1. אוכל
  2. מסעדות

פיפה: טאפאס בר לקיץ אחד

כמו כל טרנד הטאפאס ברים, לא ברור אם פיפה כאן כדי להישאר. בינתיים, בכל אופן, היא לא משאירה חותם

הקיץ הזה היה הקיץ של הטאפאס ברים בעיר. האמת, טאפאס הוא הפתרון האולטימטיבי לערבי הקיץ החמים והלחים של תל אביב. אתה מוזמן לצנן את עצמך ולהתערפל קלות עם בירה מהחבית או עם כוס קאווה, לנשנש משהו ולקוות שחכך יופתע, כי ממילא אין לך יכולת לעכל ארוחה של ממש; התשלום בשביל הצלחות הקטנות, אתה מקווה, לא יקרע את כיסך (זה לא לעניין להשתתף במחאה חברתית על יוקר המחיה בשדרות רוטשילד ואחר כך להעביר ערב במסעדה), ונראה שחלק מהטאפאס ברים החדשים הם תגובה מקומית מאוחרת ל"ויקי כריסטינה ברצלונה" הגרוע של וודי אלן. הסרט לא משהו, אבל אתה נכנס לטאפאס בר חדש ומקווה שתריח משהו מהברצלונה הזו. מי יודע, אולי גם סקרלט ג'והנסון תתגלה בשולחן ממול, מפלרטטת עם מישהו.עכבר עסקיות - העסקיות השוות בתל אביב השאלה העיקרית היא אם הטאפאס בר שהלכת אליו בא לכאן כדי להישאר, או שנוצר כדי לעשות מכה זריזה עונתית ולהפוך למקום של מרקים, נניח, עם בוא החורף. זה מה ששאלנו את עצמנו עם כניסתנו לפיפה, הטאפאס בר האחרון שנפתח כאן, צמוד למסעדת מרתה בבית ציוני אמריקה. מצד אחד, למסעדות בבית ציוני אמריקה אין מזל מזהיר. מעטות נקלטו שם לאורך זמן. מנגד, היזם והשף הוא ניצן רז, הבעלים של סושי סמבה, בן אדם שכנראה יודע למצב עסק ולנהל אותו. מצד שלישי – מה מיוחד כאן שלא ראינו קודם?המקום מעוצב נחמד. ריהוט עץ, תאורה עמומה, ניצול נאה של הגינה הטרופית הצופה אל רחוב דניאל פריש, ובה בעת גם מסתירה אותך ממנו. תאורה צבעונית על שיחי הבננה, נרות קטנים על השולחנות, עמום על גבול האפלולי. במקרה שלי – עמום על גבול אי היכולת לקרוא את התפריט. בת זוגי הקריאה, אפוא, וגם בחרה. מה היא בחרה לפתיחה? סלט ארטישוק עם גבינת תום (34 שקל), כנראה התרשמה מדברי המלצרית שהארטישוק הוא יבוא מאיטליה. זה היה סלט פשוט והגיוני, קטן על צלחת גדולה, שכלל נתחי ארטישוק בתיבול חמצמץ, זיתים, גבינה לפתיחה. נחמד, אבל לא מסעיר. לא הייתי מזמין כרטיס לאיטליה רק כדי לחפש את הארטישוק הזה. קרפצ'ו סינטה עם ממרח עגבניות מיובשות (38 שקל) שיפר את ההרגשה. המנה היתה נדיבה: הקרפצ'ו עשוי כהלכה, העגבניות המיובשות הוסיפו מתיקות חביבה אפילו עוקצנית מעט, והמנה הולכת יופי עם בירה. נשאר, אם כן, לדגום משהו מהאגף הימי, ועל כן הוזמנה גם מנה של שיפודי סלמון במרינדה וסלסת עגבניות (33 שקל). בדיעבד, אני לא יודע למה הזמנו את המנה הזו. הרי אין לי שום סנטימנטים מיוחדים לסלמון, הוא דג די משעמם מבחינתי, וגם עגבניות כבר טעמנו כאן די. אני לא בטוח גם שעל העגבניות שהוגשו לנו עם שני השיפודים הקטנים של הסלמון היה אייל שני מתפייט. איכשהו נראה שהם והסלמון לא נועדו זה לזה. המקום נחמד. פסקול לא רועש מדי משכך את הרעש הבא מהרחוב, התאורה מאפשרת אינטימיות, לא צפוף שם והשירות סביר ביותר, אבל איכשהו שום דבר שם לא הטביע בנו חותם. עוד מקום, לא הרבה יותר. ובבית ציוני אמריקה, עם ההיסטוריה הבעייתית שלו, ספק אם זה יספיק.

פיפה - בית ציוני אמריקה, אבן גבירול 26 פינת דניאל פריש 1, תל אביב. טל' 03-6966843. פתוח: כל השבוע 1:00-18:00.השורה התחתונה תפאורה: ריהוט עץ, גינה טרופית, תאורה עמומהסביב השולחן: קשה להבחין (בגלל התאורה) ובגלל דלילות האוכלוסיה (בערב שבו היינו)שירות: אדיבשירותים: מחוץ למסעדה, באולם המבואה בבית ציוני אמריקה. נקיים ומרווחיםנגישות: נוחהחניה: בחניונים בסביבהשורה תחתונה: אפשר, לא ממש חייבים

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>