1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לסערה: תבשילים וקדרות מסביב לעולם

תבשיל פרקילוביו גרוזיני, סינייה שפונדרה של גיא פרץ, צ'ילי קון קרנה לוהט וגולש הונגרי מנחם. ארבעה מתכונים של תבשילים ממקומות שונים בעולם שיחממו לכם את השבוע החורפי הקרוב

אם גם אתם התעוררתם ליום שכולו סגרירי ואפור והחלטתם להשאר בבית (מבחירה או מהכרח), אתם יכולים לנצל את הזמן הפנוי ואת מזג האוויר הגשום, להכנס למטבח, לזרוק כמה דברים לסיר וליהנות מארוחה חורפית מפנקת ומחממת. » 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף » במיוחד לחורף: הבייקרי שעושה משלוחים » אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות» ארוחת הבוקר החדשה של המגדליםפרקילוביו - קדרת בשר בשעועית ירוקה באדיבות השף טינה שימשלשוילי, מסעדת ראצ'ה

מצרכים (ל-8 מנות):4 ק"ג שעועית ירוקה 3 ק"ג בשר שריר1 ק"ג נתח פלדה כבש, חתוך לקוביות2 בצלים קצוצים5 שיני שוםצרור כוסברה גדול קצוץ דקמלח פלפל שאטה  אופן ההכנה: 1. מבשלים את השעועית הירוקה במים, עד לריכוך.2. מבשלים בנפרד את בשר הבקר והכבש במים עם מעט מלח בסיר פתוח למשך כשעתיים, עד לריכוך הבשר (כמות הנוזלים צריכה להצטמצם עד לכשליש).3. מאחדים את השעועית המסוננת והבשר עם שארית הנוזל. מוסיפים את הבצל, השום והכוסברה ומתבלים במלח ובפלפל שאטה לפי הטעם.4. מבשלים למשך עוד כשעה ומגישים. פרקילוביו - לגרסת הדפסהחגיגה גרוזינית אמיתית. פרקילוביו (צילום: יח"צ)

סינייה שפונדרה מתוך ספר הבשר של השף גיא פרץמצרכים (ל-4 מנות):600 גרם בשר שפונדרה 4 עלי דפנה 1 כפית גרגרי פלפל אנגלי 1 בצל גדול קצוץ מטוגן 3 כפות שקדים חצויים קלוייםמלח ופלפל שחור1/2 כפית בהרטלטחינה: 1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס מים 2 שיני שום קצוצותמיץ מחצי לימון מלח לסינייה: 1 חציל בינונישמן עמוק לטיגון2 עגבניות תמר1 כף שמן זית 1/2 כפית סומקלהגשה:3 כפות כוסברה קצוצה אופן ההכנה: 1. שמים את הבשר בסיר עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, עד לריכוך מלא של הבשר.2. לאחר סיום הבישול, מסננים את הבשר, מקררים ומפרידים את הבשר לחוטים דקיקים. מערבבים עם הבצל המטוגן, השקדים והתבלינים.3. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, עם הקליפה, ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב. מסדרים בתבנית חסינת אש ומתבלים במלח ופלפל. 4. מפזרים מעל החציל את תערובת הבשר המתובלת. חותכים את העגבניות לשישיות ומשבצים בין פירורי הבשר.5. מערבבים היטב את מרכיבי הטחינה ויוצקים על הבשר. מזלפים שמן זית ומפזרים סומק.6.  אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני - 180 מעלות. לפני ההגשה מפזרים מעל כוסברה קצוצה.טיפ: נתח השפונדרה לקוח מהצלעות התחתונות. הנתח משויש בשומן לכן טעמו הבשרי מודגש ואחרי הבישול הוא טעים ורך. ניתן להחליף אותו בזנב שור או בבשר צוואר.סינייה שפונדרה - לגרסת הדפסהארוחה שלמה בסיר. סינייה שפונדרה (צילום: לירון אלמוג)צ'ילי קון קארנה באדיבות השף דיוויד לוימצרכים:2 כפות שמן סויה1 בצל גדול2  פלפל צ'ילי טרי חריף4  שיני שום2 כפות אורגנו1 ורבע כפות צ'ילי (פלפל שאטה גרוס)כפית קימל250  מ"ל ציר בשר12  עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות2 כפות רסק עגבניות2  קילו שעועית אדומה (מושרית במים למשך 24 שעות)חופן כוסברה ופטרוזיליהפלפל שחור גרוסמלח1/2  ק"ג בייקון או אווז מעושן1  ק"ג בשר בקר טחוןאופן ההכנה:1. מטגנים את הבצל עם השום והבייקון (או האווז) עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון.2. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, פלפל שחור גרוס, קימל, אבקת צ'ילי, פלפל אדום חריף ונותנים לתבלינים להתחבר.3. מוסיפים את הרסק ואת קוביות העגבניות וכשהכל מתבשל מוסיפים את השעועית האדומה ואת ציר הבשר.4. מבשלים על אש קטנה למשך שעה וחצי.5. בסיום הבישול מוסיפים מלח לפי הטעם.צ'ילי קון קארנה - לגרסת הדפסהאנדלה. צ'ילי קון קרנה (צילום: דן פרץ)

גולש הונגרי באדיבות השף שלומי עזרן

מצרכים ל-6 מנות:מעט שמן קנולה לאידוי2.5 ק"ג בשר צוואר עגל חתוך לקוביות של 3 ס"מ 3 בצלים חתוכים לקוביות3 גזרים חתוכים לקוביות 1.5 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות גדולות3 כפות פפריקה מתוקה כף פפריקה חריפה (לפי הטעם)מעט זרעי קימלמלח פלפל

אופן ההכנה:1. בסיר רחב מאדים בשמן את קוביות צוואר העגל עד השחמה. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, ואת הבצל והגזר. 2. מאדים עוד 5 דקות ומוסיפים ציר ירקות עד כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.3. מכסים ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעט קימל וממשיכים לבשל כשעה נוספת. גולש הונגרי - לגרסת הדפסההונגריה של חורף. גולש של השף שלומי עזרן (צילום: רון שלף) 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>