1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: קישואים וזוקיני

סלט זוקיני בניחוח מנטה, פפרדלה קישואים, תבשיל קישוא בלימון ושיפודי אנטיפסטי קייציים. השבוע מבשלים לשבת קישואים וזוקיני

הם קלילים להכנה, זמינים כל השנה ומשתדכים היטב עם מגוון חומרי גלם אחרים. מבשלים לשבת מוקדש השבוע לאחד מחומרי הגלם המגוונים במטבח - קישואים וזוקיני. » מבשלים לשבת: במיה» מבשלים לשבת: אוכל טבעוני» מבשלים לשבת: פרגיתשיפודי אנטיפסטי צבעוניים באדיבות מירי ארזי, מתוקה Room Service

מצרכים: 2 קישואים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס פלפל גרוס2 חצילים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס.2 בטטות, חתוכות בצורת סיר ומושרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר2 בצלים לבנים ובצל אחד סגול, חתוכים לרבעים ומושרים בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום וטימין1 סלסלת פטריות טריות שלמות, מושרות בחומץ בלסמי, מלח גס, ופלפל גרוס3 פלפלים בשלושה צבעים, חיתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנועגבניות שרי מושרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמריןחבילת שיפודי עץ קטנים אופן ההכנה:1. מערבבים כל ירק  היטב עם המשרה שלו, ומכניסים לתבנית נפרדת (לשמירת הטעמים) לתנור שחומם מראש 160-180 עד שהירקות מתרככים ומשחימים.2. לאחר שהירקות יצאו מהתנור, סוג ירק אחד בכל פעם ולשחק עם הצבעים. להניח על מגש או שני שיפודים בצלחת.שיפודי אנטיפסטי צבעוניים - לגרסת הדפסהשיפודי אנטיפסטי של מתוקה (צילום: דן פרץ)

תבשיל קישואים בלימון ופפריקה באדיבות הום מיידמצרכים: 1 ק"ג קישואים (או זוקיני) חתוכים לקוביותחצי ליטר מים2 כפות שמן זית2-3 כפות מיץ לימוןכפית פפריקה מעושנתכפית כורכום2 כפות קמחמלח, פלפלאופן ההכנה:1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומכניסים את קוביות הקישואים לצריבה.2. מערבבים ביחד את הקמח והתבלינים, מכניסים למחבת עם הקישואים ומערבבים.3. מוסיפים את הנוזלים (המים והלימון) ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. הקישואים צריכים להתרכך אך לא להתפרק. מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצים.תבשיל קישואים בלימון ופפריקה - לגרסת הדפסהקישואים בלימון של הום מייד (צילום: אנטולי מיכאלו)פפרדלה קישואים באדיבות יאיר יוספי, מסעדת אלבהקרם קישואים:8  קישואים או זוקיני חתוכים גס2 בצלים קטנים קצוצים120 גרם גבינת טולוםחצי כוס יין לבןכף חמאה2 כפות שמן זית

אופן הכנה:1. בסיר קטן מאדים עם החמאה ושמן הזית את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.  2. מוסיפים את הזוקיני או הקישואים, מכסים, וממשיכים לאדות קלות כ-15 דקות עד לריכוך.3. מתבלים במעט מלח ופלפל לבן וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות .4. קוצצים את גבינת טולום ומוסיפים לזוקיני או לקישואים הרכים. טוחנים במעבד מזון ושומרים על חום.5. מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים בו פסטה פפרדלה למשך 5 דקות.6. מקפיצים במחבת את הפסטה עם הרוטב ומגישים מיד עם מעט זוקיני וטולום קצוצים וזילוף של שמן זית.פפרדלה קישואים - לגרסת בדפסהפפרדלה קישואים של אלבה (צילום: אורן זיו)

סלט זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה באדיבות שף אבי אביטן, מתחם אירועים נסיה - צומת ראם

מצרכים:5 זוקיני ירוק5 זוקיני צהוב100 גרם פיצוחים קלויים - גרעיני חמניה וגרעיני דלעת3 שיני שום כתושות1/4 כוס שמן זיתעלי מנטה

אופן ההכנה: 1. חותכים את הזוקיני לרצועות וללא הליבה (פנים הזוקיני).2 .מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.3. צולים בתנור כעשר דקות בחום של 200 מעלות.4. מצננים, מוסיפים את עלי המנטה והפיצוחים, ומגישים.סלט זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה - לגרסת הדפסהמרענן. סלט זוקיני בניחוח מנטה (צילום: אילן נחום) 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>