1. אוכל
  2. מסעדות

חג' כחיל: ארוחה מפוארת במחיר שפוי

התפריט העשיר, השירות הטוב, העיצוב המרשים. מסעדת חג' כחיל היא חלון הראווה של יפו 2012

היו ימים ביפו. איטיים יותר, אלימים פחות. קסם הלבנט ריחף מעליהם. נראה שדווקא פרויקטי הנדל"ן המהודרים, המודרניים והיקרים שצצים בה בזה אחר זה (ומזרימים הון לכיסיהם של יזמים זריזים שגילו את הפוטנציאל), מעוררים געגועים לאולמות הרחבים והמקושטים שזוהרם הועם, לרומנטיקה של המזרח העותמני. הנה מגיעה אוכלוסייה שבעה ועתירת ממון שרוצה להתרווח. היא הרי לא תסתפק בשווארמה או בפיתות של אבולעפיה. מה ניתן לה? ניתן לה שיפוץ של כיכר השעון, ניתן לה בית קפה בניחוח צרפתי־ערבי, וחג' כחיל יחתן לה מסעדה ערבית אותנטית, מהודרת, שאפשר לאכול בה ארוחה מפוארת.צבי גילת - לביקורות נוספותחג' כחיל-רזיאל -  לשעות פעילות ולמידע נוסףהכחילים, כך לפי המסורת המשפחתית, חיים ביפו כבר 120 שנה. בעבר היו מפעילי דיליג'נסים, אותן כרכרות שהסיעו את העולים לארץ לפתח תקוה, לירושלים (חניית לילה בחאן שער הגיא) ולחיפה. מאז תחנת העגלות עבר הבניין הזה, מול השעון, תהפוכות וגלגולים. שכן בו סניף של בנק פלסטין, אחריו היה שם מוסך לאופנועים, אחר כך מועדון לילה, אחר כך מחסן, עכשיו מסעדה. המסעדה יפה – תקרות גבוהות, כיפות קמורות, ריצוף צבעוני, שולחנות עץ נאים. גם התפריט מבטיח – ממנה לארבעה סועדים לפחות של כתף טלה (380 שקלים) דרך פילה רוסיני (סטייק פילה עם נתח כבד אווז, 155 שקלים) וכן, אפשר גם להסתפק במנה של חומוס (20 שקלים), אבל לשם כך אפשר לעצור בדוכן שממול, גם הוא של הכחילים, או לעלות במעלה רחוב יפת, שם יש לכחילים שתי מסעדות, סופרמרקט ומה לא. לא פלא שהם עצמם הסבו את שם הכיכר ההיא לכיכר כחיל, ואף תלו שלט חוצות ענק בזו הלשון.לבוא בזמן. פוחארה (צילום: אנטולי מיכאלו)  סקרנו בעיון את התפריט העשיר. מבחר מגוון של מנות ראשונות (כרובית מטוגנת, לבנה, טבולה, פטריות על האש, חציל וכו' – 30-20 שקל), אך חלקן כבר נחטפו מזמן (למשל סלט חוביזה, או עולש בר, או תרד בלדי, תלוי בעונה). הזמנו, אפוא, לראשונות את "מטוגני חג'" (28 שקל) וסלט אבוקדו (25 שקל). למלצר האני זו נראתה הזמנה לא מאוזנת, ועל כן הביא מיוזמתו ועל חשבון הבית גם פנכה של סלט סלק, סלט עגבניות שרי עם זיתים ואגוזי מלך, וסלט קטן אך מדהים שכלל בתוכו פרוסות אננס ופירות נוספים. "ראיתי שלא הזמנתם ירקות", התנצל. הסלטים מצוינים, גם המטוגנים – פטיר ממולא גבינת עזים, אצבעות בצק מטוגנות ממולאות בגבינה מלוחה, כדורים שנראים כמו פלאפל אך ממולאים בזיתים. שפתיים יישק הטבח. סלט האבוקדו? גדול ועתיר לימון, המרענן הרשמי של החורף. כל זה עם לאפה טרייה טרייה, חמה מהטבון, מה עוד נבקש?בכל מקום. חג' כחיל (צילום: אורן זיו) נבקש מח'מר – נתחי עוף בתנור, על מצע של פיתה עירקית, מלאה בצל מטוגן, סומק ותבלינים נוספים (60 שקל), נבקש סינייה (נתחי בשר בטחינה מבעבעת, אל תגעו במחבת פן תיכוו - 55 שקל). התפריט מגרה מאוד: קורניש (עוף ממולא בנתחי אנטרקוט, אורז ושקדים), צלעות טלה, פוחארה (נתחי כבש עם ירקות שורש, אפויים ממושכות בקדירת חרס), וואיי, וואיי וואיי. אל תגיעו בעשר בערב, כמונו, ויישאר גם לכם. המח'מר היה מעולה, הסינייה לא איכזבה, השירות מלבב. לא יכולנו לעזוב בלי שכוח השכנוע של המלצר האני יכניענו להזמין גם "כנאפה שכזאת לא אכלתם". זו אולי הגזמה קטנה, אבל הכנאפה היתה מצוינת – חמה ולוהטת, מתיקותה מתונה, הוכנה במקום. יצאנו החוצה לתה עם נענע וסיגריה. עובר אורח מרוקן כיסים, עצוב מבט, לא לגמרי בפוקוס, מרעיד מקור, אמר לנו שהוא "מת לשתות משהו חם". כיוון שהמטבח נסגר, חלקנו איתו את התה שלנו, והוא בהחלט שיבח גם אותו. גם זוהי יפו.

בקטנה תפאורה: קולוניאלית.סביב השולחן: חוגגים שהתגעגעו לצוואר טלה ממולא בצנוברים ואורז.שירות: רחב לב, מכניס אורחים.חיוך: ענק, חושף שיניים.שירותים: מפוארים, נקיים.נגישות: נוחה, מעבר רחב לשירותים, וגם תא מיוחד לנכים.חניה: בשעות הערב, אפשר ברחוב. ביום עמוס.שורה תחתונה: אפשר לחסוך את הנסיעה לגליל. זה כאן קרוב.חג' כחיל - רזיאל 18 (כיכר השעון, יפו). טל' 03-5188866. פתוח: כל השבוע 23:00-11:00.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>