1. אוכל
  2. מבשלים לשבת

מבשלים לסערה: מתכוני מרקים ליום סגרירי

כשבחוץ קפוא וסוער, כל מה שנשאר זה להתנחם במרק מהביל. ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז, מרק תפוחי אדמה, שילוב איטלקי מסורתי ואחד עם שעועית, אבל לא רק - שבעה מתכונים מחממים ליום גשום

הגשם שפוקד אותנו הוא התירוץ המושלם לוותר על הסלט-מטעמי-גיזרה, לעבור למוד חורפי ולהתחמם במשך כמה שעות במטבח עם תבשילים מעוררי תיאבון. מרק ירקות, מרק תפוחי אדמה, מרק עגבניות ומרק שעועית, הם כל מה שצריך כדי להנעים את מצב הרוח הסוער.

» כל המרקים שיחממו לכם את החורף» בדיוק לסערה: תבשילי קדרה מנחמים» אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות» מתכונים למרקים המפנקים של Zuppa

מרק חתונה באדיבות שף ניר ויימן, מל ומישל

מצרכים:

לקציצות:400 גרם עוף טחון3 כפות פרמזן מגורר4 כפות פירורי לחם1 כף קמח תירס (פולנטה)1/2 בצל מגורר 1 ביצה1 כף שמן זיתקורט מלח ופלפל

למרק:1 בצל קצוץ2 שיני שום כתושות 1 גזר חתוך לקוביות קטנות2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות1 זוקיני חתוך לקוביות500 גרם עלי תרד טריים1.5 ליטר מים1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה:1.מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. מכדררים לכדורים קטנים בגודל של כדור פלאפל.2. מכינים את המרק: בסיר גדול מטגנים את כל הירקות לפי הסדר: בצל, שום, גזר, סלרי וזוקיני. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.3. מוסיפים את הקציצות והתרד ומבשלים במשך 20 דקות.4. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ומגישים. אפשר להוסיף מעט לימון סחוט בעת ההגשה.

» מרק חתונה - להדפסת המתכוןסופ"ש מלכותי. מרק חתונה (צילום: נמרוד סונדרס)מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז שף אמיר כלפון, מתוך הספר "יערות הכרמל סיפור אהבה"מצרכים: 5 כפות שמן זית1 בצל קצוץ דק2 שיני שום קצוצות דק450 גרם ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים גס1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות1 ליטר חלבחופן עלי טימין1 ליטר מים או ציר ירקותמלח ופלפל שחור גרוס150 גרם גבינת מסקרפונה200 גרם (2 כוסות) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס להגשה

אופן ההגשה: 1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל שלוש דקות עד לתחילת הזהבה. מוסיפים את השום, הארטישוקים, תפוח האדמה, התימין, המלח והפלפל ומאדים יחד 5 דקות.2. מוסיפים את החלב והמים או הציר, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דקות, עד שתפוח האדמה והארטישוקים הירושלמים מתרככים.3. מרסקים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את המסקרפונה, מערבבים עד שהיא נבלעת, טועמים ומתבלים במידת הצורך.4. מגישים חם ומפזרים את אגוזי הלוז מעל.» מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז - להדפסת המתכוןארוחה מלאה. מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: עודד מרום)מרק עגבניות כפרי עמנואל רוזנצוויג, מתוך ספר המתכונים של מאסטר שף

מצרכים:2 בצלים גדולים, קצוצים דק2 כפות קמח 1 ליטר ציר עוף או ירקות7 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות גס 3 כפות רסק עגבניות1 צרור עלי תבלין קשורים בחוט: עלי סלרי, כרישה, טימין, אורגנו טרימלח ים, לפי הטעםפלפל שחור גרוס, לפי הטעםשמן זית

אופן הכנה:1. בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומאדים את הבצלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד. יש להקפיד שהבצל יזהיב אך לא יישרף. מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה מבלי לשרוף אותו.2. יוצקים לסיר את ציר העוף בהדרגה, מצקת אחרי מצקת, תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושי קמח. 3. מוסיפים למרק את העגבניות, רסק העגבניות וצרור התבלינים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ־15 דקות.4. מוציאים את צרור התבלינים, ובעזרת מערבל מוט טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם העגבניות חמצמצות מוסיפים מעט סוכר, מערבבים היטב וטועמים שוב. 5. למרקם קטיפתי עשיר ניתן לסנן את המרק דרך מסננת דקה, ולערבב לתוכו כוס שמנת מתוקה. 6. ניתן להגיש את המרק כמו שהוא או בתוספת תיבול של שום ורוזמרין: מחממים על אש נמוכה מאוד מעט שמן זית במחבת קטנה ומטגנים את פרוסות השום כ־15 דקות מבלי שישחימו. מוסיפים את מחטי הרוזמרין ומטגנים כ־5 דקות נוספות. 7. להגשה מניחים את תערובת השום והרוזמרין בצלחת ויוצקים מעל את המרק החם. 

» מרק עגבניות כפרי - להדפסת המתכון

קלאסיקה קטיפתית. מרק עגבניות כפרי (צילום: עודד מרום)

מרק תפוחי אדמה באדיבות שף שי טנא, ביסטרו הכובשיםמצרכים: 10 תפוחי אדמה בינוניים2 גבעולים של כרישהכף עלי טימין3 שיני שום50 גרם חמאה1.5 ליטר מים1/2 כוס שמנת מתוקהמלח פלפל

אופן ההכנה:1. מכניסים את כל המרכיבים ללא השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. 2. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים למשך 45 דקות. 3. טוחנים את הכל ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. » מרק תפוחי אדמה - להדפסת המתכוןהתרופה הכי טובה לגשם. מרק תפוחי אדמה (צילום: מור סגל)מרק ארטישוק ירושלמי

באדיבות שף קים נווה, מסעדת רינגלבלוםמצרכים ל 6 סועדים:1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף אך לא מקולף5 שיני שום2 בצל סגול בינוני מקולף50 גרם חמאה2 כפות שמן זיתמלח ופלפלכמוןאופן ההכנה:1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וצולים את הארטישוק הירושלמי בשמן כ-5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את שיני השום וצולים כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.2. מוסיפים לסיר כ-8 ליטרים של מים. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה.3. במקביל טוחנים את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. מטגנים את הבצל הטחון בחמאה. לאחר מכן יש להניחו בצד להתקרר.4. לאחר בישול הארטישוק כשעה, יש לטחון גם אותו עד לקבלת מרקם חלק. 5. בזמן ההגשה יש ליצוק לכל קערית הגשה את המרק ומעליו להוסיף כפית מקרם הבצל.  » מרק ארטישוק ירושלמי - להדפסת המתכון מרק מעיר הקודש. מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: עדי ליבמן) מרק שומר באדיבות שף סהר רפאל

מצרכים:6 כפות שמן זית 2 בצל 3 מקלות סלרי עם העלים חתוכים גס2 יחידות שורש פטרוזיליה חתוך גס1 כרֵשה (רק החלק הלבן) חתוכה גס2 ק"ג שומר, חתוך גס עלי טימין מ-2 ענפים2 שיני שום מעוכות 1.5 כפית מלח1/4 כפית פלפלמיםשמן זית להגשה

אופן הכנה:1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה וכרֵשה. מטגנים כשש דקות על להבה בינונית. 2. מוסיפים את השומר, הטימין והשום, וממשיכים לטגן כחמש דקות. 3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומכסים. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כחצי שעה. 4. מעבירים למעבד מזון ומרסקים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.5. יוצקים למרקיות ומזליפים מעט שמן זית מבוּשם או שמן זית איכותי.

» מרק שומר - להדפסת המתכון

חמים ומתובל. מרק שומר (צילום: גיא מילר)

מרק שעועית שף ליאון אלקלעי, מסעדת טרנטינומצרכים: 500 גרם שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)4 כף שמן זית1 שן שום קצוצה50 גרם בצל לבן קצוץ1/2 כפית פפריקה חריפה1 כפית גדושה רסק עגבניות1 בצל שלם קלוף1 גזר קלוף חתוך לשניים1 שורש סלרי חצוי וקלוף1 כפית מלח1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה: 1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.2. בסיר אחר מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

» מרק שעועית - להדפסת המתכוןחורפי ומנחם. מרק שעועית (צילום: יורם אשהיים)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>