1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

אדום וארומטי: מרקי עגבניות

אורז, קלמארי וערק הן רק שלוש תוספות למרק הסמיך, הארומטי והמנחם. חמישה מתכונים מגוונים למרקי עגבניות משובחים שעושים נעים בבטן

אחרי כמה ימים חורפיים במיוחד אפשר להכריז בוודאות שהחורף כבר כאן ובגדול. הרוחות שורקות, הגשם ממטיר (לפעמים) והקור חודר לעצמות. אין הזדמנות טובה מזו להפשיר עם המחמם הלאומי - מרק עגבניות.

» מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף » המרקים שישאירו אתכם בבית » מתכונים למרקים המפנקים של Zuppa

מרק עגבניות צלויות באדיבות השף רועי טל, הום מייד(6-8 מנות)

מרכיבים: 3.5 ק"ג עגבניות טריות ושלמות15 שיני שוםרבע כוס שמן זיתשליש כוס חומץ בלסמי2 כפות שטוחות סוכר10 עלי דפנה5-6 פלפל אנגלימלח פלפלאופן ההכנה:1. קוטמים את החלק העליון של העגבניה בסכין ומניחים את העגבניות הפוכות בתבנית תנור2. חורצים בכל עגבניה X על גבה, שלא יגיע עד לקצה.3. מפזרים מעל העגבניות את כל תערובת הטעמים: שמן זית, בלסמי, עלי דפנה, מלח גס ופלפל שחור.4. את הסוכר מפזרים בנפרד – בעיקר על חריצי העגבניות.5. מכניסים לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך כשעה ורבע עד שקליפת העגבניות נחרכת בשוליים.6. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. שולפים מהתבנית את גרגרי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מעבירים לכלי מתאים וטוחנים הכל יחד.7. תוך כדי טחינה יש להוסיף למרק מים (בכמות של בין כוס אחת לשתיים) – עד לקבלת הסמיכות הרצויה.8. מעבירים את הכל דרך מסננת כדי להפטר מגרעיני העגבניה, קליפות וכיוצא בזה. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם.» מרק עגבניות צלויות - לגרסת ההדפסה ארומה משגעת. מרק עגבניות צלויות (צילום: אילוסטרציה)

מרק עגבניות, עדשים אדומות עם עלי בזיליקום ופרמז'ן באדיבות בריבה(8 מנות) מצרכים:חצי קילו עגבניות 100 גרם בצל סגול רבע קילו עגבניות מרוסקות 175 גרם עדשים אדומות 18 גרם שום פרוס קורט קינמון  חצי ליטר מים  75 גרם סוכר חום בהיר 95 מ"ל יין אדום10 עלי בזיליקום טריים אופן ההכנה:1. מחממים בסיר שמן זית, ומאדים את הבצל והשום.2. מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה הבהיר). מאדים כ-3 דקות ומוסיפים את היין. ממשיכים לבשל עוד כשלוש דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות ומבשלים כשעה.3. טוחנים את המרק בבלנדר.4. מגישים עם עלי בזיליקום ופרמזן.

» מרק עגבניות,עדשים אדומות, עלי בזיליקום ופרמז'ן - לגרסת ההדפסה

בריאות בצלחת. מרק עגבניות ועדשים אדומות של בריבה (צילום: דניאל לילה) מתכון מרק עגבניות, שומר וערק באדיבות שף יניב עדן, מסעדת מיט אנד ויין

רכיבים  ל-4 מנות:4 יחידות שומר בינוני חתוך לרצועות1 בצל סגול פרוס4 שני שום פרוסות1/2 כוס ערק זחלאוי  (רצוי עם ערק עלית )3 ליטר מים2 כפיות רסק עגבניות 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקותמלח, פלפל שחור טחון דק שמן זית 2 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה :1. מאדים בסיר עם מעט שמן זית  את הבצל, השומר והשום כעשר דקות. 2. מוסיפים את הערק ומבשלים כחמש דקות. 3. מוסיפים את המים והעגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.מוסיפים את רסק העגבניות עם כל התבלינים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.4. מגישים עם שמן זית ופרוסות לחם קלוי.» מרק עגבניות שומר וערק - לגרסת ההדפסהבניחוח אניס. מרק עגבניות עם ערק ושומר (צילום: סבר הופר תקשורת ואסטרטגיה)מרק עגבניות עם אורז באדיבות קפה גרג

מרכיבים:1 בצל גדול קצוץ דק1 גבעולים גדולים של סלרי אמריקאי, קצוץ 1 גזרים גדולים מקולפים וקצוצים דק1/2 כף מטבח שום כתוש1 קופסא עגבניות תמר מקולפות ומרוסקות2 ליטר מים 40 גרם אבקת מרק עגבניותאבקת מרק עוף, לפי הטעםמלח, סוכר, פלפל שחור גרוס100 גרם אורז

אופן ההכנה:1. מטגנים את ירקות השורש בשמן מעורב עם השום.2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לאורז.3.מבשלים כחצי שעה תוך ערבוב, מתקנים את התיבול ולקראת סוף הבישול להוסיף את האורז.

» מרק עגבניות ואורז -  לגרסת ההדפסהכמה פשוט, ככה טעים. מרק עגבניות ואורז של קפה גרג (צילום: אסף לב)

גספצ'ו קר עם קלמארי באדיבות השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום 

מרכיבים:

לגספצ'ו:10 עגבניות בשלותקופסא גדולה של עגבניות איטלקיות קלופות5 מלפפונים קלופים חתוכים לפרוסות8 שיני שום20 גרם זרעי כוסברה20 גרם פלפל שחור20 גרם  סוכר100 מ"ל חומץ בלסמיצרור גדול של נענע, בזיליקום, תימין וכוסברה קשור בחוט1 ק"ג קרח

לקלמארי:80-100 גרם קלמארי נקי לאדםכוס חלבכוס קרח2 כפות קורנפלור1 כף סומק1 כף פפריקה מעושנתמלח ופלפלשמן לטיגוןעלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:1. להכנת הגספצ'ו: מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ומכסים למשך הלילה. ביום שלמחרת מסירים את צרור עשבי התיבול.2. טוחנים במעבד מזון, מסננים דרך מסננת דקה ומתקנים את הטעם אם צריך.3. להכנת הקלמארי: חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי 1 ס"מ. משרים בקרח וחלב לפחות לשעה (הנוזל צריך לכסות את הקלמארי, במידת הצורך כדאי להוסיף עוד נוזלים). מסננים ומייבשים קלות.4. מצפים בתערובת של קורנפלור, סומק, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כ-20 שניות בשמן עמוק.5. ממלאים צלחת עמוקה במרק הקר עד לחצי הגובה. מניחים במרכז קלאמרי ומקשטים בעלי בזיליקום.» גספאצ'ו קר עם קלמארי - לגרסת ההדפסהכשהעגבניות פוגשות את הים. גספצ'ו עם קלמארי (צילום: שירן כרמל)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>