1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב

עם סלסלת מאפים, עם ביצים עלומות ועם קפה הפוך - ארוחות הבוקר בתל אביב הן כבר מזמן מוסד שאי אפשר להתחיל את הוויקנד בלעדיו. הרשימה המעודכנת של ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי שווים בעיר

ארוחת בוקר במסעדת קלארו במתחם שרונה
פינוק לכל השולחן. ארוחת בוקר בקלארו צילום: איליה מלינקוב

אחרי שכל השפים החליטו לעשות בשנה שעברה אוכל רחוב, נדמה שהשנה הזאת מוקדשת לארוחות בוקר והבראנצ'ים. בין שמדובר בתרכובת המוכרת של "ארוחת בוקר ישראלית", בין שבגרסה כלשהי של האגז בנדיקט המושחת ובין שבאופציה הטבעונית, אין דבר שהתל אביבי הממוצע יותר אוהב מאשר להתנחל בבית קפה בוויקנד. ארוחות הבוקר ברשימה שלפניכם נדגמו ונבדקו על ידי צוות מיומן, שכעת עושה את דרכו למחלקה הקרדיולוגית באיכילוב, עם עודף כולסטרול ושומן רווי בעורקים. אבל עזבו אתכם, בריאות - לכו לאכול.

» ארוחות בוקר מומלצות בפתח תקוה
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב
» הפיצריות הכי טובות בתל אביב
» לכל הביקורות של ארוחות הבוקר

היפואיות

קזינו סן רמו

מרחק צעד וחצי מתיאטרון גשר ממוקם בית הקפה/בר/מסעדה קזינו סן רמו. הקזינו הוא מסוג המקומות ששווה להגיע אליהם ולו כי עצם השהות בו תגרום לכם להרגיש יותר מגניבים. יש פה שילוב מנצח של גרוב (כמו גם מוזיקה מעולה), אוכל טוב, אלכוהול חביב ואווירה יפואית בואך ניו יורק. מדי יום מוגשות כאן ארוחות בוקר מושקעות (עד 12:00), ובסופי שבוע עד 15:00.

הדיל: תחת הכותרת "Rise and Shine" תמצאו כאן ארוחות בוקר אבל בעיקר מנות בוקר, שמגיעות כל אחת עם תוספות קצת אחרות. לצד אלה רשימת קינוחים, קוקטיילים של בוקר ושתייה – שאינה כלולה במחיר המנות או כחלק מארוחה אחת.

מומלץ: בין המנות המומלצות Avocado & Eggs – 2 פרוסות חלה קלויה עם פרוסות אבוקדו גדולות, שאטה יבשה, שתי ביצי עין עליהם ובצד עלי חסה פריכים, עם פרוסות דקות של צנונית ועגבניות שרי (54 שקלים). זאת מנה מצוינת בעיקר בגלל הפרופורציות שלה, שמאפשרות לאכול אותה כמו כריך פתוח, בלי שהכל ינזול עליכם. וגם: "כל מיני קטנות" - 5 צלחות קטנות עם סלט עגבניות חריף/פריקה, חמוציות ועשבים/סלק מוחמץ/רוקט, סלרי ונענע/טחינה ולחם. על הנייר, מנה סופר פשוטה. על הצלחת - אחת מהמנות הטבעוניות הטובות בעיר.

שורה תחתונה: אוכל מקורי אבל לא מתאמץ, אווירה מגניבה ואחלה מקום להתחיל בו (או לסיים) טיול ביפו.

מחיר: בהתאם למנה

» לביקורת ארוחת הבוקר בקזינו סן רמו
» קזינו סן רמו - לכל הפרטים

ארוחת בוקר בקזינו סן רמו
הסוד הוא בפרופורציות. קזינו סן רמו צילום: סטודיו או לה לה

פר דרייר

כמו הקזינו, גם פר דרייר שייך למשפחת המקומות שגורמים לכם להרגיש כאילו אתם שווים יותר מאחרים (אל תעמידו פנים שאתם לא נהנים מזה). באותו מדרחוב שבסמוך לתיאטרון גשר ממוקמת המעדנייה, עם החצר האחורית הכי יפה בתל אביב. מה שהתחיל מויטרינה עם דליקטסים וכמה מנות קטנות ליד היין, הוא כבר מזמן בית אוכל מכובד בפני עצמו.

הדיל: בשישי שבת, בין השעות 9:00-18:00 מגישים כאן בראנצ'ים שכוללים גם מנות בוקר, וגם אפשרות להרכיב לעצמם צלחת ממגוון הגבינות והמטעמים של המעדנייה. בנוסף תוכלו להזמין מנות רגילות מהתפריט. אמ-מה, אף אחת מהמנות לא כוללת כאן שתייה או פינוקים אקסטרה. לתשומת ליבכם בהזמנה. אופציות הישיבה הן רחבת המסעדה הממוזגת או החוץ המוצל. מוזמן לשריין מקומות מראש.

מומלץ: בריוש תרד, שמחבק רוטב בשמל עדין, ביצה וגאודה עם אורוגלה (44 שקלים). וגם מאזט של פטה כבד, שאמנם היה קצת מתוק, אבל מלח גס שפוזר מעליו הרים אותו למעלה. המומלץ ביותר הוא להזמין פה פלטת גבינות מהמעדנייה, שמוגשת עם לחם, חמאה וריבת בצל. כוס יין מאחד הבקבוקים הפתוחים של אותו יום ישמחו לכם לגמרי את הוויקנד.

שורה תחתונה: למי שאוהב את הבוקר שלו משוחרר מחד ומעודן מאידך, פר דרייר הוא מקום מושלם לבילוי. נכון, האוכל כאן עוד טעון שיפור, אבל האווירה מנצחת את הכל.

מחיר: בהתאם למנה

» פר דרייר - לכל הפרטים

תמונה של מנה מקפה פר דרייר
אווירה זה הכל. פר דרייר צילום: שרית גופן

מרקט האוס

מלון מרקט האוס ממוקם ביפו, בסמוך לשוק הפשפשים, ומשתייך לרשת מלונות הבוטיק "אטלס". אווירת הסימטאות נעימה מחלחלת גם פנימה, לעיצוב מאופק אך מענג, שמספק הפוגה קרירה מהחום של תל אביב. הארוחה כאן מוגשת גם לאורחי המלון וגם עוברי אורח.

הדיל: במחיר הארוחה תקבלו גישה חופשית לבופה, שתיה קלה ללא הגבלה ומנה אחת עיקרית לבחירה. קפה, לעומת זאת, תקבלו כאן רק אחד, ואם תרצו שניים תצטרכו להוסיף כסף.

מומלץ: בבופה תמצאו סלטי ירקות וקטניות בשלל וריאציות (אהבנו את הבורגול וסלק במיוחד, וגם סלט מפתיע של שעועית לימה), מגש גבינות ודגים כבושים במקום. המאפים מגיעים ממאפיית מילק השכנה, והם לא פחות ממסחררים. חוץ מזה, כי אתם ביפו, יביאו לכם לשולחן גם מנת חומוס חמימה. אבל הכי כדאי לבוא לכאן בשביל האבוקדו. כן כן, בשביל העובדה שמגישים כאן חתיכות אבוקדו בלי שום תוספת, שהולכות טוב עם כל אחת מהמנות.

מחיר: 88 שקלים לאדם (קפה אחד לארוחה).

» לביקורת ארוחת בוקר במרקט האוס
» מרקט האוס - לפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר במלון בוטיק מרקט האוס
הכל בזכות האבוקדו. בופה בוקר במרקט האוס צילום: טל לוין

המושחתות

נולה

על הנייר דיינר אמריקאי נשמע כמו משהו שיכול ללכת בישראל מצוין. אבל משום מה רוב הניסיונות שקדמו לנולה, נכשלו בזו אחר זו. אבל אז, כאמור, הגיע המקום שלימד אותנו שהאש-בראונז היא קבוצת מזון הכרחית, ושאחרי ארוחה שכוללת אגז בנידקט (על בסיס ביסקיט אמיתי), זה ממש הגיוני לאכול עוגייה ענקית, קאפ קייק ופאפ-טארט.

הדיל: ארוחות הבוקר של נולה מוגשות כאן עם שתיה קלה או חמה לבחירתכם. אם תרצו משהו יותר אלכוהולי תצטרכו להוסיף קצת כסף. מחיר הארוחה כמחיר המנה

מומלץ: House Special – שכולל שתי ביצי עין, האש בראון מוקרם עם גבינות, פטריות ובצל. ליד בצלחת גם סלט ירוק, גבינת שמנת ולחם קלוי. מצד אחד טוסט אמיתי ופריך, מצד שני חלמונים רכים ועם הכל ביחד תפוחי האדמה מוסיפים מתיקות ונחמה (59 שקלים). אם אתם רוצים רק משהו בקטנה אל תפספסו את הביסקט שעושים פה במקום, שיכול להגיע פשוט עם חמאה וריבה (15 שקלים) או את הבייגל אגז אנד בייקון, שהוא ארוחת בוקר אנגלית בביס אחד (46 שקלים).

שורה תחתונה: בלי הרבה באזז אבל עם המון טעם בנולה שומרים על יד יציבה, ומוציאים מנות שכיף לחזור ולאכול. בצירוף ויטרינת קינוחים מושחתת, זה המקום לאכול בו בראנץ' בשישי, ואז, אם יש לכם מזל, לחזור לשנ"צ. אלא שאליה וקוץ בה, כי הזמנת מקום פה היא בלתי אפשרית, רצוי שפשוט תגיעו מוקדם.

מחיר: בהתאם למנה

» נולה - לכל הפרטים

תמונה של מנה של קפה נולה
רק תשאירו מקום לקינוח צילום: שרית גופן

קליפסו TLV

אחרי ההצלחה הגדולה של מזללת ההמבורגרים סוסו אנד סאנס, ופתיחת סניף נוסף בדיזנגוף, החליט עומר מילר שבא לו קצת ים. עם חשבון אינסטגרם מפתה והרבה באז הוא הפך ב-10 אצבעותיו את קליפסו TLV למסעדה המדוברת של הקיץ. כל יום עולות לרשתות החברתיות תמונות מעוררות תאווה של אוכל מושחת, שנראה טעים שזה אין לתאר.

הדיל: החל מ-8:00 מוגש כאן תפריט בוקר, שמורכב ממנות קלאסיות (עם טוויסט, ברור שעם טוויסט) ומנות קטנות שטובות לחלוקה.

מומלץ: מנת אגז בנדיקט, מהטובות בתל אביב מותקנת פה עם בריוש קלוי, סלמון שנכבש במקום ותרד, כשההולנדייז שהכיל תועפות לימון – מה שהפך את המנה לקלילה יותר. מנת כריך חביתה גם היא הפתעה נעימה, וכוללת שתי פרוסות בריוש הכילו חביתה רכה, שגם נזלה קצת על הצלחת, עם שכבה דקה של גבינת שמנת ומיני-מלפפונים במלח ולימון. מהאופציות הקטנות נסו את החומוס (למרות שבוקר) וגם את ההרינג, שהוא בעצם פרוסות שמנמנות של דג, שמונחות בצלחת עם מלפפון חמוץ קצוץ, בצל קצוץ, רסק עגבניות, חמאה ו-3 טוסטונים - טעמים עזים, הרבה מלח וחריף, וקצת תענוגות עם החמאה בצד.

שורה תחתונה: קליפסו היא, נכון לכתיבת שורות אלה, עדיין בהרצה, עובדה שניכרת בעיקר בשירות ובניהול המסעדה. כאשר תתייצב, היא אחת האופציות היותר מעניינות לארוחת בוקר בתל אביב. רק חשוב להגיע מקודם.

מחיר: בהתאם למנה

» מה אכלנו לארוחת בוקר בקליפסו?
» קליפסו - לכל הפרטים

 

מנת אגז בנדיקט של קליפסו
אגז בנדיקט בטעם באזז. קליפסו צילום: טל לוין

בנדיקט

קבוצת המסעדות מחזיקה מספר סניפים בעיר (וגם בהרצליה ובפתח תקוה), ומתהדרת בתפריט עצום שכל כולו מוקדש לארוחה החשובה ביום. מדי כמה חודשים מרעננים בבנדיקט את התפריט עם מנות חדשות, תוך שהם שומרים על קלאסיקות אהובות. בין אלה הבנדיקט הקלאסי המצוין, וגם האג-בולז, פיתוח מקומי שישנה את מה שחשבתם על ארוחת בוקר.

הדיל: משתנה מארוחה לארוחה - אבל בגדול, עם כל מנת בוקר תקבלו כאן סלסלת מאפים, חמאה, ריבה, נוטלה, שתייה חמה וקרה.

שווה לבוא בשביל: האתגר - כי עד שלא אכלתם תבשיל ציידים עם בקר ושעועית לארוחת בוקר, לא באמת חייתם.

מחיר: משתנה בהתאם לארוחות.

» לביקורת ארוחת בוקר בבנדיקט
» בנדיקט - לרשימת הסניפים המלאה

אגז בנדיקט רויאל
מושחתת וקלאסית. בנדיקט צילום: שרית גופן

סרווסריה

בראנץ' השיכורים הוא מהמפורסמים והמוכרים בעיר, למרות שאם לשפוט מכמות האלכוהול שנשפך בו מזל שמישהו שרד כדי לספר עליו. מנות קטנות שמתמקדות בחומרי גלם משובחים (ומיובאים לא פעם) באות טוב עם כוסית וודקה או קוקטייל בוקר הגון. לכבוד הקיץ החליטו בסרווסריה לשמח את הלקוחות גם בשישי, ופתחו שם בראנץ' חדש, שמוגש בין השעות 12:00 ל-16:00.

הדיל: בשונה מרוב ארוחות הבוקר כאן אין מנות סטנדרטיות. אתם מרכיבים לעצמכם את הדיל ממנות פתיחה ומנות טאפאס - כולן קטנות עד בינוניות, שכיף ללוות איתן את האלכוהול. הסגנון - ספרדי ושמח, האווירה - שיכורה ושמחה לא פחות.

מומלץ: לפתיחה תמצאו פה מנה נהדרת של חמון ותאנה צרובה (30 שקלים), שראויה לציון בעיקר בגלל חומרי הגלם האיכותיים. גם השרימפס קריסטל נהדרים פה (למרות שקיץ זאת לא העונה שלהם), ומגיעים עם צ'אטני משמש (32 שקלים); וגם מנות פשוטות ומעולות דוגמת תרד וגבינת טולום (28 שקלים), ושמעידות שכשהבסיס טוב לא צריך הרבה בלבולי מוח. מהטאפסים יש פה כמה יציאות צמחוניות וטבעוניות שיפתיעו אתכם, וכמובן דגים, נקניקים ופירות ים שעושים שמח בפה.

שורה תחתונה: אם אהבתם את בראנץ' השיכורים אתם תתאהבו בבראנץ' של שישי. רק לא מומלץ אחרי זה ללכת לשמחה משפחתית.

» סרווסריה - לכל הפרטים

בראנץ שישי סרווסריה
אוכל מלווה את האלכוהול. סרווסריה צילום: חיים יוסף

המפתיעות

בראון

לפני יותר מחצי שנה פורסם כי השפית הצעירה מיכל לוי החליטה לנטוש את איטליה הססגונית ולנחות במטבח של ביסטרו בראון במתחם G. המעבר מארץ המגף לארץ האוליגרכים בשכונת צמרת נשמע אמנם חשוד (שלא לומר מוזר), אך השמועות על התפריטים החדשים עשו את שלהן. מבית קפה בינוני בקניון יקר מדי, החל בראון לתת פייט של ממש לשכנות ממול (AKA רביבה וסיליה), ומגיש, לצד מאפים וקינוחי קונדיטוריה, גם אוכל - אפילו אוכל טוב מאוד. לאחרונה הושק שם גם בראנץ' חדש

הדיל: הבראנץ' הזוגי כולל שלוש מנות ראשונות ושתי עיקריות מהתפריט (150 שקלים). ליחיד הדיל יכלול מטבע הדברים עיקרית אחת (85 שקלים). לתשומת ליבכם, הדיל אינו כולל לחם ו/או שתייה משום סוג אלא בתוספת תשלום. כל המנות גם מתומחרות בנפרד, כך שאתם יכולים גם להרכיב לכם ארוחה לפי רצונכם.

מומלץ: מתוך ההיצע בבראנץ' הזוגי בחרו במנה ראשונה של סלט חסות אייסברג, עלי סלנובה וחסה קיסר עם בזיליקום, פטרוזיליה ונענע, עם קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים קלויים.

שורה תחתונה: אל תפחדו מהחזות האוליגרכית והקניונית של מתחם G, ורוצו לבראון. עם כזה שירות ואוכל נעים וחסר יומרות, היינו חוזרים הנה כל שבת.

מחיר: 150 שקלים לבראנץ' זוגי

» מה אכלנו בביסטרו בראון?
» בראון – לכל הפרטים

ארוחת בוקר בראון
הפתעה בקניון. בראון צילום: אנטולי מיכאלו

קלארו

על הנייר רצינו לשנוא קלארו, המסעדה של רן שמואלי במתחם שרונה. חלל גדול, אוכלוסייה של סחים שקפצו לתל אביב לחופשה ואווירה כללית של מפעל. אבל אחרי כמה דקות נשבנו ברוגע של המרפסת המוצלת, ובטעם המתקתק של המאפים. 

הדיל: בקלארו יציעו לכם שלוש אופציות של בראנץ': בראנץ' זוגי, שמכילה ביצים כבקשתכם, סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים, פרוסות פורל ורוד כבוש, גבינת עיזים בעלי גפן, זיתים מתובלים, יוגורט עם גרנולה תוצרת הבית, קפה ומיץ תפוזים (176 שקלים). אפשר לקבל בעוד כמה שקלים תוספת של בייקון, הרינג או קוקטייל בוקר. האופציה השנייה היא מנות בודדות שמתומחרות בנפרד, ושתצטרכו להוסיף להן קפה או שתייה אחרת לפי רצונכם. האופציה השלישית היא "מנות למרכז השולחן", שכוללות סלט ירקות שוק, כבד קצוץ, הרינג וחלה או סביח של קלארו. אלה יגיעו בצלחת בינונית שמתאימה יותר לשרינג. 

מומלץ: אחת החביתות הטעימות בעיר, פשוטה, רטבובית ומלאה בנפח. וגם בשביל כבד קצוץ, שעושים אותו כאן עם הרבה חמאה ובצל מטוגן.

שורה תחתונה: גם אם אתם תל אביבים בנשמה, נסו את קלארו פעם אחת. אל תדאגו, בורגנים לא נושכים, הם רק מביאים רי-פיל לסלסלת הלחמים.

» לביקורת ארוחת בוקר בקלארו
» קלארו - לפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר במסעדת קלארו שבמתחם שרונה
גדול זה שם המשחק. בנדיקט ים תיכוני של קלארו צילום: טל לוין

המלונות

קפה 65

המסעדה במלון רוטשילד 65 פתחה את שעריה לארוחת בוקר, שהורכבה בידיו המיומנות של אוראל קמחי. משהוכתרה כאחת מארוחות הבוקר הטובות בעיר עוד בראשית השנה, קשה מאוד להשיג כאן מקום - אבל נשבעים ששווה להתאמץ.

הדיל: גם כאן תוכלו לאכול בשיטת הבופה פלוס מנה אישית לבחירה מתוך התפריט (מחיר - 95 שקלים לאדם). המזנון מושתת על סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, מבחר לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. המנות האישיות כוללות שקשוקה ירוקה - מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; פרנץ' טוסט - בריוש, קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת ועוד.

מומלץ: אחת ממנות האגז בנדיקט הטובות בארץ, בזכות עדינות וצניעות בהתקנה. תתפללו שהיא תהיה בתפריט באותו יום.

שורה תחתונה: הפנינה המפנקת של שדרות רוטשילד.

מחיר: 95 שקלים.

» כך התאהבנו בארוחות הבוקר של קפה 65
»
קפה 65 - לכל הפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר בקפה 65
בשיטת הבופה. מזנון בוקר ב"קפה 65" צילום: טל לוין

הוטל מונטיפיורי

בדומה למקומות אחרים של אימפריית R2M (בראסרי, קופי בר, בייקרי), גם בהוטל מונטיפיורי מרגישים את ניסיון השנים באוויר ובאוכל הטעים. החבר'ה של המקום אף פעם לא באים לשחק, ומציעים שירות יעיל, הגשה יוקרתית בטעם, קפה מצוין ואווירה שמצליחה תמיד לקלוע. מומלץ בחום להזמין מקומות מראש, במיוחד בסופי השבוע העמוסים.

הדיל: גם כאן תוכלו ליהנות מארוחה קבועה עם ביצים לבחירה והמון תוספות בצד, אבל אל תמהרו -  אם תשאלו אותנו, עדיף להתמקד במנות העיקריות ולשלבן עם לחם מעולה ומטבל או שניים. יותר מזה ונשתגע.

מומלץ: כמובן שגזרת הביצים היא המצטיינת, עשויה בדיוק קלאסי ונטולת קשקושים.  עם זאת אין כמו פחמימה מנחמת ועל זמנית, על כן תמיד תדאגו שתהיה על השולחן מנה של חלה קלויה, עם ז'מבון וגאודה, כי ככה אלוהים התכוון שנאכל טוסט.

שורה תחתונה: ארוחת הבוקר של הוטל מונטיפיורי זכתה במקום הראשון בתחרות פרסי עכבר העיר לשנת 2016. אתם קבעתם.

מחיר: משתנה לפי מנות, דיל יחיד - 79 שקלים, דיל זוגי -  180 שקלים.

» הוטל מונטיפיורי - לכל הפרטים

הוטל מונטיפיורי
שום מנה לא מאכזבת. הוטל מונטיפיורי צילום: שירן כרמל

השכונתיות

רום סרוויס

בפינת הרחובות דיזנגוף ונורדאו ממוקם כבר כמה שנים הרום סרוויס, שאוסף מצד אחד קהל שכונתי של הצפון הישן, ומצד שני קהל תיירים, שמחפש משהו לאכול בדרך לים (או בחזרה ממנו). בשעות הבוקר המקום, חרף גודלו, הוא בית קפה שכונתי ורגוע לכל דבר. בערב, הווליום עולה, התאורה מעומעמת והאלכוהול הופך לשחקן העיקרי.

הדיל: תפריט ארוחת הבוקר כאן מחולק לשניים - כאלה שמוגשות 24 שעות, ושכוללות בוקר סטנדרטי של ביצה-סלט-ממרחים-מאפים; ומנות שמוגשות רק עד השעה 12:00 בימי השבוע, ועד 13:00 בשישי-שבת. רוב המנות מגיעות עם שתייה קרה וחמה, וחלקן עם סלט קטן בצד.

מומלץ: Eggs Hollandaise - הגרסה המקומית לאגז בנדיקט, שכוללת ביצה עלומה, בריוש פריך מתחת, הולנדז וסלט ירוק. אנחנו בחרנו להוסיף גרבלקס, שנכבש במקום ומגיע כחתיכות בשרניות (והמון מהן). טעם השמיר העדין עם המליחות של הסלמון, איזנו היטב את המנה הכבדה בדרך כלל.

מחיר: משתנה - בהתאם למנה

» רום סרוויס - לכל הפרטים

ארוחת בוקר ברום סרוויס
גרבלקס, והרבה ממנו. רום סרוויס צילום: טל לוין

מאמא לולו

המקום השכונתי הזה מוכר לכל מי שגר בקרבת באזל והרחובות הסמוכים. שנים רבות תפקד המקום כבית קפה קליל ואורבני, עד שהבעלים המסור החליט לחדש ולשנות תדמית. כך נולדה מחדש מאמא לולו – מקום שמציע אוכל ביתי ומנחם, עם תפריט עשיר, מנות מגוונות ותבשילים מעולים. אל תחשבו שהמטבח המחודש פונה רק למוד צהריים, גם בבוקר תמצאו כאן תפריט מפתה מלא באפשרויות טובות. 

הדיל: אם אתם מתעקשים על בנאליות (סליחה, קלאסיות) תוכלו למצוא כאן ארוחה קלילה של ביצים לבחירה עם סלט, לחם שיפון ומבחר של תוספות כיפיות. אם כבר אתם כאן ביום חופש, מומלץ ללכת על אפשרויות יותר מסקרנות מזה ולתת צ'אנס למנות האותנטיות.

מומלץ: ברור שמגישים כאן שקשוקה, שיכולה להגיע גם עם פטה וחצילים ומוגשת עם סלט קצוץ, טחינה, לחם שיפון ושתיה לבחירה (44-52 שקלים).  מומלצת במיוחד מנת הבורקס פילו הטורקי, ממולא בתרד ופטה וכל הדברים הטובים שבורקס בעבודת יד צריך לצידו (42 שקלים).

שורה תחתונה: גם בבוקר, גם לצהריים וגם בערב. ואם כבר, נגלה לכם שמאמא לולו מציעה את קציצות הדגים מהטובות שתטעמו.

מחיר: משתנה לפי מנות.

» מאמא לולו – לכל הפרטים

מאמא לולו
לפתוח את הבוקר קצת אחרת. ארוחת בוקר של פועלים במאמא לולו צילום: דניאל לילה

האליטיסיטיות

פרונטו

כשדיויד פרנקל החליט שהוא פותח את האיטלקית הוותיקה שלו לבראנץ', היה ברור מיד שמדובר במשהו טוב ומפנק במיוחד. לא הרבה בתי אוכל בתל אביב יכולים להתהדר בהיותם מוסד קולינרי, אבל כשמדובר בפרונטו העובדות מדברות בעד עצמן -  כמעט 30 שנה שהמסעדה האלגנטית פועלת במקצועיות לא מתפשרת, ומשרתת המון לקוחות אדוקים שיודעים להעריך עשייה מדופלמת של אוכל איטלקי ללא רבב.

הדיל: ליהנות מפרונטו בוייבים של בראנץ' אפשרי לצערנו רק בימי שישי בצהריים בין השעות 12:30-16:00. הדיל כולל מנה עיקרית לבחירה, לפניה יזרמו לשולחן לא פחות מתשע מנות פתיחה קטנות שימלאו את השולחן בכל טוב, בהן כרובית צלויה בחומץ שרדונה; דג ים כבוש עם זרעי חרדל ושומר; וברוקולי חלוט עם ריקוטה סלטה.

מומלץ: המנות העיקריות אמנם לא מציגות אופי קלאסי של בוקר, אבל ברומא מתנהגים כמו בני בית  – נסו את הפונלטה מתירס טרי שמוגשת עם ראגו פטריות וביצה עלומה; שרימפס רויאל עם רוטב טרטר וסלסת עגבניות, או שקשוקה בגרסת השף שעשויה מפלפלים קלויים ומוגשת לצד פוקצ'ה בגריל.

שורה תחתונה: כשרוצים לציין שישי חגיגי במיוחד, או סתם להרגיש שפינקתם את עצמכם -  פרונטו תשלים את החוויה.

מחיר: משתנה לפי מנות

» לביקורת מסעדת פרונטו
» פרונטו - לכל הפרטים 

בראנץ' של פרונטו
בראנץ' בגרסת השף. פרונטו צילום: תמוז רחמן

מחוץ לעיר

אמנם עסקינן בבראנ'צים וארוחות בוקר תל אביביות, אבל גם לתל אביבי מן היישוב לפעמים מתחשק לצאת קצת מהעיר (אם למשל, יש לו איזה בר מצווה בפריפריה). אז בשביל שלא תרגישו שהוציאו אתכם מהאקווריום, בחרנו כמה מקומות ששווה בהחלט לפנות בשבילם חנייה בכחול לבן.

טלביה

האחות האריסטוקרטית של מסעדת מחניודה בירושלים מוכרת יותר כבר יין אלגנטי ומושחז, אבל מציעה חוויה לא פחות מהודקת גם בצהריים ובשעות הבוקר המוקדמות. המיקום שלה, למרגלות תיאטרון ירושלים, מושך אליו סועדים רבים שמגיעים לבילוי רגוע לפני או אחרי הצגה אבל לא רק -  העיצוב המעודן, האווירה הקלאסית, הניחוח הצרפתי והשירות המרשים, יצרו מקום שמאגד בהרמוניה סועדים מביני דבר מכל גיל, ומכל רחבי העיר.

הדיל: תפריט ארוחות הבוקר בטלביה מוגש כל יום בין השעות 9:00-12:30 והוא כולל כמעט כל וורסיית בוקר קלאסית שעולה על דעתכם - החל מארוחת בנדיקט, דרך דיל קלאסי של ביצים לבחירה עם תוספות, ועד ארוחת בריאות עם חביתת חלבונים ולחם דגנים.

מומלץ: המוחות המקצועיים מאחורי המטבח של המקום לא יתפשרו על שום דבר שמוגש כאן. אחרי שתתענגו על הביצים האהובות עליכם, אל תעזו לצאת מהדלת בלי לנסות את אחד המאפים שמכינים כאן כל יום, על המקום. אם תגיעו מספיק מוקדם אולי תצליחו לשים את היד על  אחד ממאפי העלים שעשויים כאן מבצק בריוש מיוחד (בצק בריוש מדופדף) וממולאים בקינמון שקדים או  שוקולד נוגט. תודו לנו אחרי זה.

שורה תחתונה: לשים שנסון צרפתי ברדיו של האוטו ולנסוע במיוחד.

» טלביה - לכל הפרטים

טלביה ירושלים
פנינה קסומה בעיר. מאפה מנצח בטלביה צילום: באדיבות המקום

אנה

המסעדה האיטלקית הכי מדוברת בעיר הבירה בשנה האחרונה, הבינה, קצת אחרי שנפתחה, שיש לה את כל מה שמסעדה מנצחת צריכה כדי לפתוח גם בשעות הבוקר - מטבח חלבי, לוקיישן פסטורלי ואווירה שפותחת את הלב (ואת התיאבון). אנה, שידועה בסטייל הפשוט שלה, הוכיחה לפודיז מכל הארץ שאפשר לעשות אוכל איכותי וכשר, ואפילו לשלב מטרה חברתית מבורכת – אנה מכשירה בצוות העובדים גם נוער בסיכון שלוקח חלק בתהליכי המטבח היומיומיים של המסעדה.

הדיל: את מנות הבוקר שלה מציעה אנה כל יום (מלבד שבת) בין השעות 9:00-12:30. התפריט ידידותי מאוד ומאפשר הזמנה נפרדת של מנות בפני עצמן, או כדיל מובנה של ארוחה עם לחמים, תוספות ושתיה אישית.

מומלץ: הכי כיף לאכול בזוג ולנסות כמה שיותר, על כן תמצאו בתפריט גם ארוחה זוגית שווה במיוחד שכוללת את כל הדברים הנכונים שצריך על הבוקר בלי הרבה בלגן:  גרבלקס, סלט קפרזה, פסטו עם גבינת צאן ופלפל חריף עם קרם פרש - כל אלה מוגשים לצד ביצים לבחירה בהן גרסה משגעת של ביצים עלומות עם מיקס פטריות, תרד ופרמז'ן של הביוקר.

שורה תחתונה: המפלט המושלם במרחק נגיעה ממרכז העיר הסואן.

מחיר: משתנה לפי מנות, דיל יחיד: 44/58 שקלים, דיל זוגי: 130 שקלים

» אנה - לכל הפרטים

ארוחת הבוקר של אנה
באוויר הרים זה אפילו טעים יותר. אנה צילום: mysocial

גוז' ודניאל

במצעד המסעדות הרומנטיות בארץ תופיע כדרך קבע גוז' ודניאל, שממוקמת מול נוף מרהיב במושב בני ציון. צמחייה מרובה, המון המון פרחים ומרפסת מאווררת הפכו את המסעדה ללוקיישן חובה לשישי בבוקר. אגב, לתשומת ליבכם, מקומות צריך להזמין לפחות חודש מראש.

הדיל: בופה גדול פתוח יגיש לכם מבחר של ממרחים, סלטים, אנטי-פסטי וגבינות. פרט לכך תוכלו להזמין גם מנה עיקרית - שהיא לרוב מנת ביצים, עם תוספות לבחירתכם.

מומלץ: בגוז' ודניאל מתמחים באומלטים, שמגיעים מגולגלים לפי המסורת הצרפתית. אנחנו היינו מתפנקים עם התוספות ומשלבים גבינה, פטריות ועשבי תיבול.

שורה תחתונה: באנו בשביל הנוף, נשארנו בשביל האוכל.

מחיר: משתנה לפי מנות

» גוז' ודניאל - לכל הפרטים

ועוד כמה הצעות חדשות:

בליני
המסעדה האיטלקית הוותיקה בנווה צדק החליטה להרחיב את שעות הפעילות ובימים אלה משיקה בראנץ' חדש. התפריט מוגש מדי שישי ושבת, בין 9:00 ל-14:00. למרכז השולחן יוגשו פוקאצ'ות לוהטות שנאפות במקום, סלט ירוק ובקבוק מינרלים מוגזים. פרט לכך תוכלו לבחור מנות מאחת מ-3 קטגוריות: מטאבון האבן, עם מנות דוגמת פיצת ארטישוק וביצה רכה או שקשוקה תירס טרי צלוי בעגבניות; סלטים ובהם קיסר, פאנצנלה וקפרזה; ומנות ביצים שיכולות להיות פריטטה במגוון וריאציות, אגז פלורנטין ועוד. 
בליני - לכל הפרטים

בליני
בכל שעות היום. בליני צילום: אנטולי מיכאלו

דיקסי
נכון, ממש לא מדובר במסעדה חדשה, אבל כדאי לדעת שמוסד השומן הרווי והכולסטרול של תל אביב עבר לאחרונה שיפוץ, והוא רענן וקופצני מאי פעם. דיקסי, ששייכת לז'אנר המסעדות שפתוחות 24 שעות ביממה, מציעה אוכל שכולנו מפנטזים לאכול כשאנחנו רעבים במיוחד. במנות הבוקר תמצאו אטרקציות מושחתות דוגמת ביפ פרנץ' טוסט, שמורכב (תחזיקו חזק - ) מהמבורגר, ביצה עלומה, בייקון, רוטב הולנדייז ותוספת של הום פרייז; או פנקייק עם בייקון (כולל ביצים עלומות והולנדייז); ואומלט בצל, פטריות וגבינה סקנדינבית. 
דיקסי - לכל הפרטים

אברטו
נכון, אמנם הלוקיישן הוא בגדרה, אבל מסעדת אברטו לא מפסיקה לעורר באז. בחודשים האחרונים התחילו להגיש שם תפריט ארוחות בוקר, שמוגש בימי שישי ושבת בין השעות 9:00-13:00. השף אסף שטרן יצר תפריט שמתחיל בסלסלת לחמם, סלטים, ממרחים וחמישה מאזטים משתנים דוגמת מיקס שרי ובלבמיקו וקלמטה, סלטון של טאבולה עם גרבלקס, טחינה וטבחה עגבניות, תערובת זיתים ואריסה ומזט של סלקים צלויים ביוגורט. בגזרת הביצים תמצאו פה חביתות רגילות, בנדיקט שמוגש כאן פולנטה וקציפת הולנדז ושקשוקת ים תיכון, המבוססת על תבשיל עגבניות, שושקה צלויה, גרגרי חומוס, בשר חצים, קציפת טחינה חמה ופיסטוקים. יש לכם את עוד מקום? נסו את הקרואסון סביח - קרואסון חמאה חצילים, אריסה, תפו"א, וינגריט עשבי תיבול, ביצה רכב, סלק שוק וטחינה הר ברכה.
אברטו - לכל הפרטים



 

 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>