1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: מסח'ן עוף ושקדים קלויים

לאפה רכה, עוף מתפרק מהעצם, בצל מקורמל והרבה תבלינים חמים - עם קצת סבלנות והרבה שמן זית תוכלו להכניס לשבת טעמים נפלאים מהמטבח הערבי

מסח'ן
שילוב מנצח של לחם ועסיסיות. מסח'ן עוף בפסטיבל א-שאם צילום: אסף אמברם

בשבוע הקרוב יתקיים בחיפה בפעם השלישית פסטיבל א-שאם - חגיגה שכולה מטעמים וניחוחות של אוכל ערבי במיטבו. הפסטיבל יארח יותר מ-70 אושיות קולינריות, בהן ד"ר נוף עתאמנה איסמעיל, שהופקדה על הניהול האמנותי של האירוע. מהמנות שתוכלו לטעום בפסטיבל תמצאו גם מסח'ן - קלאסיקה ערבית עסיסית ומענגת שמשלבת עוף קונפי, בצל מקורמל ולאפה שמקבלת את כל מיצוי הטעמים הטובים. כדי שתגיעו לפסטיבל מוכנים ומחוזקים ברזומה, פנינו לנוף עתאמנה איסמעיל שחלקה איתנו את הסוד שלה למנת מסח'ן מושלמת ונימוחה שתוכלו להכין לארוחת השבת. בהצלחה.

» מתכונים מנצחים על טהרת הפטריות
» ספגטי עם כדורי בשר כמו באיטליה
» איך מכינים ניוקי ביתי?
» מבשלים לשבת שקדי עגל עם שאלוט ותמרים

מסח'ן עוף ברוח השבת

מצרכים: 

2 לאפות
חופן גפרורי שקדים קלויים (בערך 1/3 כוס)
כף סומאק
מלח ופלפל שחור גרוס

מצרכים לקונפי עוף ובצל:

1-2 ליטר שמן זית
5 כרעי עוף
2 ק”ג בצל, קלוף ופרוס לחצאי עיגולים
2 יחידות ציפורן
8 יחידות פלפל אנגלי
4 תרמילי הל
1 כוכב אניס
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
3 עלי דפנה
קורט מלח גס

מסח'ן
נותנים לשמן זית לעשות את העבודה. מסח'ן עוף ותבלינים צילום: אסף אמברם

אופן הכנה:
1. צורבים את כרעי העוף בסיר טפלון חם, מוציאים את הכרעיים ומטגנים את הבצל 3
דקות בשומן העוף שנותר בסיר.
2. מחזירים את הכרעיים לסיר ומוסיפים את התבלינים השלמים פנימה. מתבלים במלח ופלפל וממלאים את הסיר בשמן זית עד לכיסוי מלא של הכרעיים.
3. מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה כשעה וחצי, עד לשלב שבו הבצל מתקרמל והעוף נופל מהעצם.
4. מוציאים את העופות מהסיר ומפרקים אותם מעצמות לנתחים גדולים (ולא לחוטים).מוסיפים לעוף המפורק את הבצל המקורמל ומתבלים במלח, פלפל וסומאק.
5. מניחים את תערובת העוף על הלאפה בשכבה דקה ומעל מפזרים את השקדים.

הצעת הגשה: מכינים בצד סלט עשבי תיבול מכוסברה, נענע ופטרוזיליה מתבלים במיץ לימון ומלח ומניחים מעל. בתיאבון .

פסטיבל א-שאם בחיפה - לכל הפרטים

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>