1. אוכל
  2. ביקורות

פרונטו: מקצוענות של ותיקים

שירות לא מתאמץ, יין מצוין ועיקריות טעימות באופן שערורייתי – אחרי 29 שנים מסעדת פרונטו ממשיכה לשמור על סטנדרט גבוה ולספק חוויה איטלקית לא מתפשרת

קפלטי זנב שור של פרונטו
מנה ושמה עונג. קפלטי זנב שור של פרונטו צילום: דן לב

חוץ. ערב. רוטשילד פקוק. חם ומחניק. פנים. מזגן. מפות לבנות. דמויות אמנים ישראלים מאוירות בקו חזק וסוער על מחיצת זכוכית. נכון, אנחנו בפרונטו. חזרנו הביתה, בהנחה, כמובן, שהבית שלנו מעוצב בחן אלגנטי מהוקצע. נמתח עוד קצת את המטאפורה כדי להגיד שאמנם חזרנו הביתה, אבל אבא כבר לא כאן: רפי אדר, הבעלים המיתולוגי של פרונטו, פרש זה לא מכבר מהמסעדה. ומי נשאר? נשארו השף דיוויד פרנקל והטעויות באיטלקית, כי פוקאצ'ה או פמיליה למשל, הן הרי מילים כל כך נדירות שאי אפשר היה לבדוק איך מאייתים אותן. טוב, קצת רישול הוא הרי פוקאצ'ת חוקנו, בטח כשהכל נשאר בפמיליה. ייאמר, עם זאת, שהרישול התחיל ונגמר בשיבושים באיטלקית, ולא היה בו כדי להעיד דבר וחצי דבר על המשך הארוחה. תמיד פקפקתי בטענה ששפה יוצרת מציאות. 

» קפה אל נור: הדלי החדשה של מרכז תל אביב
» ביקורת: מסעדת אסיה של לילך רווה
» בר הברוסקטות החדש באבן גבירול
» החלבית האשקולונית שחייבים להכיר

את הערב ליווה מלצר מארץ המלצרים המושלמים: עדין, מנומס, נחמד באופן בלתי מתאמץ, מיומן ובקיא בתפריט. אחרי שסקרנו את עמיתינו הסועדים (בעיקר אנשי עסקים ואורחיהם מיפן, ספרד או אירופה) לקחנו כוס פוג'ו אל טופו, יין איטלקי קל מטוסקנה (46 שקלים) וטריו סיקרט, יין ישראלי קצת יותר מתוחכם ומצוין באותה המידה (48 שקלים). כשהרגשנו מוכנים למערכה שאלנו לעצתו של המלצר שהמליץ על הברוסקטה טרטר טונה. במקל לחם קלוי עסקינן, שעליו מונחת תערובת של טונה אדומה ועגבניות טריות (59 שקלים). העגבניות האפילו קצת על טעם הטונה והלחם היה מעט קשה, אבל מעבר להתקטננות שלעיל, המנה היתה מעודנת ועריבה לחיך. 

לצד הברוסקטה הזמנו סלט חסות צעירות ביותר מדי ויניגרט (48 שקלים). לא שאלתי את החסות בנות כמה הן, אבל הן בהחלט נראו צעירות ורעננות וכדי שבכל זאת יתייחסו אליהן ברצינות, הן זרקו על עצמן שקדים קלויים ובצל סגול מיובש. זאת מנה סבירה שלקחנו כי ראינו אותה מגיעה לשולחנות אחרים וכי באיזה שהוא שלב מישהו מאיתנו, לא אני, אמר מילים כמו "מרענן" ו"פרשי". איזה שטויות. זו מנה שלא צריך לקחת בפרונטו כי אין בה דבר שדורש מקצוענות כזו שבפרונטו יכולים להציע. את הסלט השארנו בצלחת. "פרשי" הוא אומר לי. נו באמת.

סלט חסות צעירות של פרונטו
פרשי אך לא חובה. סלט חסות צעירות של פרונטו צילום: מאיה קציר

כל המלל הפך מיותר עת הונחו המנות העיקריות על השולחן. הן היו טעימות באופן שערורייתי. ראשית חובה להלל, לשבח ולקלס את נתח הקצבים, המוגש על מצע פולנטה בלוויית תרד ושעועית ירוקה (143 שקלים). הבשר אדום, טרי ועסיסי מבפנים, חרוך בקלילות ופריך מבחוץ, שוכב פרקדן על מצע פולנטה רכה, אוורירית וחלקה, שכמותה הוגשו כנראה בחצר הדוכס פרדיננד ה-1 בין מנת הטווס הממולא למנת הפסיון בשמפניה. אין ברירה אלא לדבר על המנה הזאת במונחים דרמטיים. זאת מנה מסעירה, לא פחות. לצדה הזמנו חצי מנת קפלטי זנב שור עם פטריות יער ובצלים (65 שקלים). הקפלטי הם כיסוני פסטה, האופייניים לצפון איטליה, משם מגיעה גם הפולנטה, וממש כמוה הקפלטי היו טעימים, אבל יותר. הפסטה עצמה עשירה, המילוי החורפי משתלב עם רוטב קטיפתי כשהבצל תורם מעט מתקתקות לא מכבידה. זו מנה אינטליגנטית כל כך שטעמה אינו מפוענח עד הרגע האחרון. שוב נחשפת מוגבלותה של השפה. המנות העיקריות חרגו מתחום התבונה - אפשר לדבר עליהן רק במונחים של המהרישי או לחילופין בשברי הברות שמביעות עונג: ממממ. אהמממ. חבל על המילים. צריך הולכת אוכלת קפלטי כל יום.

קפלטי זנב שור של פרונטו
חבל על המילים. קפלטי זנב שור של פרונטו צילום: מאיה קציר

בכל הנוגע לקינוחים שוב נשענו על חוכמת המלצר והזמנו סופלה שוקולד ולצדו גלידה שבשבילה המציאו את המילה "נימוחה" (46 שקלים), ופיננסייר תפוחים עם גלידת ארל גריי שבשבילה המציאו את המילה "וואלה" (45 שקלים). הקינוחים טובים מאד. הם מצליחים לענות לתביעת הגוף למתוק ולדרישתה של הנפש למקוריות ועניין. אמנם לא בשבילם כדאי ללכת לפרונטו, אבל הם סגרו את החווייה המיסטית למחצה באופן מרגיע ומספק.

סופלה שוקולד של פרונטו
נימוח ומספק. סופלה שוקולד צילום: מאיה קציר

לסיכום, אחרי 29 שנים פרונטו הפכה להימור בטוח. היא מסעדה מעולה שמפגינה מקצוענות של ותיקים שניכרת בעיצוב, בשירות וכמובן בתפריט. יש אפילו חניון קרוב שהופך את הגישה אליה לנוחה. אבל אם בלי מילת ביקורת אי אפשר, נסתפק בלכתוב פוקאצ'ה (Focaccia).

הנהלת חשבונות:

כוס טומאסי פוג'ו אל טופו - 46 שקלים
כוס טריו סיקרט - 48 שקלים
ברוסקטה טונה - 59 שקלים
חסות צעירות בויניגרט - 48 שקלים
קפלטי זנב שור קטן - 65 שקלים
נתח קצבים - 143 שקלים
פיננסייר תפוחים - 45 שקלים
עוגת שוקולד - 46 שקלים
אמריקנו - 13 שקלים
טיפ - 70 שקלים

סך הכל - 583 שקלים

פרונטו - הרצל 4, תל אביב

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>