1. אוכל
  2. מתכונים
  3. עוף ובשר

חזה עוף ברוטב סילאן וסויה

חזה עוף במרינדה
צילום: Paul Cowan | Dreamstime.com

כמות המנות: 2

דרגת קושי: קל

מצרכים:

4 נתחי חזה עוף (בעובי רגיל, לא דפוקים)
2 בצלים חתוכים לשמיניות (לחתוך לרבע ואז שוב כל רבע לחצי)
1/2 כוס סויה איכותית
1/2 כוס סילאן (דבש תמרים) או דבש רגיל
2 שיני שום כתושות
2 ענפי טימין
1 כוס יין לבן או אדום
פלפל גרוס
מלח גביש

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי המרינדה (סויה, סילאן, יין, שום, טימין ופלפל). משרים את חזה העוף והבצל בין 4 ל-12 שעות.

2. מוציאים את העוף והבצל, מנגבים בנייר מגבת וצולים במחבת ברזל או בסיר בחום גבוה מאד עד שצלוי משני הצדדים.

3. מוציאים מהמחבת ושופכים לתוכה את המרינדה.

4. מביאים לרתיחה, מצמצמים על אש נמוכה כ-4-5 דקות, מחזירים את החזות פנימה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך כיסוי ברוטב.

5. מגישים בתוספת אורז או פירה תפוחי אדמה.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>