1. אוכל
  2. מתכונים
  3. מאפים

מעקודה - פשטידת תפוחי אדמה

כמות המנות: 0

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה 5 ביצים 2 כפות שמן זית 1 בצל קטן, קצוץ דק 2 שיני שום כתושות 2 כפות פטרוסיליה קצוצה 1 כף כוסברה קצוצה 2 כפיות מלח 1/2 כפית פלפל קורט כורכום

אופן ההכנה: » שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם עד שהם רכים מאוד. שוטפים במים קרים, מסירים את הקליפה ומועכים למחית חלקה. » מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם השמן למחית תפוחי האדמה. » מפרידים את הביצים ומוסיפים את החלמונים למחית ביחד עם עשבי התיבול הקצוצים וכל התבלינים. מערבבים היטב. » מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית עגולה וגבוהה או סיר בעל ידיות חסינות חום (בקוטר 22-20 ס"מ). » מקציפים את החלבונים לקצף מוצק עם מעט מלח. מקפלים את הקצף בתערובת תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית המוכנה. » אופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה תפוחה וזהובה.

פשטידה זהובה ותפוחה, פשוטה להכנה וחגיגית, העולה על שולחנם של יוצאי מרוקו בארוחות צהריים של חול המועד.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>