1. אוכל
  2. חדשות אוכל

שאפו: דולפין ים הירושלמית חוגגת 50

עם תפריט חדש, עסקית מרעננת, יין מיוחד והרבה גאווה - מסעדת הדגים הראשונה של ירושלים חוגגת 50 שנה של אוכל טוב, לקוחות קבועים והרבה נחישות להמשך

סביצ'ה מוסר מסעדת דולפין ים
שומרים על סטנדרט. סביצ'ה מוסר בדולפין ים צילום: איתן דור

אין הרבה מסעדות שמצליחות להגיע לחגיגות יובל, ואלה שכן, כנראה עושות משהו מאוד נכון. אחת הדוגמאות המובהקות לכך היא מסעדת דולפין ים הירושלמית שחוגגת בימים אלה 50 שנה מאז פתחה את שעריה, ושהייתה למסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בירושלים המזרחית ב-1967. 

» מסעדות מומלצות בפתח תקוה
» החומוס הכי טוב בתל אביב
» איפה כדאי לאכול באזור הדרום?
» המסע למציאת השווארמה המושלמת

יסכימו יודעי דבר שלשרוד חצי מאה בזירה הקולינרית של ירושלים זה לא דבר מובן מאליו - קל וחומר כשמדובר במסעדה לא כשרה. דולפין ים מעולם לא התיימרה להיות מסעדת שף סופר מדוקדקת ומפונפנת אך מצליחה כבר שנים לספק תפריט ברור וקלאסי של מנות על טהרת הים לצד כמה אופציות בשריות לטובת המגוון הרחב של הלקוחות הקבועים והתיירים הרבים של מרכז העיר.

צלעות טלה מסעדת דולפין ים
יש גם בשר. צלעות טלה בדולפין ים צילום: איתן דור

לרגל החגיגות החליט המקום לצאת בתפריט ספיישלים חדש שמבוסס על המטבח הצרפתי עם השראות מקומיות ירושלמיות. במנות תפגשו סביצ'ה תותים, פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, פילה בר ים ברוטב בשר סרטנים וצנוברים, פלטת פירות ים זוגית ועוד שלל מנות של ים בניחוח ירושלמי. לצד החידושים בתפריט תשיק המסעדה מהדורה מיוחדת של יין דולפין ים  2015 - יין לבן יבש מענבי רוסאן-ויונייה, שיוצר במיוחד עבור המסעדה בשיתוף עם יקב אורטל מצפון רמת הגולן. קהל הלקוחות האדוק ודאי ישמח לשמוע שבמסגרת החגיגות מחדשת המסעדה את דיל עסקיות הצהריים שלה שיכלול מעתה פוקאצ'ה אישית, פלטת סלטים, שתיה קלה וחמה, במחיר מנה עיקרית מוזלת.

מרק פירות ים של מסעדת דולפין ים
מנות עם היסטוריה ירושלמית. מרק פירות ים של דולפין ים צילום: איתן דור

בתפריט הקבוע של המסעדה תמצאו דגים שלמים ברטבים לבחירה לצד ראשונות כמו חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז'ן (46 שקלים), קרפצ'יו לוקוס (46 שקלים) פטריות ממולאות בייבי שרימפס ברוטב שמנת (46 שקלים) ועוד. בתפריט הספיישלים הקבוע מציעים פילה מוסר ים עם לימון, שום, זיתים, צלפים, ונגיעות עגבנייה (108 שקלים), פילה בס ברוטב שמנת, תרד ופלפלים (108 שקלים), לברק או דניס בתנור עם עשבי תיבול (102 שקלים), פורל מטוגן עם שקדים בליווי אננס ורוטב תפוז (102 שקלים) ועוד שלל חומרי גלם מהים. שיהיה במזל טוב.

דולפין ים - שמעון בן שטח 9, מרכז העיר, ירושלים

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>