1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: מנות טבעוניות

מרק פטריות תאילנדי, דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים, ותבשיל ירקות כמו של סבא. שלושה מתכונים טבעוניים לשבת

הטבעונות  כבר מזמן עברה מלהיות רק טרנד קולינרי לסגנון חיים מכיל ומחייב. עם הזמן, מקומות אוכל שונים ערכו אדפטציה וכיום, מסעדות רבות מציעות מגוון מנות טבעוניות לקהל הסועדים. מבשלים לשבת מוקדש השבוע לכל הטבעוניים באשר הם. » המנות הטבעוניות הטובות בתל אביבמרק פטריות תאילנדי באדיבות רשת קפה קפהמצרכים: סלסלת פטריות שמפניון פרוסותסלסלת פטריות יער / חורש / פורטבלו, פרוסות50 מ"ל רוטב סויה קנור50 מ"ל צילי מתוק קנורשורש ג'ינג'ר קטן, קלוף וקצוץ דקשורש לימונית (למון גראס) שלם1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות4 בצל ירוק החלק הלבן חתוך גס והירוק חתוך לטבעות דקות2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים2 שיני שום קלופות ופרוסות1 בצל לבן, קלוף ופרוס לפרוסות דקותשמן שומשום                                                                             שמן קנולה

להגשה:חצי חבילת כוסברה קצוצהחצי סלסלת נבטים סינייםרוטב סויה שמן שומשוםחופן נודלס מבושל (לא חובה)

אופן הכנה:1. שוברים את שורש הלימונית עם צידה הקהה של הסכין.2. מאדים את הבצל הלבן, הבצל הירוק הגס, השום, הג'ינג'ר ואת שורש הלימונית למספר דקות, בשמן קנולה וכף שמן שומשום.3. מוסיפים ליטר מים, מרתיחים ומבשלים למשך 20 דקות.4. לאחר 20 דקות בישול מוסיפים את פטריות השמפניון והחורש, הבצל הסגול ואת מקלות הגזר.5. מוסיפים את הסויה ואת הצ'ילי המתוק בהדרגה לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.6. ממשיכים לבשל עוד 30 דקות.7. כחמש דקות לפני ההגשה, מוסיפים לסיר את הנבטים, הכוסברה והבצל הירוק. 8. מוזגים מרק לקערית ומוסיפים מכל מגוון הירקות והפטריות, ונודלס מבושל אם רוצים. לסיום, מוסיפים מעט סויה ונגיעה של שמן שומשום, לפי הטעם.

מרק פטריות תאילנדי - לגרסת הדפסה

מי לאב יו לונג טיים. מרק פטריות תאילנדי (צילום: דן פרץ)דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים באדיבות השפית בל קפצן לסוגתמצרכים:6 יח' דלעת ערמונים זהות בגודלן200 גרם קינואה8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות4 כפות סירופ מייפל50 גרם שבבי שקדים מולבנים4 כפות אגוזי מלך גרוסים2 כפות נענע קצוצהרבע כפית קינמוןכף חומץ אורז5 כפות שמן זית איכותימלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 1. חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים", הם ישמשו להגשה.2. בעזרת כף או סכין קטנה מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשרה. 3. מניחים את הדלועים בתבנית אפייה (ניתן לחתוך מעט בבסיס על מנת שיעמדו יציב). 4. מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ-20 דקות עד שמתרככים.5. מכינים את סלט הקינואה: מבשלים את הקינואה כ-15 דקות במים רותחים, מסננים, ומצננים לטמפרטורת החדר.5. מערבבים בקערה את הקינואה עם המייפל, השקדים, האגוזים, הנענע, הקינמון, חומץ האורז ושמן זית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.6. ממלאים כל דלעת בכמה כפות מן התערובת ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות. 7. מגישים לכל את הדלעת עם "הכובע" לצידה.דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים - לגרסת הדפסהאל תשכחו את הכובע. דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים (צילום: דן פרץ)תבשיל ירקות של סבא באדיבות שף אלרן גולדשטיין, המעדניה של גולדשטיין

מצרכים: 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 2/2 ס"מ4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 2/2 ס"מ2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות 2/2 ס"מ - צלויים בתנור לחוד10 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעיםלרוטב: 1 כוס מים1/2 כוס סוכר1 כף דבש1/2 כפית מלח1/4 כוס חומץ1/4 כפית שום כתושלירקות מאודים:2 זוקיני חתוכים לקוביות 2/2 ס"מ1 ראש קטן של כרובית מופרד לפרחים קטנים1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים

אופן ההכנה: 1. אופים את תפוחי האדמה והבטטות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות או עד ריכוך, ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.2. אופים את הפטריות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות ומתבלים במלח.3. מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב ומרתיחים כ-5 דקות.4. רגע לםני ההגשה, מרתיחים מים בסיר נירוסטה, מוסיפים כף מלח וחולטים את הזוקיני, הכרובית והברוקולי. מערבבים עם הפטריות, תפוחי האדמה  והבטטה, מוזגים בהדרגה את הרוטב מערבבים ומגישים.

תבשיל ירקות של סבא - לגרסת הדפסה

ללא רגשות אשם. תבשיל ירקות של סבא (צילום: שי בן אפרים)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>