סייד מציעה תפריט שנוגע במונחים עממיים אך עדיין משלב טכניקות מורכבות. תמצאו בו מסבחה שקדי עגל שנצרבים על הפלנצ'ה עם צ'יפסים דקים, ויניגרט שיפקה, אבקת טחינה וג'לי לימון פרסי (78 שקלים); מדליון כבד אווז עם רוטב טנזיה מפירות יבשים ואגוזים ודף פסטה ממולא בערמונים ובצל מטוגן (105 שקלים). לרענון סוף הארוחה מוגש כאן קינוח "באבלס" - פרשנות סופר מקורית לסלט פירות, עם כדורי סורבה ומוסים צבעוניים בטעמים מלאי מרקמים (52 שקלים).
טווח מחירים: 60-110 שקלים לראשונות, 80-180 שקלים לעיקריות. 

מנה של מסעדת ווסט סייד
שימוש בתכניקות מורכבות. ווסט סייד צילום: אנטולי מיכאלו

ווסט סייד - לכל הפרטים

קלואליס הכשרה

אחותה הקטנה והמוכשרת של מסעדת קלואליס הוותיקה והמוכרת מרמת גן. קלואליס הכשרה ממוקמת במלון הילטון תל אביב, וגם כאן השף ויקטור קלוגר מפעיל את קסמיו למרות (ובזכות) הגבלי הכשרות. המקום מציע תפריט יצירתי שמשלב בין מטבח צרפתי קלאסי לים-תיכוני  ביחד עם השפעות מהמטבח הספרדי (הפאייה המפורסמת של השף נמצאת פה ועוד איך). שמים כאן דגש מיוחד על היין והאלכוהול שמלווים כל ארוחה, והצוות מבין עניין וישמח לעזור לכם בכל ההתאמות הנדרשות. למרות שעברו רק שנתיים מאז הקמתה, קלואליס הכשרה מיצבה את עצמה כאחת מהמסעדות הכשרות המבטיחות בארץ.
מהמטבח: פאייה בשר טלה בניחוח זעפרן (195 שקלים לסועד), אנטריקוט מיושן בגריל ברוטב קברנה סוביניון גלילי לצד צ'יפס בטיגון משולש (250 שקלים) וחזה ברווז בצלייה איטית עם שווארמה ברווז בתיבול ראס-אל-חנות לצד ירקות צלויים (162 שקלים).
טווח מחירים: 55-80 שקלים לראשונות, 85-250 שקלים לעיקריות.

קלואליס הכשרה
מטבח מהודק. פאייה זעפרן של קלואליס הכשרה צילום: אפיק גבאי

קלואליס הכשרה - לכל הפרטים

קינטו

כל מי שמכיר את המטבח הגאורגי, יודע שבקינטו הוא ימצא אוכל גאורגי אמיתי, לא משהו באמצע ולא בערך. השפים (גיאורגים במקור כמובן) עבדו ועמלו רבות כדי להביא את המנות המסורתיות במקום לרמה האידיאלית, כזאת שגם תשקף את המטבח הגיאורגי המסורתי, אך תעשה זאת בצורה כשרה לחלוטין. המסעדה מעוטרת בציורי יד של ציירים גאורגים מפורסמים ומשרה אווירה של יוקרה אותנטית. יש כאן גם חדר פרטי ומקרר יין עם מבחר של יינות ישראלים (אלה הגאורגיים לא כשרים, מה לעשות). גם הסאונד כאן לא הוזנח, ומדי יום תוכלו להיתקל במוזיקה קצבית אותנטית שתשלים את החוויה הטעימה.
מהמטבח: חמש יחידות חינקלי מסורתיים ממולאים בבשר (70 שקלים); עופיון מטוגן בחרס ברוטב שום עם ממרח חריף גאורגי (85 שקלים); וצלעות טלה בגריל עם רוטב שזיפים פיקנטי ותוספות משתנות (130 שקלים).
טווח מחירים: 40-60 שקלים לראשונות, 50-85 שקלים למנות ביניים, 90-145 שקלים לעיקריות.

צלעות טלה של מסעדת קינטו
אוכל גיאורגי מובחר. צלעות טלה של קינטו צילום: תמוז רחמן

קינטו - לכל הפרטים

דקא

הנציגה החלבית המובהקת של זירת הכשרות. מסעדת השף הכשרה למהדרין חוגגת השנה 10 שנות קולינריה משובחת. השף, רועי כהן, התחיל לעבוד במסעדה כטבח מן השורה עד שהחל להנהיג את המטבח לפני חמש שנים. התפריט שמציג השף הוא ים-תיכוני חלבי ועכשווי, ופונה לקהל מגוון חילוני ודתי כאחד. לא רק האוכל הוא בעל חשיבות כאן אלא כלל החוויה -  עיצוב המסעדה מוקפד ומקיים דיאלוג עם רחוב התעשייה בו היא נמצאת, האווירה רומנטית ואינטימית ובמקום יש חדרים פרטיים לקבוצות קטנות שמעוניינות בארוחה שקטה.
מהמטבח: טרטר סלמון עם מלפפון, צנונית, עירית, חרדל, עשבי תיבול וביצת שליו (60 שקלים), פאייה זוגית שחורה עם דגי ים (340 שקלים) וסלט אנדיב עם סלק, עגבניות שרי, ריבת תפוחים, פקאן וגבינת קצ'וטה (52 שקלים).
טווח מחירים: 40-65 שקלים לראשונות, 90-155 שקלים לעיקריות. 

סלט אנדיב של דקא
חלבית ומקצועית. סלט אנדיב של מסעדת דקא צילום: אנטולי מיכאלו

דקא - לכל הפרטים

ל'אנטריקוט

מחלוצות המסעדות הכשרות בתל אביב, ל'אנטריקוט מבית אלהמברה נפתחה לפני 16 שנה בבניין פלטין (המלון הראשון של העיר הלבנה) ומאז מגישה בשר איכותי תחת כשרות בד"צ קפדנית. התפריט של המסעדה, שלה אחיות תאומות בערי בירה גדולות בכל רחבי העולם, החל כצרפתי קלאסי, אך עם השנים שינו קצת את הקונספט בישראל והוסיפו אלמנטים. ראוי לציין שחומרי הגלם של המקום ברמה מאוד גבוהה, בעוד התמחור נוח ונגיש יחסית. אין כאן מקפיאים – כל הבשר טרי, המטבח של המסעדה קטן, וכל יום מכינים כאן הכל מחדש. הבעלים אמיר שכטמן מעיד שזו אחת הסיבות שמנות העוף והבשר של המקום נחשבות מהטעימות ומהטובות בזירה. 
מהמטבח: פטה כבד ברווז בליווי ריבת תפוחים ולחם בירה שחורה (36 שקלים); סטייק אנטריקוט 330 גרם עם רוטב חרדל ועשבי תיבול, מוגש עם תפוחי אדמה או צ'יפס (130 שקלים); ופילה בקר ברוטב יין על ניוקי תפוחי אדמה מושחמים בשמן זית (138 שקלים). עסקיות מפנקות במיוחד מוצעות החל מ-58 שקלים.
טווח מחירים: 35-45 שקלים לראשונות, 60-150 שקלים לעיקריות. 

נתח במסעדת ל'אנטריקוט
בשר טרי ומחירים הוגנים. נתח של מסעדת ל'אנטריקוט צילום: דן פרץ

ל'אנטריקוט - לכל הפרטים

ליליות

אחד מהמוסדות הקולינריים הכשרים והוותיקים ביותר בתל אביב. ליליות חוגגת 20 שנות פעילות, מתוכן 13 שנה עם פרויקט על"ם המעסיק בני נוער בסיכון במטבח המסעדה. בפן החברתי המקום מכשיר את בני הנוער בליווי יועצת סוציאלית,  ומעודד בהם כישורים של עמידה בזמנים ועבודת צוות. האוכל בליליות מאוד מגוון ותוכלו למצוא כאן מנות מהמטבח האסיאתי ועד המטבח הישראלי, עם מבחר לא קטן של מנות צמחוניות וטבעוניות. גם הקהל מגוון בהחלט - בצהריים תראו פה אנשי עסקים בזמן פגישה ובשעות הערב תיירים ואורחים מכל רחבי הארץ.
מהמטבח: פילה בקר צרוב עם טורטליני פטריות ברוטב קרמל חריף עם דובדבנים והל, ושפריץ של קרם סלק וליקריץ (156 שקלים); בר ים שלם במרינדת לימון פרסי עם ירקות בגריל, שמן זית ושום טרי (44 שקלים ל-100 גרם, החל מ-300 גרם); ופטריות מבושלות בציר בקר עם אפונה, סלרי ושזיפים מיובשים, על לחם קלוי בשומן בקר עם חתיכות של חזה אווז קריספי וביצה עלומה (54 שקלים).
טווח מחירים: 40-70 שקלים לראשונות, 75-120 שקלים לעיקריות.

מסעדת ליליות
כשר, איכותי ועם מטרה מבורכת. מסעדת ליליות צילום: נתי חדד

ליליות - לכל הפרטים

אונו

כשר או לא כשר, לישראלים תמיד יש פינה חמה בלב (ובבטן) לאוכל איטלקי טוב. מסעדת אונו היא הזדמנות נהדרת עבור שומרי הכשרות ליהנות מגן העדן הפחמימתי שיש למטבח הזה להציע. התפריט במקום משלב בין האוכל האיטלקי המסורתי והמוכר לבין מנות ברוח יותר מודרנית (הכל חלבי כמובן, כי מטבח איטלקי בלי מוצרלה הוא לא משהו שמתקבל על הדעת). בתחילת דרכה המסעדה הובלה על ידי השף ניצן רז והיום תופס את מקומו השף בני אשכנזי שהכניס לתפריט רוח מרעננת עם שימוש מבורך בדגים נאים ומבושלים. 
מהמטבח: פיצה תרד עם רוטב עגבניות, מוצרלה, גבינת עיזים וסלסה ורדה (58 שקלים); פילה מוסר ים עם קרם תפוחי אדמה, רוטב פורצ'יני, בצלים, שום קונפי, פטריות, ערמונים ותרד (118 שקלים) ולקינוח חובה ללכת על הקלאסיקה בדמות הטירמיסו (42 שקלים).
טווח מחירים: 35-45 שקלים לראשונות, 60-75 שקלים לפסטות ופיצות, 50-120 שקלים לדגים.

מסעדת אונו
איטליה במיטבה. מנה במסעדת אונו צילום: צלם מרול

אונו – לכל הפרטים

לומינה ובלו סקיי

שני המקומות הכשרים של מאיר אדוני, ממוקמים במלון קרלטון ומציעים תפריטים מסקרנים שמשקפים היטב את סגנונו המורכב של השף, רק בגרסה כשרה. על אף שרוב לקוחות המלון מגיעים מבחירה חופשית לסעוד כאן, הם עדיין מהווים אחוז קטן מכלל הלקוחות הרבים שנהנים כאן מגורמה כשר. לומינה היא ביסטרו מזרח- תיכוני מודרני ובשרי, שמצדיע לעולם הבישול היהודי בחלק מהמנות (גרסה מודרנית לגפילטע פיש, מישהו?). בלו סקיי, אחותה הגבוהה שנמצאת על הגג ומוקפת בנוף משגע של 360 מעלות על כל תל אביב, מאופיינת במטבח חלבי, מעט יותר וירטואוזי ומורכב, עם דגש על מנות דגים שמותאמות למזג האוויר הקיצי בארץ. 
מהמטבח: בלומינה תמצאו שוק אווז קונפי בראס אל חנות וקוסקוס בציר ציידים (1377 שקלים) ומנת ספריבס כשרה עם גלייז תפוזים, דבש וסילאן (177 שקלים). בבלו סקייי תוכלו ליהנות מפיש אנד VEG (טוויסט לפיש אנד צ'יפס הקלאסית), מבר ים אטלנטי בבצק בירה (109 שקלים), וקרפצ'יו לוקוס עם רביולי קולורבי ופוקצ'ה הודית על הגריל (99 שקלים).
טווח מחירים: לומינה - 60-100 שקלים לראשונות וביניים, 90-240 שקלים לעיקריות. בלו סקיי - 95-120 שקלים לראשונות, 130-1600 שקלים לעיקריות.

מנה של מסעדת בלו סקיי
פרשנות כשרה למטבח מורכב. מנה של מסעדת בלו סקיי צילום: מאיר אדוני

לומינה - לכל הפרטים
בלו סקיי - לכל הפרטים

ועוד כמה ששווה להכיר

אוסטריה דה פיורלה
טרטוריה איטלקית באווירה ביתית ומשפחתית. הבעלים והשפים של אוסטריה דה פיורלה הם משפחת פורנרי היהודית-איטלקית, שעלתה מרומא והמשיכה כאן את מסורת המטבח האיטלקי.
אוסטריה דה פיורלה - לכל הפרטים

פיש מרקט
מבית היוצר של מסעדת הבשרים הכשרה מיתוס, פיש מרקט היא מסעדת דגים המתמחה גם בגבינות בוטיק ומגישה מנות בסגנון יווני-ים תיכוני.
פיש מרקט - לכל הפרטים

אוברג'ין
מסעדת גורמה כשרה עם תפריט עונתי ומשתנה. אוברג'ין ששמה דגש גם על הפן התזונתי בנוסף לקולינרי ומציעה תפריט יינות רחב ואיכותי.
אוברג'ין - לכל הפרטים

מיט קיטשן
חביבתן של הקרניבורים שומרי הכשרות, במיט קיטשן מיישנים ומעשנים את הבשר במקום. בנוסף  קונדיטוריה פרטית ככה ששווה לשמור מקום לקינוח. 
מיט קיטשן - לכל הפרטים
 

» מסעדות בתל אביב - לרשימת המסעדות המלאה

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>