1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: סלטים קלאסים בצבעים

סלט סלק מתובל בכמון, סלט גזר עם נגיעות כוסברה וחציל בלאדי שמשתכשך במיונז - מסעדת אווה סאפי מציגה מתכונים פשוטים לסלטים מרוקאים שמתאימים לכל ארוחה ולכל מאורע

אווה ספי
חובה על כל שולחן שבת. סלטים של אווה סאפי צילום: סולל פקיאל

עם כל הכבוד למנות העיקריות שמככבות על השולחן ומפיצות ריח טוב בבית, לפעמים אין כמו שלב הסלטים עם החלה הטעימה של שבת, ומי יודע לעשות זאת טוב יותר ממאמא מרוקאית אסלית? לכבוד המדור פנינו הפעם למסעדת אווה סאפי מתל אביב, שתשתף אותנו במתכונים שלה לסלטים צבעונים ולא מתחכמים, כאלה שתמיד באים טוב על השולחן ומתאימים לכל מנה ולכל ארוחה. בנוסף למתכונים, המסעדה המרוקאית יודעת מה טוב בחיים ועורכת מדי שישי בין השעות 12:00-16:00 קבלת שבת שמחה וססגונית, באווירה שתשלח אתכם הביתה במצב צבירה הכי נכון לסופ"ש. אגב, אלו מכם שפחות מסתדרים עם הסכין במטבח, ישמחו לשמוע שניתן גם לחזור מקבלת השבת של אווה סאפי חמושים בתבשילים מוכנים שיסדרו לכם את השבת בקלילות טעימה (בהזמנה מראש). 

» מבשלים לשבת: מתכוני שוקולד עם טוויסט
» מבשלים לשבת: חגיגה עם מתכונים יוונים
» איך מכינים בריוש טבעוני?
» מתכונים לעוגות קלילות של קיץ

כל הסלטים ללא חומרים משמרים, ניתן לשמור בקירור עד 5 ימים

סלט סלק וכמון

מרכיבים:
1 ק"ג סלקים מקולפים
120 גרם סוכר
1 ליטר מים
10 גרם כמון
10 גרם מלח
50 מ"ל שמן קנולה
70 מ"ל מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
1. את הסלקים המקולפים חוצים ל-2 ומכניסים לסיר עם מים וסוכר (עד לכיסוי הסלק) למשך כשעתיים עד לריכוך הסלק והתקרמלות (לא רך מידי).
2. לאחר מכן מסננים את הסלק, חותכים לקוביות ( לפי העובי הרצוי) ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים את הכמון, מלח, 50 מ"ל שמן קנולה מזוקק ו-70 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים היטב (ניתן להוסיף תבלון לפי הטעם האישי).
4. מקררים ומגישים.

אווה סאפי
הולך לצד כל מנה. סלט הסלק של אווה סאפי ופסטייה מרוקאית צילום: תמוז רחמן

סלט גזר וכוסברה

מרכיבים:
1 ק"ג גזר
200 גרם סוכר
10 גרם כמון
10 גרם מלח
20 גרם כוסברה קצוצה
50 מ"ל מיץ לימון טרי
50 מ"ל שמן פפריקה אדום ( רבע כוס חד פעמית עם שמן ו- 2 כפות פפריקה)
5 גרם שום כתוש

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הגזרים ומכניסים לסיר עם מים ( עד לכיסוי הגזרים), מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ 30 דקות עד לריכוך הגזרים.
2. מסננים ונותנים לגזרים להתקרר.
3. לאחר מכן פורסים את הגזרים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ.
4. לקערה מכניסים את הכמון, מלח, כוסברה, מיץ לימון, שום ושמן פפריקה, מערבבים, ויוצקים על פרוסות הגזר ומערבבים היטב.
5. להגיש בטמפרטורת החדר.

חצילים במיונז

מרכיבים:
4 ק"ג חציל בלאדי ( ללא זרעים)
3 שיני שום
5 כפות מיונז
10 גרם מלח

אופן ההכנה:
1. שורפים את החצילים על אש גלויה עד לריכוך מלא, מקלפים אותם ומניחים במסננת עד שהם מגירים את כל הנוזלים.
2. לאחר מכן מכניסים את החצילים למעבד מזון ומכניסים 3 שיני שום, 5 כפות מיונז ו-10 גרם מלח וטוחנים. ( ניתן להוסיף מלח במידת הצורך).
3. לאחר מכן רצוי להעביר את התערובת המתקבלת תחת מסננת פעם נוספת לקבלת מרקם חלק.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>