1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לשבת: אוכל עירקי

קובה סלק, קציצות פרסה וטבית של אביב משה. שלושה מתכונים מיוחדים לשבת המטבח העירקי

המטבח העירקי עושה שימוש ברכיבים רבים והמון תבלינים ועל כן הוא נודע בטעמים בולטים במיוחד. זאת כל הסיבה שאנחנו צריכים כדי להקדיש לו השבוע את מדור מבשלים לשבת.» מבשלים לשבת: בטטה» מבשלים לשבת: עגבניות» מבשלים לשבת: מתכונים עם שומרקובה סלק  לה גארדיה גריל ברמצרכים:לקובה:חצי ק"ג סולת2 כוסות מיםמעט מלחכפית שמן      

למילוי: 300 גרם בשר בקר טחוןחופן פטרוזיליה קצוצהבצל מגורד (וסחוט מהנוזלים)מעט מלח ופלפלתבלין בהרט  למרק: 4 סלקים גדולים מקולפים ופרוסים3 גבעולי סלרי פרוסים2 ליטר מים כפית מלח לימוןמעט מלח ופלפל שחורכפית בהרט2 כפות סוכר כפית אבקת מרק עוף    

אופן ההכנה:1. מכינים את הקובה: מערבבים את הסולת עם השמן והמלח. מוסיפים את שתי כוסות המים בהדרגתיות, עד שנוצר בצק אחיד ודביק. מניחים בצד למשך כ-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק יבש).2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים (בשר הבקר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים).3. מרטיבים את הידיים, משטחים פיסות בצק קטנות על כף היד וממלאים את מרכז הבצק בתערובת הבשר. סוגרים את כדור הבצק הממולא היטב. 4. מכינים את המרק: מבשלים את כל מרכיבי המרק למשך כ-15 דקות.5. לאחר 15 דקות, מוסיפים את הקובות למרק.לבשל למשך כ-30 דקות נוספות על אש בינונית עד נמוכהקובה סלק - לגרסת הדפסהבשלבי הכנה. סלק (אילוסטרציה: dreamstime)קציצות פרסה דוכן האוכל העיראקי, שוק האוכל דיזנגוף סנטרמצרכים: 1 ק"ג בשר טחון דקיחידת כרישה  בצל גדול או 2 בינוניים1 פטרוזיליה 1 כרפסתבלינים: מלח, פלפל שחור, מרק עוף בשרי, כמון2 פרוסות לחם שחור3 ביציםחצי כוס קמח

אופן הכנה:1. קוצצים את החלק הלבן ומעט מהירוק של הפרסה ומרתיחים, עד שנעשה רך.2. משרים את הלחם במים עד שמתרכך. סוחטים, ושמים בקערה.3. מוסיפים את הפרסה אחרי שסוחטים אותה מהמים.4. מוסיפים את הבשר הטחון. 5. קוצצים את הבצל דק-דק ומוסיפים לקערה.6. קוצצים את עלי הפטרוזיליה והכרפס דק-דק ומוסיפים לקערה.7. מוסיפים את כל התבלינים לפי הטעם.8. מוסיפים קמח ושלוש ביצים לקערה, לשים את כל התערובת ויוצרים ממנה קציצות.  9. מרתיחים שמן במחבת (אפשר לטגן גם בשמן עמוק) ובזהירות מניחים את הקציצה במחבת ומטגנים עד שמוכנה. קציצות פרסה - לגרסת הדפסהטעמים של עירק. קציצות פרסה (צילום: שירן כרמל)חמין עירקי (טבית) אביב משה, מסהמצרכים: 4 כרעי עוף500 גר' שפונדרה חתוך גדול3 כוסות  אורז שטוף 4 עגבניות חתוכות קטן2 בצלים קצוצים10 בצלים קטנים שלמים100 גר' רסק עגבניותמלח, פלפל 1כף של בהרטקורט הל טחוןקורט קינמוןביצים לפי מספר הסועדים

אופן ההכנה:1. יוצקים לסיר גדול  מעט שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את העוף והשפונדרה, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים עד קבלת גוון שזוף. מוסיפים את העגבניות  ואת רסק העגבניות. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים  שתי כוסות מים ומעט מלח. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מעבירים את העוף לכלי נפרד.2.  מוסיפים  לסיר את האורז והבצלים וכ־1.5 כוסות מים נוספות. מתבלים בבהרט, בהל ובקינמון, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מרתיחים פעם נוספת ומבשלים עד שהנוזלים נספגים באורז.3. מחזירים לסיר את כרעי העוף ומכניסים אותם מתחת לאורז. מכסים את תכולת הסיר עם נייר פרגמנט ומניחים עליו ביצים לפי מספר הסועדים. מכסים היטב ומכבים את האש.4. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ־30 דקות. מנמיכים את החום ל־100 מעלות וממשיכים לאפות למשך הלילה.לגרסת הדפסה - לחצו כאן

כוכב השבת. טבית של אביב משה (צילום: דנה מלמד)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>