1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: כרובית

עם טחינה, עם ברוקולי, ממולא בבשר ואפילו בסופלה. חמשיה מתכונים עם כרובית לשבת

אחת הדרכים הפופולריות ביותר לאכול כרובית היא בטיגון, סגנון ים תיכוני המאופיין לאזורינו. השבוע, העכבר מביא לכם חמישה מתכונים עם כרובית, בסגנונות מוכרים יותר ופחות, לארוחת שבת מגוונת. » מבשלים לשבת: פטריות» מבשלים לשבת: קינוחים עם פירות» מבשלים לשבת: אוכל פרסיכרובית בטחינה  באדיבות השף דוחול ספאדי דיאנא בעיר

מצרכים:1 ראש כרוביתכוס טחינה גולמיתשמן זית לטיגון¼ כוס מיץ לימוןמלחכף חומץ רגילאופן ההכנה:1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים בקערת מים עם מעט חומץ. שוטפים ומסננים, ומניחים בצד ליבוש.2. מחממים שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך במחבת. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מניחים לרגע לייבוש על נייר מגבת.3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים כדי לדלל אותה .4. מניחים את פרחי הכרובית המטוגנת בצלחת, יוצקים עליהם את הטחינה ומערבבים היטב.כרובית בטחינה - לגרסת הדפסהפשוט וטעים. כרובית בטחינה (צילום: יורם אשהיים)כרובית מטוגנת בציפוי שקדים קלויים ורוטב איולי חריף ביסטרו לחם ייןמצרכים:כרובית בינונית מופרדת לפרחים, מבושלת ומקוררת קמח לציפוי 2  ביצים טרופות

לתערובת הציפוי:1/4 כוס שקדים קלויים וטחונים2  כפות פיסטוק קלוי וקצוץכוס פנקו  שמן לטיגוןלמטבל האיולי החריף:4  כפות מיונז1 כפית טוגראשי (להשיג בחנויות המתמחות)מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:1. מקמחים את פרחי הכרובית מכל צידיה. טובלים בביצה ומצפים בתערובת הציפוי. מחממים שמן ומטגנים בטיגון עמוק.2. מערבבים את כל מרכיבי מטבל האיולי החריף עד לקבלת מרקם הומוגני, ומגישים לצד פרחי הכרובית המטוגנים.כרובית מטוגנת עם שקדים קלויים ורוטב איולי חריף - לגרסת הדפסהפשוט ולוהט. כרובית מטוגנת עם שקדים בלחם יין (צילום: יח"צ)דואט כרובית וברוקולי פריכים באדיבות אסם

מצרכים:250 גרם תפרחות ברוקולי250 גרם תפרחות כרוביתלבלילה:4 ביצים2 שיני שום כתושותכף אבקת מרק בצל אסםקורט מלחקורט פלפל שחור גרוס טריכוס קמח תופח אסםלציפוי:2 כוסות פירורית פאנקו אסםכוס שקדים פרוסים מעוכים

אופן ההכנה:1. מפרידים את הברוקולי ואת הכרובית לתפרות קטנות. אם הם טריים, יש לחלוט את התפרחות כשער דקות במי מלח. 2. בקערה גדולה מערבבים היטב את רכיבי הבלילה.מוסיפים לבלילה את תפרחות הכרובית והברוקולי, מערבבים קלות לציפוי מושלם של התפרחות ומשאירים לשעה לספיגת הטעמים.3. מערבבים את הפירורית עם השקדים. מחממים בסיר שמן עמוק. טובלים את פרחי הכרובית והברוקולי בתערובת הפירורית והשקדים עד לציפוי מלא ומטגנים עד להשחמה נאה.4. להגשה: יוצקים רוטב קיסר לקערית נאה, ומסדרים על מגש את התפרחות המטוגנות.דואט כרובית וברוקולי פריכים - לגרסת הדפסהשילוב מושלם. כרובית וברוקולי (אילוסטרציה: dreamstime)סופלה כרובית במנות אישיות באדיבות תשלובת החלב של תנובה

מצרכים ל-8 מנות  בספלים או תבניות אישיות חסינות חום:1/2 חבילה (50 גרם) חמאת "תנובה", מומסת, לשימון הספלים600 גרם פרחי כרובית של"סנפרוסט", מופשרים על פי הוראות היצרן5 ביציםמופרדות1 מכל (200 מ"ל) שמנת אורגינל 15% של "תנובה"1 מכל (200 מ"ל) יוגורט "דנובה" של "תנובה"1/2 חבילה (100 גרם)  פתיתי "עמק", מגוררת1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% של "תנובה"2 שיני שום, קלופות וקצוצות דקמעט אגוז מוסקטמלח ופלפל שחור2 כפות קמח תופחאופן ההכנה:1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את הספלים (או התבניות) בחמאה.2. מבשלים את הכרובית במים עד שהפרחים רכים, אך לא מתפוררים. מסננים ומצננים.2. מערבבים את החלמונים, היוגורט, הגבינות, השום והתבלינים היטב. 3.מקציפים את החלבונים לקצף לבן ותפוח. מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים בעדינות. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים לפיזור אחיד. מחלקים בין הספלים ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

סופלה כרובית במנות אישיות - לגרסת הדפסהחגיגי במיוחד. סופלה כרובית (צילום: כפיר חרבי)

כרובית ממולאת בבשר באדיבות השף ניר צוקמצרכים: 1 ראש כרובית גדול2 פרוסות לחם לא טרי1/2 צרור כוסברה300 גרם בשר טחון3 שיני שום קצוצות1 ביצה1 כפית כמון1 כף פפריקה מתוקה1 כף חרדללציפוי:1-2 ביצים טרופותקמחשמן לטיגוןלרוטב:2 כפות שמן זית5 עגבניות חתוכות לקוביות4 שיני שום פרוסות2 כפות רסק עגבניות1 ורבע כוסות (300 מ"ל) מים2 כפיות סוכרמלח, פלפל שחור טחון טרי, צ'יליאופן ההכנה:1. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, משאירים את הגבעול מחובר.2. משרים את פרוסות הלחם במעט מים ולאחר שהמים נספגו מרסקים לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את הכוסברה ומעבדים מעט.3. מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת פירורי הלחם והכוסברה. מוסיפים את השום, הביצה והתבלינים.4. מצפים את החלק התחתון של כל פרח כרובית בתערובת הבשר. טובלים בביצה ולאחר מכן בקמח. מטגנים כשתי דקות בשמן חם, עד שכל הצדדים הזהיבו.5. להכנת הרוטב, מבשלים את העגבניות ושיני השום בשמן זית, כ-5 דקות על אש נמוכה - בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים שתי דקות נוספות. מוסיפים את המים והתבלינים ומבשלים כרבע שעה לקבלת רוטב סמיך. 6. מסדרים את הכרובית המטוגנת בתבנית אפייה עמוקה, יוצקים מעל את הרוטב ומכסים ברדיד אלומיניום.7. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.כרובית ממולאת בבשר - לגרסת הדפסהארוחה שלמה. כרובית ממולאת בבשר (צילום: יעקב הררי)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>