1. אוכל
  2. מתכונים
  3. מרקים

מרק אפונה וגריסי פנינה

כמות המנות: 4

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: ½1 כוסות אפונה ירוקה יבשה ½ כוס גריסי פנינה 2 ליטרים מים 6 גזרים, קלופים וחתוכים לריבועים קטנים 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות 5 שיני שום כתושות 2 כפות אבקת מרק עוף ½ צרור פטרוזיליה קצוצה 6-5 גבעולי נענע קצוצים מלח פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה: 1. מחממים שמן בפויקה, מכניסים לתוכו את האפונה היבשה, הגזרים, שורש הסלרי והשום הכתוש ומקפיצים במשך שלוש-ארבע דקות. 2. מוזגים את המים לפויקה ומחממים במשך כמה דקות בחום בינוני. השלב הזה חשוב למניעת הישרפותם העתידית של גריסי הפנינה והידבקותם אל תחתית הסיר. 3. מוסיפים את גריסי הפנינה והתבלינים, ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל כשעה בחום בינוני ומוודאים שמפלס הנוזלים לא יירד מדי, כדי שהמרק לא יהפך לתבשיל קדירה 4. מגישים חם מאוד, ומעטרים את כל הצלחות בתערובת פטרוזיליה ונענע קצוצות.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>