1. אוכל
  2. חדשות אוכל

בלי המזוודות: המסעדה שתקח אתכם לחופשה

כרטיס לשורה הראשונה מול הים, תפריט מדוקדק שמשלב בין ישראל לאיטליה ואירועים קולינריים חובקי עולם - הכירו את מסעדת השף הכשרה מרחוב הירקון שמציעה את כל מה שהקיץ שלכם צריך

אפשר לומר הרבה דברים על הקיץ התל אביבי, אך המתמצתים יכולים לסכם אותו במילה אחת: ים. החופים עמוסים רוחצים שזופים וחייכנים משעות הבוקר ועד הלילה, אוכלוסיה חכמה שיודעת היטב איפה לצנן את הגוף ולשטוף את העיניים בנוף הכי יפה שיש לעיר להציע. ים הוא גם התחושה הכי קרובה שיש לנופש, ואם לרגע משנים רזולוציות בתמונה אפשר לגמרי להרגיש בסשן בטן גב במזרח הרחוק. מעבר לעיניים המסופקות מהנוף והאזניים שמוצאות מרגוע ברחשי הגלים, יש עוד חוש מהותי וחשוב לא פחות: חוש הטעם. עוד לא חוויתם רעב אמיתי עד שלא פגשתם ברעב-שאחרי-הים, וכדי להשלים את אווירת הנופש המפנק מחכה לכם מסעדת אוליב ליף במלון שרתון, שמציעה תפריט ים תיכוני עם נגיעות איטלקיות, נוף מרהיב ותחושה אמיתית של חופשה ON THE GO. עוד פרט מהותי בעיר עמוסת פירות ים: היא גם כשרה. הכירו את המסעדה שתגדיר לכם מחדש מהי חווית חמישה כוכבים.

» הצ'יפס מאמסטרדם נוחת בפלורנטין» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» בית הקפה התאילנדי הראשון בעיר» הפינות הטעימות של ירושלים» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכיריםלאכול כמו מלכים. אוליב ליף (צילום: שרתון)

זה דבר אחד לנפוש בבית מלון, ודבר אחר לסעוד בו. מסעדת אוליב ליף במלון שרתון ממוקמת מול חוף גורדון, ועוברת בימים אלה מתיחת פנים מסיבית עם תפריט חדש. על המנות מנצחים שף שמעון ממן שעובד במלון כבר 10 שנים ואמון על הטאץ' הים תיכוני, ולצדו שף מיקלה בוזטו שהגיע לאוליב ליף הישר מנאפולי ומכניס למנות נגיעה איטלקית. עליהם מנצח שף המלון בועז דרור, שאוחז רפרטואר מרשים עם מטבחי רשת ישרוטל ומלון אלמא. התפריט החדש מביא את טעמי ישראל ואיטליה, ואלה הולכים יד ביד, מסבירים השפים, כיוון שהם מתבססים על אותם חומרי הגלם. בין המנות מגוון רחב הכולל אפשרויות לטבעונים, צליאקים, וראש פתוח מצד השפים לכל אתגר קולינרי שיידרש מהסועדים.מתי בפעם האחרונה בישל לכם שף איטלקי? לזניה פתוחה באוליב ליף (צילום: שרתון)

מסעדת השף הכשרה יכולה להכיל כ-120 סועדים, כולל חדר פרטי לאירועים מיוחדים המיועד ל-25 אנשים. רוב החגיגה מתמקדת במרפסת רחבת ידיים, המאפשרת נוף פנורמי מהקו הראשון אל הים - ואם זה לא אושר, לא ברור מה כן. אל הארוחה מתלווה תפריט יינות מרשים וטקס פתיחת יין רשמי, בו תמצאו היצע של יינות ישראליים עם מיפוי גאוגרפי, וגם כמה צרפתיים ואיטלקיים לחובבי הבציר האירופאי. אם יין קצת כבד עליכם, אפשר להקליל אווירה עם אחד הקוקטיילים מול השקיעה. באי הצהריים יוכלו ליהנות מעסקית המסעדה שמוצעת בין השעות 12:30-15:00 (98 שקלים), וכוללת שישה טאפאסים מיוחדים דוגמת סלט אנטריקוט או צ'יפס בטטה לצד לחם הבית, מנה עיקרית לבחירה וגם קינוח. בין העיקריות תמצאו קבב טלה על מקל קינמון וקרם חציל שחור עם טחינה וסלט עגבניות פיקנטי, ריגטוני חזה אווז מעושן עם עגבניות שרי צהובות ושמן זית, או פילה סלמון צרוב עם שום, טרגון ושרדונה לצד תפוח אדמה אפוי וארטישוק בציפוי חרדל, דבש ופנקו. תשומת לב אינסופית לפרטים הקטנים. אוליב ליף (צילום: שרתון)

עניין הכשרות, מסביר שף שמעון ממן, מגיע מהבית וגם כי רצה לקחת אתגר אישי - להוכיח איזה עושר של טעמים יש במטבח הכשר. לא רק המסעדה כשרה, גם המלון כולו, וכך נוצרת אווירה בינלאומית בתנאים ישראלים. המקום מציע גם אירועים קולינריים נוספים וחובקי עולם, כך למשל אירח חודש איטלקי בשילוב שגרירות איטליה, במסגרתו הגיע שף מארץ המגף שהעביר סדנאות בישול וארוחות מיוחדות. בנוגע לעתיד, בחודש אוגוסט יתקיים במסעדה פסטיבל פרואני, אליו יגיע שף מלון שרתון מלימה שיבשל עם השפים המקומיים תפריט פרואני.גן עדן במרחק נגיעה. אוליב ליף (צילום: שרתון)

אוליב ליף מהווה הצעה מושלמת למי שעייף ממזנונים עמוסים או בתי קפה עם מלצרים חצי ממורמרים, לחובבי המטבח הכשר ולמכורי הים והגלים. המקום פתוח בין השעות 12:30-15:00 בצהריים ובשעות הערב החל מ-19:00 ועד אחרון הלקוחות. שהות במלון תקנה לכם הטבות קולינריות אחרות דוגמת רום סרוויס ומטבחים נוספים, אבל ממש אין צורך במפתח לחדר או נסיעה ארוכה בשביל לאכול כמו מלכים.

אוליב ליף - הירקון 115, תל אביב

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>