1. אוכל
  2. חדשות אוכל

משנה מקום: מסעדת סלבה וידה נפתחת מחדש

יובל פכלר רצה להקים מסעדת פופ-אפ שמשנה מיקום כל כמה חודשים, אבל התאהב בלוקיישן החדש ברחוב הירקון 88. בתפריט הוא מתכוון להפגיש בין קליפורניה למזרח התיכון

בימים שבהם מסעדות בתל אביב סוגרות את שעריהן, יש מי שדווקא בוחרים לקחת סיכון. מסעדת סלבה וידה של השף יובל פכלר התחילה כמסעדת פופ-אפ במלון בראון TLV, מתוך שאיפה למצוא לוקיישן חדש כל שנה. המיזם פעל במהלך הקיץ ועד ספטמבר הנוכחי, אבל אז מצא השף ספייס במלון 88 (שברחוב הירקון 88), והחליט להטיל עוגן קבוע שם. Slava-vida ("מציל חיים") החדשה מציגה מטבח שבו קליפורניה והים התיכון נפגשים. פכלר מבקש לחבר את זכרונות ילדותו מהמדינה הכי חמה בארצות הברית, ובד בבד מבשל בהשראת המטבחים בהם בילה את תקופת ההתמחות שלו. בין אלה אפשר למצוא את מסעדת Madonnina del Pescatore שבצפון מזרח איטליה ומסעדת MAZE של השף גורדון רמזי בלונדון. » סלבה וידה - לכל הפרטים» איפה לאכול רגע לפני שיורד גשם?» ארוחת בוקר שכונתית ומשתלמת» המאסטר שף של הקינוחים מדבר» העסקיות החדשות של תל אביבהאלמנט הבולט ביותר בעיצוב המסעדה החדשה הם צינורות ללא התחלה וללא סוף, ועציצים הידרופוניים בהם יגדלו עשבי תיבול טריים ואורגניים. התפריט של סלבה וידה גם הוא נמצא בתנועה ומשתנה באופן תמידי: מנות כמו סלט סרטנים כחולים בגספצ'ו תפוחים ירוקים, פיסטוק ולימון; צ'ופינו - מרק הדגים ופירות הים המפורסם מסן פרנסיסקו שהביאו מהגרים איטלקים בציר עגבניות וג'ינג'ר שיוגש עם לחם מחמצת; פיש טאקו - דג מושחר בטורטיה טריה, ריבת צ'ילי וג'ינג'ר; מק אנד צ'יז עם בשר סרטנים כחולים ברוטב פנדוטה ופירורי לחם מתובלים. כל הזמני קבוע. צופינו פירות ים בסלבה וידה (צילום: עידן גור)בסלבה וידה מגישים גם ארוחות בוקר מגוונות וארוחות אפרטיבו מול השקיעה.  בתפריט: ארוחת בוקר תל אביבית, ארוחת בוקר ניו יורק סטייל עם קרואסון, גבינת שמנת סלמון, ביצה עלומה, ארוחת בוקר פריז על בסיס שלוש ב': ביצים, ברי ובגט, ארוחת בוקר לוס אנג'לס שהיא בכלל פרנץ' טוסט מלחם בננה ושלל תוספות מתוקות, ויש גם ארוחת בוקר מדריד, סנטוריני, מילאנו וסן דייגו.  המחירים בבוקר ינועו בין 49 ל-69 שקלים. עם הקפה על שפת הים. בוקר בסלבה וידה (צילום: עידן גור)סלבה וידה - הירקון 88, תל אביב (בתקופת ההרצה המסעדה תהיה פתוחה החל מ-18:00)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>