1. אוכל
  2. מתכונים
  3. ירקות

מגלגלים לשבת: כך תכינו רול ספייסי טונה

לקראת יום הסושי הבינלאומי שף משה בדישי ממינה טומיי מגלה לנו את הדרך הפשוטה ליהנות מקלאסיקה יפנית תוצרת בית. תתכוננו למחמאות

רול ספייסי טונה של מינה טומיי
קלאסיקה. רול ספייסי טונה של מינה טומיי צילום: אפיק גבאי

לא הרבה אנשים יודעים אבל יום ראשון הקרוב, ה-18 ביוני, הוא יום הסושי הבינלאומי. בניגוד לדעה הרווחת, הכנת סושי יכולה להיות עניין די פשוט - כל מה שצריך זה את המתכון הנכון, דיוק במינונים (ואולי קצת סבלנות). 

» איך תכינו את הקובה המפורסם של מסעדת אמא?
» אורי שפט ממאפיית לחמים נותן טיפים לחלה מושלמת
» מתכון לשוק טלה בניחוח שבת
» טעם של עוד: מתכונים בשריים לארוחת שבת

לכבוד היום הטעים החלטנו לנצל את השבת השקטה שבפתח ולבקש מהשף משה בדישי, ממסעדות מינה טומיי, לחלוק איתנו מתכון מנצח לרול ספייסי טונה קלאסי וקליל, שתמיד בא טוב וכולם אוהבים. שימו סינר, שלפו את המחצלת ושיהיה בתיאבון.

מתכון לרול ספייסי טונה
באדיבות משה בדישי, מינה טומיי

כמות ל - 10-14 רולים 

מצרכים:

1 ק״ג אורז לסושי

לתחמיץ של האורז:

¾ כוס חומץ אורז
¼ כוס סאקה 
4 כפות סוכר 
1 כף מלח 

לרוטב המיונז: 

1 כוס מיונז
½ כוס רוטב צ׳ילי חריף 
1 כף שמן שומשום 
1 כפית טוגרשי (תערובת תבלינים יפנים, ניתן להשיג בחנויות)
3 כפיות שמן צ׳ילי

להכנת הרול: 

אצת נורי
2 כפות טונה טרייה, קצוצה ללא גידים
2 רצועות אבוקדו
1 גבעול בצל ירוק רענן
רצועות ממלפפון אחד ללא הליבה
מעט שומשום שחור לקישוט 

אופן הכנה: 

1. מכינים את האורז -  מניחים את האורז בקערה ושוטפים תחת מים זורמים, לחזור על הפעולה כ-5 פעמים.
2. מניחים את האורז במסננת ל10 דקות, ואחריה שמים בסיר ומוסיפים כ-1.2 ליטר מים ומכסים. יש לבשל את האורז על אש גבוהה 5-7 דקות, כשהמים רותחים, מנמיכים את האש למינימום וממשיכים לבשל כ16 דקות נוספות. 
3. לאחר מכן מכבים את האש ומניחים לאורז לנוח כרבע שעה. מעבירים לקערת פלסטיק/עץ גדולה ומתבלים ב-250 מ״ל מתחמיץ האורז
4. לוקחים עלה אצה, מניחים על מחצלת שעטופה בניילון, ומפזרים אורז במידה שווה כך שכל האצה מכוסה.
5. מסדרים את כל המרכיבים במרכז האצה, מגלגלים בזהירות ומהדקים את הרול
6. מרטיבים סכין חדה, חותכים את הרול ל-8 יחידות ומגישים לצד רוטב המיונז. 

 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>