1. אוכל
  2. מתכונים
  3. מאפים

סופלה כרובית

כמות המנות: 0

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: כ-500 גרם כרובית 5 ביצים 2 גביעי שמנת חמוצה 2 כפות קמח מצה מלח, פלפל לבן קורט אגוז מוסקט חמאה או מרגרינה לשימון התבנית מעט קמח מצה לקימוח התבנית

אופן ההכנה: » מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים היטב תבנית ארובה (לקוגלהוף או סיר פלא). בוזקים פנימה מעט קמח מצה ומסלקים את השאריות. » מבשלים את הכרובית בשלמותה במי מלח עד שהיא מתרככת אך לא רכה מדי. מסננים ומצננים. » מפרידים את הביצים ומערבבים את החלמונית עם השמנת, קמח המצה והתבלינים. » מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוכו את תערובת השמנת. מפרקים את הכרובית לתפרחות ומוסיפים בעדינות. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה. » מציבים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים רותחים. אופים כשעה (התפיחה אינה צריכה להיות שחומה). » מוציאים מהתנור, משהים מספר דקות והופכים על צלחת הגשה. אפשר למלא את החלל שבמרכז בעשבי תיבול, לקישוט או בתבשיל ירקות צבעוני.

מאפה ממוצא הונגרי, הנאפה בתבנית ארובה. יתרונה של תבנית זו לא רק בצורה המקורית של התפיחה אלא גם באפייה יסודית המונעת ממנה ליפול ומבטיחה שתשמור על גובהה גם לאחר שהצטננה.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>