1. אוכל
  2. חדשות אוכל

שרצים בכרמל: שלוש מסעדות לא כשרות נפתחו בעיר חיפה

שרימפסים ביין לבן, סטייק ברוטב חמאה ובשר לבן - על רקע הפריחה במסעדות כשרות במרכז הארץ, העיר הצפונית פורצת את כל הגבולות

בשורה לחובבי השרצים והבשר הלבן: לאחר שהתחלנו להרגיש בתל אביב מגמה של מסעדות כשרות, והשפים פנו לטהר את המטבח ממיני תועבות, נדמה שיש עיר בישראל שהחליטה לא לוותר, ומציעה לקהל שלל של אפשרויות קולינריות מעניינות וממש לא כשרות. בחודשים האחרונים נפתחו בחיפה לא פחות משלוש מסעדות שמגישות פירות ים, בשר לבן ולא מפרידות בין קבב ליוגורט עזים.» ההמבורגרייה החדשה של עומר מילר» הגלידה שתגיע אליכם עד הבית » המסעדות הכי שוות בפתח תקווה» ארוחת הבוקר המפתיעה של רחוב הירקון» מחפשים עוד המלצות אוכל?התפריט המרענן של אישפיש במרכז הכרמל המתעורר הוקמה לפני מספר חודשים על חורבותיה של מסעדת וואלה הוותיקה "אישפיש", מסעדת דגים ופירות ים בניחוח מקומי של השף אבירם שטיינמץ. אם בגרסה הקודמת קיבלנו חוויה קולינרית לא כשרה של בשרי חזיר וארנבת צלויים לצד פונדו גבינות באווירה שוויצרית מעט כבדה ומחייבת, באישפיש מציעים מנות מהים בסגנון קליל, ים תיכוני, עם שלל סלטים מרעננים מאוד המוגשים למרכז שולחן בהזמנת מנה עיקרית. ברשימת הסלטים שיוגשו נמצא כבד קצוץ, חומוס, וולדורף בומביי שהוא סלט תפוחי עץ, סלרי, חמוציות, קולורבי ואגוזי מלך ברוטב קארי בוטנים, כרובית בטחינה ועוד. במנות העיקריות מציע המקום קלאסיקות לצד חידושים במחירים שלא עולים על 100 שקלים למנה כמו פילה מוסר בקרם פרג (99 שקלים); דניס שלם על הגריל בקארי בוטנים  (99 שקלים); פילטים של ברבוניות מטוגנים בבצק בירה (79 שקלים); וכמובן שלל של פירות ים ברטבים מיוחדים שרקח השף במיוחד. כל הטוב הזה מוצע ללקוח לצד תפריט עשיר של יינות ואלכוהול משובח במחירים נוחים ונגישים.אישפיש - שדרות הנשיא 119 חיפהשעות פעילות - ראשון ושני: 17:00-23:00 שלישי עד שבת: 12:00-23:00טלפון:  04-8370737מנות מהים בסגנון קליל. דניס צלוי של אישפיש אלטו מתכוננת לחורף ארוך הפריחה הקולינרית הלא כשרה נמשכת, ולפני מספר ימים נפתחה "אלטו", מסעדה חדשה במרכז הקונגרסים. אלטו (גובה באיטלקית) נמצאת בימים אלה בהרצה, ומציעה תפריט של מנות שף מגוונות, הכוללות שלל של נתחי בשר מובחרים ומיושנים, המבורגר הנעשה במקום, פירות ים, פסטות ועוד. השף איסלאם דיאב צולה את נתחי הבשר בגריל פחמים מיוחד הנקרא ג'וספר, שעובד על פחמי עץ אלון שיובאו במיוחד מאוקראינה. בין המנות שנמצא בתפריט: ריזוטו פטריות עם מחית כמהין, ציר פורצ'יני שום ויין לבן (48 שקלים); קלמרי סגול על הפלאנצ'ה עם עגבניות שרי, פטרוזילה, קרם לבנה ופלפל חריף (48 שקלים); קרפצ'יו דג עם זרעי עגבניה, צנונית, זעתר ופטרוזילה (48 שקלים). בגזרת העיקריות נמצא פילה סלמון בחמאה, שום ויין לבן לצד גרטן של תפוחי אדמה ( 78 שקלים); נתח קצבים עם פירה ובצל מושחם (85 שקלים); שרימפס ביין לבן, שום ולימון (92 שקלים); סטייק טיבון ברוטב חמאה ושום קונפי (98 שקלים). המקום מציע כמובן גם מנות ילדים כמו פסטה בולונז (34 שקלים); המבורגר (36 שקלים) ושניצל ביתי (30 שקלים).בזמן הקרוב, התפריט צפוי להתאים את עצמו לחורף שכבר הגיע אלינו במלוא הדרו, ולהציע מנות של קדרות ומרקים לימים הקרים: אוסובוקו טלה עם תבשיל פריקה (95 שקלים); מרק עדשים עם נתחי טלה (47 שקלים) ועוד. המסעדה ממוקמת צמוד לחנות אלכוהול ויין בשם הרמיטאז', ומקבלת ממנה את עיקר תפריט האלכוהול שמציעה המסעדה. "התפריט שלנו כולל למעלה מ-30 סוגי וויסקי שונים, קוניאק, ברנדי, קוקטיילים ייחודיים ועוד רבים וטובים", אומר מיכאל קרצ'ק, בעל המקום. "המטרה היא שהסועד ייהנה גם מאוכל טוב וגם משתייה בהתאם. המקום מתאים גם לכאלה שרק רוצים לצאת לשתות משהו על הבר".אלטו - קדושי יאסי 2 חיפהשעות פעילות - ראשון-שבת: 11:00-24:00טלפון: 04-8373323פריחה קולינרית לא כשרה. קרפצ'יו דג באלטואיטליאנו דה לה קוסטה לא עושה חשבון מסעדה נוספת ומפתיעה שהצטרפה לזירה הקולינרית בעיר היא "איטליאנו דה לה קוסטה", איטלקית רעננה של השף חמודי אוקלה יוצא התוכנית משחקי השף. המסעדה ממוקמת בקומת גלריה, צופה אל הים ונותנת לסועדים אווירה נעימה, מזמינה ונינוחה כאשר המטבח כולו פתוח ומאפשר לסועדים הצצה על הכנת המנות. התפריט מושפע בעיקר מהמטבח הדרום איטלקי, כשבמרכז המסעדה ממוקם טאבון איטלקי מסורתי בו נאפים המאפים ושלל הפיצות של המקום. כמובן שגם כאן התפריט לא כשר, ובין הפוקאצ'ות והפיצות אפשר למצוא פוקאצ'ת גבינות עם פקורינו, פרמז'ן עגבניות וטפנד פלפלים (24 שקלים);  ברוסקטה אנשובי ומוצרלה עם קרם חציל, איולי פפריקה מעושנת ופטרוזיליה (52 שקלים); פיצה פונגי ביאנקה עם קרם כמהין, מסקרפונה, מוצרלה ופטריות שימג'י (64 שקלים); פיצה סי-פוד עם רוטב עגבניות קלמארי סגול, שרימפס, צלפים קרם לימון ונבטי אפונה (72 שקלים). בגזרת הפסטות מציע המקום פסטה שחורה עם שרימפס, פסטו פיסטוקים וצ'ילי אדום (76 שקלים); טליאטלה קרבונרה עם בייקון טלה, אספרגוס, ביצה עלומה ופרמז'ן (66 שקלים).איטליאנו דה לה קוסטה - העליה השניה 96 חיפהשעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-00:00טלפון: 053-4247175

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>