1. אוכל
  2. מתכונים

מלכות היער: שלושה מתכונים עם פטריות

עם אטריות מוקפצות, אורז עשיר או בכלל במרק מהביל? לכבוד תחילת האביב והקרירות שעוד נתגעגע אליה – שלושה מתכונים פשוטים ובריאים על טהרת הפטריות השונות

מרק פטריות חוות תקוע
הכי ביתי. מרק עם פטריות של חוות תקוע צילום: דן לב

החורף נגמר והקיץ בפתח אך הפטריות תמיד יקרצו לנו מהמקרר הצבעוני של הסופר. אתם מוזמנים לשים מוזיקה טובה, לעלות על סינר ולהיכנס למטבח לסשן בישולים שיפיץ ריח טוב ויעורר את בלוטות הטעם.  היישר מחוות תקוע ומוצריה הטריים - קבלו שלושה מתכונים שישדרגו לכם את התפריט המשפחתי וירעננו לכם את השבוע הקרוב. 

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקווה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר

אורז עם פטריות שיטאקי ודברים טובים
(מתכון ל-6 מנות)

מצרכים:

3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כוס אורז שטוף ומסונן
1 בצל קצוץ
1 חבילה פטריות שיטאקי, ללא הרגל, חתוכות לרצועות דקות
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור עירית, קצוץ דק או 3-4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, שמן ומלח, מוסיפים פנימה אורז מערבבים קלות - מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מכבים וממתינים 10 דקות.
2. בינתיים מכינים את הפטריות: במחבת מטגנים בצל כ- 7 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים פטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3. פותחים את האורז עם מזלג, מוסיפים מעל כ3/4 מתערובת הפטריות (משאירים כ 1/4 כמות להגשה) ומערבבים.
4. להגשה- מעבירים את האורז לכלי, מוסיפים מלמעלה את יתרת הפטריות המוקפצות ומגישים.

אורז  פטריות חוות תקוע
טעים וגם בריא. אורז עם פטריות של חוות תקוע צילום: דן לב

מוקפץ עם פטריות שימג'י 
(מתכון ל-4-6 מנות)

מצרכים:

200 גרם (1 חבילה) איטריות נודלס, מבושלות ע"פ הוראות היצרן
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
1 בצל לבן רגיל חצוי ופרוס דק מאוד
1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים
1 פלפל צהוב/כתום חתוך לגפרורים
1 גזר גדול, חתוך לגפרורים
2 חבילות פטריות שי-מג'י, מופרדות
3 גבעולי בצל ירוק
1/4 כוס רוטב סויה מתוקה
1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף/מתוק
 מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בווק/ מחבת גדולה, מוסיפים בצל ומקפיצים כ- 5-6 דקות, עד שהבצל מתחיל לשנות מעט צבע ולהזהיב בקצוות.
2. מוסיפים שום, פלפלים וגזר מקפיצים עוד 4-5 דקות, מוסיפים פיטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
3. מוסיפים רוטב סויה וצ'ילי מערבבים עד שכל הירקות מצופים ברוטב,
4. מוסיפים את איטריות הנודלס ומקפיצים  כ-2 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק מערבבים ומוזגים לצלחת.

*לקבלת מנה בשרית ניתן להוסיף קוביות חזה עוף מחזה אחד מבושל (מכובס) לאחר הוספת הירקות.

נודלס מוקפץ חוות תקוע
מתאים לכל המשפחה. אטריות מוקפצות עם פטריות של חוות תקוע צילום: דן לב

מרק גריסים ופטריות מלך היער
(מתכון ל-6-8 מנות)

מצרכים:

3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
1 שורש סלרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר
2 מגשיות פטריות מלך היער פרוסות דק
1.5 ליטר מים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר בינוני שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות תוך כדי עירבוב.
2. מוסיפים לסיר קוביות גזר, סלרי, שורשים ושום ומטגנים עוד 3-4 דקות.
3. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, כורכום ופטריות, מלח פלפל, אגוז מוסקט,
4. מוסיפים 1.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומערבבים.
5. מוסיפים גריסי פנינה, מערבבים, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהירקות והגריסים רכים.

מרק פטריות חוות תקוע
מתאים גם בקיץ. מרק פטריות של חוות תקוע צילום: דן לב

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>