1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת עוף ג'מייקני ודלעת מקורמלת

עזבו את מתכון האולד סקול שלכם לעוף בתנור. הגיע הזמן לשדרג את המנה ולהפוך עוד ארוחה ממוצעת למשחק טעמים עשיר ומרתק - מתכון לעוף עם נגיעות לטיניות וסייד מנצח

עוף ג'מייקני של רוקנשטיין
קצת צבע לשבת. עוף שלם במרינדה ג'מייקנית צילום: דקלה בדש

לכבוד המדור השבועי פנינו לביסטרו ROCK&STEIN שנפתח לא מזמן בפרדסיה. הביסטרו, שמתמחה בעיקר במאכלים לטינים מלאי אופי ותעוזה, מספק לנו מתכון סופר יצירתי לעוף בגרסה ג'מייקנית לצד תוספת מתקתקה וקלילה של דלעת מקורמלת. העוף נח בשלמותו במרינדת ג'רק (תערובת תבלינים בסגנון ג'מייקני) ולאחר מכן נכנס לתנור עד שכל הבית מתמלא בריח טוב וכולם מספיק רעבים. בהצלחה ושמרו לנו פולקה.

» מבשלים לשבת: בלונדיז עם פירות אדומים
» מבשלים לשבת: סלטים קלאסים
» מתכון ללברק בתנור וניוקי אלי אוליו 
» מתכוני שוקולד עם טוויסט

עוף שלם במרינדה ג'מייקנית ודלעת מקורמלת
באדיבות נחמן וברק רוקנשטיין מביסטרו ROCK&STEIN  

מרכיבים למרינדת  JERK (מתקבל כ-1 ליטר):

10 גרם פלפל אנגלי טחון
100 גרם צ'ילי ירוק חריף  
100 גרם פטרוזיליה עם הגבעולים
2 גרם טימין יבש
25 גרם שום טרי
50 גרם ג'ינג'ר טרי עם הקליפה
150 גרם בצל ירוק  
20 גרם לימון שלם מקולף
8 גרם סוכר חום
5 גרם מלח דק
2 גרם קינמון טחון
2 גרם אגוז מוסקט
300 מ"ל שמן זרעי ענבים
200 מ"ל מים

מצרכים לעוף:

עוף שלם
250 גרם רוטב ברביקיו מוכן

הוראות הכנה:

1. לטחון את כל המרכיבים של המרינדה במעבד מזון או בלנדר מוט למחית אחידה.
2. להשרות את העוף במרינדה ללילה עד שני לילות.
3. לחמם תנור לחום של 180 עד 200 מעלות/
4. להוציא את העוף מהמרינדה, להניח בתבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך 30 דקות
5. לאחר 30 דקות להוציא מהתנור ולהבריש ברוטב הברביקיו ולהחזיר לתנור לעוד 15-20 דקות אפייה. 

עוף ג'מייקני
תנו לו לישון במרינדה. עוף שלם ודלעת מקורמלת צילום: דקלה בדש

מצרכים לדלעת מקורמלת עם מייפל או סירופ אגבה:

1 קילו דלעת לא מקולפת נקייה מזרעים וחתוכה לקוביות של 4*4
קמצוץ פפריקה חריפה
3 כפות סירופ מייפל או סירופ אגבה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי העדפה
אפשר להוסיף 1/2 כפית קינמון או אגוז מוסקט או כמון טחון

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
2. בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד שהדלעת מכוסה לחלוטין.
3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ- 30 עד 40 דקות (יכול להיעשות במקביל לעוף)

להגשה:

אפשר לפרק את העוף ולהניח על מגש גדול ביחד עם הדלעת, לפזר מעל עלי כוסברה ונענע ולהגיש עם חצאי ליים או לימון. בתיאבון.

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>