1. אוכל
  2. חדשות אוכל

חדשות אוכל: בלוגרים בשירות הקולינריה הישראלית

בלוגרי אוכל בינלאומיים סיירו בארץ בשבוע האחרון. וגם: ערב הצדעה לבכירי המסעדנים של תל אביב, בר קיימא פותח את שעריו, רוקח ים יוצאת לדרך, והשוקולד של איקה זוכה בפרסים

קשה לפספס את העובדה שהמטבח הישראלי עשה קפיצה משמעותית בשנים האחרונות. בחברת קינטיס, סטארט אפ חברתי ששואף לקדם ולשפר את תדמית ישראל בעולם, מבינים זאת היטב. אחרי שהביאו לארץ בלוגרים נחשבים מתחום המוזיקה, העיצוב וההורות במסגרת פרויקט VIBE ISRAEL, כעת תורו של האוכל הישראלי. לטובת העניין הם הביאו לארץ חמישה בלוגרים מובילי דעת קהל קולינריים, לשבוע עמוס בחוויות. הרעיון הוא פשוט - חשיפת ישראל דרך ארוחות במסעדות שונות, סיורים קולינריים בארץ, ומפגשים עם שפים ובלוגרים מקומיים. המסר העיקרי שהועבר להם הוא שישראל היא מעוז של יצירתיות, חדשנות ויזמות בתחום האוכל, במטרה שיספרו לקהל קוראיהם, שנאמד בכמות של שבעה מיליון איש ברחבי העולם. לטובת העניין התגייסו לא מעט אנשי אוכל ומסעדנים שאירחו את הבלוגרים, החל מניר צוק ומסעדתו קורדיליה, עבור בעפרה גנור ממאנטה ריי ויונה, דרך עזרא קדם בארקדיה ועד אורי בורי בעכו ומסעדת מוסקט במלון מצפה הימים. הבלוגרים סיירו בעיר העתיקה בירושלים, בשווקים, במאפיות ואפילו התארחו אצל בלוגרים ישראלים. בין האורחים: קמבריה בולד - מנהלת אתר The Kitchn, ארין זימר - עורכת באתר האמריקאי Serious Eats ומי שהתגלה ככוכב של המשלחת - דיוויד ליבוביץ' - שף-קונדיטור, מחבר ספרי בישול ובעל הבלוג David Lebovitz.קמבריה בולד, רגע לפני שאתם טסים, איך את מסכמת את החוויה הישראלית?"חווינו כאן חוויה יוצאת מן הכלל. פשוט היה לנו מדהים. אכלנו כמויות אוכל מטורפות, שאני לא יודעת איך אנחנו עדיין עומדים על הרגליים. זה היה שבוע משמעותי שאין ספק שעוד לא עיכלנו את כל מה שעברנו, אבל ברור לנו שנחלוק את זה עם קוראינו".מה גיליתם?"ישראל מגוונת מאוד, בין ארוחות בבית, לארוחות ברחוב וארוחות במסעדות. אני חושבת שאני עדיין בתהליך ההבנה של כל מה שראיתי וקיבלתי. צילמתי 14 אלף תמונות וזה אומר הכל. זה היה מפתיע כמה כולם כאן פתוחים לחלוק ולהזמין אותנו. גילינו פה אנשים וחווינו את האנרגיה החזקה שיש כאן".מה אהבת בישראל?"יש לכם לחם מצוין. אהבתי גם את הגבינות, הפירות והירקות. אלוהים, אכלתי כל כך הרבה".יש משהו שתיקחי איתך הלאה לחיים המקצועיים?"הופתעתי מאוד מהטחינה כאן. בחיים לא חשבתי שטחינה זה מוצר כזה בסיסי כאן שמתאים לכל כך הרבה מנות ואפשר לעשות בו שימוש מעבר לשומשום".בזמן שהותו בישראל, הספיק ליבוביץ' להעלות פוסטים לבלוג שלו, שם תיאר, בין השאר, את הביקור במסעדת חג' כחיל, כחוויה מסעירה וכיום הטוב ביותר בחייו.  גם את הסיור עם הקונדיטורית נטלי לוין מהבלוג עוגיו.נט כנראה שלא ישכח במהרה לפי ציוציו בטוויטר. עכשיו נשאר רק לקוות ששאר שבעה מיליון הקוראים יגיעו ארצה לביקור.מפיץ את הבשורה. דיוויד ליבוביץ' (צילום: נועה מגר)בר קיימא יוצא לדרך נדמה שהמחאה החברתית המתחדשת היא בדיוק מה שצריכים אנשי הבר קיימא, שייפתח מחר בשולי שוק לוינסקי (במקום בו פעלה המסעדה סאב קוץ' מילגה). יגאל רמב"ם, ג'וליאן פדר ואופיר אביגד נפגשו לפני שנה במאהל רוטשילד, ובין שלל הרעיונות שנזרקו באוויר, עלה הקונספט של בר קיימא - פאב מסעדה קואופרטיב, בהגדרתו. "הרעיון נולד בעקבות המחאה החברתית של הקיץ שעבר בה צעקו את הסיסמה 'העם רוצה צדק חברתי'. אנחנו החלטנו שהעם יוצר צדק חברתי", מספר אביגד. "זיהינו בעיה של ריכוזיות ובמקום להתחנן אל בעלי הכוח, החלטנו ליצור כוח בעצמנו. היה רצון גדול שהתפתח ליצירת משהו ששייך לכולם, צדק חברתי מבלי לחכות למדינה. אנחנו באים להראות לאנשים שיש אפשרות לחיות ככה, ביזמות ובאחריות אחד לשני והפאב הוא מקום מפגש של אנשים".על מנת להיות שותף ובעלים בקואופרטיב, מוזמנים החברים להשקיע 1000 שקלים, תמורתם הופכים להיות בעלי שווי זכויות. הרעיון: יחד מקימים את המקום, לא בשביל רווחים או הנחה במקום, אלא כדי לאפשר את המחירים הזולים ביותר בתחום. כל חבר נוסף יגדיל את רווחי המקום, שאינו מחלק דיווידנדים, אלא משקיע אותם במיזמים קהילתיים נוספים. אם אתם מפנטזים על גזירת קופון תמורת האלפייה ששמתם, תשכחו מזה - האנשים היחידים שירוויחו כסף מהבר יהיו, על פי התקנון, אלה שיעבדו פיזית במקום. לדברי אביגד, כל המצטרפים עד כה עשו זאת לא בשביל הרווחים או הנחת החבר, אלא מתוך שאיפה להקמת עסק חברתי גדול שימשוך אחרים אחריו. נכון לרגע זה הצטרפו כ- 170 שותפים. כדי להגיע לאיזון וכיסוי עלויות ההקמה דרושים עוד 130 חברים, אבל למספר הבעלים אין הגבלה, וההרשמה היא אין סופית.

בר קיימא מתפרס על פני שתי קומות - הקומה הראשונה תתפקד במהלך היום כמסעדה טבעונית ולעת ערב תשנה את פניה לכיוון פאב. בקומה השנייה נבנתה גלריה גדולה שתהווה חלל להרצאות, הקרנות סרטים דוקומנטריים, הופעות ומסיבות. "אנחנו פעילי מחאה ובגלריה יהיו מפגשים שיגעו במחאה, אבל זה לא יהיה ה-מקום של המחאה. זה מקום מפגש לכמה תרבויות - המחאה היא אחת מהן, גם הטבעונות, אקולוגיה ויזמות הם חלק".יוצרים צדק חברתי. בר קיימא (צילום: עמית צינמן)

בין המנות שיוגשו במקום: חציל בטחינה (16 שקלים לחבר; 19.5 שקלים ללקוח רגיל), פסטה נאה עם קישואים  (20 / 24 שקלים), לזניה טבעונית ( 26 / 30 שקלים), שווארמה סייטן ( 25/30 שקלים), חמין (22 /27 שקלים) ועוד.

אירועי הפתיחה יחלו ביום חמישי (5.7) בערב ויימשכו במהלך כל סוף השבוע. בערב חמישי תתקיים מסיבת פתיחה עם שלושה דיג'ייאים מקול הקמפוס, בערב שישי קבלת שבת ומעגל שירה ובשבת הופעה, הרצאה ואחר כך מסיבה. אביגד מוסיף ומדגיש כי ככל שיצטרפו יותר חברים, כך ניתן יהיה לעשות במקום יותר דברים למען הקהילה, שיחרגו ממסגרת הבר. אל תתפלאו אם תוזמנו לפעילויות חברתיות במקום, אולי מכאן תצא היוזמה להוזלת מחירי הבילויים בשאר המקומות בעיר.מסיבת הפתיחה של בר קיימא - לכל הפרטים לחצו כאןמלונאי תל אביב מצדיעים למסעדני תל אביב

נשיא התאחדות המלונות בישראל, עמי פדרמן, יחד עם לסלי אדלר - יו"ר התאחדות מלונות תל אביב רבתי, החליטו להראות למסעדני העיר עד כמה הם מוקירים את פועלם כחלק מרכזי בסצנה התל אביבית, שמושכת כמיליון תיירים בשנה. ביוזמתו של פדרמן, יתכנסו ביום חמישי הקרוב (5.7) עשרות מלונאים במלון דן תל אביב על מנת לתת כבוד למסעדנים. האירוע ההוקרה, שיתקיים במעמד שר התיירות סטס מיסז'ניקוב וראש העיר תל אביב חולדאי, ייתן כבוד לרשימה מכובדת של מסעדנים - עפרה גנור (מאנטה ריי ויונה) יו"ר ארגון המסעדות ובתי הקפה בישראל, רונן ארדיטי (בליני), רותי ומתי ברודו (בראסרי, קופי בר, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן), יורם ירזין (מוזס, קפה איטליה, טוני וספה), רפי כהן (רפאל), חיים כהן (דיקסי, יפו-תל אביב), דושי לייטרסדורף (דלאל), ניר צוק (ג'אפה-בר, נועה ביסטרו, עולי ציון וקורדיליה), עדי שטראוס (הרברט סמואל, יבנה - מונטיפיורי, טאפאס בר אחד העם) ואחרים. מפדרמן נמסר כי "בעבר המלונאים עשו כל מאמץ לתת שירותי הסעדה במלונות לתיירים. כיום, לאור מבחר המסעדות הרב והאפשרויות הקולינריות המגוונות שאינן נופלות ברמתן ובאיכותן מערים בולטות בעולם, מקובל שהתיירים נהנים ממסעדות מחוץ למלונות". אומרים תודה. חיים כהן, ניר צוק, רפי כהן, מתי ורותי ברודו (צילום: אורן זיו, דניאל צ'צ'יק, מור סגל)אייל לביא פותח את רוקח ים לקראת סוף יולי עתיד להיפתח שוק הנמל החדש ביפו, שמאיים להיות הדבר הלוהט הבא. בינתיים, אחד השמות היותר מסקרנים בו הוא רוקח ים, מבית היוצר של השף איל לביא. הבר, שנפתח להרצה במהלך השבוע הבא, יהיה טאפאס ים תיכוני בהגדרתו, עם דגש על דגים ופירות ים. לביא, שמתמחה במטבח בפרובנסאלי ברוקח 73, יביא לרוקח ים מטבח לא מתחייב וקליל יותר,שלהגדרתו יהווה "נקודת מפגש בין הים תיכוניות של צרפת-ספרד ויפו". רוקח ים מתפרס על בר באורך 65 מטרים עם כ-35 מקומות ישיבה בפנים ועוד שולחנות מול הים, ובשיתוף עם החברה הסקוטית שתפתח חנות יין בצמוד. כיאה לשוק, המטבח יהיה פתוח והאוכל יוכן לעיני הקהל. בין המנות בתפריט המתהווה יופיעו סיניות יפואיות לצד פיש אנד צ'יפס, פאייה, סביצ'ה, וכמובן - ביסק הסרטנים והבויאבז המיתולוגיים מרוקח 73, שיגיעו בגרסאות מוקטנות. באופן כללי, רוקח ים תתאפיין במנות מוקטנות יותר ובמחירים נגישים. עכשיו, גם ביפו. שף איל לביא (צילום: אייל טואג)השוקולד של איקה מנצח בלונדון לפני כשבועיים נערכה בלונדון תחרות חצי הגמר הבינלאומית לשוקולטיירים. בין מאות המשתתפים בתחרות בלטה השוקולטיירית הישראלית איקה, שהעפילה לשלב הגמר בזכות פרלין "לימון פרלינה". הפרלין התחרה במסגרת הקטגוריה של סבב אירופה, בו התחרו 50 שוקולטיירים מרחבי היבשת, בהם שלושה ישראלים נוספים. הגמר, יתקיים בלונדון באוקטובר הקרוב ויכריע מיהם השוקולטיירים הטובים בעולם

איקה החלה את דרכה המקצועית בקונדיטוריית הבוטיק לה סנטרל, ובהמשך למדה בפריז את עולם השוקולד. במקביל השתלמה בבתי הספר Bellouet Conceil ובית הספר של ולרונה בצרפת ו-Barry Calebaut בבלגיה. לאחר כל אלה יצאה למסע למקסיקו בו נחשפה לתהליך ייצורו המסורתי של השוקולד. התחנה הבאה שלה היתה רביבה וסיליה, שם שימשה כשוקולטיירית הבית בשש השנים האחרונות. בשנה האחרונה פתחה איקה שוקולטרייה משל עצמה הפועלת כחנות פרלינים ושוקולד שמכינה איקה בעצמה.הצלחה מתוקה. איקה (צילום: שירן כרמל)

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>