1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב

עם סלסלת מאפים, עם ביצים עלומות ועם קפה הפוך - ארוחות הבוקר בתל אביב הן כבר מזמן מוסד שאי אפשר להתחיל את הוויקנד בלעדיו. הרשימה המעודכנת של ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי שווים בעיר

ארוחת בוקר בבראסרי
הררים של פחמימות מעולות. קרוק מדאם בבראסרי צילום: אנטולי מיכאלו

דבר אחד ברור מההתחלה - המסע לארוחת הבוקר המושלמת בתל אביב הוא כנראה מסע בלתי נגמר. כל שלוש דקות נפתח כאן בראנץ' חדש, כל ארבע דקות מחליט שף אחר להגדיל את התפריט ולהכין לתל אביבים העייפים אגז בנדיקט. ואם יש עוד משהו שברור הוא שלאכול ארוחת בוקר הוא מנהג תל אביבי שאי אפשר להתחרות בו, כמעט כמו לחפש חנייה. הרשימה הקרובה כוללת 13 מסעדות ובתי קפה שעושים ברקפסט, ועוד ארבעה שכבר מזמן תקעו יתד במוסד ארוחות הבוקר התל אביבי. לגזור ולשמור

מבול של מסעדות חדשות
מה מחכה לכם במתחם אמריקה?
הכירו את שוק רוטשילד אלנבי
המדריך המלא למתחמי אוכל

הגדולות

קלארו

הדיל: בקלארו, המסעדה של רן שמואלי במתחם שרונה, יציעו לכם שלוש אופציות של בראנץ': בראנץ' זוגי, שמכילה ביצים כבקשתכם, סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים, פרוסות פורל ורוד כבוש, גבינת עיזים בעלי גפן, זיתים מתובלים, יוגורט עם גרנולה תוצרת הבית, קפה ומיץ תפוזים (176 שקלים). אפשר לקבל בעוד כמה שקלים תוספת של בייקון, הרינג או קוקטייל בוקר. האופציה השנייה היא מנות בודדות שמתומחרות בנפרד, ושתצטרכו להוסיף להן קפה או שתייה אחרת לפי רצונכם. האופציה השלישית היא "מנות למרכז השולחן", שכוללות סלט ירקות שוק, כבד קצוץ, הרינג וחלה או סביח של קלארו. אלה יגיעו בצלחת בינונית שמתאימה יותר לשרינג. 

שווה לבוא בשביל: אחת החביתות הטעימות בעיר, פשוטה, רטבובית ומלאה בנפח. וגם בשביל כבד קצוץ, שעושים אותו כאן עם הרבה חמאה ובצל מטוגן. מחיר: בראנץ' זוגי 176 שקלים.

» לביקורת ארוחת בוקר בקלארו

» קלארו - לפרטים ושעות פתיחהמינונים מדויקים.

ארוחת בוקר במסעדת קלארו שבמתחם שרונה
גדול זה שם המשחק. בנדיקט ים תיכוני של קלארו צילום: טל לוין

מרקט האוס

הדיל: מלון מרקט האוס ממוקם ביפו, בסמוך לשוק הפשפשים, ומשתייך לרשת מלונות הבוטיק "אטלס". במחיר הארוחה תקבלו גישה חופשית לבופה, שתיה קלה ללא הגבלה ומנה אחת עיקרית לבחירה. קפה, לעומת זאת, תקבלו כאן רק אחד, ואם תרצו שניים תצטרכו להוסיף כסף. בבופה תמצאו סלטי ירקות וקטניות בשלל וריאציות (אהבנו את הבורגול וסלק במיוחד, וגם סלט מפתיע של שעועית לימה), מגש גבינות ודגים כבושים במקום. המאפים מגיעים ממאפיית מילק השכנה, והם לא פחות ממסחררים. חוץ מזה, כי אתם ביפו, יביאו לכם לשולחן גם מנת חומוס חמימה.

שווה לבוא בשביל: האבוקדו. כן כן, בשביל העובדה שמגישים כאן חתיכות אבוקדו בלי שום תוספת, שהולכות טוב עם כל אחת מהמנות.

מחיר: 88 שקלים לאדם (קפה אחד לארוחה).

» לביקורת ארוחת בוקר במרקט האוס

» מרקט האוס - לפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר במלון בוטיק מרקט האוס
הכל בזכות האבוקדו. בופה בוקר במרקט האוס צילום: טל לוין

משייה

הדיל: המסעדה של יוסי שטרית במלון מנדלי 5 מגישה את אחד ממזנוני ארוחת הבוקר המפנקים בעיר. במחיר מנה עיקרית תקבלו במשייה גישה חופשית לבופה, שהוא כאמור מפואר ועמוס כל טוב. בנוסף הדיל כולל שתיה קרה או חמה. בעיקריות יש כאן חביתה לפי הזמנה, שקשוקות במגוון צבעים וגם לחוח עם עגבניות, מנגולד, ביצה קשה וטחינה.

שווה לבוא בשביל: ביצים בנוסח פלורנטין, מנה מצטיינת בזכות החלה החמה והפריכה שיוצאת מהטאבון המקומי, גרבלקס סלמון עדין-עדין וטעמים רעננים של כוסברה.

מחיר: 88-98 שקלים בהתאם למנה העיקרית

» משייה - לכל הפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר במשייה
פריסטייל בנגיעות שף. בופה הבוקר במשייה צילום: גיא יחיאלי

המפתיעות

סלבה וידה

הדיל: אחרי קיץ של נדידה בין לוקיישנים התאקלמה המסעדה של יובל פכלר בפינת הרחובות בוגרשוב והירקון (מס' 88). התפריט בסלבה וידה מציע ארוחות בוקר בשמות ערי בירה דוגמת פריז (על חצי בגט פתוח נמרח פסטו עם תרד, ועל החלק השני הונחה ביצה מקושקשת (עם כמה חתיכות של גבינת ברי); מדריד (שתי ביצי עין על תבשיל של תפוחי אדמה, קריספי האם ובצל מטוגן); או ישראלית שכוללת ביצה לבחירתכם עם פלטת הסלטים-גבינות-לחמים הסטנדרטית. הארוחה כוללת בתוכה גם שתייה. המגוון מצד אחד, והלוקיישן הנעים והלא המחייב מצד שני מאפשרים ארוחה שקטה, פשוטה ונטולת פוזה, עם כמה מנות מפתיעות ושירות מקצועי.  

שווה לבוא בשביל: האמת? הנוף והקרבה לים, וגם כי למי שלא מתגורר בעיר חניון לונדון הקרוב הוא בסיס-אם טוב לבילוי שישי.

מחיר: בהתאם למנה שבחרתם.

» לביקורת ארוחת בוקר בסלבה וידה

» סלבה וידה - לפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר בסלבה וידה
בטעם קוסמופוליטי. ארוחת בוקר מדריד צילום: טל לוין

בלו סקיי

הדיל: הבראנץ' שמציע מאיר אדוני במסעדה החלבית הכשרה שלו עבר מיני תהפוכות. בימים אלה תוכלו למצוא אותו בוורסיה אסייתית יותר, עם מנות הרפתקניות יחסית לבראנצ'ים הסטנדרטים בעיר. בעיקריות תמצאו "בוקר בנגקוק", שהוא למעשה פאד תאי עם ביצי עין, בוטנים, נבטים וטעמים של סויה ושומשום; רחובות יפו וחופי גואה, מנה שמפגישה בין השקשוקה היפואית לאננס ואבקת קוקוס. לשולחן תגיע גם סלסלת לחמים ומגוון טאפאסים, גם הם על התפר שבין המזרח התיכון לתאילנד.

שווה לבוא בשביל: בלו סקיי מחזיקה באחת המרפסות היפות בעיר, שבימים נעימים מספקת בריזה ונוף משכרים.

מתי מגישים: שישי, 10:00-13:00

מחיר: 120 שקלים לסועד

» בלו סקיי - לכל הפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר בבלו סקיי
אסיה פוגשת את המזרח התיכון. בוקר בבלו סקיי צילום: שרית גופן

החדשות

קפה 65

הדיל: המסעדה במלון רוטשילד 65 פתחה את שעריה לארוחת בוקר, שהורכבה בידיו המיומנות של אוראל קמחי. גם כאן תוכלו לאכול בשיטת הבופה פלוס מנה אישית לבחירה מתוך התפריט. המזנון מושתת על סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, מבחר לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. המנות האישיות כוללות שקשוקה ירוקה - מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; פרנץ' טוסט - בריוש, קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת ועוד.

שווה לבוא בשביל: המלוןמתי מגישים: ראשון-חמישי, בין השעות 06:30-11:00, בשישי ושבת עד השעה 12:00

מחיר: 95 שקלים.

» קפה 65 - לכל הפרטים ושעות פתיחה

ארוחת בוקר בקפה 65
בשיטת הבופה. מזנון בוקר ב"קפה 65" צילום: טל לוין

בר א וין

הדיל: עינב אזגורי יודע דבר או שניים על אוכל מושחת, ואת הידע שלו יצק לתוך הבראנץ' החדש שהשיק בבר א וין שלו ברחוב רוטשילד. במנות תמצאו בליני תפוחי אדמה, סלמון כבוש, ביצי סלמון וקרם פרש (56 שקלים), קרוק מאדאם וציר בקר (48 שקלים), אומלט גבינת בורסיין (34 שקלים), ביצים רכות על בריוש פורצ'יני קלוי (32 שקלים), מיני קרפים מלוחים ומתוקים, אויסטרים על קרח, לובסטר חלוט או צלוי (169 שקלים לחצי לובסטר, 300 שקלים ללובסטר שלם), רוסטביף יורקשייר פודינג וציר בקר (66 שקלים) ועוד דליקטסים ממחוזות רחוקים מעבר לים.

שווה לבוא בשביל: האויסטרים, שנמצאים כרגע בעונה, ומוגשים כאן טריים-טריים

מתי מגישים: שישי-שבת, 12:00-17:00

מחיר: בהתאם למנה

» בר א וין - לכל הפרטים ושעות פתיחה

קפה אירופה

הדיל: שרון כהן החליט שאם כבר יש לו דגים בצד אחד של העיר ושיפודים בצד השני, למה שלא יהיה לו גם תפריט בראנץ' נחמד? תפריט הבראנץ' בקפה אירופה נחלק למנות מ-29 שקלים עד 79 שקלים, ובהן דליקטסים כמו אויסטר וקרפצ'ו ארטישוק (29 שקלים כל מנה), בגט אמנטל ושינקן (39 שקלים), בייבי סופגניות ממולאות בבשר סרטנים (49 שקלים), פיתה ממולאת במעורב דגים וצ'זיקי (49 שקלים גם כן), שרימפס רול וצ'יפס (59 שקלים), בריוש, ברווז קונפי, ביצי עין ומייפל (69 שקלים) ועוד. 

שווה לבוא בשביל: היד של שרון כהן, שאף פעם לא מפשלת. וגם בשביל המרפסת.

מתי מגישים: שישי-שבת, 12:30-14:30

מחיר: בהתאם למנה

» קפה אירופה - לכל הפרטים ושעות הפתיחה

צילום: דודו בכר

הקלאסיות

בראסרי

הדיל: מכל מסעדות קבוצת R2M, וחרף העליונות המקובלת של הוטל מונטיפיורי, אנחנו עדיין חושבים שהבראסרי מגיש את הצעת ארוחת הבוקר הטובה ביותר. בימות השבוע תמצאו כאן ארוחה קלאסית של ביצים, ירקות וגבינות, מנה של קרוק מדאם וגם פנקייק אלוהי. בוויקנד פותחים תפריט בראנץ' שבו נוספות גם מנות של ביצים סטייל ביצים עלומות עם סלמון ותרד על לחם קלוי; גרבלקס על בלינה וביצים עלומות ואספרגוס שמגיעות על מאפה בצק עלים.

שווה לבוא בשביל: השירות המוקפד, הקפה או-לה (שמוגש בקערה) והמאפים המצוינים

מתי מגישים: שישי - 7:00-17:00, שבת 7:00-13:00

מחיר: בהתאם למנה, כשכל מנה של בראנץ' כוללת סלסלת מאפים, שתייה חמה וקוקטייל.

» בראסרי - לכל הפרטים ושעות הפתיחה

בנדיקט של בראסרי באבן גבירול
צילום: עידית בן אוליאל

מאנטה ריי

הדיל: המסעדה של אבי גנור מתפנקת בלוקיישן מושלם, שמכניס לכם לריאות את חוף הים עוד לפני הקפה. תפריט הבוקר של מאנטה ריי כולל מנה עיקרית לבחירתכם, שלרוב תגיע עם סלט קטן, לחמים שאופים במקום ועוד הפתעות. על פניו העיקריות הן לא בשורה גדולה, ולכן אנחנו היינו מדלגים ישירות לסעיף המאזטים של הבוקר שכולל סלמון מעושן, מטיאס כבוש, חצילים קלויים ועוד ועוד. את המאזטים מזמינים בנפרד, וגם את הקוקטיילים, שיפתחו לכם יפה את התיאבון.

שווה לבוא בשביל: הים, ובשביל הסביצ'ה בורי, שהוא תכל'ס המנה הכי שווה להתחיל איתה את היום. מתי מגישים: כל יום, 9:00-11:30 (המטבח נסגר ב-12:30).

מחיר: בהתאם למנה.

» מאנטה ריי - לכל הפרטים ולשעות פתיחה

אזט בשר סרטנים עם אריסה ומאזט דג סלמון של מסעדת מאנטה ריי
אזט בשר סרטנים עם אריסה ומאזט דג סלמון של מסעדת מאנטה ריי צילום: אביעד הרמן

בנדיקט

הדיל: קבוצת המסעדות מחזיקה מספר סניפים בעיר, ומתהדרת בתפריט עצום שכל כולו מוקדש לארוחה החשובה ביום. מדי כמה חודשים מרעננים בבנדיקט את התפריט עם מנות חדשות, תוך שהם שומרים על קלאסיקות אהובות. בין אלה הבנדיקט הקלאסי המצוין, וגם האג-בולז, פיתוח מקומי שישנה את מה שחשבתם על ארוחת בוקר.

שווה לבוא בשביל: האתגר - כי עד שלא אכלתם תבשיל ציידים עם בקר ושעועית לארוחת בוקר, לא באמת חייתם.

מתי מגישים: כל יום, כל היום, תמיד

מחיר: משתנה בהתאם לארוחות.

» לביקורת ארוחת בוקר בבנדיקט

» בנדיקט - לרשימת הסניפים המלאה

אגס בנדיקט
אגס בנדיקט, מאיפה באמת מגיע הסלמון לצלחת שלנו? צילום: תומר אפלבאום

השכונתיות

ליזלוטה

הדיל: לא לשווא ממשיך בית הקפה הקטן שברחוב ריינס להיות מפוצץ בסופי שבוע. יש כאן אווירה פמיליארית נעימה ובה בעת הקפדה על רמת אוכל טובה והתחדשות. המאפים והלחמים שעושים בליזלוטה הם תוספת מצוינת לתפריט ארוחת הבוקר, שכולל, פרט לארוחה הסטנדרטית גם קרואסלמון - כריך שעשוי מקרואסון, וממולא בסלמון מעושן וביצה עלומה, מנת אגז פלורנטין משובחת וגם כריכונים קטנים שיסגרו לכם את הפינה אם לא בא לכם להאביס.

שווה לבוא בשביל: המתוקים. תתפללו שבאותו יום הכינו בלונדיז.

מתי מגישים: כל יום

מחיר: בהתאם למנה

» ליזלוטה - לכל הפרטים ושעות הפתיחה

ויינברג

הדיל: הטאפאס בר בבן יהודה מצליח להיות בו זמנית מקום שכיף להגיע אליו בכפכפים מצד אחד, אבל גם לקחת אליו דייט ראשון מצד שני. בימים שישי ושבת מגישים בויינברג בראנץ' שכולל גם נגזרת של תפריט הטאפסים (מברוסקטת פטה כבד, דרך דבלים ביין עם קרם פרש ועד פליה מטיאס שלם), מנות ביצים דוגמת שקשוקה חריפה, מנת תפוחי אדמה עם ביצים עלומות ובייקון, ובחורף הנוכחי גם צ'ולנט.

שווה לבוא בשביל: הקרם חצילים הכי טוב בתל אביב.

מתי: 11:30-16:00, שבת בחורף - צ'ולנט.

מחיר: בהתאם למנות.

» ויינברג - לכל הפרטים ושעות פתיחה

ואפשר גם

אנסטסיה - בית הקפה הטבעוני שבפינת הרחובות ריינס ופרישמן מציע ארוחת בוקר שתגרום לכם להרגיש בריאים כבר מהביס הראשון. נסו את חביתת החומוס, ואל תוותרו על הקינוחים, שהם מהטובים בעיר באופן אובייקטיבי.

האחים - בלי הרבה בלבול מוח ועם בופה ענק ומשמח הצליחו האחים דוקטור לייצב בראנץ' שופע ירק וכל טוב. לבוא, להתפקע ואחר כך להמשיך משם לטיול בשרונה או (אם אתם לא כאלה סחים), לגרור את עצמכם לכיוון דרום העיר.

צ'יקטי - פירות ים טריים שמותקנים עם רטבים אמיצים, פוקצ'ות ולחמים עם תועפות שמן זית והררי חמאה, וגם מנות פשוטות ומדויקות של ביצים - כל אלה מרכיבים את הבראנץ' האיטלקי והמשמח במסעדה של אבי קאשי. אם לא יצאתם מפה שבעים ושיכורים, אתם עם בעיות בהבנת הנקרא.

סרווסריה - בראנץ' השיכורים הוא מהמפורסמים והמוכרים בעיר, למרות שאם לשפוט מכמות האלכוהול שנשפך בו מזל שמישהו שרד כדי לספר עליו. מנות קטנות שמתמקדות בחומרי גלם משובחים (ומיובאים לא פעם) באות טוב עם כוסית וודקה או קוקטייל בוקר הגון.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>