1. אוכל
  2. חדשות אוכל

ההיי-טקיסטים השתגעו: צרצרים זה הסטייק החדש

טרנד הבריאות דוחף את האדם למחזות ההזייה, והפעם: צרצרים. מטוגנים, אפויים או כאלה לאכילה מהירה, הם כובשים את קליפורניה. ויש גם צ'יפס צרצרים מיוחד

ברוב חברות ההייטק יש שעתיים במהלך היום שבהן הבטן מקרקרת במיוחד. הראשונה היא אי שם ב-11 בבוקר, כשכולם מתחילים לבדוק מה יאכלו היום ללאנץ'. השנייה היא בסביבות השעה 16:00, כשיש נפילת סוכר וצורך בבוסט של אנרגיה כדי לגמור את היום. התופעה הזאת לא אופיינית רק לישראל, והיא מגיעה יחד עם טרנדים חמים של בריאות ופעילות גופנית. אז אם אצלכם מסתפקים אחרי הצהריים בביסקוויט קטן ליד הקפה, מתברר שבסן חוזה שבקליפורניה החליטו ללכת קצת רחוק. צרצר בעל 6 רגליים הוא אחד החטיפים החדשים והלוהטים במשרדי חברות הסטרטאפ שבעיר. על פי הדיווח של הסיאטל טיימס, מובילי הטרנד טוענים שמדובר בתחליף ראוי (ופריך!) לעוף או בקר, על שום שהוא עשיר בחלבון ובברזל. מוצרים ומאכלים חדשים בכיכוב הצרצרים הקטנים החלו לצוץ על המדפים ובחדרי הישיבות בסיליקון ואלי - ובהם עוגיות, צ'יפס צרצרים וחטיפי אנרגיה. » המנות הכי שוברות שרב באוגוסט המהביל»  הקינוחים הכי מושחתים בסביבה» מסלול המאנצ'יז המושלם» הצ'יפס האמסטרדמי עושה עלייה» שלוש מנות מושחתות שחייבים להכניס לעורקיםאכילת חרקים למיניהם היא כמובן לא דבר חדש, וברחובות מקסיקו ו/או תאילנד אפשר למצוא מגוון מרבי רגליים משופדים ומטוגנים, משל היו פיתה עם פלאפל. הפלישה לתוך המזון של חברות ההייטק היא לא מקרית, כך מסבירים. הרצון של עובדי חברות אלה לאכול בריא מצד אחד, ולהיות מזוהים עם טרנדים חדשים מצד שני, העבירה רבים מהם משגעת הקייל העולמית לצרצרים. גם בסיאטל, כך כותבים במגזין, אפשר למצוא צרצרים לאכילה מהירה. ברשת הקו-אופ משווקים חטיפים של חמאת בוטנים, ריבה וצרצרים, וגם צ'ירפס, שהוא צ'יפס עם צרצרים. למיטיבי לכת יש על המדפים גם קמח מצרצרים, שנוצר על ידי הקפאתם, ייבושם וגריסתם לקמח דק ועתיר חלבונים, שמרוב הפופולריות שלו אזל מהמלאי בשבועות האחרונים. כך תיראה ארוחת הצהריים הבאה שלכם? צרצרים למאכל (צילום: רבקה קוק, רויטרס)ראשיתו של הטרנד, כך מתברר, הוא בדו"ח שפורסם ב-2013 על ידי הארגון החקלאי של האו"ם, ובו פורטו יתרונותיהם התזונתיים של החרקים. לא רק זאת, אלא שהדו"ח הציג את השימוש בחרקים כמזון בעל ערך תזונתי, שבהחלט יכול לעזור בפתרון בעיות של רעב בכדור הארץ ההולך ומתקרב לפיצוץ אוכלוסין. גידול האוכלוסייה מחייב את האנשים, כך נכתב בדו"ח, למצות את פוטנציאל המזון הקרוב אליהם, וחרקים מתפקדים כחלק בלתי נפרד מהסביבה. כמובן שגם כאן נמצאו מתנגדים וספקנים. מחקר שנעשה באונ' קליפורניה בשנה שעברה הראה כי היכולת של חרקים להוות תחליף לבשר או מוצרי חלב תלוי גם במה שיאכלו, ובכל מקרה נדמה שהפוטנציאל התזונתי שלהם עבור האוכלוסייה האנושית מוגבל כרגע. שנאמר - איך אנחנו לא חשבנו על זה קודם!

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>