1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: מתכוני עוף

סלט עוף וקינואה, עוף בבצלים עם שזיפים ודבש, קדירת שעועית ושוקי עוף בסגנון ים תיכוני וכמובן - שניצל. ארבעה מתכונים למנות עוף

יש דברים שהולכים ביחד באופן בלתי נמנע: אהבה ונישואין, ילדים ושמחה, ארטיק וחוף הים וגם ארוחת שישי ועוף. נחסוך מכם בדיחות "אמא, הבטחת עוף לשבת" ונעבור ישר לעיקר:  אספנו עבורכם ארבעה מתכונים שונים של מנות עוף, מסלט ועד לתבשילים מבלי לדלג על המובן מאליו - השניצל. הפשילו שרוולים וכנסו למטבח.» סופ"ש רגוע של בישול ביתי» מבשלים לשבת: מנות דגים» מבשלים לשבת: מרקים לחורףסלט עוף וקינואה 

באדיבות שפית חיה שיחור, באגסי ביסטרו ובר מצרכים:1 ק"ג חזה עוף נקי משומן וחתוך לקוביות2 כוסות קינואה1 פרחי ברוקולי מופרדים מזר ברוקולי טרי 1 פרחי כרובית מופרדים מראש בינוני2 גזרים חתוכים לז'וליאנים1 בצל חתוך לרצועות2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות1/2 סלסלת נבטים מהסוג העבהחופן אגוזי פקאן מסוכרים4 כפות רוטב סויה2 כפות דבש4 כפות רוטב צ'ילי מתוקמעט מיורין2 שיני שום קצוצות2 כפיות ג'ינג'ר מרוסק3 כפות שמןחופן עלי כוסברה קצוציםצרור בצל ירוק קצוץ דק אופן ההכנה:1. יוצקים לסיר את הקינואה עם כוס מים, כף שמן, מעט מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה על אש נמוכה עד לריכוך ואידוי המים.2. מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים את השמן ומטגנים לפי הסדר הבא: בצל, שום, כרובית, גזר ונתחי העוף.3. לאחר מכן מוסיפים למחבת שעדיין על אש גבוהה את הסויה, הדבש, המיורין והג'ינג'ר. מקפיצים כ 2-3 דקות עד לפיזור שווה של הרוטב וצמצום קל.4. לקראת הסוף מוספים את הפטריות, הברוקולי והאגוזים וממש בסוף את הנבטים. מקפיצים קלות ומורידים מהאש.5. בחמש צלחות עמוקות מחלקים את הקינואה ומעל מחלקים בצורה שווה את נתחי העוף הירקות ומעט מהרוטב.6. מפזרים מעל נבטים, בצל ירוק, ומעט כוסברה קצוצה טרייה ומגישים. סלט עוף וקינואה - לגרסת הדפסהארוחה בריאה. סלט עוף וקינואה של באגסי (צילום: בועז לביא) שניצל של קפה נואר באדיבות שי כספי, קפה נוארמצרכים:

מחבת רחבה מלאה ב-3 ס"מ שמן צמחי (קנולה/סויה) לטיגוןצלחת קמח - 200 גרם קמחביצים60 גרם חרדל דיזון חלק500 גרם פרורי לחם 10 גרם מלח שולחן5 גרם פלפל שחור גרוס6 חזות עוף פרפר במשקל 180 גרם כל אחדהמלצת שי כספי: לפרוס נייר אפייה על חזה העוף ולשטח עם פטיש שניצלים לעובי של 3 מילימטראופן ההכנה:1. מכינים את בלילת הביצים: טורפים את הביצים עם החרדל.2. מכינים את תערובת פירורי הלחם: מערבבים היטב את פירורי הלחם עם המלח והפלפל. 3. טובלים את חזה העוף המשוטח בצלחת הקמח משני הצדדים. מנערים את שאריות הקמח.4. טובלים בתערובת הביצים. 5. טובלים בתערובת פירורי הלחם.  6. מטגנים בשמן סויה / קנולה עד להזהבה משני הצדדים.7. מניחים על נייר סופג.מגישים על צלחת שטוחה עם פלח לימון. ניתן להגיש לצד השניצל: פירה / צ'יפס / תפוח אדמה אפוי / ירקות מאודים ועוד.שניצל של קפה נואר - לגרסת הדפסהמי לא מכיר? שניצל של קפה נואר (צילום: גיל לביא)

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש באדיבות מעדניית טעמי הבית שער העמקיםמצרכים (ל-4 מנות):6 רבעי עוף טרי½ כוס שמן500 גרם בצלים פרוסים דק1 כף דבשמלח ופלפל שחור2 כפיות פפריקה מתוקה½ כפית פפריקה חריפה250 גרם שזיפים יבשים100 גרם רסק עגבניות

תהליך ההכנה:1. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.2. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מידי פעם. מוסיפים את הדבש ומטגנים למשך שלוש דקות.3. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את השזיפים היבשים.4. מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.5. מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים עד להשחמה למשך 20-30 דקות.

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש - לגרסת הדפסהעוף בבצל ושזיפים (אילוסטרציה: dreamstim)קדירת שעועית ושוקי עוף בסגנון ים תיכוני באדיבות עמית דונסקוי, "סנפרוסט" מצרכים:1 שקית (600 גרם) שעועית עדינה שלמה מוקפאת "סנפרוסט"8 שוקי עוף5  כפות שמן2 כפות פפריקה מתוקה6 שיני שום, קלופות1 פלפל אדום מתוק טרי, חתוך לרצועות1 פלפל אדום חריף1 כפית כורכום3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות1 כוס עגבניות שרי, חצויות1 כף רסק עגבניות 1/2 כוס מיםמלח פלפל שחור, גרוס1/2 כוס כוסברה, קצוצה אופן הכנה:1. שוטפים את השעועית במסננת תחת מי ברז, או מפשירים לילה במקרר.2. מכינים את המשרה: מערבבים 1 כף שמן, 1 כף פפריקה, 2 שיני שום כתושות ומשרים את העוף למשך לילה או למשך 3 שעות .3. מחממים מחבת עם 1 כף שמן ומטגנים את שוקי העוף עד להזהבה.4. מחממים את יתרת השמן בסיר, מוסיפים את הפלפל המתוק והחריף, כורכום ופפריקה ואת השום שנותר, מערבבים בעדינות ,מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה.5. מוסיפים את שוקי העוף ואת המים ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה כ-50 דקות.6. מוסיפים מלח, פלפל ,כוסברה ואת השעועית ומבשלים  15 דקות נוספות.קדירת שעועית עדינה ושוקי עוף בסגנון ים תיכוני - לגרסת הדפסהקדירת שעועית ושוקי עוף (צילום: כפיר חרבי)לצד העוף: מתכונים נוספים

»אורז עם דלורית, שקדים, צימוקים ודבש בניחוח קינמון»מאפה פסטה ברוטב בשמל ופתיתי קשקבל»דלורית אפויה במילוי אורז וחמוציות בסילאן»פירה ארטישוק ירושלמי»ארטישוק בשמן זית»סלט חומוס לימוני חם»סלט חיטה עם גזר וצימוקים

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>