1. אוכל
  2. מסעדות

שצ'ופק: כמה טוב שבאת הביתה

שני דגי לברק עם קצת לימון עשו לצבי גילת שמח בפה וטוב על הלב. טוב שיש מקומות שלא משתנים

יציבות היא עניין חשוב בחיים. כל אימת שעולמי מתערער (מדירים אותי מהמדרכה האהובה עלי ברמת בית שמש ג', ממנים לנשיאות בית המשפט העליון שופט שאת שמעו לא שמעתי, מגישים כתב אישום נגד ראש ממשלתי לשעבר, חלה הפוגה מדאיגה בדיונים הרעשניים אודות הגרעין האיראני), ואני חש חרדה קלה מפני הלא ידוע, נוח לי שאדבק בממסד יציב שקיומו אינו מוטל בספק. העובדה שהחיים מתנהלים לפי הקצב הטבעי שלהם גם ללא הזוטות שהזכרתי בין הסוגריים, מעניקה לי ביטחון יחסי ומסדירה את קצב פעימות לבי. על כן, אחת לשנה־שנתיים אני פוקד את מסעדת הדגים שצ'ופק. המוסד הזה קיים כבר למעלה מ־20 שנה ואף כי מפה לאוזן התגנבו שמועות על החלפת הבעלים, מאוד שמחתי לגלות כי הדבר אינו ניכר לעין. אותם שולחנות הנשחקים עם השנים, אותם כסאות שגם בעבר אולי לא היו שיא הנוחות, אבל עדיין יציבים, ואותם הדגים. זה העיקר – מבחר ענק ומצוין של דגים טריים, שלא השתנה, ועדיין מוגש באותה איכות טבעית, לא מתחכמת בעליל – בתנור, מטוגן, חצי בתנור־חצי מטוגן.» שצ'ופק - לשעות פעילות ולכל המידע» צבי גילת - לביקורות נוספות» יפו תל אביב - איך החדשה של חיים כהן?» מונטנגרו: לא שוק, מסעדה»מסעדת יונה: להזיע בכיוון הלא נכוןגם ערכת הסלטים הכלולה במחיר העיקרית לא השתנתה – סלט ירקות, סלט טבולה, איקרה, טחינה, דג מלוח. התפריט בשצ'ופק כתוב בגיר על לוח ירוק, אבל נראה שלא היתה סיבה למחוק אותו או לשנותו מזה כמה עשורים. מחירי הדגים נעים בין 95-75 שקל, יש גם לפי משקל ל־100 גרם, ואיך שלא תסתכלו על זה, סועד רגיל יוציא שם לא הרבה יותר מ־100, אבל לדאבון הלב, גם לא הרבה פחות.משהו ישן וטוב. שצ'ופק (צילום: אורן שלו) מבין מגוון הדגים הזמנו לברק בתנור (95 שקל) ומנה נוספת של "מעורב דגים" בשמן עמוק (75 שקל). המעורב הפעם כלל שני מרמירים ושניים נוספים שאינני זוכר את שמם, אבל מה זה משנה, בעצם? לברק היה הדג שאכלתי שם גם לפני שנתיים. זה דג נחמד מאוד, עסיסי, כמעט נטול עצמות, וכיוון שהיינו שניים החליטו במטבח על דעת עצמם לתת לנו שני לברקים קטנים, איש איש ולברקו בצלחתו, פרוס לשניים, שחום ומזמין. שים עליו קצת מיץ לימון, ואתה לא צריך יותר. בשרו הנימוח מתפרק תחת המזלג ובא לציון גואל. מנת המטוגנים היתה פחות מלהיבה. שני דגים בינוניים לאיש, נחמד לכרסם אותם כשהם מונחים בין אצבעות הידיים, ללא גינונים מיותרים. תפוחי אדמה אפויים בתנור היו התוספת ההכרחית וההולמת, והשירות הנונשלנטי (המלצריות מפהקות בעת דקלום התפריט ומבהירות לך בכך שעדיף כי לא תקשה בשאלות מיותרות, כי הן מיותרות) הלם מאוד את שעת הערב המאוחרת.בסך הכל זו ארוחת דגים ראויה ביותר, ביפו אולי תשלמו עליה 20-15 שקל פחות ויכרכרו קצת יותר סביב שולחנכם, אבל למה לנו להתאמץ כאשר מעולם לא היה מצבנו יציב יותר.בקטנה תפאורה: שולחנות עץ, כסאות מתכת, מרפסת מקורה ואולם פנימי. שום תפאורה מיותרתסביב השולחן: עמך ישראל, מכירי ומוקירי המקוםשירות: מיומןחיוך: במשורהשירותים: נקייםנגישות: אולי הגיע הזמן שיעשו משהו בעניין. הגישה למסעדה נוחה, אבל השירותים בקומה השנייה, בקצה גרם מדרגותחנייה: בחניוני הסביבה. חניון הנמל הוא הזול ביניהםשורה תחתונה: מוסד

שצ'ופק - בן יהודה 256, תל אביב, טלפון 03-5441973, פתוח: כל השבוע 24:00-12:00.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>